FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
empresa

Les empreses prefereixen usar mètodes alternatius en la cerca de treballadors

Les plataformes especialitzades i apps guanyen terreny
By , on 30 de abril de 2015

mobil

Tres de cada quatre vacants no s’arriben a publicar ni a la xarxa, ni ràdio, premsa o televisió segons un estudi de Creade-Lee Hecht Harrison, consultora del Grup Adecco. Les companyies recorren a un altre tipus d’estratègies a l’hora de trobar als seus nous empleats, que poden anar des de la publicació de les ofertes de treball en aplicacions especialitzades o cercar directament el perfil de professional buscat per posar-se en contacte amb ell o ella.

Les fórmules alternatives per buscar un candidat de treball han canviat en els darrers anys. Per sectors, la banca, el negocis de gran consum i la indústria farmacèutica són els que més recorren a noves formes de trobar treballadors com ara les plataformes de contactes professionals, persones de l’entorn o referències a causa del tipus d’informació que gestionen. Tanmateix, augmenta el nombre de companyies que busquen directament als seus candidats a través de les xarxes i contactes, per identificar el perfil labora buscat i posar-se en contacte amb ell el més ràpid possible, sobretot, en llocs directius.

Al respecte, les empreses recorren a agències de ‘caça-taents’ o bé a través de plataformes laborals com Linkedin, una de les eines i apostes més segures per a les empreses segons explica el director de IMF Business School, Carlos Martínez. Actualment, Linkedin compta amb més de 270 milions d’usuaris a tot el món i només cinc milions d’ells estan a Espanya. Segons el portal BasePymes, els avantatges de Linkedin l’han posicionat com l’eina estavella de les Pymes espanyoles per reclutar personal.

Els contactes, encara un valor segur

Altre dels mètodes per trobar treball és el networking o acudir als contactes de tota la vida. Tot i que disposar d’una bona xarxa de contactes no proporciona una ocupació al moment, si que ajuda a obtenir informació per aspirar a un lloc i fins i tot per donar a conèixer-se, adquirir més visibilitat i més oportunitats laborals.

En l’actualitat han proliferat nombroses apps per buscar treball que es basen en la creació de xarxes de networking. Entre les més descarregades destaquen Empleo Indeed, que busca ocupacions segons el perfil professional; JobLens, un cercador de feina creat per Nokia; Jobeeper, cercador d’ofertes en més de 35 països; Careerbuilder; Job and Talent; Trovit Ocupació; o la més utilitzada, Infojobs. Són opcions segures, que habitualment son consultades per empreses de sectors professionals molt diversos.

Tanmateix hi ha altres opcions menys convencionals que es basen en la idea de crear una xarxa de contactes laborals. Per exemple, pots deixar un currículum en forma d’animació a través d’eines com Vine o YouTube. Aquestes plataformes s’ha convertit en una de les moltes opcions per donar-se a conèixer i exposar experiència professional i formació. Fins i tot, hi ha els qui opten per elaborar el currículum en forma de còmic amb aplicacions com SlideShare. Una altra opció és visualitzar una infografia atractiva de la trajectòria professional gràcies a Vizualize.me.

Imatge: niekverlaan

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Les empreses prefereixen usar mètodes alternatius en la cerca de treballadors”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio