FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘treballar a casa’

empresa

És un bon moment per treballar a Ikea

L'empresa millora els seus beneficis a nivell mundial gràcies als mercats emergents de Xina i Rússia.
By , on 16 de octubre de 2013

Ikea és una empresa molt important a nivell europeu, encara que la seva situació actualment no sigui gaire favorable. La crisi econòmica ha afectat també a aquesta companyia, tot i que els beneficis que obté segueixen sent elevats, i això suposa millors possibilitats per feina. L’empresa sueca va augmentar la xifra de ventes en un 3’1% respecte el darrer exercici fiscal, que suposa un augment de 27.900 milions d’euros de benefici. Ara bé, aquesta pujada és provocada, principalment, per les vendes realitzades als països emergents com ara Rússia i la Xina. A Europa també s’ha produït una augment en les vendes respecte l’any passat, però no tant gran. Encara hi ha un estancament important degut a la crisi que pateix la Unió Europea.

Europa, però, continua sent el mercat més important de la companyia sueca. El 70% de les vendes es realitzen aquí, però els ciutadans europeus, especialment els del sud del continent, no es troben en el seu millor moment econòmicament. Aquest estancament s’ha vist compensat per les vendes als Estats Units, com també Rússia i la Xina. I això ha implicat que encara sigui una bona empresa, amb bons resultats i beneficis.

Ikea s’ha caracteritzat per distribuir mobles de baix cost, amb unes instal·lacions molt ben preparades per fer sentir els clients com a casa, amb restaurant i amb tot tipus d’objectes per la llar. El haver de muntar cadascú els seus mobles a casa, implica part de l’experiència que genera l’empresa, com un moment a compartir en família. Però de cara als propers anys, fins el 2016, l’empresa ha assegurat que apostarà per l’eficiència energètica. Durant el darrer any, s’han distribuït més de 20 milions de productes d’il·luminació LED, que suposen un estalvi energètic pels clients molt important. Així que properament tot serà amb LED, per tal de satisfer els compradors. Continue reading »

Comentaris tancats a És un bon moment per treballar a Ikea
ofertes de treball

Marxar a l’estranger com una Au Pair

Consisteix en cuidar les criatures d'una família amb la qual cal conviure durant un temps limitat.
By , on 10 de octubre de 2013

au pair

Els joves han de buscar a l’estranger les possibilitats laborals que no es faciliten al nostre país. És per això que han d’emigrar cap a països com Alemanya o Regne Unit en busca de feines més qualificades en funció de la seva formació, o poc qualificades per poder adaptar-se i millorar l’idioma. Hi ha una opció molt plantejada per molts que consisteix en l’Au Pair. És una paraula francesa que serveix per denominar una persona que és acollida temporalment per una família per tal que cuidi les criatures. Cal anar amb molt de compte, cal pactar molt bé en cada cas les condicions, perquè pot passar que s’aculli a l’Au Pair com a cuidadora dels nens i netejadora de la casa.

Normalment, quan parlem d’Au Pair, són noies les que realitzen aquests projectes, però òbviament també és permès per nois fer-ho. Cal que cuidin dels nens, ja sigui despertant-los, portant-los a l’escola, jugant amb ells, ajudant-los a estudiar i fer els deures, etc. I, per suposat, també cal ajudar a les feines de casa, com és ara recollir i netejar, però sense arribar al límit de ser mestressa. Abans de realitzar el viatge cal que les dues parts pactin les condicions. És una feina remunerada, així que s’obtindran uns ingressos que poden ser més que suficients per visitar la localitat on es visqui.

Cal aprendre a conviure amb la família i amb les criatures durant tot el temps. Tot i que se sol cedir alguns dies lliures. És possible poder viure amb la mateixa família, el que suposa un estalvi en allotjament i manutenció. Un cop s’arribi al país en concret, també hi ha forma de conèixer altres Au Pair per ampliar les relacions socials i no limitar-la només a la família i els nens. Són moltes persones d’altres països que proven l’experiència, perquè suposa una immersió lingüística important.
Continue reading »

Comentaris tancats a Marxar a l’estranger com una Au Pair
Professions

Diversitat de feines des de casa

By , on 19 de novembre de 2012
Treball casa

Treballant des del sofà de casa

Amb l’arribada de les noves tecnologies, cada vegada és més fàcil estar comunicat a tot arreu. Inclús no cal estar present en els llocs importants, perquè hi ha la possibilitat d’estar connectat mitjançant els dispositius mòbils. Amb això, també s’augmenten les possibilitats laborals i es pot treballar des de casa sense haver d’anar a una oficina i realitzar les mateixes tasques sense cap problema. Òbviament, hi ha els seus inconvenients, com una menor socialització i major dificultat a l’hora de marcar un horari fix, però els temps estan canviant i aquest tipus de feina es comença a veure amb total normalitat i es troba en expansió, probablement perquè és igual de productiu.

Hi ha diferents tasques que es poden realitzar des de casa. Per exemple, el teleoperador. És una feina de sobres coneguda, perquè moltes vegades ens hem hagut de posar en contacte amb ells per resoldre dubtes, o s’han posat en contacte ells amb nosaltres, casualment sempre a l’hora de la migdiada, per explicar-nos les millors ofertes en telefonia i Internet. El que passa és que aquests treballadors poden estar a una oficina amb altres companys o poden realitzar les seves tasques des de casa seva.

Però també hi ha la possibilitat de ser blogger. És una feina que poden realitzar, principalment, periodistes, comunicadors i escriptors. Avui dia és molt senzill crear una pàgina web o un blog, com també actualitzar-lo i escriure-hi articles freqüentment. També hi ha una part molt important que consisteix en interactuar amb les xarxes socials per obtenir visites i èxit. És una feina que no necessita cap espai concret per realitzar-se, només un ordinador amb connexió a Internet, per tant es pot fer des d’una oficina o bé des de casa. I en relació amb aquesta feina, també hi ha l’edició, perquè moltes editorials també busquen la feina d’editors per tal que els hi ajudin a corregir els textos i editar-los correctament. Per això, tampoc cal treballar en una oficina, sinó que també es pot fer des de casa.

Continue reading »

Comments (0)
Professions

Treballar al carrer els dies de fred

Venedors, policies, escombraires... són moltes les professions que requereixen treballar a l’exterior
By , on 30 de gener de 2011

El venedor del quiosc ha de treballar al carrer pogui, nevi o troni

Ens ha tocat viure un gener fred, molt fred. Aquests dies, per poder sortir al carrer, hem de treure tota la roba d’abric de l’armari i protegir-nos bé. Guants, bufanda, gorro, un bon abric i algunes capes de roba ens ajuden a afrontar els graus sota cero que hem patit. Per sort, i mentre duren les baixes temperatures, podem reduir bona part del temps que passem al carrer i només passar fred per fer les coses essencials. Sortim de casa, directes al cotxe i a l’oficina, on la calefacció ens espera engegada; però hi ha un grup de persones bastant nombrós que quan surt al carrer al matí no ho fa per arribar a la feina, sinó per quedar-s’hi, perquè precisament és allà on treballen: al carrer. Treballadors dels quioscs, escombraires, paletes o policies; a tots els hi toca treballar al carrer, i com a conseqüència, passar fred.

Des de CCOO, ens llencen una sèrie de recomanacions i passos a seguir per evitar que el fred del carrer sigui perjudicial per aquests treballadors i perquè puguin treballar amb la màxima normalitat possible, troni, nevi o plogui.
Continue reading »

Comments (0)
empresa

Ikea vol que els seus treballadors encaixin a la perfecció amb la seva filosofia

Humilitat, simplicitat, entusiasme, treball en equip... són algunes de les característiques que defineixen l’empresa
By , on 16 de desembre de 2010

Si quan fas el test és aquest el missatge que et surt, ets un bon candidat per la feina!

T’agrada muntar els teus propis mobles? Els mobiliari de casa teva tenen noms com Högt, Fräck o Konvalj? A l’entrada de casa teva tens la típica catifeta amb l’eslògan “Benvingut a la república independent de casa meva”? Si les respostes a aquestes preguntes han estat afirmatives és que vius connectat amb l’esperit Ikea, una línia de disseny, comoditat i treball molt especial i fàcil de reconèixer. Però, aquesta sintonia és suficient per treballar a la l’empresa? La resposta és no i per evitar entregues de currículums i entrevistes innecessàries l’empresa Ikea ha elaborat al seu portal web tot un seguit de pautes, tests i explicacions per reconèixer als treballadors que tenen l’esperit Ikea del treball. D’aquesta forma, tant el potencial treballador com el personal de recursos humans s’estalvien uns processos innecessaris. Si et llegeixes la política de l’empresa, la descripció que tenen de l’empleat ideal i fas el test de compatibilitat sabràs de seguida si val la pena enviar un currículum o no.

Ikea descriu la seva forma de treballar a partir de nou punts: humilitat, Simplicitat, entusiasme, reptes, responsabilitat, tot és possible, treball en equip, formació i consciència en els costs.

Pel que fa a la humilitat Ikea és defineix com una empresa que aprèn constantment dels seus treballadors, clients, proveïdors… fins i tot de la competència. Pel que està sempre en constant evolució. La simplicitat és bàsica en la seva rutina (de fet, si no fos així no seriem capaços de muntar una prestatgeria per les copes sense ajuda de cap expert); “intentem buscar les solucions més lògiques i senzilles”, diu la seva política. En relació a l’entusiasme, els treballadors d’Ikea expliquen que no treballen “ només pels diners” sinó perquè els motiva la feina que duen a terme. Preguntar el perquè de totes les coses i assumir dia rere dia nous reptes és una de les qualitats més definitòries de l’esperit Ikea. Si parlem de responsabilitat, tot i que a l’empresa existeix una jerarquia, si una persona amb un rang superior ha de fer alguna cosa que no li correspon en aquell moment la fa; “les coses s’han de fer, i les fem”, diuen.
Continue reading »

Comments (0)
Professions

Viure al camp: treball dur i tranquil·litat garantida

Viure i treballar al cap et permet ser autosuficient i gaudir de la natura
By , on 16 de agost de 2010

Vols treballar al camp?

I ara és el torn del camp! Si al post anterior buscàvem els principals avantatges i inconvenients de viure i treballar a la ciutat, el camp no pot ser menys. I és que és una altra opció a l’hora de buscar feina i establir-se. Treballar al camp és sinònim de treballar amb les mans. Llaurar la terra, cultivar-la, tenir cura dels animals, recollir el fruit dels arbres… totes són tasques manuals o semi-manuals, ja que els tractors i maquinària similar ens poden ser de molta ajuda.

És pel fet de que sigui un treball més bé físic que es parla de la duresa de treballar al camp, ja que el que es cultiva s’ha de recollir tant si plou com si fa calor. No pots dir: “Avui plou molt, esperaré a que escampi la tempesta”; ja que potser llavors la collita ja s’haurà fet malbé.

El problema d’aquest sector, però és la fuga de la joventut a la ciutat. Les noves generacions creuen que el camp no és el futur, sinó el passat i volen aspirar a més. Per això fan les maletes i es traslladen a la ciutat, amb l’esperança de trobar una vida més còmode. Aquesta fuga provoca que al camp només hi quedin les persones majors, massa cansades ja per fer la feina més dura. En els darrers anys però, sembla que s’ha trobat la solució a aquest problema: la immigració. Els nouvinguts que no troben feina a les urbs, que ara són la majoria, busquen i troben feina al camp; a canvi d’un salari més o menys digne treballen la terra.
Continue reading »

Comments (2)
Formació

Estudiar i treballar, com combinar-ho?

No és impossible, sí difícil
By , on 6 de agost de 2010

Estudiar i treballar pot ser molt dur

Davant la pregunta habitual, estudies o treballes? Hi ha una resposta que sorprèn: les dues. I és que són molts els joves que durant la seva època d’estudiant han de convertir-se en treballadors, encara que sigui a temps parcial. Aquesta experiència que en un principi pot semblar negativa ja que no es pot dedicar tant de temps als estudis, es pot convertir, a la llarga, en un aspecte molt positiu. I és que els estudiants que han de compaginar els llibres i els diners solen guanyar amb la combinació un alt grau de responsabilitat. Una responsabilitat i maduresa que els que només estudien tardaran més anys en adquirir.

Les raons que et poden portar a treballar mentre estudies són tan diverses con situacions passen a la vida quotidiana: ajudar als teus pares amb el negoci familiar, aportar un sou a la família o simplement voler guanyar-te uns calerons i poder tenir més independència. Les raons són molt diverses però la feina extra que s’ha de fer és comuna.

Si necessites treballar hi ha un ampli ventall de llocs de feina als que pots dedicar-t’hi a temps parcial. Empreses com les tendes de roba o menjar ràpid (Zara o McDonald’s, per exemple) tenen una constant necessitat de treballadors temporals.
Si no és aquesta l’opció que busques pots intentar aconseguir treballar de becari a alguna empresa relacionada amb el que estàs estudiant, s’ha de dir que aquí el sou no serà molt elevat però guanyaràs en experiència i responsabilitat igual que a qualsevol altre treball, fins i tot potser més ja que estaràs fent contactes per quan puguis treballar com a qualsevol. Aquest tipus de feina és molt positiva a l’hora d’aconseguir un bon currículum, ja que seran moltes les empreses per les que podràs passar de becari.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, empresa

La residència a la feina

N'esteu completament segurs?
By , on 25 de juny de 2010

Viure a la feina, com ho portaries?

Molts de nosaltres ens hem de començar a preparar 2 hores abans de començar a treballar. Tots els que treballem a les grans ciutats i no tenim cotxe ens toca agafar el transport públic i afrontar una hora de viatge per arribar a la feina just a temps. Segurament molts penseu que tan de bo poguéssim viure ben a prop. Doncs bé, no penseu que això no s’ha pensat prèviament. Moltes empreses comencen a apostar per crear una mena de ciutat que conté tot tipus de facilitats per als treballadors. Això vol dir que el lloc de la feina es troba en un recinte. En aquest espai podem trobar botigues, restaurants, supermercats, gimnàs, bars i fins i tot edificis reservats per als treballadors que vulguin tenir una residència a la pròpia feina.

I és que tot plegat té els seus avantatges, però crec que els inconvenients són més grans. En quant als avantatges, podem dir que no cal despertar-se 2 hores abans per tal d’arribar puntuals a la feina. S’ha acabat matinar, podem despertar-nos amb mitja hora de temps i arribar a l’oficina a l’hora corresponent. També és positiu a l’hora de dinar, perquè les persones que fan horaris d’oficina, és a dir, de nou del matí a sis de la tarda, poden anar a dinar i descansar a casa. No és el mateix passar l’hora del dinar a l’oficina, que anar a casa, menjar amb tranquil·litat i després fer una migdiada, no?

Però clar, com en tot, també hi ha una part negativa i jo crec que és la que més pesa. Hem de tenir en compte que no desconnectarem mai de l’entorn laboral. Això vol dir que segurament els vostres veïns seran companys d’oficina. No sé fins a quin punt val la pena. Quan aneu a comprar, també us trobareu a gent de la mateixa empresa, i així repetidament durant tots els dies de la vostra vida. Quan aneu al gimnàs, a comprar roba, a fer un beure… així fins la jubilació, i vigileu perquè a aquest pas no ens arribarem a jubilar mai!
Continue reading »

Comments (0)
Professions

Treballar de xofer, per què no?

Si vols conèixer el millor de cada casa... xofer!
By , on 25 de febrer de 2010
T'imagines portant aquesta limusina?

T'imagines portant aquesta limusina?

La nostra estimada situació econòmica fa que alguns aguditzin l’ingeni i decideixin amortitzar el carnet de conduir convertint-se en xofers. I no és cap ruqueria, tot al contrari, perquè són moltes les empreses que necessiten a persones responsables que tinguin la capacitat de ser discrets i puntuals, per portar en cotxes de luxe al millor de cada casa. Jo no tinc la sort de treballar com a tal, però bé, si que us pus donar alguns consells per tal de trobar aquesta feina.

El primer és que us agradi conduir (com a l’anunci del BMW) i que sigueu capaços de memoritzar les diferents rutes d’una ciutat. És possible que trobeu feina gràcies a una empresa privada o bé per un particular. Ambdós casos són importants la serietat i la discreció. No em portareu a mi a cap lloc, és possible que us toqui portar a estrelles del cinema o a personalitats importants, tant polítics com empresaris i la discreció és un requisit indispensable.

De cara a contractar a un xofer es tenen en compte elements importants com la imatge. No es tracta de ser més o menys atractiu, sinó de tenir una imatge de serietat i responsabilitat. Tot i que el vestit sempre dóna aquesta sensació, l’entrevista de feina la fareu amb la vostra roba habitual i a partir d’aquí, els senyors i senyores del departament de recursos humans extreuen les seves pròpies conclusions. (Si en voleu saber una mica més, visiteu el post de “com vestir en una entrevista de feina”).
Continue reading »

Comments (0)
Consells

Treballar des de casa

Avantatges vs inconvenients
By , on 10 de febrer de 2010

Treballar des de casa por ser de bojos

Treballar des de casa por ser de bojos

El somni laboral de molts es basa en el treball des de casa. Tot i que sembli una bona opció per a treballar, són moltes les persones que després de provar-ho han acabat per deixar-ho i tornar a les feines tradicionals. L’oficina, els caps, els companys de feina… són alguns dels molts detonats per creure que treballar a casa és la millor via laboral, però també són factors que fan que molts tornin al treball tal i com sempre l’hem entès.

Si estàs cansat d’aguantar l’entorn de treball segurament t’has plantejat treballar des de casa i és una molt bona opció, ja que dóna molta llibertat d’actuació en quant a rutina es refereix. S’ha acabat aixecar-se dues hores abans d’entrar a treballar, vestir-te, pentinar-te, esmorzar… Si treballes a casa et pots incorporar a la feina amb el pijama, esmorzar amb calma mentre comences la teva jornada laboral, etc. No cal aguantar al company del costat que sempre fa la punyeta i tampoc veure-li la cara al teu cap, cosa que s’agraeix, però… no tot és tant bonic.

Treballar des de casa pot convertir-se en un malson. Al no tenir una rutina establerta, és a dir, uns horaris fixes, per exemple, les persones que no són amigues de l’ordre poden acabar fartes. Com que els horaris els posa un mateix, la feina es pot acumular i… pam! Hores extra, i el que és pitjor, no pots fer culpable a ningú, perquè tú ets el teu pitjor enemic. D’altra banda existeixen altres motius que fan que l’assistència al treball s’enyori. Relacionar-se amb els companys, fer un cafè i criticar al cap… aquests detalls que fan cultura d’empresa, segur que m’enteneu. Si treballeu a casa… com a molt podeu sortir a la finestra a tafanejar, però res comparat amb l’emoció que té criticar al company del costat sense que se n’adoni.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio