FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
embaras

Part a la cua de l’INEM

Estem condemnats des que naixem?
By , on 25 de maig de 2012

Quan passem molt temps a un mateix lloc és normal que passin coses, coses quotidianes, normals, rares i fins i tot increïbles. La veritat és que no sé en quina de les categories classificar l’esdeveniment que va succeir fa uns dies a l’oficina de l’INEM d’Alcorcón (Madrid), quan una dona es donà a llum mentre feia cua. El seu nom és Clarice Ikeson, nigeriana, de 42 anys i mare de cinc fills més; estava esperant el seu torn per inscriure’s a l’atur quan començà a trobar-se malament.

Tot i que encara tots li diem INEM, aquest servei es diu ara SEPE

La sort va ser que a la mateixa cua es trobava la Simone Cristina, una metgessa brasilera, especialista en psiquiatria, de 33 anys, que també estava esperant el seu torn. “Va ser tot molt ràpid, vaig veure que trencava aigües i em vaig llançar”, explica. Dues dones més van actuar com a improvisades llevadores i van assistir a un part d’uns 10 minuts, i és que quan arribarà l’ambulància i els metges el nen ja havia nascut i es trobava perfectament. Els van traslladar a l’hospital d’Alcorcón, on la mare va declarar que la seva il•lusió era que el nen es digués Inem; Inem Afamefune Ikeson.

La metgessa que va atendre el part, la Simone Cristina, portava quatre anys com a resident a l’hospital psiquiàtric José Germain de Leganés i feia pocs dies que havia acabat contracte. Titulada i amb cinc idiomes no va voler sortir a les fotografies, no volia ser cap “celebrity”, només volia llençar un missatge: “El que de veritat vull es que se sàpiga que som massa els professionals amb molta formació que no trobem on aplicar els nostres coneixements” i afegí, “es una vertadera pena el que està passant aquí”. Tot i així, afirmà estar molt contenta per haver pogut ajudat a la Clarice, que es troba perfectament.

Es tracta si més no, d’una situació molt irònica que fins i tot la directora de l’oficina de l’INEM en qüestió ha recalcat, desitjant que tot i haver nascut a una oficina de treball (i dir-se igual), el petit “no sigui usuari” de la mateixa quan es faci gran. Un fet que al que, si les coses segueixen com fins ara, sembla obligat.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Part a la cua de l’INEM”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio