FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
empresa

Quin perfil professional tenen les dones emprenedores?

Jove, molt formada i amb por al fracàs
By , on 11 de setembre de 2015

emprendedora

La dona emprenedora a Espanya és jove, amb un alt nivell educatiu i amb una formació específica per l’emprenedoria però amb una baixa experiència en la internacionalització del seu negoci; segons les conclusions de l’informe ‘La Dona Emprenedora a Iberoamèrica: de la Universitat a l’Empresa’ de 2014. El text ha analitzat el perfil de les dones emprenedores dels països iberoamericans i el tipus de negoci que posen en marxa.

L’informe ‘La Dona Emprenedora a Iberoamèrica: de la Universitat a l’Empresa’ analitza l’emprenedoria femenina a Espanya, Portugal i els països de Llatinoamèrica. Les conclusions de l’estudi mostren que el 49% de les espanyoles que s’han constituït com a treballadores per compte propi té una edat entre els 18 i els 24 anys, essent realment joves en comparació als seus homòlegs masculins. Igualment, més de la meitat tenen formació superior o professional. No obstant això, la dada negativa és que el 79% reconeix que no ha exportat el seu producte o servei mai.

Sobre aquest punt, el text planteja que la baixa internacionalització de les dones emprenedores espanyoles es deu a una percepció de “major risc”. Altres causes a les quals atribueixen aquesta falta d’expansió del negoci per part de les empresàries són la menor disponibilitat del capital, les dimensions del seu negoci i una baixa influència dels sectors en els quals operen. Per això, el 79% de les empresàries espanyoles participants en l’estudi reconeixen no haver tractat d’internacionalitzar els seus negocis.

Així doncs, tot i que la dona emprenedora disposa d’una qualificació acadèmica molt alta que la prepara per afrontar amb certa seguretat l’emprenedoria, existeixen una sèrie de llastres associats a les dones emprenedores. La por a fracassar, els problemes d’accés a crèdits financers o la baixa internacionalització dels seus negocis les converteixen en empresàries que no destaquen; per lo qual el perfil professional de l’emprenedor d’èxit no és el d’una dona.

La por a fracassar, el pitjor enemic de la dona emprenedora

La presidenta del Babson College (Estats Units), una de les escoles d’emprenedoria amb més prestigi del món, Kerry Haeley, va defensar que els líders iberoamericans han de prendre un paper actiu en la promoció i celebració de les contribucions de les dones; i va encoratjar a les empresàries a deixar de triar sempre l’opció més segura i a assumir que de vegades es pot fracassar en algun projecte d’emprenedoria.

A vegades les dones tenim estàndards massa alts, volem ser perfectes i no pensem en com acceptar el fracàs i aprendre d’ell. Es tracta de ser apassionada, no perfecta. La por al fracàs és un dels majors obstacles per a la dona emprenedora.

Per la seva banda, la directora de Value for Women (Mèxic), Rebecca Fries, va posar l’accent en la necessitat de buscar més “suports i referències” per a la dona emprenedora. En opinió de Fries, les dones empresàries han de fer front durant la seva carrera a unes barreres més altes que els homes empresaris a causa de les “expectatives que tenen de si mateixes i per les quals també té el conjunt de la societat”.

Imatge: StartupStockPhotos

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Quin perfil professional tenen les dones emprenedores?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio