FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
empresa

El ‘Black Friday’ ja arriba a Espanya

Empreses com Media Markt o El Corte Inglés se sumen a una tradició americana de descomptes i consum exagerat.
By , on 28 de novembre de 2013

Als Estats Units és tradició que se celebri el ‘Black Friday’, però com tot, sembla ser que cada vegada és més proper a que també se celebri al nostre país i a Europa. Crida l’atenció pels consumidors que cada any dóna la sensació que el Nadal comença abans. Els aparadors de les botigues ja es decoren, ja sonen les nadales als supermercats, ja hi ha les llums als carrers i inclús ja es comencen a veure alguns Pare Nadal repartint caramels. El ‘Black Friday’, però, suposa el dia en què s’inaugura la temporada de compres nadalenques a Amèrica. Els comerciants es preparen per la temporada alta de compres i regals per celebrar les festes de la forma més consumista possible.

Als Estats Units, el ‘Black Friday’ arriba a l’endemà del Dia d’Acció de Gràcies, que se celebra el quart dijous del mes de novembre. És a dir, aquest any és exactament el dia 29 d’aquest mes. S’allarga fins al dissabte anterior a Nadal, així que hi ha temps per tal que la gent pugui fer les seves compres i trobar ofertes d’allò més interessants. Cada establiment, però, adopta les seves pròpies normes en funció dels seus interessos. Per exemple, Macy’s, una de les botigues més grans del món, ja fa anys que obren el mateix dijous a la nit.

A Espanya grans cadenes i empreses estan interessades en portar aquest sistema als consumidors espanyols. Negocis com El Corte Inglés, Media Markt, Amazon i Apple busquen implantar aquest tipus de campanyes per tal d’obtindre més beneficis. La idea és oferir grans descomptes per tal d’atraure un públic majoritari a comprar, sense pensar en la mala situació econòmica de la majoria de la població. Als Estats Units el ‘Black Friday’ serveix per mesurar l’estat anímic dels compradors, és el dia que es fa més caixa de l’any i es prepara els consumidors per les rebaixes de gener.

Les botigues acaben amb els seus stocks oferint preus realment baixos per alguns dels seus productes. Per això, és un moment que genera gran expectació entre els comerciants i els compradors, que fan cues de moltes hores per entrar als establiments. Aquest any, a Espanya, Media Markt, El Corte Inglés, Apple o Amazon, entre d’altres, realitzaran descomptes especials per celebrar el ‘Black Friday’ entre el 29 de novembre i el 2 de desembre. Un cap de setmana amb descomptes de fins el 50% dels seus productes més importants. És una iniciativa que no agrada als petits comerciants, que ja fa anys que realitzen campanyes i propostes per vendre i superar la crisi i la competència amb les grans empreses.

Foto de jardenberg a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El ‘Black Friday’ ja arriba a Espanya”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio