FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Formació

Estudiar MBA ja no té el valor ni les probabilitats d’èxit laboral d’abans

By , on 18 de març de 2013
MBA

Estudiants de MBA

Fa uns quants anys, es va posar de moda cursar el MBA, és a dir, ‘Master in Business Administration’, que traduït al català seria un màster en administració de negocis. És un títol que permetia els estudiants tenir unes bones perspectives de feina a l’hora de dirigir uns negocis. Inclús amb la crisi econòmica, es veia com una forma d’evitar l’atur. Durant els darrers anys, s’han creat nombroses escoles de negocis i moltes universitats han impartit aquesta titulació. I és que actualment, en moltes empreses es demanen titulats en MBA per coordinar totes les seves tasques i, per això, cal que la persona estigui perfectament preparada i formada. El problema és que s’ha produït un excés i s’ha perdut el seu valor, deixant de ser una garantia d’èxit professional.

Aquesta ha sigut la conclusió del Financial Times, que ha realitzat un rànquing dels MBA més prestigiosos del món. I és que, degut a la crisi econòmica, aquesta titulació ha perdut el valor i prestigi que tenia, ara no és cap garantia de res, ni tant sols de tenir un bon salari. Això sí, per poder cursar aquesta titulació, els preus sí que han augmentat, una cosa no treu l’altra, i s’han encarit un 62% respecte l’any 2005. Així doncs, un acaba plantejant-se si val la pena invertir tants diners en una despesa així si després no s’obtenen els resultats desitjats.

Però perquè ha perdut valor? Doncs perquè, amb la crisi econòmica, les empreses redueixen costos i, aleshores, inverteixen menys diners en el desenvolupament dels seus treballadors. S’està produint una situació d’allò més curiosa, que consisteix en què, els estudiants que cursen aquest màster en universitats de prestigi nord-americanes com Harvard, Wharton, Stanford o MIT (i algunes europees com la London Business School o Insead) sí que tenen més probabilitats de tenir èxit en les seves carreres professionals. En canvi, els que cursen aquesta titulació a Espanya no tenen tantes probabilitats.

Aquestes universitats més prestigioses d’Estats Units compten amb l’experiència i la tradició per tenir aquesta reputació. Però a més, compten amb la col•laboració de les grans empreses, que influeixen en la decisió del procés de selecció, decidint quins perfils són els més adequats per poder treballar en el seu negoci un cop finalitzats els estudis. Hi ha poques places, però moltes sol•licituds, de manera que es realitzen molts proves per conèixer quins són els millors per cursar aquest màster. Així doncs, si més no aquí a Espanya, cal deixar de veure el MBA com a sortida de la crisi i com a mecanisme per poder progressar professionalment. En cas de voler estudiar-ho, és recomanable viatjar als Estats Units, tot i que suposa una despesa econòmica molt important.

Font: El País
Foto de Natural Step Online a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Estudiar MBA ja no té el valor ni les probabilitats d’èxit laboral d’abans”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio