FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
empresa

Les 5 aptituds bàsiques demandades en el mercat laboral espanyol

Les empreses busquen professionals amb aquests perfils
By , on 19 de abril de 2016

aptituds

Les empreses espanyoles busquen perfils laborals específics, demandant a nous empleats que presentin una sèrie d’habilitats i coneixements bàsics nous que els permetin rendir en el nou lloc de treball des del primer dia. Els estudis, l’experiència laboral prèvia i el domini de l’anglès continuen tenint molt pes, però noves habilitats i destreses també han aconseguit col•locar-se com a imprescindibles. Saps quins són les habilitats més buscades per les empreses espanyoles?

  • Saber parlar en públic: Les empreses exigeixen soltesa a l’hora d’explicar un tema enfront d’un públic. Si aquest punt no és un dels teus forts, existeixen nombrosos consells que poden fer-te sortir airós d’aquest tipus de situacions: parlar com si fos una conversa amb un conegut, practicar per endavant el que vas explicar o conèixer bé el tema del que estàs parlant t’aportaran molta més seguretat en el teu discurs. Una altra opció és realitzar un curs d’oratòria, si realment et suposa una mala experiència parlar en públic.
  • Ser un líder: La confiança para siguis el referent d’un grup, perquè motivis a l’equip i marquis l’estratègia a seguir és una de les habilitats que més valoren les empreses en els seus nous treballadors. No es tracta de saber ser un cap, sinó de tenir les habilitats necessàries per guiar a un equip de treballadors i millorar la seva motivació. En ocasions, ser un líder és una habilitat innata amb la qual neixen algunes persones, però també pot “estudiar-se” o potenciar-se a través de formació específica.
  • Saber comunicar-se en altres llengües: Un clàssic entre les demandes de les empreses espanyoles són el domini d’idiomes, fins al punt que en la majoria d’ofertes de treball es demana un nivell mitjà d’anglès com a requisit bàsic per a la contractació. En conseqüència, ser parlant de la llengua de Shakespeare no és una habilitat que faci destacar per sobre de la resta d’aspirants, sinó que ser competent en una segona i tercera llengua marca la diferència. Alemany, xinès, rus, francès i el portuguès són els idiomes amb major projecció internacional per a les empreses espanyoles.
  • Dominar Excel per aplicar-ho al treball: Les taules d’Excel ens permeten gestionar diversos aspectes de la teva vida privada com el control de la teva economia domèstica o organitzar els teus horaris, entre uns altres. No obstant això, els fulls de càlcul del programa de Micorosft tenen moltes aplicacions si les usem en l’àmbit professional. L’estalvi de temps per realitzar càlculs, el control de factures, d’existències, o desenvolupar tasques de comptabilitat o informes amb aquest programa i destaca el teu coneixement en les teves entrevistes de treball.
  • Dominar el mitjà digital: A dia d’avui, és inimaginable que una gran empresa o una pyme no disposi de presència a les principals xarxes socials i sobrevisqui aliena a les noves tecnologies. D’igual manera, les companyies busquen a treballadors que disposin de competències digitals i sàpiguen manejar les eines del sector amb soltesa. Si bé entrar en una companyia passaràs per diverses fases fins a completar el coneixement de l’equip tecnològic que posaran a la teva disposició: des de l’accés al mateix, passant per l’adaptació, fins a arribar a la innovació; tenir domini de l’àmbit digital marcarà la diferència en la teva elecció.

Imatge: jarmoluk

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Les 5 aptituds bàsiques demandades en el mercat laboral espanyol”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio