FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
empresa

El 40% de joves voldria crear el seu propi negoci

L’emprenedoria és una opció per als joves
By , on 25 de setembre de 2015

negoci

La majoria dels joves espanyols menors de 30 anys prefereix treballar en una empresa, mentre que prop del 40% dels joves preferiria treballar per compte propi, preferint crear la seva pròpia empresa en un de cada tres casos. Segons la II Enquesta Adecco Joves Emprenedors realitzada a 3.000 menors de 30 anys, l’opció més atractiva per treballar és en una empresa aliena.

L’autoocupació és una opció que va guanyant força entre els joves menors de 30 anys encara que encara l’ocupació per compte d’altri en empreses segueix sent l’opció predilecta pel 60,7% de joves, segons destaca la II Enquesta Adecco Joves Emprenedors. Amb tot, un 40% preferiria tenir la seva pròpia empresa, sent un terç d’aquests apostarien per emprendre un nou negoci i mentre que un 6,2% de joves optaria per ser autònom tradicional.

Entre les principals raons que troben els joves per emprendre un negoci destaquen la il•lusió per fer alguna cosa pròpia (67% de respostes), la necessitat de tenir independència personal (47%) i haver detectat una oportunitat empresarial que podria tenir èxit (43,7%). Així doncs, si poguessin obrir el seu propi negoci, un de cada quatre joves optaria per una empresa vinculada al sector de l’hostaleria i la restauració, mentre que el 8,8% es decantaria per un negoci relacionat amb l’ensenyament i un 6,5% a una empresa del sector de l’oci i les activitats lúdiques.

No obstant això, aquestes respostes es donen de forma hipotètica ja que els joves tenen una visió molt negativa sobre l’emprenedoria. El 77% pensa que és molt difícil emprendre a Espanya i assenyalen com a principals obstacles la falta de capital per iniciar el negoci (47% casos), la falta d’una idea clara que pugui tenir èxit (28,2%), el desconeixement dels tràmits a seguir (14,4%) o l’elevada càrrega impositiva als negocis innovadors de nova obertura (13,7%).

Els joves menors de 30 anys que prefereixen treballar per compte d’altri són majoria, en un 41,8% dels casos per culpa de la falta de finançament per muntar un negoci propi i per un 28,7% per por de fracassar en l’emprenedoria. Entre les raons més destacades per a aquesta opció laboral, el 60,7% dels enquestats prefereix treballar en una empresa aliena per tenir una opció d’ocupació estable (60% de respostes) i per comptar amb un sou fix i regular (51,3%).

Imatge: geralt

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El 40% de joves voldria crear el seu propi negoci”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio