FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Formació

Higienista dental, com puc ser-ho?

Cursant el cicle formatiu de grau superior corresponent
By , on 22 de maig de 2012

La salut dental queda moltes vegades relegada a una necessitat secundària per moltes persones. El seu alt cost, la por a anar al dentista o la visió únicament de la seva finalitat estètica són alguns dels motius que tiren enrere a les famílies a l’hora de fer-se una assegurança que cobreixi aquesta branca de la medicina. Però la veritat és que tenir una boca cuidada i sana és molt important per la salut ja que en ella poden formar-se infeccions i malalties greus. Per això, és molt recomanable assistir a les revisions anuals i tenir uns bons hàbits de neteja bucal.

Moltes vegades no podem relegar la salut dental a un segon pla

Totes aquestes recomanacions, que jo us dono d’una forma més o menys informal, està gravada gairebé a foc en les memòries dels odontòlegs i demés persones que treballen a una clínica dental. Un d’aquests professionals són els higienistes bucodentals. Saps quina és la seva tasca i com es pot arribar a ser-ho? T’ho expliquem!

Es tracta d’un cicle formatiu de grau superior que capacita als seus alumnes per explorar, detectar i registrar l’estat de salut bucodental de les persones; sempre sota la supervisió d’un facultatiu. Prevenir les malalties bucodentals mitjançant la intervenció directa i avaluar la salut dels pacients mitjançant activitats de vigilància epidemiològica són algunes de les seves tasques essencials.

El cicle té una durada de 1400 hores, repartides entre un centre educatiu (990) i un centre de treball (410). Es cursen durant un any acadèmic i inclouen l’ensenyament de disciplines com la exploració i prevenció bucodental, la educació sanitària i promoció de la salut o la formació i orientació laboral. Per poder accedir als estudis, s’ha de complir algun dels següents requisits:

-Tenir el títol de batxillerat
-Tenir el títol de tècnic superior o especialista
-Haver superat el curs d’orientació universitària (COU) o el preuniversitari
-Tenir una titulació universitària o equivalent
-Haver superat la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys

Tot i així, si no compleixes cap dels requisits tens la possibilitat de fer una prova d’accés; per presentar-t’hi has de tenir més de 19 anys. A l’hora de jerarquitzar les sol•licituds, en el cas que hi hagi més demanda que oferta, es donarà prioritat als alumnes que hagin cursat els batxillerats de ciències de la salut o tecnologia i als alumnes que hagin tret més nota a la prova d’accés o la qualificació que els permet l’exempció.

Així que ja ho sabeu! Prepareu-vos bé la prova i aconseguiu un lloc molt alt al llistat d’admesos!

Imatge | culdesac

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Higienista dental, com puc ser-ho?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio