FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Formació

Una de cada tres ofertes de feina requereix el domini d’una llengua estrangera

L’anglès és l’idioma més sol•licitat
By , on 22 de octubre de 2015

idiomas

El 32,8% de les ofertes d’ocupació que es publiquen a Espanya especifiquen la necessitat de conèixer almenys una llengua estrangera, un percentatge que s’ha incrementat lleugerament respecte a les dades de l’any anterior. Així doncs, una de cada tres ofertes disponibles a Espanya es dirigeixen a professionals que dominen una llengua estrangera, normalment l’anglès.

L’empresa de recursos humans Adecco i el portal Infoempleo han elaborat un estudi en el qual han analitzat les característiques de les ofertes de feina que es publiquen actualment al mercat laboral espanyol, mostrant que el 32,8% de les vacants disponibles exigeixen un candidat que domini una llengua estrangera. Tanmateix, l’estudi indica que l’anglès segueix sent la llengua més sol•licitada en les ofertes laborals, en exigir-se en gairebé nou de cada deu vacants que demanen idiomes.

No obstant això, cada vegada apareixen més ofertes que sol•liciten als candidats el coneixement d’alemany o francès com a principal llengua estrangera. Cadascun d’aquests requisits és present en més del 7% d’aquelles ofertes que demanden el coneixement d’una llengua estrangera per accedir al mercat laboral. Per la seva banda, el portuguès i l’italià tenen una presència residual en les ofertes de treball; per lo que els treballadors amb coneixements d’aquestes llengües no són realment apreciats actualment al mercat laboral espanyol.

Així mateix, Adecco i Infoempleo assenyalen que en el 8,1% dels processos de selecció a Espanya s’exigeixen altres llengües menys tradicionals. Alguns dels idiomes que van agafant embranzida al mercat laboral nacional són el xinès i l’àrab; però també les llengües pròpies dels països de l’Est com el rus, romanès, o polonès són cada cop més apreciades per les empreses. Segons destaca l’informe, l’exigència de dominar aquests idiomes pràcticament s’ha duplicat des de l’any 2010.

Per comunitats autònomes, Catalunya és la que concentra un major percentatge d’ofertes de treball que exigeixen idiomes, amb un 44,4%, seguida del País Basc (38,3%) i de la Comunitat Madrid (37%). Per la seva banda, Cantàbria i Extremadura són les autonomies on es publiquen menys ofertes requerint el coneixement d’idiomes, amb un 19,8% i un 21,4% respecte al total de vacants disponibles. Per sectors, en telecomunicacions el 41,3% de les ofertes d’ocupació exigeixen el coneixement d’un idioma, seguit d’a prop per Sanitat (40,2%) i recursos energètics (39,5%).

Els responsables de l’estudi han apuntat que les regions que tenen una proximitat geogràfica amb un altre país solen tenir un elevat volum d’ofertes d’ocupació que requereixen aquest idioma. Així, francès es demana a Catalunya en més del 12% de les seves ofertes d’idiomes quan la mitjana nacional és del 7%, i el portuguès és requerit en el 6,8% de les ofertes gallegues, en contrast amb l’1,2% de la mitjana espanyola per a aquest idioma.

 

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Una de cada tres ofertes de feina requereix el domini d’una llengua estrangera”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio