FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
empresa

Els grans errors de les empreses

Els empleats critiquen a les organitzacions sense valors on s'estenen rumors i corrupció
By , on 20 de octubre de 2012

Els pecats que cometen les pitjors empreses els porten ala ruina

El valor de les classificacions de les empreses ideals o inclús de les pitjors companyies fa que aquestes es basin en opinions lliures dels propis empleats. Molt més enllà de la curiositat que susciten les llistes amb noms, per bé o per mal, qualsevol rànquing d’aquest tipus ofereix una informació rellevant sobre els valors més apreciats pels professionals o els defectes que més detesten.

Ja son varis els diferents portals d’ocupació de tercera generació, com Glassdoor, ens permeten valorar com és la vida laboral en les millors i pitjors organitzacions.

Glassdoor és capaç de coordinar els judicis de milers d’empleats sobre les seves companyies, en aquest cas les pitjors, i el resultat no només ens dóna una classificació maleïda, sinó també una llista dels grans pecats corporatius que cometen moltes firmes i que les converteixen el llocs poc recomanables per als que passen-hi la seva jornada laboral, dia a dia.

Aquests nous portals per buscar feina introdueixen consideracions subjectives que van més enllà del contacte típic entre empleat i empresari, i posen els mitjans a l’abast dels usuaris perquè uns i altres es coneguin mútuament, utilitzant eines molt més completes que les que es poden trobar a les xarxes socials a l’ús.

Els resultats d’aquesta peculiar enquesta de clima laboral interactiva indiquen que en la majoria de les empreses més detestades prolifera la queixa per una inexistent política de promoció professional, o per la cultura de competència salvatge entre els empleats per complir amb quotes de vendes impossibles, alguna cosa que condueix a un pèssim ambient laboral.

S’ha parlat de diferents ritmes asfixiants i empleats en estat de tensió permanent provocat per la sobrevaloració de capacitats, l’escassetat de personal qualificat o les pèrdues de temps.

La incapacitat per arribar a les metes fixades es produeixen per una manca de planificació, pels elevats costos fixos, o l’arribada de nous competidors més flexibles i eficaços. Tots els retrets apunten a la manca de capacitat de l’organització per reconèixer els canvis que es donen en el mercat.

El discurs i la realitat no coincideixen, ja que es troben persones molt insegures en la direcció, i s’adverteix una incapacitat per comunicar la realitat i gestionar els conflictes. És propi de companyies que donen prioritat al urgent sobre l’important. L’actitud dels caps és una altra de les raons que els professionals critiquen a les seves companyies.

Foto: Zip 95

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els grans errors de les empreses”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio