FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
empresa

Inditex i Mercadona milloren els seus resultats malgrat la crisi

By , on 14 de març de 2013
Inditex

Botiga de Zara (Inditex) a Boston

Comencen a fer-se públics els resultats dels exercicis de l’any passat de les empreses més grans del país. És el cas de Inditex i Mercadona, que els seus presidents, Amancio Ortega i Joan Roig, ja han realitzat una roda de premsa per mostrar els seus resultats. És sorprenent que aquests directius no solen aparèixer gaire als mitjans de comunicació, sobretot el del supermercat, que només apareix un cop a l’any per presentar els seus resultats en una roda de premsa. No solen concedir entrevistes, de manera que és molt complicat conèixer quina és la seva percepció de la situació econòmica. Com era d’esperar, els seus resultats són molt positius un any més.

Comencem pel grup Inditex, l’empresa d’Amancio Ortega dirigida per Pablo Isla. Durant el 2012, malgrat la recessió hagi sigut més violenta a Europa, l’empresa ha crescut gràcies al mercat xinès, rus i nord-americà. S’han obtingut els beneficis més grans de la seva història, s’han creat 10.802 nous llocs de feina, que suposa un total de més de 120.000 treballadors per aquesta companyia. I pel què fa a les vendes, durant el 2012 van créixer un 16% fins a 15.946 milions d’euros. Això sí, a Espanya, la situació ha sigut diferent, perquè el consum ha baixat per la crisi i els costos també per l’absorció de l’increment de tres punts de l’IVA.

I pel què fa a Mercadona, l’empresa del valencià Joan Roig, ha obtingut un benefici de 508 milions d’euros durant el 2012, que suposa un 7% més respecte l’exercici anterior. Les vendes han augmentat en un 7%, cosa que suposa 19.077 milions d’euros i s’han creat 4.000 nous llocs de treball, que fa que la plantilla arribi als 74.000 treballadors a Espanya. L’empresa ja fa anys que es planteja sortir a l’exterior i obrir un mercat a Itàlia, però ara per ara no serà així, perquè, segons Roig, l’empresa es centrarà més en fer sostenible el seu negoci, de manera que el carro de la compra sigui més econòmic i de bona qualitat. Això sí, l’empresa va invertir 650 milions d’euros en obrir 60 noves botigues arreu del territori i en la construcció d’un blog logístic a Guadix (Granada) i Abrera (Barcelona).

A les rodes de premsa de Mercadona, el president de la companyia sol fer opinions personals sobre la situació econòmica del país d’allò més polèmiques. En aquesta ocasió, però, ha decidit no fer-ho, precisament per les nombroses crítiques que rep posteriorment. Això sí, Joan Roig ha volgut negar la seva participació en el finançament il•legal del Partit Popular, ja que el nom de la seva empresa va aparèixer en els papers de Bárcenas publicats a El País, aportant ingressos tant en 2004 com en 2008. No sorprèn pas gaire que tant Mercadona com Inditex tinguin bons resultats un cop finalitzats els seus exercicis, però el problema són les petites i mitjanes empreses, que desgraciadament no reben tanta atenció mediàtica i sí que són les més afectades per la crisi.

Foto de Paco Seoane a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Inditex i Mercadona milloren els seus resultats malgrat la crisi”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio