FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘treballar a Europa’

empresa

És un bon moment per treballar a Ikea

L'empresa millora els seus beneficis a nivell mundial gràcies als mercats emergents de Xina i Rússia.
By , on 16 de octubre de 2013

Ikea és una empresa molt important a nivell europeu, encara que la seva situació actualment no sigui gaire favorable. La crisi econòmica ha afectat també a aquesta companyia, tot i que els beneficis que obté segueixen sent elevats, i això suposa millors possibilitats per feina. L’empresa sueca va augmentar la xifra de ventes en un 3’1% respecte el darrer exercici fiscal, que suposa un augment de 27.900 milions d’euros de benefici. Ara bé, aquesta pujada és provocada, principalment, per les vendes realitzades als països emergents com ara Rússia i la Xina. A Europa també s’ha produït una augment en les vendes respecte l’any passat, però no tant gran. Encara hi ha un estancament important degut a la crisi que pateix la Unió Europea.

Europa, però, continua sent el mercat més important de la companyia sueca. El 70% de les vendes es realitzen aquí, però els ciutadans europeus, especialment els del sud del continent, no es troben en el seu millor moment econòmicament. Aquest estancament s’ha vist compensat per les vendes als Estats Units, com també Rússia i la Xina. I això ha implicat que encara sigui una bona empresa, amb bons resultats i beneficis.

Ikea s’ha caracteritzat per distribuir mobles de baix cost, amb unes instal·lacions molt ben preparades per fer sentir els clients com a casa, amb restaurant i amb tot tipus d’objectes per la llar. El haver de muntar cadascú els seus mobles a casa, implica part de l’experiència que genera l’empresa, com un moment a compartir en família. Però de cara als propers anys, fins el 2016, l’empresa ha assegurat que apostarà per l’eficiència energètica. Durant el darrer any, s’han distribuït més de 20 milions de productes d’il·luminació LED, que suposen un estalvi energètic pels clients molt important. Així que properament tot serà amb LED, per tal de satisfer els compradors. Continue reading »

Comentaris tancats a És un bon moment per treballar a Ikea
Consells

Recursos a la xarxa pels joves que viuen a l’estranger

Hi ha organitzacions que donen suport als joves front les irregularitats a la feina a l'estranger.
By , on 30 de setembre de 2013

Hi ha molts joves que han marxat (o tenen planificat fer-ho aviat) a l’estranger. Avui dia sembla una de les millors opcions a tenir en compte, donada la mala situació laboral del nostre país i les perspectives que hi ha. Sembla que sigui més fàcil trobar una feina a països com el Regne Unit, Alemanya o els països nòrdics, però malauradament, degut a l’elevada taxa d’atur que hi ha a Espanya, apareixen els fraus que s’aprofiten de la situació desesperada dels espanyols. Ara bé, hi ha recursos a nivell europeu per combatre les males pràctiques. Són molt útils per totes aquelles persones que es troben en una situació irregular a la seva feina (ja sigui molt mals horaris, males condicions, etc.). Cal perdre la por i demanar ajuda quan sigui necessari.

En primer lloc, si hi ha cap problema, és recomanable dirigir-se a l’ambaixada i al consolats de cada país. Allà sol haver-hi informació pràctica pel què fa el treball. Però també hi ha altres xarxes europees. Comencem per Europe Direct. A la seva pàgina web hi ha informació pràctica i assessorament sobre els drets de al ciutadania europea. Però també hi ha seus arreu del continent per poder ajudar i assessorar en cada cas concret, així com per donar a conèixer les polítiques de la Unió Europea.

Seguim amb Your Europe, un portal que inclou ajuda i consells er viure, treballar i viatjar arreu de la Unió Europea. Hi ha informació molt útil per tots els ciutadans europeus, amb dades rellevants sobre què es necessita per poder viatjar a l’estranger, prestacions i ajudes per poder treballar i en cas d’atur, tràmits necessaris per la residència, etc. En cas d’haver de començar de zero a qualsevol lloc d’Europa, és una pàgina web útil perquè hi explica de tot el que és important.
Continue reading »

Comentaris tancats a Recursos a la xarxa pels joves que viuen a l’estranger
Professions

Els espanyols viatgen cada cop més a Panamà per treballar

El país llatinoamericà ha millorat molt la seva economia, de manera que és una oportunitat perfecte pels espanyols aturats
By , on 20 de juliol de 2013

Panamá

Quan pensem en els espanyols que abandonen el nostre país per buscar millors oportunitats a l’estranger, solem creure que la majoria de destins són a Europa, com Alemanya o Anglaterra. Però en els darrers anys s’ha produït un fenomen molt destacat que consisteix en què moltes persones aturades busquen la seva oportunitat a Llatinoamèrica. El que fins ara es veia un continent en subdesenvolupament, les economies dels seus països estan creixent espectacularment, generant nous llocs de treball i noves oportunitats per ciutadans i visitants.

Continue reading »

Comentaris tancats a Els espanyols viatgen cada cop més a Panamà per treballar
ofertes de treball

La feina es troba a l’estranger

By , on 7 de febrer de 2013
Científica

Una científica treballant

L’atur és un problema molt greu i preocupant a Espanya actualment. Els joves són els més afectats per aquesta realitat, que es plantegen l’opció de marxar a l’estranger com a solució a la seva situació. Hi ha països on la desocupació no és un problema i es generen noves feines i professions, de manera que és una molt bona oportunitat per treballar i viure una experiència enriquidora a fora del país i de casa.

De tant en tant, apareixen ofertes de feina a altres països com Àustria. En aquest país, sovint hi ha ofertes d’hostaleria, per realitzar tasques de cambrer, netejador, cuiner o recepcionista. Hi ha moltes ciutats turístiques, com Tirol, que tenen gran demanda de feina i per això es dóna l’oportunitat als espanyols de poder treballar. A més a més, s’ofereix un procés de formació per tal de tenir el personal més qualificat i compromès amb el seu estil i qualitat. Per trobar aquest tipus d’ofertes, cal visitar les pàgines web oportunidad-austria i hogastjob, creades per la Unió d’Hotelers Austríacs, i qui sap si es pot treballar durant la temporada d’estiu o d’hivern.

Però no només hi ha feina poc qualificada a fora, perquè a Europa, principalment, el que es necessita són científics. El problema és que la joventut no sol decantar-se per aquest tipus d’estudis amb més futur professional, de manera que cal un canvi d’actitud en l’ensenyament per potenciar aquestes carreres. És cert que, a l’hora de pensar en els estudis que es volen realitzar, també cal tenir en compte les motivacions i les preferències personals, però també cal pensar en quines carreres tenen més demanda en el mercat laboral per poder trobar una bona feina després d’acabar la formació. Des de la Unió Europea es fa una crida als Estats membres a intentar potenciar els estudis científics en els seus alumnes, tot i que avui dia la situació és molt complicada per les polítiques d’austeritat que porten a terme els governs.

Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

La Comissió Europea destinarà 34’8 milions a projectes ecoinnovadors

El termini per presentar els projectes acaba el 6 de setembre
By , on 15 de maig de 2012

Sempre són bones notícies els anuncis de beques i ajudes destinades a projectes i persones amb esma i objectius clars. Més encara si es tracta de projectes sostenibles i ecològics, que potencien el tenir cura del medi ambient es desenvolupin en un o altre sector. Per això, el nou anunci de la Comissió Europea ben segur que serà rebut amb els braços oberts per tots aquells emprenedors que busquen finançament fins i tot sota les pedres per poder portar a terme els seus projectes.

La producció alimentària és un dels objectius del projecte

I és que la Comissió Europea va obrir el dimarts passat una convocatòria per buscar 50 projectes ecoinnovadors en àrees clau com la construcció sostenible, el reciclatge de materials o la producció alimentaria. Temes bàsics per el bon funcionament de la societat que no sempre respecten els límits de la sostenibilitat. Per tal de donar aquest suport, la institució destinarà 34’8 milions d’euros, una xifra que, tot i que lluny dels 10.000 milions d’euros que el govern ha donat a Bankia, és esperançadora i fa pensar que poc a poc i amb calma es pot aconseguir molt.

Continue reading »

Comments (0)
Consells

Portfolio Europeu de Llengües, el registre lingüístic dels europeus

Consta d’un passaport de llengües, una biografia lingüística i un dossier
By , on 14 de octubre de 2011

Gràcies a l’annexió d’Espanya a la Unió Europea ara és molt més fàcil treballar a qualsevol dels països que la formen. La lliure circulació de treballadors a través de les fronteres europees facilita el treball a l’estranger i alleugereix els tràmits que s’han de fer. Per tal d’homogeneïtzar els currículums dels treballadors europeus existeix l’Europass, que els iguala a nivell formal. Al costat d’aquest tipus de currículum podem adjuntar un Portfolio Europeu de Llengües que deixi constància del nostre nivell en les diferents llengües, així com l’experiència lingüística que hem tingut. Es tracta d’un document promogut pel Consell d’Europa i consta de tres parts: un passaport de llengües, una biografia lingüística i un dossier.

Quadre d'autoavaluació que s'inclou en el Passaport de Llengües

El passaport de llengües reflexa el que el treballador és capaç de fer en les diferents llengües que sap. Consta d’un quadre d’autoavaluació que descriu les competències i destreses de la persona en qüestió així com informació sobre els diplomes obtinguts o cursos que hagi fet i els contactes que hagi establert amb altres llengües i cultures.

Continue reading »

Comments (0)
Formació

Beques ARGO, la solució per els joves titulats sense feina?

El Ministeri d’Educació és el promotor d’aquest tipus de beques
By , on 19 de setembre de 2011

A dia d’avui, sortir molt ben preparat de la universitat no és equivalent a sortir amb moltes opcions de feina. Després de quatre, cinc o sis anys d’estudi els universitaris es troben amb un mercat laboral estancat i congestionat en el que no només no hi pot entrar ningú, sinó que els que hi estaven dins des de feia molt de temps en són expulsats. Per això, és necessari trobar altres alternatives.

Serà el teu pròxim destí?

El Ministeri d’Educació ofereix unes beques per als recent llicenciats molt apetitoses. Es tracta de les beques ARGO, un programa de mobilitat, promogut pel Ministeri d’Educació, nascut amb l’objectiu d’impulsar la formació complementaria dels titulats a les universitats espanyoles a través de la realització de pràctiques a empreses de l’estranger. El programa que està actualment en marxa és ARGO GLOBAl, un sistema d’ajuts que entre 2009 i 2012 concedirà 1100 beques per treballar a empreses d’Europa, Estats Units, Canadà i empreses espanyoles a Àsia.

Continue reading »

Comments (0)
Consells, empresa

Jornada intensiva, la millor forma d’incrementar la productivitat dels treballadors

L’Associació per la Racionalització dels Horaris Espanyols (ARHOE) busca equilibrar les jornades de feina a Espanya amb les de tot Europa
By , on 28 de setembre de 2010

Adéu a treballar a la tarda

Ja hem parlat en alguna ocasió de la importància de saber conciliar la vida laboral i la familiar, de la mateixa forma que la personal. Tots necessitem temps i espai per ocupar-nos de nosaltres mateixos, fer esport, llegir, anar al cinema, passejar amb els fills… Activitats que potser no creiem indispensables però que a la llarga és tornen molt importants. Una de les millors formes de poder conciliar tots els aspectes de la nostra vida i que fan possible que puguem gaudir tant de la feina com de la família és la jornada intensiva.

Treballar de 7 a 15 o de 8 a 16 pot semblar a primera vista impossible. Massa hores seguides de treball sense descans; però si ho analitzem detalladament veurem que tot el que comporta són avantatges.
Augmenta la motivació. Saber que a les tres de la tarda hauràs acabat la feina i tindràs tota la tarda per dedicar-la al que vulguis fa que agafis amb més ganes la feina des de primera hora del matí.
Redueix l’estrès. Sortir a hores intempestives de la feina té com a conseqüència directa la reducció del temps dedicat a tasques personals. Així, a poc a poc, es van acumulant les obligacions que es tenen fora de la feina, de la mateixa forma que s’acumula l’estrès. Anar al dentista pot resultar impossible per una persona que surt de treballar a les 19 hores.
Ajuda a planificar-se. S’acaben les llargues jornades en les que es pot deixar tot per més tard. Ara el treballador ha de planificar el temps.
Millora el descans. Tenir temps lliure des de les tres de la tarda fa que no hagis d’anar-te’n a dormir molt tard per fer tot allò que tenies pendent. Amb la jornada intensiva tens temps per les tasques familiars i personals i per descansar.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, Temes clau

Treballar a l’estranger, una opció interessant

Internacional Universia t'apropa informació
By , on 25 de agost de 2009
Busca feina a Europa

Busca feina a Europa

Són moltes les persones que decideixen passar una etapa en l’estranger per a prendre certa distància del seu lloc habitual de residència i conèixer altres formes de viure, farta del “busco feina” durant molts mesos sense trobar-ne. Entre elles, molta decideixen iniciar una nova experiència laboral en un altre país, bé per a subsistir durant aquest temps o per a desenvolupar la seva carrera professional.

Si t’has plantejat alguna vegada embarcar-te en aquesta nova experiència pots consultar Internacional Universia, una pàgina que et durà als millors enllaços de pàgines especialitzades en treball en qualsevol lloc del món. Avui et presentem un dels links més recomanables, la pàgina de la Comissió Europea dedicada al treball en el Vell Continent.

Continue reading »

Comments (0)
Consells, Temes clau

Busca feina a l’estranger amb Europass

By , on 10 de març de 2008

europass.jpg

Si mai has pensat en anar a l’estranger a treballar, et presentem una eina que pot ajudar-te a comunicar de manera senzilla les aptituds, titulacions i certificats que hagis adquirit fins ara. El seu nom és Europass, un conjunt de cinc documents, dels quals destaca epr sobre de tots el Currículum vitae, amb els quals la Comissió Europea vol facilitar la mobilitat dels treballadors.

El Currículum Vitae és el document habitual que utilitzem quan ens disposem a buscar feina. El CV Europass és el model estàndar en el qual pots presentar les teves capacitats, competències i titulacions. A la seva web trobaràs models en tots els idiomes oficials de la UE que pots omplir en línia o bé descarregant-lo, així com instruccions, consells i exemples de currículums fets.

Un document que també es pot incloure dins el CV Europass és el Passaport de Llengües, on es descriuen les competències lingüístiques personals. El passaport inclou, per cada llengua extrangera que coneguis, una autoevaluació seguint els nivells europeus, les titolacions o certificats i les experiències lingüístiques en l’idioma.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio