FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘mitja jornada’

Professions

Programadors d’Apps, els professionals més buscats a Infojobs

Les últimes tecnologies demanden molts professionals
By , on 16 de juny de 2014

Els programadors d’aplicacions mòbils són els professionals emergents més sol•licitats per les empreses, segons l’últim informe elaborat pel portal d’ocupació Infojobs. Els llocs de feina per a programadors d’aplicacions han multiplicat per deu la seva demanda per part de les empreses durant els darrers 5 anys, convertint-se en la professió emergent amb més demanda laboral en l’actualitat.

L’informe d’Infojobs ‘Estat del mercat laboral a Espanya al 2013’ mostra que els programadors d’apps s’han convertit en el nou nínxol del mercat laboral, després d’haver experimentat un creixement del 12% en la seva demanda respecte al 2012. Així doncs, durant el 2013 Infojobs va recollir 2.360 ofertes de treball que requerien aquesta especialitat; una xifra molt superior a la segona ocupació més demandada per les empreses, tècnic energètic, que només va recollir 917 places.

A més de tindre una gran demanda per part de les empreses, la coordinadora de l’informe Neus Margallo destaca que aquesta professió te una competència molt baixa, ja que la mitjana son 19 treballadors inscrits per vacant. A aquestes condicions favorables, cal sumar-hi un salari mitjà brut anual de 29.159 euros; factor que ajuda a convertit als programadors especialitzats en aplicacions com la professió ben pagada amb més de ser una feina amb molta demanda laboral en aquests moments. Continue reading »

Comments (0)
Remuneració

Ser nomenat membre d’una mesa electoral

By , on 20 de novembre de 2012
Mesa electoral

Una mesa electoral d'unes votacions

Aquest diumenge 25 de novembre són les eleccions al Parlament de Catalunya. Un dia històric en el qual molt catalans hauran de treballar a les meses electorals per tal de permetre el lliure exercici de la democràcia dels ciutadans, recollint els vots dels electors durant tota la jornada electoral i fent-ne el recompte una vegada acabada la votació. És una tasca molt important, però que és cert que fa molta mandra haver-la de realitzar. Tant si us ha tocat ser membres d’una mesa electoral (com a mi) com no (perquè us pot tocar a les següents votacions), us expliquem algunes qüestions a tenir en compte.

En primer lloc, cada mesa electoral està formada per un president o presidenta i dos vocals. A més a més, cada un té dos suplents, per tal que si algú falla, hi pugui haver un substitut. És obligatori que tots es presentin puntualment a les 8 del matí. A aquella hora tant titulars com suplents han de signar una llista i, si hi ha tots els titulars, els suplents poden marxar a casa. El càrrec de president, vocal i suplent és obligatori, i en cas de no acudir a l’exercici de les seves funcions, està penat amb una pena de presó de 3 mesos a 1 any i una multa de 6 a 24 mesos.

La part positiva de formar part d’una mesa electoral és que el càrrec de vocal està pagat amb 62€ i el de president amb 70€. Els pagaments no estan subjectes a la retenció de l’IRPF i el president cobra més per la responsabilitat que té durant la jornada electoral, com és haver de lliurar els sobres amb tota la documentació al jutjat de primera instància.

Continue reading »

Comments (0)
Formació

Grau mitjà en Tèxtil, Confecció i Pell, t’agrada la moda?

Els patrons, els acabats i els teixits no tindran secrets per tu!
By , on 26 de setembre de 2011

El grau mitjà en Tèxtil, Confecció i Pell et permetrà confeccionar tot tipus d’articles i complements en tèxtil i pell tant de forma industrial com a mida. Si el que més t’agrada és la moda i no et conformes amb veure-la, és el teu grau! Aquests estudis et permetran preparar les màquines, els materials i els equipaments que intervenen a la confecció, així com determinar quins són els processos dels que es composa. A més, seràs capaç d’elaborar patrons per la confecció a mida d’articles de vestir, així com tallar teixits, pells i tot tipus de materials tèxtils a partir d’aquest patró. Els acabats de qualsevol peça no tindran cap secret per tu.

Quin tipus de professional vols ser?

Entre els coneixements dels que es composa el grau hi trobaràs:

  • Tècniques de tall de teixits i pells.
  • Acabats de confecció.
  • Formació i orientació laboral.
  • Pell i cuir.
  • Productes i processos de confecció.
  • Seguretat a la indústria tèxtil


Continue reading »

Comments (0)
Consells

Perquè les dades d’atur de l’EPA i l’INEM no coincideixen?

Els dos anàlisis prenen coma referència paràmetres diferents
By , on 21 de novembre de 2010

Si estàs fent un curs de formació però no tens treball l'INEM no et conta com a aturat

Perquè les dades de la EPA i de l’atur no coincideixen? Sovint passa que depenent del mitjà de comunicació que consultem trobem que les dades de l’atur del mes o trimestre són diferents. Així, per exemple a l’abril de 2009, quan es va passar la barrera psicològica dels 4 milions d’aturats, podies trobar algun mitjà que situava aquesta xifra en els 3.600.000. Per què? Perquè prenien coma referències dos tipus de mesuradors diferents: l’EPA o l’INEM.

Per entendre la diferència primer cal definir cada un d’aquestes dues eines. La primera, l’EPA, és l’Enquesta de Població Activa i com el seu nom indica és una enquesta que es passa a 65.000 famílies i s’extrapola a la resta de la població. Aquest mecanisme de recompte té punts a favor i punts en contra. Per un costat, i a favor, aporta moltes més dades que l’INEM ja que aconsegueix les xifres de població ocupada, activa, inactiva i desocupada. Els enquestats han de contestar a preguntes relacionades amb la seva situació laboral tenint com a referència la seva situació la setmana anterior. Un mes i mig després se saben els resultats. Aquestes xifres surten cada tres mesos. Així, el nombre de desocupats de la EPA el conformen les persones amb capacitat i voluntat de treballar sense feina.

Per l’altra costat, es troba l’INEM. En aquest cas, no parlem d’una enquesta sinó d’un registre real, amb noms i cognoms, de les persones apuntades a l’oficina de desocupació. Per tant, i des del punt de vista positiu, veiem que són dades més reals i contrastades. Tot i així, l’INEM només té en compte les persones desocupades amb capacitat, voluntat i disponibilitat. Així si una persona no te feina i està fent un curs de formació, per exemple, no es comptabilitzada, tot i que contestaria que busca a feina a l’EPA i entraria dins la xifra.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, empresa

Jornada intensiva, la millor forma d’incrementar la productivitat dels treballadors

L’Associació per la Racionalització dels Horaris Espanyols (ARHOE) busca equilibrar les jornades de feina a Espanya amb les de tot Europa
By , on 28 de setembre de 2010

Adéu a treballar a la tarda

Ja hem parlat en alguna ocasió de la importància de saber conciliar la vida laboral i la familiar, de la mateixa forma que la personal. Tots necessitem temps i espai per ocupar-nos de nosaltres mateixos, fer esport, llegir, anar al cinema, passejar amb els fills… Activitats que potser no creiem indispensables però que a la llarga és tornen molt importants. Una de les millors formes de poder conciliar tots els aspectes de la nostra vida i que fan possible que puguem gaudir tant de la feina com de la família és la jornada intensiva.

Treballar de 7 a 15 o de 8 a 16 pot semblar a primera vista impossible. Massa hores seguides de treball sense descans; però si ho analitzem detalladament veurem que tot el que comporta són avantatges.
Augmenta la motivació. Saber que a les tres de la tarda hauràs acabat la feina i tindràs tota la tarda per dedicar-la al que vulguis fa que agafis amb més ganes la feina des de primera hora del matí.
Redueix l’estrès. Sortir a hores intempestives de la feina té com a conseqüència directa la reducció del temps dedicat a tasques personals. Així, a poc a poc, es van acumulant les obligacions que es tenen fora de la feina, de la mateixa forma que s’acumula l’estrès. Anar al dentista pot resultar impossible per una persona que surt de treballar a les 19 hores.
Ajuda a planificar-se. S’acaben les llargues jornades en les que es pot deixar tot per més tard. Ara el treballador ha de planificar el temps.
Millora el descans. Tenir temps lliure des de les tres de la tarda fa que no hagis d’anar-te’n a dormir molt tard per fer tot allò que tenies pendent. Amb la jornada intensiva tens temps per les tasques familiars i personals i per descansar.
Continue reading »

Comments (0)
Formació

El Fons Social Europeu dóna ajudes per promoure l’ocupació a la UE

La cohesió social i l’equilibri són els objectius del FSE
By , on 14 de setembre de 2010

La globalització és ara mateix la tònica econòmica i general que segueixen tots els països desenvolupats. Ser competitius a nivell mundial és bàsic per sobreviure, ens trobem dins una jungla econòmica i només els més forts aconseguiran aguantar. És precisament per poder ser competitius a nivell mundial que la majoria dels països d’Europa van decidir unir forces i formar, després d’un llarg procés, la Unió Europea. La diversitat és la millor i la pitjor característica d’aquest grup: positiva perquè permet especialitzar-se en molts àmbits i mantenir una gran riquesa cultural, però negativa perquè és més difícil trobar el consens dins l’hegemonia a més de les diferències econòmiques que hi pot haver entre les regions.

Per solucionar aquest últim punt es creà l’any 1957 el Fons Social Europeu, un programa que vetlla per l’equilibri econòmic entre els països de la Unió Europea. Es va crear per reduir les diferències en temes de prosperitat i nivell de vida, objectius que compleix fomentant la creació d’ocupació. En aquest sentit ajuda a preparar a les empreses i treballadors a fer front a la globalització i aprofitar-la de la millor manera possible.

En els diferents decennis ha anat assolint diferents objectius i metes, essent des de l’any 2000 la seva principal tasca la de donar suport a l’Estratègia de Lisboa i l’Estratègia Europea per la desocupació; ambdues centrades en reduir i combatre la desocupació i fomentar la igualtat d’oportunitats per totes les persones.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, empresa, Temes clau

L’embaràs a Catalunya

Drets que tenen tant pares com mares
By , on 29 de juny de 2010

Els drets de ser mare

Segurament moltes dones a Catalunya volen ser mares però no acaben de trobar el moment per la falta d’informació sobre el tema laboral i l’embaràs. La veritat és que és una etapa força complicada i si a sobre és el primer cop que la dona esta embarassada es creen molts dubtes. Gairebé tothom sembla un expert en temes laborals: “tens dret a x setmanes”; “després de néixer la criatura pots continuar de baixa”… i així una llarga llista de mites. Per tal d’intentar aclarir aquests dubtes hem decidit fer aquest post. Perquè sabem que és complicat trobar informació sobre el tema i perquè és important que esteu informats abans de prendre la decisió.

En primer lloc, tota la informació que us resumeixo en el post la podeu trobar en aquesta direcció web: Es tracta d’una guia per a embarassades que explica algunes coses sobre aquesta etapa tan important. A més, hi ha un capítol especial que tracta els drets laborals, tan de pares com de mares. I fet aquest aclariment em centro a explicar-vos els vostres drets com a futurs pares i mares.

Primer hem de tenir en compte que la Generalitat ha creat una sèrie de prestacions per les quals els pares i mares puguin compaginar l’activitat laboral i la maternitat. Per aquesta raó els pares poden absentar-se de la feina, sense perdre la remuneració corresponent, per a la realització d’exàmens prenatals i per l’assistència a cursos de preparació al part. Això sí, s’ha de tenir en compte que s’ha de justificar la necessitat de realitzar-los dins de la jornada laboral. El famós permís maternal és el dret a absentar-se del treball 16 setmanes ininterrompudes per part de la mare.
Continue reading »

Comments (0)
General

Joi d’Art busca dependents a Barcelona i Girona

By , on 24 de abril de 2010

Establiment de Joi d'Art

Avui hem donat amb una bona oportunitat de feina per a aquells qui en busqueu en l’actualitat. No sé si coneixeu les botigues de Joi d’Art. Es tracta d’una cadena que vén i dissenya joies de plata de bona qualitat però amb preus raonables. A més, per pròpia experiència us dic que durant l’any fan bons descomptes de productes d’altres temporades, fins al 70%, i resulta molt interessant per a fer regals.

En quant a treballar-hi, actualment la cadena busca dependents a les seves botigues de Barcelona i Girona. Les funcions del dependent serien l’atenció al client, venda directa, contacte amb proveïdors, recepció de mercaderia i col·locació de magatzem, aparadorista.. És cert que en les compres que he fet els dependents tenen un alt coneixement dels productes i saben gestionar qualsevol canvi, devolució, etc,. mostrant força experiència.

L’oferta de feina seria a jornada completa, amb un sou fix i per objectius. Es pot tractar d’una bona opció per a tenir una feina a jornada completa en una empresa on es valora la teva implicació. El que sí et caldrà, això sí, és una experiència prèvia com a dependent i, preferencialment, en el mateix sector de Joi d’Art.
Continue reading »

Comments (2)
ofertes de treball

Treballa a Mercadona

Una bona alternativa per a combinar amb els estudis
By , on 4 de març de 2010

Treballa a Mercadona

Si ets estudiant, és possible que t’estiguis plantejant l’alternativa de treballar a mitja jornada i així poder combinar els teus estudis mentre ingresses uns diners extra. Una de les opcions que tens és la de treballar a Mercadona, una de les millors superfícies d’alimentació del nostre país. És la gran competència de Carrefour, però la batalla sempre la guanya el producte nacional. Mercadona no necessita publicitat, i amb la seva política de preus baixos guanya a molts clients.

Si aquesta presentació t’ha agradat i penses que treballar a Mercadona és una possibilitat, només cal que t’acostis al Mercadona més proper i omplis la sol·licitud. Pots triar el tipus de feina que creus que més t’agradarà o que millor pots fer, i també especificar el tipus d’horari que millor s’ajusta a les teves necessitats. Un cop fet aquest lleu pas, només cal esperar i si tens sort, Mercadona trucarà a la teva porta, millor dit, al teu telèfon de contacte.

A l’entrevista, depenent del teu perfil, et proposaran algunes de les vacants. Fins on la meva vista arriba, la majoria de les caixeres acostumen a ser dones, igual que les dependentes que es troben a la secció de productes de bellesa. En aquest últim cas intenten trobar a noies amb molt bona presència, que acostumin a arreglar-se. Si us fixeu, la dependent de la secció de perfumeria és la única persona que porta un uniforme diferent que la resta de treballadors. Acostuma a ser una indumentària més formal i arreglada, de fet el vestit és més bonic que el de la resta.
Continue reading »

Comments (2)
ofertes de treball

Treballar al Corte Ingés

Alguns consells per arribar a treballar-hi
By , on 14 de febrer de 2010
Una porta interessant al món laboral

Una porta interessant al món laboral

Un dels grans problemes que tenen els estudiants es trobar una feina mitjanament estable que puguin combinar amb els seus estudis. Si aquest és el teu cas pots provar sort al Corte Inglés, ja que part dels seus treballadors estan contractats per a treballar durant els caps de setmana o bé, a mitja jornada, per tal d’afavorir la incorporació al treball de persones que no poden fer una jornada contínua.

Però abans de fer el pas és important que conegueu part dels processos de selecció que utilitza el Corte Inglés i que parleu amb treballadors o ex-treballadors perquè us donin la seva opinió. Pel que conec de l’empresa, laboralment parlant, no deixa indiferent a ningú. Hi ha part d’un públic que detesta la gestió, la manera de fer negoci i el tracte que tenen amb els treballadors. No obstant, també hi ha una altra cara de la moneda, que són els qui parlen meravelles del Corte Inglés i defensen la gestió de recursos humans, així com altres qüestions empresarials.

Si ja has pres la decisió i estas convençut a entregar-te al Corte Inglés, segurament et seran útils aquests consells. La primera selecció de personal la fa la secretaria a la qui entregues el currículum (acostumen a ser dones), ella decideix si passes a la següent fase de selecció. Per tant intenta ser el més agradable possible i vesteix com cal ja que d’aquesta persona depèn la teva entrada al Corte Inglés. Si has tingut sort la secretaria entregará el teu currículum a recursos humans, i a partir d’aquí només queda esperar la trucada.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio