FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘subvenciones para pequeños empresarios’

Destacats, General

Espanya com a país d’expansió

Espanya ofereix un mercat sòlid que fa que les marques estrangeres traslladin el seu model de negoci
By , on 12 de octubre de 2012

La cadena de comida rápida fue pionera en el sistema de franquicia para su expansión

Empreses conegudes com Foster s Hollywood, McDonald ‘s, Calzedonia o Tecnocasa son algunes de les marques que tenen dues característiques en comú: el seu origen no és nacional i van triar Espanya com a part de la seva estratègia empresarial. La companyia de menjar ràpid porta als carrers espanyoles dècades sota el sistema de la botiga en cadena; Tecnocasa i Calzedonia han anat consolidant la seva presència a les ciutats espanyoles a poc a poc.
Continue reading »

Comments (0)
Formació

Osteopatia, l’individu com un tot

La Fundació Escola d’Osteopatia de Barcelona i l’Escola d’Osteopatia de Madrid són dos dels centres més prestigiosos per realitzar aquests estudis
By , on 14 de desembre de 2011

Sovint sentim parlar de l’osteopatia i de la pràctica osteopàtica però, sabem realment el que és? Quin tipus de professionals són els que la porten a terme?

Les pràctiques a les classes d'osteopatia són molt importants

La osteopatia, segon la Fundació Escola d’Osteopatia de Barcelona (FEOB): “és un enfocament assistencial diferent, a partir d’un sistema de diagnosi i tractament on es posa una atenció especial en l’estructura i els problemes mecànics del cos”. Aquesta ciència veu l’individu com un tot on els trastorns són provocats per una relació inadequada entre diferents parts del cos. D’aquesta forma, es posa especial atenció en la bona circulació dels fluids i és que una disminució d’aquests comporta una disminució de la capacitat de defensa dels teixits; un concepte que engloba la circulació arterial, la venosa, la limfàtica, la sinovial, la nerviosa i el líquid cefaloraquidi.

Per l’Escola d’Osteopatia de Madrid: “És una disciplina terapèutica i d’un conjunt de coneixements específics basats en l’anatomia i fisiologia del cos humà, en el coneixement de com intervenen els diferents tipus de teixits a la producció de la malaltia i a l’aplicació de tècniques de normalització de les funcions alterades”. Aquest centre al•lega que l’osteopatia no és una professió para-mèdica, ni una medicina alternativa; de la mateixa forma, les seves tècniques no es poden aplicar d’una forma desconnectada sinó que han d’emmarcar-se dins un pla de tractament global osteopàtic. Les tècniques poden englobar-se en grans grups, depenent dels teixits que actuïn:

•Osteopatia estructural: dirigida als músculs i a l’esquelet.
•Osteopatia visceral: actua sobre els teixits que participen en les funcions de les vísceres. Aquestes tècniques ajuden a millorar les interrupcions en el flux de mobilitat.
•Osteopatia cranial: Faciliten la micromobilitat del crani.

En el cas de la FEOB, es pot accedir a diferents cursos d’aquests estudis. Així, hi ha l’opció de cursar un Màster d’Osteopatia organitzat conjuntament amb l’IDEC-Universitat Pompeu Fabra, si ja tens uns estudis anteriors, com Fisioteràpia; pots cursar els estudis de Pregrau (4 cursos) que s’organitzen amb l’European School of Osteopathy; o fer els estudis de postgrau.

Si optes per l’Escola d’Osteopatia de Madrid, pots accedir a la formació completa en Osteopatia, que segueix els estàndards europeus i que consta de 4000 hores, és a dir, 5 cursos. Els dos primers anys es cursa el màster en tècniques osteopàtiques de l’aparell locomotor i els tres últims el C.O. Si es vol obtenir el D.O s’haurà de fer un curs més que consistirà en 20 crèdits (500 hores).

Què et semblen aquests estudis?

Imatge | txikillana
Font | FEOB y Escola d’Osteopatia de Madrid

Comments (0)
Consells

Estàs buscant feina per aquest Nadal?

Infojobs t’ofereix una sèrie de consells
By , on 12 de desembre de 2011

Amb motiu de la campanya de Nadal augmenten les oportunitats d’aconseguir una feina, tot i que aquesta sigui temporal. Amb motiu d’aquest augment de la demanda Infojobs ha publicat un informe en el que analitza alguns dels punts bàsics del treball en aquesta època de l’any i en el que llança una sèrie de recomanacions per aquelles persones que busquin feina.

Les compres nadalenques obliguen als comerços a augmentar el seu nombre de treballadors

Els sectors amb més oferta de treball són el d’atenció al client, amb un 37’10% i venta al detall, amb un 30’63%; com veiem, junts conformen més de la meitat de l’oferta laboral durant el Nadal, pel que són sectors a tenir molt en compte. Pel que fa al perfil del treballador, es demanen sobretot persones joves, amb poca experiència i amb uns estudis mínims; això es a causa de que els llocs de feina que s’ofereixen són en càrrecs de baixa responsabilitat i en conseqüència amb un sou baix. Tot i així, és una bona forma d’accedir al mercat laboral en un moment en que l’accés està molt restringit.

Pel que fa als consells que des d’Infojobs es donen a les persones que busquen treball, trobem:

Continue reading »

Comments (0)
Professions

Els treballadors de les llars cotitzaran des de la primera hora de feina

Una bona noticia dins els negres temps que viuen els drets socials
By , on 16 de setembre de 2011

I dins aquesta negativa boirina de retallades, dèficits i crisis sembla que un raig de llum despunta per sobre dels altres: el canvi en el règim de contractació dels treballadors de la llar. Un canvi que s’ha introduït dins l’esmena a la reforma de les pensions que va proposar el Grup Socialista fa uns mesos. Així, a parir de l’1 de gener del 2012 els treballadors de la llar començaran a cotitzar a partir de la primera hora treballada i no només en el cas que la jornada laboral superi les 80 hores mensuals (o les 72 si es treballa per més d’una persona).

Netejar la casa serà, a partir de l'any que ve, una feina més justa

Tot i que la nova normativa entri en vigor a partir de l’1 de gener del pròxim any no serà fins sis mesos naturals després que rebrà caràcter obligatori i és que és necessari donar un període de marge perquè tant treballadors com contractants adaptin les seves economies i rutines. Així, i molts anys després, els treballadors de la llar poden estar orgullosos d’haver aconseguit un avanç en temps de crisis, l’avanç de poder entrar dins el Règim General de la Seguretat Social. En el contracte que a partir d’ara s’haurà de fer a aquest sector laboral, s’hauran d’especificar les hores que es treballa a la setmana; el salari que rep a canvi el treballador o el salari en espècies, si és el cas; i el compte bancari per poder domiciliar la cotització.

Continue reading »

Comments (0)
empresa, Professions

Community Manager, la unió de la comunicació i les xarxes socials

Es tracta d’una professió a l’alça en els darrers anys que ha trobat el seu lloc en el mercat laboral
By , on 25 de març de 2011

Una de les xarxes social més utilitzades és el Twitter

Les regles del joc estan canviant. Les crisis sempre venen acompanyades de canvis; canvis per sobreviure, canvis per millorar, canvis per adaptar-se. Canvis, al cap i a la fi, que configuren un escenari molt diferent de l’inicial, amb les seves avantatges i inconvenients. Si a aquesta crisi, a més, li sumem una transformació profunda de la societat a causa de les noves tecnologies, ens trobem amb una sèrie de noves professions nascudes en el si del nou escenari. Una d’aquestes feines és la de Community Manager o Social Media Manager.

Aquesta persona és l’encarregada d’establir canals de comunicació entre les empreses i els usuaris a través de les xarxes socials. A més d’encarregar-se de la gestió, dinamització i potenciació d’aquestes xarxes. I és que el naixement de plataformes com Facebook, Twitter o LinkedIn han trastocat el món de la comunicació, així com el de les empreses. S’ha fet evident que la presència d’una empresa a aquest tipus de xarxa és molt positiu i ja són moltes les que s’han pujat al tren.
Continue reading »

Comments (0)
empresa, ofertes de treball

Campanya de Nadal: augmenten els llocs de treball

Són moltes les empreses que necessiten personal extra durant les vacances
By , on 22 de desembre de 2010

Qui no ha volgut ser un Rei Mag?

Amb el Nadal arriba l’època de les festes, el fred, la neu, els sopars familiars, els regals… però també la feina. I és que són moltes les empreses que, davant l’augment de demanda a l’època nadalenca decideixen contractar personal temporal que doni suport als treballadors fixos. Anys enrere, aquestes festes es presentaven com una bona oportunitat per treure uns calerons extres, a dia d’avui però, la campanya de Nadal es veu com una possible via de sortida de la pressió econòmica que viuen algunes famílies, algunes de les quals tenen a tots els membres a l’atur. Així, veiem com una temporada que servia per sumar al sou es converteix ara en l’únic sou, el que ens demostra com han canviat les coses.

Les empreses que busquen treballadors pel Nadal són majoritàriament els comerços, tot i que no són els únics. Els primers veuen com els clients i les vendes creixen de forma considerable així com s’acosten les dades senyalades, per això necessiten contractar treballadors temporals que aportin mà d’obra i que alleugerin la sobrecarrega de feina que tindrien els fixos. A més de dependents, en els comerços també es necessiten empaquetadors, pel que busquen a persones (si pot ser amb experiència) àgils i eficaces en el sector dels papers de regal.

Fora del comerç, les empreses que fan les senalles de Nadal tenen molta feina en aquesta època, per això solen contractar personal que els ajudi. De la mateixa forma que les oficines d’atenció al client, en aquest últim aspecte, si tens do de gents, una mica d’experiència i algun que altre curs segur que pots trobar alguna cosa.
Continue reading »

Comments (0)
Professions

Treballar de teleoperador

La persona que ens agafa el telèfon d’atenció al client d’una companyia ha de suportar crits i insults en la seva jornada de feina
By , on 6 de setembre de 2010

"Digui? No m'interessa, gràcies"... pip, pip...

Si hi ha una cosa que tots tenim en comú,  rics, pobres, homes, dones, nens, nenes, avis i joves és el tracte o el maltractament que rebem si truquem a una companyia de telèfon. No és un maltractament directe i agressiu, com podria ser un insult, de fet en aquest sentit els teleoperadors i teleoperadores són molt educats, sinó en la poca eficàcia que tenen.

Quan truques a un telèfon d’atenció al client d’una companyia de telèfon, com pot ser Movistar o Vodafone, la persona que t’agafi el telèfon et donarà la benvinguda amb el mateix text prefabricat amb el que rep a tots els clients. Tu li presentaràs el teu cas i ell o ella et posaran en espera. Sigui quin sigui el cas, segur que et comencen a passar d’una persona a una altra al·legant que aquest és un tema d’un altre departament.

Finalment i fart d’esperar i esperar optaràs per penjar i provar sort un altre dia. Quina és la sorpresa però quan dia rere dia les persones que et trobes estan tallades pel mateix patró i que cap és capaç de resoldre’t el problema, un problema que moltes vegades han provocat ells com la pèrdua d’un envio.
Continue reading »

Comments (1)
Temes clau

Xing, una xarxa social professional

Facilita el contacte amb persones de l’àmbit laboral que vulguis
By , on 20 de agost de 2010

Una xarxa social professional

He descobert una nova forma de moure’t dins el món laboral molt actual i relacionada amb les noves tecnologies: Xing, una xarxa social professional. Xing és una plataforma networking que ens permet buscar i oferir serveis de forma fàcil i àgil. Només has de crear un perfil i completar-lo amb les teves preferències. L’objectiu de la xarxa és unir i presentar a persones desconegudes entre si però que és complementen. Un exemple: estic muntant un negoci i necessito un comercial. No en conec a cap però a la meva xarxa de contactes tinc a la Llúcia, una amiga que coneix a un comercial molt reconegut. A través de Xing em posa en contacte amb ell i podem concretar el lloc de feina. El mateix passa a l’inversa, sóc un comercial que ofereix la seva feina i experiència a aquell que la pugui necessitar i a través de la xarxa professional faig contactes.

Xing es basa també en la teoria dels sis graus de separació, corrent que creu que només a través de les relacions de sis persones podem arribar a conèixer a qualsevol persona del món. Així per exemple, vull arribar a Barack Obama, doncs bé, la meva tieta treballa al govern del meu municipi i coneix al president de la Comunitat Autònoma, aquest a la vegada coneix al President del Govern Espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero i aquest es va entrevistar fa poc amb el president dels Estats Units. Quatre salts en les relacions i he pogut arribar a Barack Obama, aquesta és la base de Xing. Qualsevol persona pot aconseguir el que necessita a través de la seva xarxa de contactes.

Per accedir a la xarxa social professional només has de registrar-te. Pots fer-ho de forma gratuïta i aconseguir les avantatges bàsiques o fer-te un perfil Premium, pel que pagues una quota mensual d’uns 5 euros i tens certs privilegis, com enviar missatges a persones amb les que no tens un contacte directe (no estan a la teva xarxa de contactes) o carregar al web documents en PDF.
Un cop a dins has d’omplir el teu perfil de forma clara i completa i marcar què és el que busques i que el que ofereixes.
Aquesta xarxa és una forma fàcil i eficaç d’aconseguir contactes dins l’àmbit laboral i poder créixer a nivell professional.
L’has provada? Tens un perfil? Explica’ns la teva experiència i si realment la xarxa és tan eficaç com sembla!

Comments (0)
Consells, Remuneració, Temes clau

T’atreveixes a demanar un augment de sou?

By , on 7 de gener de 2009

Daniel Porot, especialista en gestió de carreres i investigació laboral a Europa va publicar un llibre amb 101 Secrets per a negociar bé el nostre salari. En aquest post us proposem les cinc preguntes clau per a demanar un augment de sou.

¿Quan podem demanar-lo?
La resposta és que sempre que hagis anat més enllà d’allò que s’esperava de tu a la teva feina, en termes quantitatius i qualitatius. Per a que es produeixi aquest gest de l’empresa ha d’haver una plusvalia del treballador. Es pot mesurar en base a tres criteris: ¿el teu treball es tradueix en un augment dels beneficis d’un client (per exemple, has aconseguit un gran compte), una rebaixa de les despeses (a través de la racionalització de procediments) o una reducció d’errors? De manera general, és preferible negociar un augment de sou més que una prima puntual, encara que aquesta sigui més atractiva.
Continue reading »

Comments (0)
Remuneració

Aosla, el teu orientador laboral

By , on 4 de juliol de 2008

Hem d’aprofitar les facilitats que ens ofereix la xarxa per trobar feina. A més d’inscriure’ns a les diferents bosses de feina, és interessant visitar algunes pàgines web.

A Feinespertreballat.cat hem trobat el lloc d’orientadors socio-laborals que us pot ajudar. Aosla-Gizalan és una entidad sense ànim de lucre que persegeuxi la defensa dels interessos professionals de les persones que es troben en el difícil procés de buscar feina.

Els serveis d’aquesta associació fundada al 2001 es centren principalment en quatre aspectes: informació, orientació, formació i intermediació. El primer d’aquests serveis es basa en mantenir informats als associats mitjançant el butlletí trimestral que els enviem per email, un dossier informatiu -sobre beques, notícies o formació- i les notes informatives caracteritzades pel seu caràcter urgent.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio