FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘modelo baja definitiva’

Temes clau

Ser voluntari és una bona sortida en temps de crisi

Hi ha moltes persones necessitades que necessiten l'ajuda dels demés.
By , on 12 de setembre de 2013

voluntariat

La crisi econòmica que vivim avui té conseqüències molt dures i hi ha moltes persones en una situació molt delicada que necessiten l’ajuda dels demés per poder millorar. A Espanya, la crisi ha provocat unes xifres desmesurades de persones a l’atur, provocant a un drama per totes les famílies. Però també és cert que aquest tipus de drama accentua i potencia la col?laboració ciutadana a través del voluntariat. Per això, l’organització Hazlo Posible, juntament amb la col·laboració de l’Obra Social de La Caixa, s’encarrega de gestionar voluntaris a partir de les necessitats que puguin aparèixer arreu del territori. En definitiva, es busca fer partícip a la societat sencera en causes solidàries i altruistes.

A través d’Internet i les xarxes socials, es pretén que tot tipus de ciutadans es puguin implicar en causes solidàries, ja siguin més grans o més joves. La idea de Hazlo Posible és que la solidaritat és el camí a seguir per una millor societat, com a mitjà d’interacció entre persones, organitzacions, empreses i institucions. Així doncs, amb l’experiència i les vivències de totes les persones que es volen comprometre i ajudar, es vol construir un projecte únic que pretén millorar la convivència de tota la societat. Les xarxes socials i Internet faciliten la difusió de les activitats i l’experiència de totes les persones implicades.

La pàgina web de Hazlo Posible és una bona eina per cercar feina o activitats de voluntariat. Hi ha tres opcions a triar: Voluntariat presencial, voluntariat virtual i feina. Es pot participar en grup o en família, per així enfortir la sensació d’unió i compromís en equip. La cerca es pot realitzar a partir de la localitat, per tal de poder participar en les activitats més properes i evitar grans desplaçaments per poder actuar. Però també hi ha activitats classificades en funció de les aficions i categories.
Continue reading »

Comentaris tancats a Ser voluntari és una bona sortida en temps de crisi
Professions

Com ser escriptor

By , on 4 de març de 2013
Llegint

Llegint un llibre

Vols ser escriptor? El teu desig més gran és veure una obra teva publicada per una editorial? Primer de tot, sense voler desanimar, cal saber que és una professió molt complicada, que són poques les persones que es guanyen la vida escrivint els seus llibres i publicant-los, de manera que es dediquen a altres tasques i durant el seu temps lliure escriuen llibres per publicar-los posteriorment. És a dir, no és una feina a temps complet. Malgrat això, és una professió que va més enllà dels recursos econòmics, hi ha un element passional i emocional que provoca a l’escriptor una inquietud, una necessitat d’escriure més enllà de guanyar-se la vida.

La primera tasca que ha de fer un escriptor és, òbviament, escriure el seu llibre. Sovint, hi ha editorials que proposen a escriptors que escriguin obres sobre temes en concret, però naturalment triaran autors que ja coneguin o amb més de renom. De manera que, amb una editorial, la feina no és unidireccional, sinó que es produeix un intercanvi d’informació i treball entre un cantó i l’altre. Però per l’autor pioner, un cop hagi acabat la seva obra, ha de buscar un assessor. No és gens recomanable enviar directament l’obra a una editorial, perquè ni tant sols se la llegiran.

L’assessor literari s’encarrega de revisar el llibre al complet, corregint els errors ortogràfics i d’estil. Es llegeix el llibre sencer i elimina les parts que resultin innecessàries, ajudant a l’escriptor a millorar els aspectes que no acabin de rutllar a l’obra. En definitiva, ajuda a millorar qualitativament el producte i crea una estratègia de venda que passa per trobar alguna editorial que vulgui publicar-lo. En funció del gènere del llibre, l’assessor ja sabrà a quines editorials dirigir-se, i a més, l’obra ja estarà revisada i en condicions com per poder presentar-se per ser publicada.

Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

La reforma laboral: publicada al BOE

Fins ara estava vigent a través d’un decret llei
By , on 7 de juliol de 2012

La polèmica reforma laboral, vigent des del mes de febrer, ja s’ha publicat al BOE i per tant, entra en vigor. Però no ho estava ja? Segur que us demaneu. Doncs sí, el que passa és que el Govern va aprovar-la fa uns mesos a través d’un decret llei, una via que permet l’entrada en vigor immediata i que es pugui modificar durant la tramitació parlamentària. Així, després d’aquesta tramitació, es va publicar ahir al BOE la versió de la reforma aprovada pel Congrés dels Diputats el passat 29 de juny.

Tot i que segurament està molt present en el dia a dia de tots, cal recordar que es tracta de la reforma més profunda de l’Estatut dels Treballadors des que aquest es va aprovar el 1980. Una reforma molt polèmica que ha estat criticada pels sindicats per atorgar un poder quasi suprem als empresaris en temes com l’acomiadament o la negociació col•lectiva. Per tal de protestar d’una forma conjunta contra la mesura, es convocà una vaga general el passat 29 de març.

Continue reading »

Comments (0)
ofertes de treball

Rücker AG busca enginyers espanyols per treballar a Alemanya

Segueixen arribant ofertes de treball del país alemany, aquest cop per els enginyers
By , on 26 de abril de 2012

I continua la fuga de cervells. Aquest cop els nostres enginyers tenen la possibilitat d’abandonar el país i marxar a Alemanya de la mà de la companyia Rücker AG, amb seu a Wiesbaden. La necessitat urgent que tenen de contractar enginyers els ha portat a preparar un projecte anomenat ‘Es busquen enginyers espanyols per Alemanya’. Això si, la incorporació que reclamen ha de ser immediata.

Una empresa puntera en tecnologia

L’objectiu de l’empresa es cobrir 400 places abans dels mesos d’estiu. Les condicions no poden ser millores i és que no demanen ni un nivell mínim d’alemany. En el moment d’incorporar-se a Rücker AG els nous treballadors rebran un curs intensiu d’alemany durant dos mesos juntament amb una quantitat de diners per despeses que arriba als 1000 euros. Després, durant el període de prova que inclou el contracte el sou serà de 3000 euros per acabar cobrant 3500 euros si s’entra de forma definitiva a la plantilla. A més a més, aquestes quantitats no inclouen les grans prestacions en serveis socials que ofereix l’empresa.

Continue reading »

Comments (0)
Formació

Grau d’Estudis d’Àsia Oriental

Si vols convertir-te en un professional de les relacions internacionals
By , on 30 de març de 2012

El poder econòmic i la pressió en el mercat que exerceix Àsia augmenta dia a dia i amb ells les relacions amb Europa. Tant Xina com Japó tenen una gran quantitat de negocis a occident, de la mateixa forma que occident a Àsia, per això a dia d’avui i cada cop més en el futur es i serà necessari comptar amb persones especialitzades en aquest tipus de relacions. Persones que coneguin la llengua, la cultura i la forma d’actuar d’unes persones amb unes tradicions molt diferent a les nostres.

Si t'apasiona la cultura asiàtica

Per tal de donar aquesta formació específica i especialitzada existeix el grau d’Estudis d’Àsia Oriental, uns estudis de quatre anys que tenen els següents objectius:
•Formació general als professionals lligats a la gestió de les relacions econòmiques, culturals i polítiques amb Àsia.
•Formació d’especialistes que puguin desenvolupar la seva tasca en empreses espanyoles amb interessos a l’Àsia.
•Introducció de noves tecnologies en l’ensenyament dels estudis asiàtics.

Però, quin és l’estudiant ideal per cursar aquests estudis? Doncs una persona que tingui interès en conèixer llengües i cultures diferents de la seva; un estudiant que estigui disposat a efectuar una estada al país de la llengua objecte d’estudi; una persona que també tingui un nivell elevat d’anglès per poder moure’s sense problemes en les relacions internacionals.

Continue reading »

Comments (0)
Formació

Màster en Salut Pública de la Pompeu Fabra

Una opció per desenvolupar la teva especialitat
By , on 25 de març de 2012

Dins la modalitat de Ciències de la Salut trobem a la Universitat Pompeu Fabra un màster molt interesant per la temàtica de feinespertreballar. Per un costat perquè es tracta d’una formació a realitzar després d’haver cursat el grau que t’obrirà les portes al mercat laboral i per l’altra perquè té uns continguts molt relacionats amb el treball. És el màster en Salut Laboral.

A més de les ciències de la salut, a la Pompeu Fabra tens molts més camps d'estudi

Aquests estudis tenen com a objectiu formar a professionals en el desenvolupament de polítiques, recursos i activitats per protegir i promocionar la salut dels treballadors. Dins el mateix trobem dos itineraris: Patologia laboral, més encaminat a la modalitat professional; i Salut laboral, encaminat a la recerca. D’aquesta forma, es vol proporcionar la formació complementària als metges residents de medicina del treball i als infermers residents del treball.

Continue reading »

Comments (0)
Consells, ofertes de treball

Oposicions, què he de fer?

Les oposicions és publiquen als Butlletins Oficials, des dels que t’has d’inscriure
By , on 20 de setembre de 2010

Moltes de les proves d'una oposició són eliminatòries

Treballar a l’administració és fer-ho amb una assegurança de tranquil•litat. No per la feina que desenvoluparàs, que pot ser de molts tipus, sinó per la seguretat de permanència. Patir per perdre la feina, per trobar-te a l’atur d’un dia per l’altre o no poder ingressar un sou a final de mes a l’economia familiar és menys comú entre el funcionariat. També és veritat però, que per accedir a aquest lloc de feina has de treballar molt més dur que per fer-ho a qualsevol altra i és que l’oferta és poca i la demanda molt alta, més encara en els últims anys.

Les oposicions són la forma que té l’administració pública per seleccionar els treballadors que cobriran les places de funcionariat. Aquesta selecció és de forma definitiva i és que passar les proves no és gens fàcil. La forma d’entrar a l’administració es superant cada una de les proves de les que consta l’oposició, depenent de quina sigui estarà formada per una, dues o més proves, normalment de caràcter eliminatori. Però a més, no només és condició indispensable aprovar totes les proves sinó que has de treure bona nota; al final només obtindran plaça aquells candidats que, segons l’ordre de classificació, cobreixin les places convocades. Una nota de tall, si ho comparem amb l’entrada a la universitat.

Les administracions planifiquen periòdicament les seves necessitats de personal; aquesta planificació és l’Oferta Pública d’Ocupació i es publiquen en els butlletins oficials: en el cas de Catalunya, Diari Oficial de la Generalitat (DOCG); en el cas de l’Estat, al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE); i en el cas de les administracions locals, al Butlletí Oficial de la Província (BOP). Un cop publicat s’obre un termini que sol rondar els 20 dies perquè els interessats s’inscriguin. Després que es coneguin les llistes dels admesos que compleixen els requisits s’anuncia la data del primer examen, que sol ser uns mesos després.
Continue reading »

Comments (0)
General

Treballar a Andorra

Si no hi ha a Catalunya cap feina que s’adeqüi a les teves necessitats existeix un país entre els Pirineus amb molts beneficis per als treballadors
By , on 26 de juliol de 2010

Treballa a Andorra

Són moltes les persones que en aquesta mala època per buscar feina decideixen travessar fronteres i buscar un salari a propers o llunyans territoris. Un dels destins més freqüents dels catalans és Andorra. El principal motiu per anar a treballar al Principat d’Andorra és la possibilitat d’adquirir experiència en el àmbit laboral triat i amb un sou digne. El país dels Pirineus té la necessitat de contractar treballadors estrangers per desenvolupar totes les tasques d’un Estat propi, així ofereixen més sou per competir amb els salaris d’Espanya o França.

També cal afegir que al tractar-se d’un entorn laboral petit s’han de desenvolupar diferents tasques dins la feina, així en poc temps et formes en diferents aspectes i obtens una experiència més gran en el sector triat. Aquesta experiència i el currículum que obtindràs serà essencial en el futur, ja que et permetrà buscar altres llocs de treball més a prop de casa, si és el que busques, clar, ja que hi ha molta gent que s’enamora del país i decideix quedar-s’hi. I, molt important, tindràs una retenció molt més petita que a tota Espanya, per la qual cosa el teu sou et rendirà molt més. I, per ser resident del país, tindràs descomptes importants a moltes botigues.

Andorra és un país petit i tranquil, són ben poques les ocasions en les que hi ha episodis de violència o atracaments, aquest és un altre dels motius pels quals la gent decideix treballar al Principat, i és que la qualitat de vida millora en més d’un aspecte.
Continue reading »

Comments (4)
Consells, Remuneració, Temes clau

T’atreveixes a demanar un augment de sou?

By , on 7 de gener de 2009

Daniel Porot, especialista en gestió de carreres i investigació laboral a Europa va publicar un llibre amb 101 Secrets per a negociar bé el nostre salari. En aquest post us proposem les cinc preguntes clau per a demanar un augment de sou.

¿Quan podem demanar-lo?
La resposta és que sempre que hagis anat més enllà d’allò que s’esperava de tu a la teva feina, en termes quantitatius i qualitatius. Per a que es produeixi aquest gest de l’empresa ha d’haver una plusvalia del treballador. Es pot mesurar en base a tres criteris: ¿el teu treball es tradueix en un augment dels beneficis d’un client (per exemple, has aconseguit un gran compte), una rebaixa de les despeses (a través de la racionalització de procediments) o una reducció d’errors? De manera general, és preferible negociar un augment de sou més que una prima puntual, encara que aquesta sigui més atractiva.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, Professions

Un test per saber quina feina et convé més

By , on 5 de setembre de 2008

Hi ha alguna persona a la Terra que no hagi realitzar mai un test? És pràcticament impossible haver-se resistit a la temptació de comprovar si els resultats dr’un test qualsevol coincideixen amb la idea que tenim de nosaltres mateixos. Dins de la llarga llista d’oportunitats de respondre a aquests qüestionaris que se’ns presenten al llarg de la vida podem trobar de toto: tests avalats científicament o amb poca validesa. Professionals, personals, seriosos o divertits, el cert és que tots n’hem fet algun.

Avui a Feinespertreballar.cat volem presentar-te una pàgina relativa a aquesta temàtica que sembla ser bastant seriosa. Potser et resulta útil per a conèixer-te millor a tu mateix i comptar amb més eines per a buscar feina.
Continue reading »

Comments (1)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio