FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
empresa

Els 6 tipus de caps més habituals i com treballar amb ells

Enfoca la teva feina d’acord al teu tipus de superiors
By , on 25 de febrer de 2016

boss-454867_1280

Els treballadors podem passar fins a 40 hores setmanals amb el seu cap, una gran quantitat de temps que arriba a eclipsar les estones dedicades a la família, la parella o els amics; donant-los un gran poder d’influència sobre les nostres vida. En concret, els caps de les empreses tenen gran poder sobre els seus treballadors, doncs són a qui hem de rendir comptes en l’àmbit laboral, i poden aconseguir que progressem o ens cremem.

Igual que no hi ha un sol tipus de treball, no tots els caps estan tallats pel mateix patró. Alguns estan disposats a intimidar als seus subordinats i a desmerèixer totes les iniciatives de canvi en tal de mantenir la seva supervivència dins de l’empresa, d’altres es pengen la medalla de les fites que ha aconseguit el seu equip amb tal d’ascendir ells, uns altres es mostren comprensius però mai arriben a fer gens i uns pocs tenen el necessari per canviar el seu estatus de ‘cap’ a ‘líder de la plantilla’.

A continuació et presentem alguns dels sis perfils més habituals de caps que et pots trobar a una feina qualsevol, des del terrible dictador fins al venerat líder de la plantilla. En tots els casos, podràs descobrir quina és la millor estratègia per tindre una bona relació amb el teu superior i aconseguir progressar en la teva empresa:

El cap dictador

Potser el primer dia de feina ja vas descobrir que en comptes d’un cap tens un dictador que borda ordres, desmereix totes les iniciatives que els altres aporten i té el rècord de subordinats amb baixes laborals per depressió. Tots els sacrificis i la pèrdua del teu temps lliure ell també ho ha fet abans, millor i sense queixar-se. Si vols resistir, has de defensar la teva posició en el treball. Mostra la teva disconformitat amb arguments i mai entris en el seu joc de crítiques. Per això, has de plantejar els teus objectius en forma de metes en comú i fer sempre el tipus de contingut que ell espera rebre.

El cap sangonera

El cap malhumorat de l’altre departament sembla a totes llums molt pitjor que el teu, un que és tot somriures i afalacs. Després descobreixes que el teu només fa i diu en pro del seu benefici, sense arribar mai a complir les seves promeses si ell tampoc en treu profit. El cap sangonera no dóna instruccions ni té objectius concrets, però serà el primer a ‘xuclar’ tots els mèrits del seu equip i l’últim a reconèixer que la culpa és seva. Amb aquesta classe de cap és essencial mantenir una relació consultiva, encara que després decideixis pel teu compte, i assegurar-se de saber qui ha fet què realment.

El cap invisible

De vegades, et pots trobar a la feina un cap que et preguntes perquè ha arribat a la posició en la qual està si no fa res. El cap invisible acostuma a ser una persona sense sang a les venes i eternament tancat al deu despatx, que no et sabrà ajudar quan dubtis però tampoc treure partit d’aquelles situacions en les que el seu equip de treballadors podria rebre beneficis. El que fa és existir, com el ficus de l’entrada de l’oficina. De nou, per lidiar amb aquest tipus de caps cal crear una relació de consulta (més aviat, d’informar) i trobar un treballador que faci les funcions de sub-líder de l’equip.

El cap ‘24/7’

Un altre perfil habitual en les empreses és aquell cap que sent que l’imperi s’enfonsarà si ell no fa la guàrdia, de manera que donarà per descomptat que un dissabte a la nit estàs pendent del correu. Aquest cap és addicte al treball i et vol disponible 24 hores/7 dies a la setmana, com ho està ell. Com a punt al seu favor, acostuma a ser prou just amb els treballadors al seu càrrec, encara que esperarà el mateix nivell de dedicació al treball que té ell. Si aconsegueixes aguantar el ritme et serà més fàcil ascendir en l’empresa.

El líder del seu equip

Si ets un dels afortunats que no té un cap, si no un líder de la plantilla, estàs d’enhorabona. El teu cap està en aquesta rara categoria dels qui recolzen als seus treballadors, tenen talent i creen un bon ambient de treball per treure el màxim rendiment de tot l’equip. Amb ell, aniràs el dilluns a treballar amb un somriure i el divendres acabaràs amb la sensació d’estar fent ben el treball. No et fa falta que expliquem com millorar i avançar en la teva trajectòria professional, ell s’assegurarà que ho aconsegueixis.

Imatge: geralt

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els 6 tipus de caps més habituals i com treballar amb ells”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio