FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Especials

Els seminaris de la Universitat Oberta

Amplia els teus coneixements i les teves capacitats amb la UOC
By , on 14 de febrer de 2012

Trobar feina avui en dia és una tasca força complicada. El mercat laboral és molt competitiu i, en aquest sentit, necessitem destacar per sobre la resta de candidats. Un gran avantatge competitiu és, sense dubte, disposar d’una formació especialitzada en l’àmbit on volem desenvolupar la nostra carrera professional. Tant si disposem d’una titulació prèvia com si la nostra experiència professional ens avala, a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) tenen disponibles uns seminaris que ens poden ajudar a trobar feina i també a millorar en el nostre lloc de treball. Ja pots matricular-te pels seminaris que començaran al mes de març.

Els seminaris de la UOC tracten temes actuals, com Internet i la web 2.0

La metodologia de la Universitat Oberta és un clar exemple dels avantatges que una formació a distància ens pot oferir. En aquest cas, la docència d’aquests seminaris es fa virtualment, mitjançant les aules del Campus Virtual de la UOC. En aquestes aules, els alumnes i els professors comparteixen un entorn virtual d’ensenyament o poden aprendre, debatre i comunicar-se. Els alumnes hi interaccionen, comparteixen experiències i inquietuds i els professors orienten els alumnes i els guien en el seu procés d’aprenentatge, resolent els seus dubtes i avaluant-ne els resultats.

Els alumnes també tenen a la seva disposició una gran biblioteca de recursos online on fer consultes i investigar. Aquests recursos per a l’aprenentatge també es troben disponibles a la xarxa virtual i, per tant, es poden consultar en qualsevol moment i des de qualsevol lloc. La llibertat de moviment i la flexibilitat d’horaris són sense dubte els grans avantatges de la formació online. A més, com que aquests seminaris són curts, la seva brevetat és també una característica a tenir molt en compte per decidir-nos.

Actualment la UOC ofereix una amplia varietat de seminaris repartit entre les temàtiques més demandades pels estudiants i professionals. Entre aquests àmbits hi trobem la comunicació, Internet i la web 2.0, Salut, Psicologia, Educació, Empresa, Turisme, Art i cultura digital, etc. Hi destaquen els cursos que pertanyen a l’àmbit de la docència en xarxa, ja que han estat reconeguts pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Aquests cursos estan relacionats amb els entorns de treball col·laboratiu, les estratègies d’implantació de les TIC a les aules, els llibres digitals o el desenvolupament professional dels docents a les xarxes socials.

Si bé per accedir a aquests cursos no cal una titulació superior, és evident que abans de fer-ne la matrícula haurem de revisar els continguts del seminari per assegurar-nos que podem ser capaços de seguir-los. En finalitzar els seminaris, la UOC lliurarà als alumnes un certificat d’aprofitament sempre que hagin superat el curs. Per fer-ho, es tindrà en compte l’avaluació continuada de l’alumne. Els professors són els que valoren el seguiment que els estudiants han fet del curs mitjançant les activitats que es dissenyen per aquests efectes. No hi ha en cap cas proves ni exàmens finals presencials, però l’alumne ha d’assolir els objectius i les competències establertes i per això la presentació de les activitats és imprescindible. A més, aquestes són un mitjà important de feedbak, és a dir, d’informació que l’alumne rep per part del professor sobre el seu progrés.

Els seminaris de la UOC tenen una durada d’entre 3 i 4 setmanes. A efectes pràctics, la càrrega de treball que suposen per a l’estudiant és equivalent a 1 crèdit ECTS (unes 25 hores), però això depèn de cada curs i pot variar (és recomanable llegir amb atenció les fitxes dels cursos abans de fer la matrícula). Així doncs, el preu d’un curs d’1 ECTS pot variar entre els 160 i els 180 euros. Hi ha diferents vies d’estalvi en aquest sentit. D’una banda, els estudiants que pertanyin a la comunitat UOC tenen un descompte del 7% del preu del curs. Si fem una matrícula de més d’un curs, ens aplicaran un descompte del 5% sobre el preu del segon i del altres que hi fem.

De vegades la nostra tasca del dia a dia pensem que no ens permet continuar amb la nostra formació, però això no és del tot cert. Sempre podem troba un forat en l’agenda per dedicar-ne unes hores a la formació. Aquests seminaris o cursos breus, a més de ser molt concrets i molt orientats a l’àmbit pràctic, ens permeten adquirir unes competències específiques sense haver de desplaçar-nos i en els horaris que més ens convinguin. A més, el fet de compartir aula virtual amb persones de diferents àmbits (com l’acadèmic o el professional), és una experiència enriquidora que ens pot ajudar a la nostra carrera personal o professional.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els seminaris de la Universitat Oberta”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio