FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘vaga miners’

Temes clau

Tercera ‘marxa negra’ de la història

Els miners espanyols sortiran des de Lleó, Astúries i Terol demà i arribaran a Madrid l’11 de juliol
By , on 21 de juny de 2012

Les reivindicacions dels miners espanyols estan arribant a tots els racons del món, i tot i que sembla que és al govern espanyol a l’únic al que no li interessa la protesta, els treballadors del cabró segueixen portant a terme iniciatives per aconseguir que la seva veu sigui escoltada. La pròxima acció que portaran a terme és una ‘marxa negra’ cap a Madrid que començarà demà i s’allargarà fins l’11 de juliol.

Demà a les 10 del matí començarà la tercera ‘marxa negra’ de la història, un recorregut en el que participaran 180 miners dividits tres diferents blocs, un per cada Comunitat Autònoma amb sector miner. El primer partirà des de Villablino i Bembibre, a Lleó, formant una única marxa; després, des de Mieres, a Astúries sortirà una segona marxa que s’unirà a la primera dia 25. Els miners aragonesos sortiran des d’Andorra, a Terol i s’uniran a les dues primeres marxes a la perifèria de Madrid, a Aravaca. Els tres punts de sortida són tres punts neuràlgics de la mineria del carbó a Espanya, un acte significatiu que pretén conscienciar a uns i d’altres dels problemes del sector.

Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

Vaga indefinida a la mineria del carbó

No s’ha arribat a cap acord a la reunió d’avui
By , on 30 de maig de 2012

Després de la segona jornada consecutiva de vaga, els sindicats de la mineria del carbó han optat avui per allargar la vaga després que la reunió amb els ministeris acabés sense acord. D’aquesta forma,

La manifestació de demà començarà al Santiago Bernabeu i acabarà al Ministeri d'Indústria

CCOO i UGT han pres aquesta decisió després que la comissió de seguiment del Pla del Carbó acabés ahir sense arribar a cap acord. Les mobilitzacions tenen un objectiu clar, la protesta per la reducció en més d’un 60% de les ajudes al sector. La jornada d’avui ha estat carregada d’incidents, amb talls a les carreteres A-6, N-VI(Madrid – La Corunya), a la AP-66 (Lleó – Astúries) i la A-67 (Palència – Santander), entre d’altres.

Continue reading »

Comments (0)
empresa, Professions, Remuneració

La mineria en el punt de mira

Mentre 33 persones esperen ser rescatades a Xile els miners espanyols comencen una vaga per denunciar l’impagament de les seves nòmines
By , on 23 de setembre de 2010

El Pla C per poder treure els 33 miners soterrats a 700 metres en terres xilenes va començar el 19 de setembre, fa pocs dies. La màquina petrolera batejada com “la mare de les perforadores” serà l’encarregada de dur a terme aquesta fase de l’operació de rescat, un artefacte que se sol utilitzar per excavar pous petrolífers i sondes geotèrmiques. Aquest cop però, el seu objectiu no serà trobar petroli sinó salvar la vida de 33 homes que intenten sobreviuen sota terra. Per fer-ho, haurà de cavar un túnel de 60 centímetres de diàmetre i 597 de longitud; l’avantatge és però que amb només una passada tot el forat que deixa al seu darrera queda reforçat. D’aquesta forma ara mateix el tres plans A, B i C estan en funcionament i és que tota ajuda es poca quan la vida dels miners està en joc.

Davant aquest accident es desferma la polèmica, és segur treballar a la mina? La resposta és unànime, no. I és que tots els miners saben a que s’exposen quan comencen a cavar i a endinsar-se dins la terra: despreniments, explosions… qualsevol contratemps es pot convertir en una trampa mortal. Però ho segueixen fent, perquè algú ho ha de fer i perquè algú ha de portar un salari a final de mes i menjar a la taula familiar. Les històries dels miners solen estar marcades per la tradició familiar o la necessitat econòmica.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio