FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘on fuscar la primera feina’

Remuneració

Ser nomenat membre d’una mesa electoral

By , on 20 de novembre de 2012
Mesa electoral

Una mesa electoral d'unes votacions

Aquest diumenge 25 de novembre són les eleccions al Parlament de Catalunya. Un dia històric en el qual molt catalans hauran de treballar a les meses electorals per tal de permetre el lliure exercici de la democràcia dels ciutadans, recollint els vots dels electors durant tota la jornada electoral i fent-ne el recompte una vegada acabada la votació. És una tasca molt important, però que és cert que fa molta mandra haver-la de realitzar. Tant si us ha tocat ser membres d’una mesa electoral (com a mi) com no (perquè us pot tocar a les següents votacions), us expliquem algunes qüestions a tenir en compte.

En primer lloc, cada mesa electoral està formada per un president o presidenta i dos vocals. A més a més, cada un té dos suplents, per tal que si algú falla, hi pugui haver un substitut. És obligatori que tots es presentin puntualment a les 8 del matí. A aquella hora tant titulars com suplents han de signar una llista i, si hi ha tots els titulars, els suplents poden marxar a casa. El càrrec de president, vocal i suplent és obligatori, i en cas de no acudir a l’exercici de les seves funcions, està penat amb una pena de presó de 3 mesos a 1 any i una multa de 6 a 24 mesos.

La part positiva de formar part d’una mesa electoral és que el càrrec de vocal està pagat amb 62€ i el de president amb 70€. Els pagaments no estan subjectes a la retenció de l’IRPF i el president cobra més per la responsabilitat que té durant la jornada electoral, com és haver de lliurar els sobres amb tota la documentació al jutjat de primera instància.

Continue reading »

Comments (0)
Formació

Micropolix, una ciutat en miniatura

Els teus fills podran convertir-se en bombers, arquitectes, periodistes...
By , on 28 de març de 2012

S’hi ha una cosa que és segura és que quan elegeixes una formació per poder treballar mai saps si aquella feina serà allò que esperaves. Moltes vegades he pensat que hauria d’existir alguna mena de pràctica pre-formació que t’ensenyés com és la professió a la que et dedicaràs, si tens sort, la resta de la teva vida. Però no existeix i les úniques pràctiques a les que podràs accedir són a les post-formació, just abans d’entrar al mercat laboral; un moment en el que si no t’agrada el que es fa ja no hi ha marxa enrere, ja hi estàs ben ficat. Però, realment no existeix? La resposta està a Micropolix!

Qui sap si serà la seva futura professió?

És veritat que Micropolix està plantejat com un parc d’atraccions per nens menors de 15 anys, tot i que hi ha activitats per fer en família, però és una bona primera toma de contacte amb el món de les professions i el món laboral. Però no correm tant, primer expliquem el que és Micropolix per aquells més despistats.

Es tracta d’un parc d’atraccions situat a les afores de Madrid. Les instal•lacions estan plantejades com una ciutat en miniatura en la que trobem totes les institucions i serveis d’una ciutat real. Així, hi ha una oficina d’ocupació, un parc de bombers, una acadèmia de policia i fins i tot un diari! Els nens podran recórrer amb els seus pares els carrers de la ciutat i anar parant i provant allò que més els vingui de gust. Al voltant de la ciutat trobem una xara vial, així que si el que vol provar és a conduir com ho fan els grans, és la seva oportunitat!

Continue reading »

Comments (0)
Formació

Curs Superior de Màrqueting i Comunicació de Moda i Luxe

La revista Elle i la Fundació Complutense ofereixen aquests estudis tan especialitzats
By , on 5 de octubre de 2011

Per poder treballar d’allò que més ens agrada moltes vegades hem de fer cursos d’especialització i aprofundiment en temes concrets. Si t’agrada la moda més enllà de veure la desfilada de Rosa Clarà per la televisió i vols dedicar-te professionalment a un món tan competitiu com és el dels dissenyadors, els models i els mitjans de comunicació, la revista Elle amb col•laboració amb la Fundació Complutense té el teu curs.

Per matricular-te entra al seu portal web

El Curs Superior de Màrqueting i Comunicació de Moda i Luxe té com a principal objectiu “introduir als seus alumnes dins el panorama de les empreses de luxe analitzant les seves característiques i estudiant els elements imprescindibles per el bon funcionament de les mateixes”. Així, un cop fet el curs, els alumnes seran capaços de treballar a qualsevol empresa relacionada amb la moda i el luxe.

Continue reading »

Comments (0)
Professions

Els treballadors de les llars cotitzaran des de la primera hora de feina

Una bona noticia dins els negres temps que viuen els drets socials
By , on 16 de setembre de 2011

I dins aquesta negativa boirina de retallades, dèficits i crisis sembla que un raig de llum despunta per sobre dels altres: el canvi en el règim de contractació dels treballadors de la llar. Un canvi que s’ha introduït dins l’esmena a la reforma de les pensions que va proposar el Grup Socialista fa uns mesos. Així, a parir de l’1 de gener del 2012 els treballadors de la llar començaran a cotitzar a partir de la primera hora treballada i no només en el cas que la jornada laboral superi les 80 hores mensuals (o les 72 si es treballa per més d’una persona).

Netejar la casa serà, a partir de l'any que ve, una feina més justa

Tot i que la nova normativa entri en vigor a partir de l’1 de gener del pròxim any no serà fins sis mesos naturals després que rebrà caràcter obligatori i és que és necessari donar un període de marge perquè tant treballadors com contractants adaptin les seves economies i rutines. Així, i molts anys després, els treballadors de la llar poden estar orgullosos d’haver aconseguit un avanç en temps de crisis, l’avanç de poder entrar dins el Règim General de la Seguretat Social. En el contracte que a partir d’ara s’haurà de fer a aquest sector laboral, s’hauran d’especificar les hores que es treballa a la setmana; el salari que rep a canvi el treballador o el salari en espècies, si és el cas; i el compte bancari per poder domiciliar la cotització.

Continue reading »

Comments (0)
Professions

Assessor d’imatge, el professional dels esdeveniments importants

Una entrevista de feina, una festa, un discurs... moments en que la imatge que mostrem és essencial
By , on 15 de març de 2011

Arracades, vestit, pentinat...tots els detalls són importants

La imatge que mostrem als altres és molt important. Ja ho diu la dita que una imatge val més que mil paraules i tot i que, en alguns punts estic més d’acord amb Tusón que amb la pròpia dita, no puc treure-li raó en molts dels seus arguments.

La primera impressió que donem és la nostra carta de presentació. Moltes vegades les persones amb les que ens creuem no tenen temps de conèixer-nos a fons per descobrir quin tipus de persones som, només es queden amb la nostra fatxada, amb la superfície que mostrem als demés i que ens delata. Evidentment, si vols conèixer bé a una persona has de invertir temps, conversacions i alguna que altra copa. Però quan anem a una entrevista de treball, per exemple, o rebem a un client a l’oficina, hem de cuidar molt la nostra imatge ja que serà la que ens definirà, el nostre futur cap o client no tindrà temps de convidar-nos a una cervesa, per a ell el més important és la primera impressió i no podem fallar.

Perquè no fallem en aquest tipus de cites o altres de diversa índole, com festes o reunions, existeixen els assessors d’imatge, professionals que ens ajudaran a adequar la nostra imatge (vestimenta, pentinat, maquillatge…) al tipus d’esdeveniment que tinguem. Si t’agrada estar al dia de les últimes tendències, si quan entres a una sala escaneges la forma de vestir i la imatge en general de totes les persones que hi ha o combines mentalment la roba de les tendes buscant la vestimenta perfecta, no ho dubtis, informa’t dels cursos que hi ha per ser assessor d’imatge.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, empresa

Jornada intensiva, la millor forma d’incrementar la productivitat dels treballadors

L’Associació per la Racionalització dels Horaris Espanyols (ARHOE) busca equilibrar les jornades de feina a Espanya amb les de tot Europa
By , on 28 de setembre de 2010

Adéu a treballar a la tarda

Ja hem parlat en alguna ocasió de la importància de saber conciliar la vida laboral i la familiar, de la mateixa forma que la personal. Tots necessitem temps i espai per ocupar-nos de nosaltres mateixos, fer esport, llegir, anar al cinema, passejar amb els fills… Activitats que potser no creiem indispensables però que a la llarga és tornen molt importants. Una de les millors formes de poder conciliar tots els aspectes de la nostra vida i que fan possible que puguem gaudir tant de la feina com de la família és la jornada intensiva.

Treballar de 7 a 15 o de 8 a 16 pot semblar a primera vista impossible. Massa hores seguides de treball sense descans; però si ho analitzem detalladament veurem que tot el que comporta són avantatges.
Augmenta la motivació. Saber que a les tres de la tarda hauràs acabat la feina i tindràs tota la tarda per dedicar-la al que vulguis fa que agafis amb més ganes la feina des de primera hora del matí.
Redueix l’estrès. Sortir a hores intempestives de la feina té com a conseqüència directa la reducció del temps dedicat a tasques personals. Així, a poc a poc, es van acumulant les obligacions que es tenen fora de la feina, de la mateixa forma que s’acumula l’estrès. Anar al dentista pot resultar impossible per una persona que surt de treballar a les 19 hores.
Ajuda a planificar-se. S’acaben les llargues jornades en les que es pot deixar tot per més tard. Ara el treballador ha de planificar el temps.
Millora el descans. Tenir temps lliure des de les tres de la tarda fa que no hagis d’anar-te’n a dormir molt tard per fer tot allò que tenies pendent. Amb la jornada intensiva tens temps per les tasques familiars i personals i per descansar.
Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

Vestir bé a la feina, fins i tot a l’estiu

La roba que portem és la nostra millor carta de presentació
By , on 23 de agost de 2010

La manera de vestir a la feina és important

“Vesteix vulgar i només veuran el vestit, vesteix elegant i veuran a la dona”, la veu d’aquesta cèlebre frase és la dissenyadora Coco Chanel i el missatge es podria extrapolar també als homes, sobretot si la situem a l’àmbit laboral. La forma de vestir que tenim a la feina marca, en gran part, la imatge que donem als clients, si treballem de cara al públic, o a la resta de treballadors. Les persones tardem menys de 10 segons en jutjar a una persona la primera vegada que la veiem i és veritat que amb la primera vista ens podem equivocar. Però és molt més difícil canviar la percepció que es té de nosaltres si aquesta és negativa que intentar vestir adequadament i permetre que ens coneguin abans de jutjar-nos.

No hi ha una forma universal de vestir correctament a la feina, tot depèn del context, és a dir, de com vesteixin els companys i de quines són les polítiques de l’empresa. Si portes un vestit de jaqueta i pantaló a la feina molt seriós i unes sabates massa elegants i treballes a una empresa petita i desenfadada on els teus companys vesteixen texans i samarreta segurament desentonaràs, i pensaran que no et saps adaptar a les situacions; el mateix passarà si el context és a l’inversa i vesteixes massa informal dins un ambient més seriós.

El problema de la vestimenta s’agreuja a l’estiu, en especial a les empreses que és requisit indispensable portar roba formal. La calor fa que portar pantalons llargs i jaqueta es converteixi en un suplici, però hi ha alternatives molt més fresquetes i que no et faran patir tant.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, ofertes de treball

Borses de treball

Què són i per què són tan útils
By , on 27 de gener de 2010
Les borses de treball, una oportunitat

Les borses de treball, una oportunitat

Continuant amb la línia dels últims post avui tractaré d’explicar-vos què són les borses de treball i perquè resulten tan útils quan ens disposem a trobar feina. Bé, en primer lloc cal aclarir que una borsa de treball és una entre moltes maneres de trobar feina. Avui intentaré explicar les diferents eines que ens ofereix internet per trobar-ne.

Molts de vosaltres segurament esteu inscrits en alguna borsa de treball online, i és que internet ha ofert la possibilitat de trobar feina des de casa. Principalment les borses laborals online ofereixen una llista de treballs, perquè primer les empreses s’han posat amb contacte amb la web. Després si els perfils que troben a la borsa de treball s’ajusten amb les necessitats de l’empresa iniciaran la primera presa de contacte amb l’usuari de la web.

Però abans és necessari omplir el Currículum Vitae amb la guia que ens apareix a la pàgina web del nostre portal de treball. Així tots els candidats interessats per la feina, un cop omplert el CV, s’inscriuen a l’oferta de l’empresa i el departament de recursos humans actua depenent del perfil que necessita incorporar al lloc de treball que ha ofert.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, Professions, Temes clau

Treballar a Zara

És una de les empreses més solvents
By , on 25 de maig de 2009
Botiga de Zara

Botiga de Zara

Zara, igual que Pull and Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho i Massimo Dutti, forma part del gran imperi de Inditex. Perquè puguem saber de què estem parlant exactament, aquí van algunes xifres que publiquen en la seva pàgina web: en 2006 la xifra de negoci d’aquest gegant va anar de 8.196 milions d’euros, el benefici net de 1.002 milions d’euros, tenia obertes 3.131 botigues en 64 països i un total de 69.240 empleats.

Entre el 2005 i el 2006 la diferència en el nombre d’empleats va ser considerable: 11.050 més en 2006 que en 2005. Sens dubte es tracta d’una empresa forta que ha sabut consolidar-se en el mercat. La primera botiga de Zara va obrir el 1975 a La Corunya. Avui aquesta marca tan popular entre adolescents, joves i majors ja està a 400 ciutats de tot el món. Amb aquestes garanties, per què no entrar a treballar a Zara? Pots entrar per tres vies: oficines, botigues i gestió del producte. La més habitual, sobretot entre els joves que estudien i treballen, és sol·licitar un lloc de cara al públic.

És un treball agradable, en el qual tens l’oportunitat de conèixer a molta gent, d’aprendre a estar de cara al públic i de desenvolupar-te. A més, també és una bona idea per a aquelles persones que decideixen anar un temps a l’estranger, per exemple, a Londres a aprendre anglès i a buscar feina. Segons diuen, és molt comú que es contracti a espanyols (ja se sap, més val mal conegut…). En el sector de gestió de producte es busquen programadors de flash, especialistes en control de qualitat, dissenyadors, compradors tèxtils i models de patronatge. Així que el ventall, com veus, és molt ampli.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, Professions, Temes clau

Vols ser un bon emprenedor?

By , on 9 de juliol de 2008

Fer els primers passos per a crear una empresa és una tasca complicada. En especial, si es tracta de la primera empresa que inicies, si no tens experiència i parteixes de zero. Sorgeixen mil dubtes al respecte: quin tipus de forma jurídica adoptar, com materialitzar el pla, com saber si l’empresa tindrà futur, com aconseguir els diners suficients per tirar-la endavant…

BarcelonaActiva segueix pensant en els emprenedors que volen fer la seva empresa. Per això celebra seminaris que giren entorn a temes com tot allò necessari per a ser emprenedor o com posar-se en marxa.

Al llarg de tres setmanes i distribuïts en seminaris de tres hores, es tracten els temes màsics. Per exemple, una de les sessions es centra en com fer un estudi de mercat. S’ofereixen tres exemples concrets per a que els assistents puguin adaptar-los a les seves pròpies empreses. També es parla de com fer el pas de l’idea al pla d’empresa, i es fan exercicis pràctics sobre el triangle de l’emprenedor.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio