FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
empresa

Els autònoms podran compatibilitzar el subsidi d’atur amb l’emprenedoria

Els treballadors mantindran 9 mesos l’ajuda
By , on 24 de abril de 2015

emprenedor

La ministra d’Ocupació, Fátima Báñez, ha presentat aquest dijous als autònoms un mecanisme per reforçar la denominada “segona oportunitat” amb la finalitat de permetre la represa del cobrament de la prestació per desocupació fins a cinc anys després d’haver iniciat una activitat per compte propi. Així doncs, els nous autònoms podran compatibilitzar l’emprenedoria amb el cobrament de la prestació per atur durant un període de 9 mesos.

El Ministeri ha informat en un comunicat de les noves mesures que prepara el Govern en suport als autònoms i l’economia social després de la reunió que la ministra Fátima Báñez ha mantingut aquest dijous amb els representants de Cepes, LLIGA, UPTA, CEAT, Uatae i Fopae. Entre les més importants destaca el manteniment de la prestació per desocupació entre aquells autònoms que comencin una nova empresa, una ajuda que es mantindrà durant un màxim de 9 mesos.

El Govern proposa per als autònoms ampliar a tots els grups d’edat la possibilitat de compatibilitzar la prestació de la desocupació amb l’inici d’una activitat emprenedora durant un màxim de nou mesos. Tanmateix, la proposta del Ministeri d’Ocupació també inclou el manteniment de la tarifa plana de cotització per autònoms tot i contractar a un treballador; una mesura encaminada a fomentar l’ocupació de les petites empreses.

En la mateixa línea de millora de l’economia social, el Govern ha plantejat mesures per facilitar la incorporació de nous socis a aquestes empreses i per a això ampliarà les bonificacions per als joves i crearà una nova tarifa de cotització destinada per a aquells treballadors majors de 30 anys. Amb aquests incentius el Ministeri d’Ocupació espera millorar les taxes d’atur entre alguns col•lectius amb dificultats per integrar-se i mantindre’s al mercat laboral.

Una solució a reivindicacions del sector

El president de la federació de treballadors autònoms ATA, Lorenzo Amor, ha assenyalat que les noves mesures són “importants”, donant així resposta a reivindicacions de les organitzacions d’autònoms i que “van a incentivar l’autoocupació i l’emprenedoria”. A més, aquests canvis donaran una major “seguretat jurídica i protecció social als autònoms”, permetent “millorar la situació en general” d’aquests treballadors.

Tanmateix, el responsable de ATA ha volgut destacar que la reforma de l’estatut del treballador autònom fomentarà la creació de mig milió de nous autònoms en un període de 5 anys, un increment que prediu que serà de 100.000 noves altes al llarg d’aquest 2015. D’aquesta forma, el president de la federació de treballadors autònoms ha valorat positivament el canvi de legislació proposat pel Ministeri d’Ocupació.

Per la seva banda, el secretari general de la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms (UPTA), Sebastián Reyna, ha defensat que aquesta reforma suposa una “millora i extensió dels sistemes de capitalització del segur de desocupació”. En la seva opinió, aquesta capitalització “ha d’estendre’s al pagament únic”, és a dir, “al pagament d’una sola vegada de totes les quantitats per a tots els col•lectius”. Segons ha explicat, fins ara es podia utilitzar fins a un 60% de la prestació per desocupació per realitzar una inversió i solament el col•lectiu de joves podia sol•licitar el 100% per al pagament únic.

Imatge: FirmBee

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els autònoms podran compatibilitzar el subsidi d’atur amb l’emprenedoria”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio