FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Formació

Les universitats públiques no preparen als joves per a accedir al mercat laboral

Les empreses demanen millor adequació
By , on 24 de agost de 2015

universitats

L’Observatori d’Innovació i Ocupació (OIE) ha elaborat informe sobre la transició laboral dels joves universitaris i estudiants de Formació Professional, en el qual mostra que el 80% dels enquestats no creu poder trobar un treball dins del seu camp d’estudis. Així mateix, més del 60% es queixava de no haver rebut les eines bàsiques per buscar una ocupació durant els seus anys de formació acadèmica.

Un altre dels punts analitzat en l’informe han estat les diferències entre les expectatives dels joves amb educació terciària i les expectatives de les empreses. Segons el document, els joves li donaven molta importància al coneixement d’idiomes, la destresa a les noves tecnologies i al coneixement de nous mitjans digitals per accedir amb major facilitat a un lloc de treball en una empresa una vegada conclosos els seus estudis universitaris o de Formació Professional.

No obstant això, les empreses van defensar que els universitaris i estudiants de Formació Professional donaven excessiva importància a aquests ‘punts forts, quan les empreses busquen altres característiques en els joves universitaris recent titulats. Les empreses que han participat en l’estudi han defensat que els estudiants s’obliden de “aspectes clau” com la motivació, la disposició per realitzar una tasca o la capacitat de treballar en equip.

L’informe d’inserció laboral dels joves amb educació superior afirma que les empreses espanyoles reconeixen l’existència d’un dèficit en la formació dels titulats i en les habilitats aplicades al treball, que són les que “definiran l’èxit professional”. Un de cada dos professionals de Recursos Humans i reclutadors per a empreses defensa que els estudiants d’universitats privades tenen una millor preparació en competències i habilitats laborals que els seus homòlegs d’institucions públiques.

Així mateix, el document indica que els estudiants esperen rebre formació per part de les empreses que els contractin perquè reforcin aspectes com la cerca de solucions, els ajudin a millorar la seva iniciativa o les tècniques de negociació i de resolució de problemes. En canvi, les empreses confien a formar als joves treballadors en lideratge, habilitats directives, idiomes i noves tecnologies.

Les dades de l’informe revelen que els joves confien formar-se en aquells aspectes que les empreses donen per assegudes en els seus treballadors; mentre que els estudiants aposten per una bona formació en idiomes i noves tecnologies per atreure als ocupadors. I gens més lluny de la realitat, les companyies compten amb que els joves aniran millorant progressivament aquests coneixements una vegada siguin contractats.

Imatge: geralt

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Les universitats públiques no preparen als joves per a accedir al mercat laboral”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio