FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘treballar a carrefour’

ofertes de treball

La feina es troba a l’estranger

By , on 7 de febrer de 2013
Científica

Una científica treballant

L’atur és un problema molt greu i preocupant a Espanya actualment. Els joves són els més afectats per aquesta realitat, que es plantegen l’opció de marxar a l’estranger com a solució a la seva situació. Hi ha països on la desocupació no és un problema i es generen noves feines i professions, de manera que és una molt bona oportunitat per treballar i viure una experiència enriquidora a fora del país i de casa.

De tant en tant, apareixen ofertes de feina a altres països com Àustria. En aquest país, sovint hi ha ofertes d’hostaleria, per realitzar tasques de cambrer, netejador, cuiner o recepcionista. Hi ha moltes ciutats turístiques, com Tirol, que tenen gran demanda de feina i per això es dóna l’oportunitat als espanyols de poder treballar. A més a més, s’ofereix un procés de formació per tal de tenir el personal més qualificat i compromès amb el seu estil i qualitat. Per trobar aquest tipus d’ofertes, cal visitar les pàgines web oportunidad-austria i hogastjob, creades per la Unió d’Hotelers Austríacs, i qui sap si es pot treballar durant la temporada d’estiu o d’hivern.

Però no només hi ha feina poc qualificada a fora, perquè a Europa, principalment, el que es necessita són científics. El problema és que la joventut no sol decantar-se per aquest tipus d’estudis amb més futur professional, de manera que cal un canvi d’actitud en l’ensenyament per potenciar aquestes carreres. És cert que, a l’hora de pensar en els estudis que es volen realitzar, també cal tenir en compte les motivacions i les preferències personals, però també cal pensar en quines carreres tenen més demanda en el mercat laboral per poder trobar una bona feina després d’acabar la formació. Des de la Unió Europea es fa una crida als Estats membres a intentar potenciar els estudis científics en els seus alumnes, tot i que avui dia la situació és molt complicada per les polítiques d’austeritat que porten a terme els governs.

Continue reading »

Comments (0)
Professions

Baixa el consum dels petits i grans comerços

By , on 6 de novembre de 2012
Carrefour

La gran cadena Carrefour

La situació pels comerços a Espanya no passa pel seu millor moment i se n’estan ressentint tant els petits comerciants com les grans superfícies. Segons l’Institut Nacional d’Estadística, les vendes de setembre van caure un 10’9% respecte l’any passat, el que suposa la pitjor xifra des del començament de la crisi al 2008. Aquest mes és clau perquè es produeix l’inici del curs escolar i el retorn de les vacances, és un punt en què es reactiva el consumdesprés de l’estiu, però sembla ser que al 2012 no ha anat gaire bé.

Les grans superfícies, és cert que tenen més facilitats per superar les dificultats de la crisi. En primer lloc, perquè tenen més recursos per poder negociar amb els proveïdors per abaixar els preus dels productes, però també tenen el personal necessari per poder cobrir les necessitats de feina, obrint tant en festius com al migdia. Això posa en una situació de vulnerabilitat molt important als petits comerços. Però les grans superfícies també han patit els efectes de la crisi pel què fa a les vendes, que han baixat un 30% respecte el 2006.

Ara bé, també estan les anomenades grans cadenes, que són empreses que tenen més de 25 locals i més de 50 assalariats (Zara, Mercadona, Día, Carrefour…) que, malgrat la mala situació econòmica del país, no han vist gaire modificats els seus resultats (les vendes només han disminuït un 4% respecte el 2006). Aquests grups empresarials són capaços d’assumir la pujada de l’IVA per tal que els seus productes no pugin de preu, quelcom que és impossible que facin els petits comerços.

Continue reading »

Comments (0)
empresa

Permís de treball, en què consisteix?

N’hi ha de diferents tipus depenent de la feina que es vulgui dur a terme
By , on 7 de desembre de 2010

El sector de l'agricultura és dels que més pesonal immigrant té. A la foto, la recollida del raïm.

Constantment sentim parlar als informatius d’immigrants sense papers, persones amb una situació d’irregularitat, de permisos de treball i de residència… Però, realment sabem en que consisteixen tots aquests estats i tràmits, sabem què és un permís de treball?

Per començar cal explicar que un permís de treball és un document administratiu necessari perquè un estranger (no comunitari) pugui treballar a Espanya. Però existeixen molts tipus de permisos, depenent de la feina que es vagi a realitzar i la durada de la mateixa. La principal divisió que s’estableix és la de treballar per compte propi o aliè. Així, primer dividirem els permisos excedits per treballar per compte aliè és a dir, per treballar per una altra persona:
Tipus A: (temporal) s’expedeix per realitzar activitats de duració limitada, com la construcció o la instal•lació.
Tipus T: al igual que l’A és temporal i s’expedeix per realitzar treballs de duració concreta i es limita a una activitat i àmbit geogràfic concret.
Tipus B (inicial): es el permís que es demana per treballar durant un temps il•limitat a Espanya. Es limita a un àmbit i sector geogràfic concret i s’ha de renovar.
Tipus B (renovat): Aquest permís ja et permet realitzar qualsevol feina dins el territori nacional.
Tipus C: et permet des d’un principi realitzar qualsevol feina dins el territori nacional.
Continue reading »

Comments (0)
Professions

Viure al camp: treball dur i tranquil·litat garantida

Viure i treballar al cap et permet ser autosuficient i gaudir de la natura
By , on 16 de agost de 2010

Vols treballar al camp?

I ara és el torn del camp! Si al post anterior buscàvem els principals avantatges i inconvenients de viure i treballar a la ciutat, el camp no pot ser menys. I és que és una altra opció a l’hora de buscar feina i establir-se. Treballar al camp és sinònim de treballar amb les mans. Llaurar la terra, cultivar-la, tenir cura dels animals, recollir el fruit dels arbres… totes són tasques manuals o semi-manuals, ja que els tractors i maquinària similar ens poden ser de molta ajuda.

És pel fet de que sigui un treball més bé físic que es parla de la duresa de treballar al camp, ja que el que es cultiva s’ha de recollir tant si plou com si fa calor. No pots dir: “Avui plou molt, esperaré a que escampi la tempesta”; ja que potser llavors la collita ja s’haurà fet malbé.

El problema d’aquest sector, però és la fuga de la joventut a la ciutat. Les noves generacions creuen que el camp no és el futur, sinó el passat i volen aspirar a més. Per això fan les maletes i es traslladen a la ciutat, amb l’esperança de trobar una vida més còmode. Aquesta fuga provoca que al camp només hi quedin les persones majors, massa cansades ja per fer la feina més dura. En els darrers anys però, sembla que s’ha trobat la solució a aquest problema: la immigració. Els nouvinguts que no troben feina a les urbs, que ara són la majoria, busquen i troben feina al camp; a canvi d’un salari més o menys digne treballen la terra.
Continue reading »

Comments (2)
Formació

Estudiar i treballar, com combinar-ho?

No és impossible, sí difícil
By , on 6 de agost de 2010

Estudiar i treballar pot ser molt dur

Davant la pregunta habitual, estudies o treballes? Hi ha una resposta que sorprèn: les dues. I és que són molts els joves que durant la seva època d’estudiant han de convertir-se en treballadors, encara que sigui a temps parcial. Aquesta experiència que en un principi pot semblar negativa ja que no es pot dedicar tant de temps als estudis, es pot convertir, a la llarga, en un aspecte molt positiu. I és que els estudiants que han de compaginar els llibres i els diners solen guanyar amb la combinació un alt grau de responsabilitat. Una responsabilitat i maduresa que els que només estudien tardaran més anys en adquirir.

Les raons que et poden portar a treballar mentre estudies són tan diverses con situacions passen a la vida quotidiana: ajudar als teus pares amb el negoci familiar, aportar un sou a la família o simplement voler guanyar-te uns calerons i poder tenir més independència. Les raons són molt diverses però la feina extra que s’ha de fer és comuna.

Si necessites treballar hi ha un ampli ventall de llocs de feina als que pots dedicar-t’hi a temps parcial. Empreses com les tendes de roba o menjar ràpid (Zara o McDonald’s, per exemple) tenen una constant necessitat de treballadors temporals.
Si no és aquesta l’opció que busques pots intentar aconseguir treballar de becari a alguna empresa relacionada amb el que estàs estudiant, s’ha de dir que aquí el sou no serà molt elevat però guanyaràs en experiència i responsabilitat igual que a qualsevol altre treball, fins i tot potser més ja que estaràs fent contactes per quan puguis treballar com a qualsevol. Aquest tipus de feina és molt positiva a l’hora d’aconseguir un bon currículum, ja que seran moltes les empreses per les que podràs passar de becari.
Continue reading »

Comments (0)
ofertes de treball

Feina per aquest estiu, estàs a temps!

Cada cop hi ha més joves que decideixen buscar alguna feina a l’estiu
By , on 31 de juliol de 2010

Empreses com Zara busquen treballadors a l'estiu

Tots sabem que a l’hora de buscar feina qualsevol ajuda és bona, sobretot ara que sembla que totes les portes estan tancades. És el moment d’obrir alguna finestra i deixar que l’aire fresc entri, ja n’hi ha prou de crisi i més crisi. Per mi, la millor opció per treballar a l’estiu és ser monitora a un casal. És una feina divertida i dinàmica on pots treballar i passar-t’ho bé alhora. A més, no és massa complicat aconseguir una plaça ja que són molts els casals que existeixen i que necessiten gent amb empenta per ocupar-se dels nens i fer que passin un bon estiu. L’únic indispensable per treballar com a monitor és tenir el diploma de monitor de lleure.

Per obtenir el títol s’ha d’assistir a un curset. Aquest curs té una durada mínima de 275 hores repartides en: 100 hores d’etapa teòrico-pràctica, 150 hores de pràctiques i 25 hores de treball personal. És requisit indispensable ser major d’edat. A la web de la generalitat trobaràs informació sobre aquesta professió i fins i tot quan es fan els cursos per aconseguir el diploma.

Però si els nens no són el que més t’agrada i prefereixes un altre tipus de feina existeixen altres ofertes per poder treballar. Els grans magatzems, com El Corte Inglés o Decathlon estan buscant contínuament a nou personal per incorporar-se a les seves files, això és a causa del continu flux de gent que passa per l’empresa de forma temporal. Només has d’acostar-te a alguna de les seves tendes i deixar el teu currículum, potser no et trucaran al moment, però de seguida que necessitin a algú contaran amb tu.
Continue reading »

Comments (1)
Temes clau

Dificultats del petit comerç

Les grans superfícies es queden tots els clients
By , on 15 de juny de 2010

Les grans superfícies compten amb més ofertes

Avui dia la majoria de les persones que fan la compra acostumen a anar a les grans superfícies. Els supermercats com Carrefour, Mercadona, etc. copen dia rere dia la nostra llista de la compra. A nosaltres com a consumidors ens sembla fantàstic poder trobar cada dia una oferta de productes molt amplia i variada. Des de fruites i verdures a cosmètics, passant per detergents. Aquestes són les habilitats comercials dels supermercats, en una gran zona tenen tot el que necessitem. Fent-nos la compra més fàcil, ja que no ens hem de moure per tota la ciutat per tal de trobar els productes que necessitem. Però, com afecta tot plegat al petit comerç?

Doncs bé, el petit comerç cada dia és va fent menys necessari per les raons esmentades amb anterioritat. Un supermercat ofereix tota una gamma de productes de primera línia, amb ofertes i en ocasions més econòmiques que a les botigues de la cantonada del barri. Un dels millors exemples són les perfumeries típiques de barri. Personalment trobo més varietat, marques i productes a les grans superfícies com Sefora. Ens podem provar els maquillatges per tal de veure la tonalitat que més ens agrada, comprem colònies a més bon preu i fins i tot ens maquillen per un mòdic preu.

Davant d’aquest tipus de competència el petit comerç de tota la vida té molt poc a fer-hi. Només poden lluitar tenint en compte que durant tota la vida han atès a generacions de la mateixa família. El tracte amb el client naturalment és més proper, cosa que fa que alguns encara decidim comprar el pa a la mateixa fleca de sempre. La clau esta, probablement, en què les grans superfícies ofereixen una varietat més gran que la que podem trobar a la botiga de sota de casa. Però recordeu la vostra infància, on anàveu a comprar els caramels, el berenar… i principalment el tracte dels dependents, on sembla que cada cop que hi entrem el temps s’aturi per ensenyar-nos com passen els anys.

Què poden fer doncs aquests botiguers de tota la vida? La resposta és complicada, ja que suposo que algun dia es veuran absorbits per les grans superfícies. Els nostres hàbits de vida estan canviant i cada cop volem més rapidesa en totes les nostres facetes vitals. El petit comerç s’hauria d’adaptar o bé canviar la seva visió comercial intentant aportar alguna cosa diferent en comparació amb els supermercats, per exemple, venent productes més saludables i ecològics.

Foto: OS2Warp a Wikimedia Commons

Comments (0)
ofertes de treball

Treballar a Carrefour

Solidesa malgrat la crisi
By , on 16 de abril de 2010

Carrefour

Com sabreu de sobres el grup Carrefour (matriu a França) és un dels majors majoristes d’Espanya en el sector de la distribució centrat bàsicament en l’activitat a través de grans superfícies comercials. Malgrat que van tenir un ajustament en les vendes fa uns anys que va portar a la vegada a un ajustament dels beneficis, la firma no va tancar cap gran superfície, així com té en standby l’obertura d’algun més en el moment que es remetin els símptomes de la crisi, com a continuació del seu procés d’expansió i de diversificació de negoci que duen a terme a Espanya des de la seva implantació fa gairebé dues dècades.

En aquest sentit cal valorar que tot i la no obertura de nous centres, sí estan fent processos de selecció de personal per a cobrir les necessitats que vagin sorgint en els centres ja existents.Heu de tenir en compte que els processos de selecció cobreixen diferents llocs i nivells, començant per llocs en centres comercials pròpiament dit, passant per ofertes per a les seves seus centrals i acabant amb ofertes de treball per a les seves filials (Viatges Carrefour, Assegurances Carrefour, … ).

A més també s’ha convertit en una empresa associada a la formació mentre es realitzen estudis, de tal manera que hi ha èpoques de l’any en què es generen llocs en pràctiques, amb la finalitat de dotar els formants d’una experiència laboral pràctica que fins ara no tenien.
Continue reading »

Comments (1)
ofertes de treball

Treballa a Mercadona

Una bona alternativa per a combinar amb els estudis
By , on 4 de març de 2010

Treballa a Mercadona

Si ets estudiant, és possible que t’estiguis plantejant l’alternativa de treballar a mitja jornada i així poder combinar els teus estudis mentre ingresses uns diners extra. Una de les opcions que tens és la de treballar a Mercadona, una de les millors superfícies d’alimentació del nostre país. És la gran competència de Carrefour, però la batalla sempre la guanya el producte nacional. Mercadona no necessita publicitat, i amb la seva política de preus baixos guanya a molts clients.

Si aquesta presentació t’ha agradat i penses que treballar a Mercadona és una possibilitat, només cal que t’acostis al Mercadona més proper i omplis la sol·licitud. Pots triar el tipus de feina que creus que més t’agradarà o que millor pots fer, i també especificar el tipus d’horari que millor s’ajusta a les teves necessitats. Un cop fet aquest lleu pas, només cal esperar i si tens sort, Mercadona trucarà a la teva porta, millor dit, al teu telèfon de contacte.

A l’entrevista, depenent del teu perfil, et proposaran algunes de les vacants. Fins on la meva vista arriba, la majoria de les caixeres acostumen a ser dones, igual que les dependentes que es troben a la secció de productes de bellesa. En aquest últim cas intenten trobar a noies amb molt bona presència, que acostumin a arreglar-se. Si us fixeu, la dependent de la secció de perfumeria és la única persona que porta un uniforme diferent que la resta de treballadors. Acostuma a ser una indumentària més formal i arreglada, de fet el vestit és més bonic que el de la resta.
Continue reading »

Comments (2)
Consells

Treballar des de casa

Avantatges vs inconvenients
By , on 10 de febrer de 2010

Treballar des de casa por ser de bojos

Treballar des de casa por ser de bojos

El somni laboral de molts es basa en el treball des de casa. Tot i que sembli una bona opció per a treballar, són moltes les persones que després de provar-ho han acabat per deixar-ho i tornar a les feines tradicionals. L’oficina, els caps, els companys de feina… són alguns dels molts detonats per creure que treballar a casa és la millor via laboral, però també són factors que fan que molts tornin al treball tal i com sempre l’hem entès.

Si estàs cansat d’aguantar l’entorn de treball segurament t’has plantejat treballar des de casa i és una molt bona opció, ja que dóna molta llibertat d’actuació en quant a rutina es refereix. S’ha acabat aixecar-se dues hores abans d’entrar a treballar, vestir-te, pentinar-te, esmorzar… Si treballes a casa et pots incorporar a la feina amb el pijama, esmorzar amb calma mentre comences la teva jornada laboral, etc. No cal aguantar al company del costat que sempre fa la punyeta i tampoc veure-li la cara al teu cap, cosa que s’agraeix, però… no tot és tant bonic.

Treballar des de casa pot convertir-se en un malson. Al no tenir una rutina establerta, és a dir, uns horaris fixes, per exemple, les persones que no són amigues de l’ordre poden acabar fartes. Com que els horaris els posa un mateix, la feina es pot acumular i… pam! Hores extra, i el que és pitjor, no pots fer culpable a ningú, perquè tú ets el teu pitjor enemic. D’altra banda existeixen altres motius que fan que l’assistència al treball s’enyori. Relacionar-se amb els companys, fer un cafè i criticar al cap… aquests detalls que fan cultura d’empresa, segur que m’enteneu. Si treballeu a casa… com a molt podeu sortir a la finestra a tafanejar, però res comparat amb l’emoció que té criticar al company del costat sense que se n’adoni.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio