FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘mitja jornada, hores’

Formació

Nou contracte per combinar formació amb treball

By , on 18 de desembre de 2012
Formació

El paro juvenil es una lacra que hay que resolver a nivel europeo

La joventut és la més afectada per la crisi i l’atur. A tretze estats de la Unió Europea, l’atur juvenil supera el 25% i els països més afectats són Grècia i Espanya, que la xifra ronda el 55%. Per això, la Comissió Europea ha recomanat als països membres que prenguin mesures urgents per solucionar aquesta qüestió de manera que els menors de 26 anys no passin més de quatre mesos sense treballar o estudiar. Per això, cal un mitjà de col•laboració entre el sistema educatiu i el sistema empresarial, com també la participació de la Unió Europea mitjançant el Fons Social Europeu, amb un pressupost que encara està negociant-se.

El Govern espanyol ja ha anunciat les seves primeres mesures en aquesta matèria. La ministra de treball, Fátima Bánez, ha explicat la creació d’una norma que permet crear un model de formació professional dual inspirat en Alemanya. Consisteix en un contracte que preveu la formació i l’aprenentatge, concretament, dirigit per aquell segment de la població que ni estudia ni treballa (coneguts com els nini). Segons l’Enquesta de Població Activa, actualment, hi ha més d’un milió de joves aturats que no han finalitzat els seus estudis secundaris, d’aquí l’interès per revertir aquesta situació.

Els contractes permeten combinar la formació amb la feina, de manera que algunes matèries puguin ser convalidades per les hores treballades (principalment en mòduls de formació professional de grau mitjà o superior). Es la manera de potenciar i motivar als joves perquè puguin realitzar les dues tasques alhora sense cap tipus de problema, perquè no estiguin desocupats i a més continuïn aprenent i formant-se, amb avantatges com cobertura per atur. Ara per ara, aquest tipus de contracte va dirigit per joves d’entre 16 i 30 anys, tot i que l’edat màxima es rebaixarà fins als 25, amb una durada mínima d’1 any i màxima de 3.

Continue reading »

Comments (0)
Remuneració

Ser nomenat membre d’una mesa electoral

By , on 20 de novembre de 2012
Mesa electoral

Una mesa electoral d'unes votacions

Aquest diumenge 25 de novembre són les eleccions al Parlament de Catalunya. Un dia històric en el qual molt catalans hauran de treballar a les meses electorals per tal de permetre el lliure exercici de la democràcia dels ciutadans, recollint els vots dels electors durant tota la jornada electoral i fent-ne el recompte una vegada acabada la votació. És una tasca molt important, però que és cert que fa molta mandra haver-la de realitzar. Tant si us ha tocat ser membres d’una mesa electoral (com a mi) com no (perquè us pot tocar a les següents votacions), us expliquem algunes qüestions a tenir en compte.

En primer lloc, cada mesa electoral està formada per un president o presidenta i dos vocals. A més a més, cada un té dos suplents, per tal que si algú falla, hi pugui haver un substitut. És obligatori que tots es presentin puntualment a les 8 del matí. A aquella hora tant titulars com suplents han de signar una llista i, si hi ha tots els titulars, els suplents poden marxar a casa. El càrrec de president, vocal i suplent és obligatori, i en cas de no acudir a l’exercici de les seves funcions, està penat amb una pena de presó de 3 mesos a 1 any i una multa de 6 a 24 mesos.

La part positiva de formar part d’una mesa electoral és que el càrrec de vocal està pagat amb 62€ i el de president amb 70€. Els pagaments no estan subjectes a la retenció de l’IRPF i el president cobra més per la responsabilitat que té durant la jornada electoral, com és haver de lliurar els sobres amb tota la documentació al jutjat de primera instància.

Continue reading »

Comments (0)
Formació

Tècnic Superior Artista Faller i Construcció d’Escenografies

Un grau mitjà pels amants de les festes populars
By , on 25 de abril de 2012

A dia d’avui qui no es forma en el que més li agrada (treballar ja és una altra història) és perquè no vol. I és que els estudis han arribat a un punt d’especialització tan enorme que fins i tot si volem ser artistes fallers podem aconseguir una educació feta a mida. Es tracta dels estudis de Tècnic Superior Artista Faller i Construcció d’Escenografies. Com et quedes?

Vols aconseguir crear meravelles com aquesta?

Aquests estudis tenen una duració de 2000 hores i un pla de formació molt específic. L’alumne estudiarà matèries com Disseny tècnic d’escenografies i falles, Planificació de la producció, Organització de la producció de figures corpòries i ninots, Organització del muntatge de decorats o Empresa e iniciativa emprenedora. Com veiem, es tracta d’una formació tècnica però també de gestió, per tal de donar una educació profunda i completa del sector. A més el curs inclou una formació en centres de treball, una oportunitat única per començar a entrar en el món laboral de la mà d’una institució de confiança.

Continue reading »

Comments (0)
Formació

Grau mitjà en Tèxtil, Confecció i Pell, t’agrada la moda?

Els patrons, els acabats i els teixits no tindran secrets per tu!
By , on 26 de setembre de 2011

El grau mitjà en Tèxtil, Confecció i Pell et permetrà confeccionar tot tipus d’articles i complements en tèxtil i pell tant de forma industrial com a mida. Si el que més t’agrada és la moda i no et conformes amb veure-la, és el teu grau! Aquests estudis et permetran preparar les màquines, els materials i els equipaments que intervenen a la confecció, així com determinar quins són els processos dels que es composa. A més, seràs capaç d’elaborar patrons per la confecció a mida d’articles de vestir, així com tallar teixits, pells i tot tipus de materials tèxtils a partir d’aquest patró. Els acabats de qualsevol peça no tindran cap secret per tu.

Quin tipus de professional vols ser?

Entre els coneixements dels que es composa el grau hi trobaràs:

  • Tècniques de tall de teixits i pells.
  • Acabats de confecció.
  • Formació i orientació laboral.
  • Pell i cuir.
  • Productes i processos de confecció.
  • Seguretat a la indústria tèxtil


Continue reading »

Comments (0)
Professions

Treballar al carrer els dies de fred

Venedors, policies, escombraires... són moltes les professions que requereixen treballar a l’exterior
By , on 30 de gener de 2011

El venedor del quiosc ha de treballar al carrer pogui, nevi o troni

Ens ha tocat viure un gener fred, molt fred. Aquests dies, per poder sortir al carrer, hem de treure tota la roba d’abric de l’armari i protegir-nos bé. Guants, bufanda, gorro, un bon abric i algunes capes de roba ens ajuden a afrontar els graus sota cero que hem patit. Per sort, i mentre duren les baixes temperatures, podem reduir bona part del temps que passem al carrer i només passar fred per fer les coses essencials. Sortim de casa, directes al cotxe i a l’oficina, on la calefacció ens espera engegada; però hi ha un grup de persones bastant nombrós que quan surt al carrer al matí no ho fa per arribar a la feina, sinó per quedar-s’hi, perquè precisament és allà on treballen: al carrer. Treballadors dels quioscs, escombraires, paletes o policies; a tots els hi toca treballar al carrer, i com a conseqüència, passar fred.

Des de CCOO, ens llencen una sèrie de recomanacions i passos a seguir per evitar que el fred del carrer sigui perjudicial per aquests treballadors i perquè puguin treballar amb la màxima normalitat possible, troni, nevi o plogui.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, empresa

Jornada intensiva, la millor forma d’incrementar la productivitat dels treballadors

L’Associació per la Racionalització dels Horaris Espanyols (ARHOE) busca equilibrar les jornades de feina a Espanya amb les de tot Europa
By , on 28 de setembre de 2010

Adéu a treballar a la tarda

Ja hem parlat en alguna ocasió de la importància de saber conciliar la vida laboral i la familiar, de la mateixa forma que la personal. Tots necessitem temps i espai per ocupar-nos de nosaltres mateixos, fer esport, llegir, anar al cinema, passejar amb els fills… Activitats que potser no creiem indispensables però que a la llarga és tornen molt importants. Una de les millors formes de poder conciliar tots els aspectes de la nostra vida i que fan possible que puguem gaudir tant de la feina com de la família és la jornada intensiva.

Treballar de 7 a 15 o de 8 a 16 pot semblar a primera vista impossible. Massa hores seguides de treball sense descans; però si ho analitzem detalladament veurem que tot el que comporta són avantatges.
Augmenta la motivació. Saber que a les tres de la tarda hauràs acabat la feina i tindràs tota la tarda per dedicar-la al que vulguis fa que agafis amb més ganes la feina des de primera hora del matí.
Redueix l’estrès. Sortir a hores intempestives de la feina té com a conseqüència directa la reducció del temps dedicat a tasques personals. Així, a poc a poc, es van acumulant les obligacions que es tenen fora de la feina, de la mateixa forma que s’acumula l’estrès. Anar al dentista pot resultar impossible per una persona que surt de treballar a les 19 hores.
Ajuda a planificar-se. S’acaben les llargues jornades en les que es pot deixar tot per més tard. Ara el treballador ha de planificar el temps.
Millora el descans. Tenir temps lliure des de les tres de la tarda fa que no hagis d’anar-te’n a dormir molt tard per fer tot allò que tenies pendent. Amb la jornada intensiva tens temps per les tasques familiars i personals i per descansar.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, Professions

Treballar a la verema a França

By , on 15 de juliol de 2010

La verema, una oportunitat

Quan no s’aconsegueix una feina en el lloc de residència, l’enginy de la persona per aconseguir una feina es posa a prova. Pot ser que el ventall de possibilitats sigui mínim, o ni tan sols trobi alguna oferta laboral per a presentar-se. És així com es comença a avaluar diferents possibilitats de treball en països veïns, encara que siguin temporals. En aquests temps no es pot mirar malament a gairebé cap treball. És per això, amics lectors, que els vull parlar de la propera verema que es realitzarà al país veí.

FTA-UGT assenyala que els primers temporers es desplaçaran a finals d’agost i romandran a França entre 20 i 25 dies, encara que hi ha grups que realitzaran la verema més primerenca i després es traslladaran a zones de recollida més tardana i romandran en aquest país aproximadament 40 dies.

La Federació Agroalimentària de la Unió General de Treballadors, FTA-UGT, considera que en aquest any es desplaçaran a la verema francesa uns 13.500 treballadors espanyols, un 12,5% més que els 12.000 de l’any passat. Clara evidència que reflecteix la situació actual.
Continue reading »

Comments (2)
Consells, empresa, Temes clau

L’embaràs a Catalunya

Drets que tenen tant pares com mares
By , on 29 de juny de 2010

Els drets de ser mare

Segurament moltes dones a Catalunya volen ser mares però no acaben de trobar el moment per la falta d’informació sobre el tema laboral i l’embaràs. La veritat és que és una etapa força complicada i si a sobre és el primer cop que la dona esta embarassada es creen molts dubtes. Gairebé tothom sembla un expert en temes laborals: “tens dret a x setmanes”; “després de néixer la criatura pots continuar de baixa”… i així una llarga llista de mites. Per tal d’intentar aclarir aquests dubtes hem decidit fer aquest post. Perquè sabem que és complicat trobar informació sobre el tema i perquè és important que esteu informats abans de prendre la decisió.

En primer lloc, tota la informació que us resumeixo en el post la podeu trobar en aquesta direcció web: Es tracta d’una guia per a embarassades que explica algunes coses sobre aquesta etapa tan important. A més, hi ha un capítol especial que tracta els drets laborals, tan de pares com de mares. I fet aquest aclariment em centro a explicar-vos els vostres drets com a futurs pares i mares.

Primer hem de tenir en compte que la Generalitat ha creat una sèrie de prestacions per les quals els pares i mares puguin compaginar l’activitat laboral i la maternitat. Per aquesta raó els pares poden absentar-se de la feina, sense perdre la remuneració corresponent, per a la realització d’exàmens prenatals i per l’assistència a cursos de preparació al part. Això sí, s’ha de tenir en compte que s’ha de justificar la necessitat de realitzar-los dins de la jornada laboral. El famós permís maternal és el dret a absentar-se del treball 16 setmanes ininterrompudes per part de la mare.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, empresa

La residència a la feina

N'esteu completament segurs?
By , on 25 de juny de 2010

Viure a la feina, com ho portaries?

Molts de nosaltres ens hem de començar a preparar 2 hores abans de començar a treballar. Tots els que treballem a les grans ciutats i no tenim cotxe ens toca agafar el transport públic i afrontar una hora de viatge per arribar a la feina just a temps. Segurament molts penseu que tan de bo poguéssim viure ben a prop. Doncs bé, no penseu que això no s’ha pensat prèviament. Moltes empreses comencen a apostar per crear una mena de ciutat que conté tot tipus de facilitats per als treballadors. Això vol dir que el lloc de la feina es troba en un recinte. En aquest espai podem trobar botigues, restaurants, supermercats, gimnàs, bars i fins i tot edificis reservats per als treballadors que vulguin tenir una residència a la pròpia feina.

I és que tot plegat té els seus avantatges, però crec que els inconvenients són més grans. En quant als avantatges, podem dir que no cal despertar-se 2 hores abans per tal d’arribar puntuals a la feina. S’ha acabat matinar, podem despertar-nos amb mitja hora de temps i arribar a l’oficina a l’hora corresponent. També és positiu a l’hora de dinar, perquè les persones que fan horaris d’oficina, és a dir, de nou del matí a sis de la tarda, poden anar a dinar i descansar a casa. No és el mateix passar l’hora del dinar a l’oficina, que anar a casa, menjar amb tranquil·litat i després fer una migdiada, no?

Però clar, com en tot, també hi ha una part negativa i jo crec que és la que més pesa. Hem de tenir en compte que no desconnectarem mai de l’entorn laboral. Això vol dir que segurament els vostres veïns seran companys d’oficina. No sé fins a quin punt val la pena. Quan aneu a comprar, també us trobareu a gent de la mateixa empresa, i així repetidament durant tots els dies de la vostra vida. Quan aneu al gimnàs, a comprar roba, a fer un beure… així fins la jubilació, i vigileu perquè a aquest pas no ens arribarem a jubilar mai!
Continue reading »

Comments (0)
ofertes de treball

Treballar al Corte Ingés

Alguns consells per arribar a treballar-hi
By , on 14 de febrer de 2010
Una porta interessant al món laboral

Una porta interessant al món laboral

Un dels grans problemes que tenen els estudiants es trobar una feina mitjanament estable que puguin combinar amb els seus estudis. Si aquest és el teu cas pots provar sort al Corte Inglés, ja que part dels seus treballadors estan contractats per a treballar durant els caps de setmana o bé, a mitja jornada, per tal d’afavorir la incorporació al treball de persones que no poden fer una jornada contínua.

Però abans de fer el pas és important que conegueu part dels processos de selecció que utilitza el Corte Inglés i que parleu amb treballadors o ex-treballadors perquè us donin la seva opinió. Pel que conec de l’empresa, laboralment parlant, no deixa indiferent a ningú. Hi ha part d’un públic que detesta la gestió, la manera de fer negoci i el tracte que tenen amb els treballadors. No obstant, també hi ha una altra cara de la moneda, que són els qui parlen meravelles del Corte Inglés i defensen la gestió de recursos humans, així com altres qüestions empresarials.

Si ja has pres la decisió i estas convençut a entregar-te al Corte Inglés, segurament et seran útils aquests consells. La primera selecció de personal la fa la secretaria a la qui entregues el currículum (acostumen a ser dones), ella decideix si passes a la següent fase de selecció. Per tant intenta ser el més agradable possible i vesteix com cal ja que d’aquesta persona depèn la teva entrada al Corte Inglés. Si has tingut sort la secretaria entregará el teu currículum a recursos humans, i a partir d’aquí només queda esperar la trucada.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio