FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Formació

ADE va ser la carrera amb més ofertes laborals al 2013

Un estudi d’Addecco mostra les tendències del mercat laboral
By , on 9 de juliol de 2014

La carrera d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE) va ser la titulació amb major demanda laboral durant 2013 a tota Espanya, segons un informe elaborat per l’empresa de treball laboral Addeco. Els titulats en ADE va acaparar el 4,5% de les ofertes per a llocs de feina d’alta qualificació en tot el país, per davant d’Enginyeria Tècnica Industrial, amb un 3,5% (especialitat que desapareix després de la implantació del Pla Bolonya), Enginyeria Industrial, amb un 3,4%; seguida d’Enginyeria Informàtica, amb un 3,2% de les ofertes laborals.

ADE es torna a col•locar com la carrera amb major sortida laboral, pujant tres punts pel que fa a 2012. Per darrere, se situen les enginyeries industrial i informàtica i, immediatament després, Economia, amb un 2,4% del total d’ofertes publicades; i Dret, amb un 1,9%. A continuació, segueixen Enginyeria Tècnica Informàtica (en desaparició) amb un 1,8% dels llocs de treball; i Enginyeria de Telecomunicació, amb 1,5% del total d’ofertes laborals. Els següents llocs estan ocupats per Relacions Laborals (1,4%), Medicina (0,8%), Farmàcia (0,7%) i Química (0,6%).

En el “top 20″ de les titulacions que van sumar un major nombre d’ofertes d’ocupació també se situen Enginyeria Automàtica i Electrònica Industrial, amb un 0,6%; Biologia; amb un 0,5%; o Matemàtiques, amb un 0,5% de l’oferta laboral privada. Algunes de les carreres que més ofertes han registrat aquest darrer 2013 coincideixen amb les ocupacions més buscades per les empreses i que compten amb uns nivells de competència baixos.

L’informe només mostra el percentatge d’ofertes laborals per cada carrera, la qual cosa no significa que un titulat en ADE tingui més facilitats per trobar ocupació, ja que la competència per aquests llocs de treball vacants és molt elevada ja que existeixen molts més egressats d’aquesta especialitat que d’unes altres. No obstant això, marca una tendència del mercat. Tanmateix, l’estudi de Addeco apunta a que, de les més de 768.000 ofertes d’ocupació qualificada analitzades durant 2013, el 61,4% requerien treballadors amb una titulació universitària, una xifra en augment.

L’estudi analitza el mercat laboral espanyol des de l’òptica de la qualificació i destaca que la demanda de treballadors amb titulació en Educació Superior ha crescut sensiblement. Encara que evidencia que comptar amb una carrera està lluny de ser una garantia de trobar una ocupació, també deixa clar que molts llocs estan reservats per als professionals que han passat pel sistema universitari. Especialment, els que tenen una millor remuneració.

Imatge: reynermedia

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “ADE va ser la carrera amb més ofertes laborals al 2013”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio