FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘plantilles curriculum’

empresa

Les grans empreses han incrementat les seves plantilles

L’augment de vendes afavoreix la contractació i l’augment de sous
By , on 6 de maig de 2014

Els principals indicadors d’activitat de les grans empreses a Espanya –aquelles que van facturar més de 6 milions d’euros el darrer any– van registrar millores al març passat respecte al mateix mes de 2013. Així, segons les dades fiscals recaptades per l’Agència Tributària, les grans companyies ubicades a Espanya van experimentar creixements de vendes, un augment de l’ocupació i dels salaris dels seus treballadors en aquest mes.

Segons els tècnics de l’Agència Tributària que elaboren l’Enquesta de vendes, ocupació i salaris en les grans empreses, aquestes companyies van aconseguir millorar les seves vendes en aquest primer trimestre de l’any, fet que es va basar en la positiva evolució de les exportacions y en menor mesura les vendes interiors. Aquest lleuger augment de les vendes i les perspectives més positives del mercat han influït alhora d’incorporar nou personal a les empreses grans ubicades a Espanya.

D’aquesta situació es desprèn que les grans empreses no segueixin la tendència reflectida a les dades d’ocupació mostrades per l’última Enquesta de Població Activa (EPA) del primer trimestre, amb xifres molt pitjors de les esperades. En les grans empreses es va registrar un increment de les seves plantilles del 0,5% al març, en comparació del mateix mes de l’any anterior. Això va ocórrer, a més, quan al març de 2013 es va celebrar la Setmana Santa mentre que en 2014 es va retardar fins a abril. Continue reading »

Comments (0)
ofertes de treball

Treballa de socorrista a l’estiu

La Seu d’Urgell ofereix dues places de socorrista per la piscina municipal
By , on 14 de abril de 2012

S’acosta l’estiu i amb ell la proliferació de llocs de treball que, si bé no són els ideals per realitzar tota la vida, sí que serveixen per aconseguir uns calerons extra. Un dels llocs de treball més demandats és el de socorrista i és que amb el calor i les vacances són poques les persones que no s’escapen algun cap de setmana a la platja o la piscina.

Un treball molt estiuenc

La Creu Roja és l’encarregada de coordinar gran part dels socorristes que hi ha a les platges espanyoles, pel que si vols treballar-hi i tens el títol de socorrista en aquesta especialitat, posa’t en contacte amb ells. A banda d’això, totes les piscines públiques i parcs aquàtics necessiten socorristes per controlar les piscines; en el primer cas hauràs de posar-te en contacte amb el teu ajuntament i sol•licitar el lloc de treball o estar pendent de les ofertes que van sortint als diferents webs de recerca de feina. De fet, al final del posts us deixem una oferta per treballar de socorrista a una piscina municipal a La Seu d’Urgell que potser us interessa!

Continue reading »

Comments (2)
Consells

La carta de motivació, la millor arma per aconseguir un treball

Bona ortografia, cordialitat i escriptura amena: els secrets de l’èxit
By , on 10 de novembre de 2011

Per aconseguir una feina no n’hi ha prou amb entregar un bon currículum. La carta de motivació està guanyant cada cop més protagonisme, fins al punt que en moltes ocasions el contractant la llegeix abans i tot de donar-li un cop d’ull al currículum. Perquè? Per que en ella ens retratem a nosaltres mateixos; entre línies i sense adonar-nos deixem que el lector sàpiga molt més de nosaltres que si es limita a llegir el conjunt de dades i xifres que conté el nostre currículum personal i professional. I això és un arma de doble fil.

Que la persona que llegeixi la teva carta de motivació no tingui cap dubte que ets el perfecte candidat

Sabedors doncs de la importància que la carta de motivació té, sobretot avui dia en que la competitivitat per aconseguir un lloc de feina es troba en el seu màxim exponent, em de preocupar-nos de que el document estigui ben redactat i que en poques línies mostri el millor de nosaltres.

Els encarregats de recursos humans tenen desenes de currículums al dia per llegir; per això, la nostra carta de motivació no pot ser molt llarga i ha d’estar escrita en un to cordial però amè, alhora que positiu. Pensa que si a la segona línia avorrim al nostre lector simplement passarà la nostra carta i començarà amb la següent.

Continue reading »

Comments (0)
ofertes de treball

Envia el teu currículum a Bon Àrea

Prop de 400 establiments especialitzats en productes càrnics
By , on 17 de maig de 2011

Avui volem parlar-te d’una oportunitat de feina interessant a una de les empreses de venda de queviures més destacades de Catalunya. Bon Àrea, també coneguda com Àrea de Guissona, és una cooperativa que compta amb una important xarxa de prop de 400 botigues a Catalunya, Aragó, Castelló, Madrid, Guadalajara i Andorra, especialitzada sobretot en la producció de productes càrnics.

Bon Àrea

El seu centre neuràlgic està a la població lleidatana de Guissona, i des d’allà es realitza tot el cicle productiu de les carns i altres productes per després distribuir-los per tots els seus establiments. La seva estructura està formada per la Cooperativa Agropecuaria de Guissona i Corporación Alimentaria Guissona, que s’encarrega de totes les actuacions industrials. Des dels seus inicis Bon Àrea s’ha distingit per un funcionament cooperatiu que disposa de procesos interessants en la producció dels aliments, la gestió ambiental i una bona relació i tracte amb els seus treballadors. De fet, Guissona és actualment la població amb més immigració de Catalunya donat que Bon Àrea compta ha comptat amb una alta demanda de treball i fa que gran part dels seus habitants hi treballin.

El bon procés d’elaboració de Bon Àrea li ha valgut la qualificació de l’ISO 9001 i 22000 per aspectes relacionats amb la inoqüitat dels aliments i una seguretat del 100% en els seus productes càrnics produits i comercialitzats.

Per aquests motius, tant si vius a prop de la localitat o bé a altres indrets de Catalunya o de les comunitats on actua, enviar el currículum a Bon Àrea sempre pot ser una bona opció. És habitual trobar vacants a la seva pàgina per a possibles treballadors que hi estiguin interessants.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, ofertes de treball

Carta de presentació, com la fem?

Parts, redacció i altres consells
By , on 17 de març de 2010

La carta de presentació arribarà a bon port

Per completar una candidatura a un lloc de treball, no n’hi ha prou amb dissenyar un currículum vitae atraient: també has d’adjuntar una carta de presentació. En ella et donaràs a conèixer a l’empresa, descriurà el teu bagatge professional i exposarà els motius pels quals creus que series l’empleat ideal per a aquest lloc.

La carta de presentació es divideix en tres parts:

1. Encapçalament: a la part superior dreta del foli hauràs d’indicar les teves dades personals (nom complet i domicili), així com la data en què redactes la missiva. A sota, però al marge esquerre, has d’escriure el destinatari de la carta. Aquest pot ser un departament (Recursos Humans, Personal, Màrqueting …), però si coneixes el nom de l’encarregat responsable del procés de selecció, millor que millor. També hauràs d’afegir les dades de l’empresa, el seu nom i domicili. I llavors arriba un dels punts més complicats per als candidats: com dirigir-se a l’empresa? Com saludar? Per descomptat mai empreu el tuteig, perquè és sinònim de manca de respecte; tracta’ls de vostè i sé cordial però sense adular. En realitat, un únic «Salutacions cordials” o “Benvolgut senyor / senyora» és suficient.

2. Cos: la part central de la carta és la més important i la que hauràs de redactar amb molta cura. Una bona presentació pot motivar que el seleccionador consideri un currículum que en principi estava destinat a la galleda de les escombraries. Així que aplica’t. Sigues breu, concís i no facis paràgrafs de més de tres o quatre línies. Si respons a una oferta de treball, menciónala només començar, si és una autocandidatura, presentat, digues qui ets ( «llicenciat en …,” diplomat en … ») i quina experiència acumules. Però no et s’estengui massa, ja que els detalls es deixen per al currículum. Després escriviu per què creus que mereixes una oportunitat, sense semblar presumptuós però tampoc pecant d’humil. Simplement, destaca les teves qualitats i destaca la teva voluntat de progressar en el món laboral.
Continue reading »

Comments (0)
ofertes de treball

Treballar al Corte Ingés

Alguns consells per arribar a treballar-hi
By , on 14 de febrer de 2010
Una porta interessant al món laboral

Una porta interessant al món laboral

Un dels grans problemes que tenen els estudiants es trobar una feina mitjanament estable que puguin combinar amb els seus estudis. Si aquest és el teu cas pots provar sort al Corte Inglés, ja que part dels seus treballadors estan contractats per a treballar durant els caps de setmana o bé, a mitja jornada, per tal d’afavorir la incorporació al treball de persones que no poden fer una jornada contínua.

Però abans de fer el pas és important que conegueu part dels processos de selecció que utilitza el Corte Inglés i que parleu amb treballadors o ex-treballadors perquè us donin la seva opinió. Pel que conec de l’empresa, laboralment parlant, no deixa indiferent a ningú. Hi ha part d’un públic que detesta la gestió, la manera de fer negoci i el tracte que tenen amb els treballadors. No obstant, també hi ha una altra cara de la moneda, que són els qui parlen meravelles del Corte Inglés i defensen la gestió de recursos humans, així com altres qüestions empresarials.

Si ja has pres la decisió i estas convençut a entregar-te al Corte Inglés, segurament et seran útils aquests consells. La primera selecció de personal la fa la secretaria a la qui entregues el currículum (acostumen a ser dones), ella decideix si passes a la següent fase de selecció. Per tant intenta ser el més agradable possible i vesteix com cal ja que d’aquesta persona depèn la teva entrada al Corte Inglés. Si has tingut sort la secretaria entregará el teu currículum a recursos humans, i a partir d’aquí només queda esperar la trucada.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, ofertes de treball

Borses de treball

Què són i per què són tan útils
By , on 27 de gener de 2010
Les borses de treball, una oportunitat

Les borses de treball, una oportunitat

Continuant amb la línia dels últims post avui tractaré d’explicar-vos què són les borses de treball i perquè resulten tan útils quan ens disposem a trobar feina. Bé, en primer lloc cal aclarir que una borsa de treball és una entre moltes maneres de trobar feina. Avui intentaré explicar les diferents eines que ens ofereix internet per trobar-ne.

Molts de vosaltres segurament esteu inscrits en alguna borsa de treball online, i és que internet ha ofert la possibilitat de trobar feina des de casa. Principalment les borses laborals online ofereixen una llista de treballs, perquè primer les empreses s’han posat amb contacte amb la web. Després si els perfils que troben a la borsa de treball s’ajusten amb les necessitats de l’empresa iniciaran la primera presa de contacte amb l’usuari de la web.

Però abans és necessari omplir el Currículum Vitae amb la guia que ens apareix a la pàgina web del nostre portal de treball. Així tots els candidats interessats per la feina, un cop omplert el CV, s’inscriuen a l’oferta de l’empresa i el departament de recursos humans actua depenent del perfil que necessita incorporar al lloc de treball que ha ofert.
Continue reading »

Comments (0)
Formació, Temes clau

Cursos subvencionats: una alternativa davant l’atur

La formació millora el teu currículum
By , on 20 de octubre de 2009
Els cursos subvencionats, una opció interessant

Els cursos subvencionats, una opció interessant

En temps complicats en el terreny econòmic i laboral cal buscar el màxim dinamisme nostre per tal d’estar més preparats per a incorporar-nos al mercat. L’atur continua creixent a Catalunya, però no ens podem quedar sense fer res o només enviant currículums si tenim poca formació.

És per això que, si esteu a l’atur o bé no treballeu tot el dia i teniu ingressos baixos, pot ser interessant que busqueu algun dels cursos subvencionats que ofereixen tant l’administració com altres entitats. Us apropem algunes opcions on podeu buscar els vostres cursos de franc o molt subvencionats.

En lloc central on podeu buscar cursos subvencionats és el Servei d’Ocupació de Catalunya, que compta amb un cercador de cursos. En aquest cercador trobareu tant cursos per a persones treballadores en actiu com cursos de formació ocupacional per a persones a l’atur.
Continue reading »

Comments (0)
General, Professions, Remuneració, Temes clau

Quines preguntes et faran a l’entrevista de feina?

Algunes pistes de les qüestions més habituals
By , on 4 de març de 2009
Prepara les teves entrevistes de feina

Prepara les teves entrevistes de feina

Són moltes i molt variades, però a una entrevista de feina acostumen a repetir-se pràcticament les mateixes preguntes i, sent una mica intel·ligent, cal anar preparat. Començant per moltes coses irrellevants del currículum, seguint per la teva experiència professional, les teves ambicios i, finalment, per les teves impressions de l’empresa que pot contractar-te, poques són les vegades en les quals una pregunta et pot sorprendre.

Sigui quina sigui la teva profesió, has de tenir clar que hi ha preguntes ineludibles. Primer, el teu currículum. “Explica’m una mica els teus coneixement si la teva experiència professional”. I un es pregunta: aleshores, per a què se suposa que et vaig enviar fa un mes el meu CV si ara t’ho explico tot?”. Però cal respondre amb correcció. Tracta de fer-ho per ordre d’importància, sense parlar massa ni quedar-te curt.

El més probable és que després insisteixin en alguna part de la teva experiència o formacií. Quan ho facin, pensa que és el punt que més els interessa del teu perfil, amb la qual cosa has d’acotar bé la teva resposta. Després, arribarà el moment en el qual l’entrevistador t’explica el lloc de treball que ofereixen i les condicions. Tingues molt de compte, doncs a continuació et preguntaran per la teva opinió sobre el mateix. Sempre que vulguis i et sembli bé, no t’excedeixis en elogis ni tampoc al contrari.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, Temes clau

Busca feina a l’estranger amb Europass

By , on 10 de març de 2008

europass.jpg

Si mai has pensat en anar a l’estranger a treballar, et presentem una eina que pot ajudar-te a comunicar de manera senzilla les aptituds, titulacions i certificats que hagis adquirit fins ara. El seu nom és Europass, un conjunt de cinc documents, dels quals destaca epr sobre de tots el Currículum vitae, amb els quals la Comissió Europea vol facilitar la mobilitat dels treballadors.

El Currículum Vitae és el document habitual que utilitzem quan ens disposem a buscar feina. El CV Europass és el model estàndar en el qual pots presentar les teves capacitats, competències i titulacions. A la seva web trobaràs models en tots els idiomes oficials de la UE que pots omplir en línia o bé descarregant-lo, així com instruccions, consells i exemples de currículums fets.

Un document que també es pot incloure dins el CV Europass és el Passaport de Llengües, on es descriuen les competències lingüístiques personals. El passaport inclou, per cada llengua extrangera que coneguis, una autoevaluació seguint els nivells europeus, les titolacions o certificats i les experiències lingüístiques en l’idioma.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio