FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Consells, Formació

Com estudiar unes oposicions

Els cursos preparatoris són una de les opcions que més garanteixen l'èxit
By , on 23 de octubre de 2010

La publicació de la llista d'admesos és el moment més esperat per qualsevol opositor

Fa poques setmanes us parlàvem de què són les oposicions i com podem saber quan s’han convocat. Bé, doncs avui resoldrem el proper pas. Com s’han d’estudiar unes oposicions per tal de tenir èxit i aconseguir la plaça desitjada?

Els consells són molt variats, però hem de començar pel principi: decidir com ens formarem. Existeixen moltes maneres de preparar-se les proves. Per una banda, la més tradicional i autodidacta és comprar-se llibres, auto organitzar-se i estudiar. De fet, cada cop són més nombroses les editorials que publiquen llibres actualitzats de cada oposició que es convoca.

Però una altra forma d’obtenir l’èxit, segurament més eficaç a la pràctica, és inscriure’s en un curs que t’ajudi a preparar-te els exàmens. El portal aprendelo.com és un bon espai per trobar aquelles acadèmies, universitats o escoles que es dediquen a la formació dels opositors des de fa molts anys. Ja sigui de forma presencial o a distància. Però els cursos a l’Administració pública són molt variats. Caldrà, doncs, tenir clar quin és el sector que ens interessa, pensant sempre en la formació que tenim i els mèrits als que podrem optar per guanyar més punts.

Un cop fets aquests passos és quan arriba el moment més difícil. Carregar-se de constància, ànim, actitud positiva i temps. S’ha de tenir molt clar que estudiar unes oposicions demana una dedicació gairebé exclusiva a la preparació del temari. I això no significa que hagueu de perdre tota la vostra vida social i familiar durant els mesos (o anys) d’estudi, sinó que el que realment importa és que us sapigueu organitzar. I no perdeu l’esperança en els dies difícils per moltes persones que es presentin a la mateixa prova. En poc temps, els temes us semblaran més fàcils.

El perfil d’un opositor

L’any 2009, setze de cada cent espanyols estaven empleats en el sector públic. És a dir, un 16% de la població ocupada. La varietat de treballs que es poden desenvolupar, la quantitat d’administracions a les que es pot optar (locals, provincials, autonòmiques o nacionals) i l’estabilitat laboral que ofereixen les converteixen en una opció laboral molt temptadora, malgrat l’accés a ella sigui especialment complicat per la quantitat de competència que s’hi presenta.

Segons dades de l’acadèmia Adams, una de insitucions ofertades en el portal aprendelo.com, la major part d’opositors tenen titulació mitjana o alta (el 48% són diplomats i llicenciats universitaris) i majoritàriament són dones (70%). L’edat mitjana se situa entre els 21 i 40 anys i majoritàriament no tenen feina. Així, un 95% està a l’atur, el 13% més que l’any passat.

Foto: iuelviso a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Com estudiar unes oposicions”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio