FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘prestacio per latur’

ofertes de treball

L’Ajuntament de L’Hospitalet ofereix 74 llocs de feina temporals

Els sol•licitants han de ser residents al municipi barcelonès
By , on 20 de maig de 2014

lh

L’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat obrirà el 19 de maig el termini d’inscripció per optar a les 74 noves places de plans d’ocupació destinades a persones del municipi en atur que podran treballar com a agents cívics, ordenances o auxiliars administratius amb una duració de sis mesos. El principal requisit per a optar a aquestes feines és ser resident a L’Hospitalet de Llobregat des de fa més d’un any i no rebre prestacions per atur.

Les sol•licituds s’hauran de registrar a la web www.dinamitzaciolocallh.cat/ entre el 19 de maig i el 22 de maig i, posteriorment, es durà a terme un sorteig entre les persones que compleixin els requisits per ocupar els llocs de treball amb contractes per obra o servei amb una durada de sis mesos a partir de la segona quinzena del mes de juny. De forma excepcional, aquelles persones que no s’hagin pogut inscriure via web, podran fer-ho el dia 22 de maig, de 9 a 12h del matí, a l’edifici de Promoció Econòmica, a la carretera del Mig 85.

El consistori de L’Hospitalet de Llobregat ha anunciat que el sorteig de les 74 places per a treballar en l’administració pública durant sis mesos es realitzarà el dia 6 de juny. Els treballadors s’escolliran seguint criteris de selecció d’igualtat de gènere i l’assignació a franges d’edat preferents per a majors de 30 anys. També s’hi valoraran els percentatges de demanda de cadascuna de les especialitats que es van fer en altres convocatòries, segons el gènere de les persones demandants. Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

El Govern ja treballa en la reforma de les pensions

Les pensions es revaloraran en funció del factor de sostenibilitat, que tindrà en compte la situació econòmica del país i l'esperança de vida.
By , on 19 de setembre de 2013

ancianos

El Govern de Mariano Rajoy ja ha anunciat que està treballant en l’avantprojecte de llei per reformar les pensions, quelcom que acaba afectant a tots els treballadors i pensionistes en general. La nova mesura, explicada per la ministra d’Ocupació i Seguretat, Fátima Báñez, té com a objectiu principal estalviar 33.000 milions d’euros en 9 anys. La reforma del sistema de pensions s?efectua en dues fórmules: es deslliga la revaloració de les pensions de l’IPC des de l’any 2014 i també s’aplicarà un factor de sostenibilitat que tindrà en compte la esperança de vida, que entrarà en vigor l’any 2019 i s’actualitzarà cada 5 anys. Molts experts ja han criticat que aquesta mesura implica una pèrdua del poder adquisitiu per part dels pensionistes.

A partir del 2014, les pensions no es revaloraran en funció de l’IPC, sinó que es crearà un nou indicador, l’Índex de Revaloració de les Pensions, amb informació sobre els darrers 11 anys. Tindrà en compte moltes variables com la inflació, els ingressos, despeses del sistema cada any i els dèficits o superàvits del sistema. Segons Fátima Báñez, aquest índex es basa en els Pactes de Toledo, que preveien crear una nova fórmula a partir de les dades de creixement dels salaris o la situació econòmica del país. A més a més, ja fa temps que la Unió Europea exigeix una reforma de les pensions basada, precisament, en l’esperança de vida.
Continue reading »

Comentaris tancats a El Govern ja treballa en la reforma de les pensions
Temes clau

L’Estratègia d’Emprenedoria i Ocupació Juvenil del Govern espanyol contra l’atur juvenil

By , on 15 de març de 2013
Mariano Rajoy

El president Mariano Rajoy

El president del Govern, Mariano Rajoy ha presentat l’Estratègia d’Emprenedoria i Ocupació Juvenil (2013-2016), com a mesures urgent per poder lluitar contra l’elevat atur juvenil que pateix el país, que ronda el 55% a l’últim trimestre de l’any 2012, segons informa l’INE. En total, hi ha 100 mesures, però 15 d’elles ja s’aplicaran ja com a mecanisme per aturar aquest atur creixent. A la Moncloa es van reunir els responsables de la patronal, els sindicats i els empresaris més importants del país per plantejar les seves propostes. Els joves, com no podia ser d’altra manera, no hi estaven representats.

Per aquest projecte, el Govern es dotarà de 3.485 milions d’euros, que el 32% del qual estarà finançat pel Fons Social Europeu. I, en els propers quatre anys, tindran un impacte econòmic de 1.750 milions d’euros, que serviran per estimular la contractació, l’emprenedoria i la formació. Per la resta de 85 mesures que encara no s’aplicaran, però que ho faran al llarg dels propers quatre anys, es dotarà de 1.700 milions d’euros addicionals. Mariano Rajoy ha presentat aquest projecte com a fruit d’un diàleg amb els diferents actors socials, però els sindicats van afirmar públicament que no s’havia produït cap acord, que només es va discutir el text, no hi va haver consens.

Continue reading »

Comments (0)
Destacats, General

El camp de la enginyeria i la tecnologia són els que tenen més possibilitats de trobar feina

Tots aquests llocs, a més d'un currículum específic, precisen d'unes competències comunes
By , on 15 de octubre de 2012

Els enginyers es el perfil que te més possibilitats laborals

Més de 4,7 milions de persones que es troben al atur al nostre país, costa de creure que els responsables empresarials no trobin professionals que s’adeqüin a les seves necessitats. No obstant això, és així. L’últim estudi Escassetat de talent 2012 realitzat per la companyia ManpowerGroup, reflecteix que un 9% dels directius espanyols té dificultats per cobrir certes vacants i el percentatge és molt més elevat a l’estranger, per exemple, al Brasil un 71%, a Romania un 45% i a Alemanya un 42%.

Segons el director general de Expertis,  José Manuel Mas afirma que: “El problema és localitzar i casar l’oferta amb la demanda.”

Què busquen llavors les companyies? El directiu de Expertis assenyala que “en economies febles com la nostra, les empreses opten sobretot per reforçar els departaments de vendes i finances”.

L’àmbit financer es situa per tant amb una font de feina segura, on tenen cabuda professionals titulats en Administració i Direcció d’Empreses (ADE) i perfils d’enginyeria. Aquests últims continuen amb la fortuna de cara i com ha especificat Mas, “els enginyers de processos, de costos i planificació, i els de projectes són alguns dels més buscats”. 
Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

Algunes consideracions sobre la vaga

Quins són els meus drets? I les obligacions?
By , on 26 de març de 2012

S’acosta el dia de la vaga general i com sempre passa en aquests casos sembla ser que l’àmbit del transport serà el sector més afectat per la mateixa. Metro, autobús, tren… si aquest dia t’has de desplaçar convé que t’ho prenguis en calma, t’armis de paciència i esperis a que arribin els serveis mínims. Fins aquí tot bé, una mica més d’espera i cues i calma. Però, i si tenies comprat un bitllet per viatjar en avió? La cosa canvia, sobretot des que Spanair ha tancat i el preu dels bitllets han pujar com la boira. Per això, les companyies aèries ja han tret o trauran en els pròxims dies les llistes dels vols afectats per la vaga; és el cas d’Iberia, que ja te penjat al seu web el llistat. Un cop vegis la llista i comprovis la situació del teu vol és recomanable que et posis en contacte amb la companyia telefònicament, ho confirmis i demanis quin és el següent pas. T’evitaràs molts problemes!

El transport públic sol ser el que més es veu afectat per les vagues

A banda d’això, i ja que la data s’apropa, és important que recordem que la vaga és un dret dels treballadors i per tant, s’ha de respectar tant la postura dels que la volen fer com la dels que no. Des del web laboralgratis, ens recorden una sèrie de consideracions sobre les vagues:

Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

Pagament únic de la prestació per atur

By , on 19 de març de 2010

Capitalització de la prestació d'atur

Molta gent s’ha preguntat si quan es queda sense feina pot demanar cobrar de cop tota la prestació o subsidi de l’atur per muntar un negoci o una activitat professional per compte propi. Això és el que es coneix com capitalització o pagament únic de la prestació per atur.

És clar que com a requisit inicial, has d’estar registrat a les oficines d’ocupació com a aturat i tenir dret a una determinada prestació, no es pot estar donat d’alta ja en el RETA quan demanes la capitalització (ull que no valen les prestacions derivades de els ERO’s que s’estilen molt últimament).

Que allò pendent de percebre com a mínim sigui 3 mensualitats i que en els darrers 4 anys no s’hagi capitalitzat altra prestació anterior.

L’activitat que vas a començar ha d’ajustar-se a algun dels següents casos:

1. Iniciar una activitat per compte propi o autònoma.
2. Constituir i forma part com a soci treballador d’una cooperativa laboral.
3. Incorporar-se a una cooperativa laboral ja existeixen com a soci treballador sempre que no hagi prestat serveis per l’esmentada entitat.

Com a requisit formal, hi ha el de començar l’activitat en el termini d’un mes des que es produeix l’aprovació de la capitalització de la prestació.

Realment el que persegueix el pagament únic és constituir-se en una forma de fomentar la creació d’ocupació en la seva forma d’autoocupació.
Continue reading »

Comments (0)
Remuneració

Subsidi per a persones sense feina

Totes les tipologies i possibilitats
By , on 19 de febrer de 2010
El subsidi pot millorar l'angoixa de l'atur

El subsidi pot millorar l'angoixa de l'atur

El subsidi de l’ atur és una prestació assistencial l’objecte principal de la qual és complementar la protecció de la prestació de caràcter contributiu en les situacions d’atur. La mateixa consta d’una prestació econòmica i l’abonament a la Seguretat Social de la cotització corresponent a les contingències d’assistència sanitària, protecció a la família i, si escau, jubilació. Així, quan un treballador queda aturat, la seva economia familiar, l’assistència sanitària i els aportis jubilatorios no es veuen afectats.

Aquesta acció protectora que exerceixen els Estats comprèn altres accions molt més específiques que la mera subsistència del treballador en atur, i inclou accions específiques de formació, perfeccionament, orientació, reconversió i inserció professionals a favor dels treballadors aturats i aquelles altres persones que tingui per objecte el foment de l’ocupació estable. D’aquesta manera, a més de donar sustentació a l’aturat, se li brinden eines perquè aconsegueixi emprar-se, per mitjà del perfeccionament o aprenentatge d’un nou ofici que li obri les portes, novament, al món laboral.

Les polítiques d’ocupació espanyola destinen un altíssim pressupost a polítiques passives d’ocupació i el pressupost del Servei Públic d’Ocupació (SPE) estatal per al 2008 és de 23.731 milions d’euros dels quals, 15.506 milions es destinen a les polítiques passives i prestacions, entre elles, el pagament de subsidis per atur. En les polítiques passives d’ocupació, la destinació dels diners és gairebé exclusivament per a destinar a prestacions socials per atur, i, segons dades del Euroíndice, Espanya gasta 10.070 euros anuals per cada aturat.
Continue reading »

Comments (1)
ofertes de treball

Inem.es t’ajuda a buscar feina

Ara sota el nom de RedTrabaj@
By , on 17 de febrer de 2010
Nous i millors serveis online

Nous i millors serveis online

Fa ja alguns mesos que INEM.es té nova web. Nova en tots els sentits: des del seu nom fins a la seva presentació. No obstant això, segueix sent la web del servei públic d’ocupació estatal (antic INEM), només que ara es diu Red Trabaj@, i ha incorporat algunes noves funcionalitats per a permetre millorar la relació entre els ciutadans, el servei públic d’ocupació i les empreses. Algunes de les noves opcions que incorpora el portal són la possibilitat de guardar diversos currículums, accedir a una gran varietat d’ofertes de treball catalogades, donar-se d’alta com a demandant d’ocupació o renovar aquesta demanda quan fos necessari.

A Red Trabaj@, com anteriorment en INEM.es, un treballador que es trobi en situació legal d’atur podrà registrar-se sense necessitat de fer aquestes llargues cues que moltes vegades hem vist enfront de l’Institut per a sol·licitar la prestació. La prestació es calcularà de manera automàtica, en el mateix instant que se sol·licita i serà reconeguda des d’aquest instant per a abonar les quantitats que corresponguin segons el seu dret.

Una vegada realitzat el tràmit en línia, el sol·licitant podrà descarregar i imprimir la resolució aprovada de la seva presentació per a començar a cobrar, des del mes següent sense necessitat de fer cap altre tràmit per a això. Però en la web de Red Trabaj@ (ex INEM.es) no només es podrà fer aquest tràmit de manera simple i ràpida sinó que a més trobaràs altres serveis molt útils: Buscar ofertes d’ocupació, dur la teva pròpia Agenda, Dades estadístiques, Accés a certificats i, el més important, a una Borsa d’ocupació on hi ha ofertes per a tots els desocupats.
Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

Calcular l’atur

T'ho expliquem pas a pas
By , on 16 de febrer de 2010
Tramita l'atur a l'INEM

Tramita l'atur a l'INEM

Inicialment hem de saber que la quantitat dependrà del que l’empresa hagi cotitzat a la Seguretat Social pel treballador. Quan una persona es queda en l’atur, el primer que ha de conèixer és si compleix les condicions i requisits exigits per a poder cobrar la prestació per atur. Per a començar, la causa per la qual va perdre el seu lloc de treball ha de quedar reconeguda en la llista de supòsits que l’INEM elabora.

Entre ells figuren l’acomiadament, la terminació d’un contracte temporal, l’aplicació d’un expedient de regulació d’ocupació, així com estar en un període d’inactivitat si és treballador fix discontinu. A més, queda reconeguda com causa per a poder percebre l’atur el cessament voluntari del treballador per no acceptar el trasllat del seu lloc de treball a una altra localitat, si això comporta canvi de domicili o alguna modificació en la seva jornada laboral o en els seus torns de treball.

La quantitat de l’atur es calcula a partir de la base reguladora, que s’obté dividint entre 180 la quantitat de diners que l’empresa ha cotitzat a la Seguretat Social pel treballador en els últims 180 dies naturals abans de l’acomiadament o cessament, inclòs el període de vacances si correspon. Per a conèixer aquesta xifra, el treballador ha de revisar els seus últimes sis nòmines i buscar en l’apartat de base de contingències comunes el seu valor. Per exemple, una persona que hagi estat acomiadada el 1 de setembre de 2008 haurà de remuntar-se fins al 1 de març d’aquest mateix any i començar a calcular les contingències comunes que la seva empresa pagava per ella a la Seguretat Social.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, Temes clau

Ajuts per a famílies amb pares i mares a l’atur

Algunes opcions per a superar millor la situació actual
By , on 17 de setembre de 2009
L'atur ens dóna opció a noves ajudes

L'atur ens dóna opció a noves ajudes

En èpoques difícils com l’actual cal que tots els ciutadans tinguin molt presents a quines ajudes poden acolllir-se per a passar millor les dificultats econòmiques. Catalunya ha estat una de les comunitats autònomes espanyoles que més ha patit l’índex d’atur, amb la qual cosa moltes famílies disponsen de molts pocs ingressos per a mantenir la seva llar.

És per això que no cal oblidar algunes ajudes que tant el govern espanyol com la Generalitat de Catalunya ens pot donar en aquest temps. En primer lloc, amb l’atur cal acollir-se al pagament corresponent pels anys treballats i, posteriorment, al subsidi un cop s’acabi l’atur.

Malgrat aquestes dues ajudes, hi ha famílies que ja les han exhaurit i tenen infants al seu càrrec. En aquest cas, un dels primers consells que us doneu és que aneu a la delegació de Serveis Socials del vostre districte. Allà avaluaran la vostra situació, els vostres ingressos, si teniu infants al vostre càrrec i podran oferir-vos possiblement alguna ajuda. Pensant en l’inici de l’escola, les persones en atur amb infants al seu càrrec tindran unes despeses extra que possiblement no podran pagar, amb la qual cosa poden rebre algun tipus d’ajuda en aquest concepte.
Continue reading »

Comments (4)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio