FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
empresa

Creix el nombre d’emprenedors de franquícies

Joves emprenedors opten per obrir una franquícia com a solució a la mala situació laboral
By , on 19 de juliol de 2013

Emprendedores

Degut a la crisi econòmica actual, hi ha moltes persones que ofegades i desesperades per la situació d’atur, opten per portar a terme els seus projectes. Òbviament, depèn de cada situació, perquè hi ha persones que realitzen el seu projecte a partir d?un desig i una il·lusió, no sols com a escapatòria a la mala situació laboral del país. Ara bé, avui dia és molt complicat ser emprenedor, bàsicament perquè es necessiten molts recursos econòmics i els requisits per obtindre crèdits als bancs són cada vegada més estrictes. Es demana molta informació, avals i compromisos per demostrar que la idea és factible i rentable.

Malgrat això, afortunadament, la maquinària no s’ha aturat i segueixen creant-se negocis i projectes. Segons l’agència consultora de franquícies Erpasa Consulting, en el darrer any, ha crescut molt el nombre d’emprenedors que han optat per portar una franquícia a Espanya. Una franquícia consisteix en una empresa distribuïdora que té l’autorització del fabricant per poder vendre els seus productes i utilitzar les patents i les seves marques. Al nostre país, per exemple, empreses d’aquest estil n’hi ha moltes i conegudes com el restaurant japonès Udon, la cafeteria Starbucks o el restaurant de menjar ràpid McDonald’s.

El 81 % dels emprenedors que han optat per una franquícia eren majors de 25 anys i majoritàriament comptaven amb recursos propis i accés a finançament, el que facilita molt la creació de l’empresa. Però a l’estudi també es contempla les persones que no disposen dels recursos suficients per poder afrontar aquest projecte, molts s’han vist obligats a buscar alternatives com demanar diners a la família, rehipotecar els seus béns, invertir els seus estalvis o demanar crèdits als bancs. Realment, aquest problema també es produeix en els emprenedors que creen els seus propis projectes a partir de la seva idea. Es necessita una base econòmica sòlida per poder crear un negoci.

La inversió necessària per obrir una franquícia depèn de cada empresa, però pot oscil’lar entre 20.000 i 40.000 euros, segons el sector que sigui (alimentació, oci, viatges, turisme, educació…). De l’estudi se n’ha extret la conclusió que, els joves, majoritàriament dones, d?entre 25 i 35 anys que porten a terme aquest tipus de projecte ho fan com a sortida a una mala situació laboral que viuen. Veuen la obertura d’una franquícia com a una solució als seus problemes, perquè implica distribuir una marca que ja ha sigut creada i que, per tant, ja té mercat potencial i consumidors reals.

Foto / Salvador Figueros

Comments and Trackbacks closed.

Comments of “Creix el nombre d’emprenedors de franquícies”

We have closed the comments.

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio