FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
empresa, Remuneració

Motivació, el secret de la productivitat

Horari flexible, autosatisfacció, reconeixement... estímuls que ajuden a la motivació
By , on 7 de novembre de 2010

El sou és la motivació que mai falla

Hi ha molt poca gent a la que pel matí, quan sona el despertador i a dins el llit s’està perfecte li faci especial il•lusió anar a treballar. Potser els primers anys d’incorporació al mercat laboral, quan tot és nou i bonic, podem trobar alguna persona que s’aixequi amb ganes i il•lusionada, però per la gran majoria les motivacions que ens porten a treballar són inexistents a les set del matí. El problema apareix però, quan després de la dutxa de rigor i un esmorzar ben nutritiu la mandra i la desgana continuen; potser les persones a les que la il•lusió i motivació no els hi apareix a cap hora del dia s’haurien de preguntar si la feina que estan duent a terme els omple realment, tot i que això ja és un altre tema.

La motivació a l’hora de treballar és un tema que les empreses tenen molt estudiat ja que afecta directament al rendiment i productivitat del treballador. Una persona positiva és molt més eficaç que una persona que, tot i fer les coses bé, les fa a desgana. Per això, existeix molts estudis i teories sobre la motivació. Enrique Sureiro, professor associat de comunicació de la Universitat de Navarra, exposa 11 incentius amb els que els treballadors solen trobar la motivació:

1.El perquè: Normalment els estímuls més potents són els personals, així per exemple el fet de veure que la nostra ocupació és important i útil ens motiva
2.El reconeixement: tot i que la condescendència de les palmadetes a l’esquena no ens agraden, a tots ens posa de bon humor que la feina que desenvolupem sigui reconeguda, no diguem ja si parlem d’un ascens.
3.L’equip: Sentir-se part d’un col•lectiu suposa un poderós estímul.
4.El repte: Per aconseguir un triomf és necessari, a més de la constància i l’esforç, saber afrontar els fracassos que l’han precedit.
5.Els diners: Si tot falla sempre queden el sou. Saber que a final de més rebràs una compensació econòmica és un estímul més.
6.El temps: l’horari i les condicions de feina influeixen molt en l’estat d’ànim de les persones. De fet, fa uns quants posts parlàvem dels aspectes positius que té la jornada intensiva.
7.L’error: Equivocar-se és sinònim d’arriscar-se.
8.La seguretat: que et dóna un contracte estable.
9.L’exemple: Un estímul de primer ordre és el voler seguir l’estela d’algun company a la feina al que admirem.
10.L’autosatisfacció: de la feina ben feta
11.El passat, el present i el futur: és a dir el contrast d’experiències.

Així, veiem que són molts els estímuls en els que ens podem basar per aconseguir una bona motivació a la feina. Aquesta motivació ens ajudarà a fer més fàcil la nostra vida i a no caure en depressió cada cop que sona el despertador pels matins.

Foto: Rafa Otero per Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Motivació, el secret de la productivitat”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio