FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘freelance’

Consells

Els 5 mites sobre els treballadors ‘freelance’

L’Ajuntament de Barcelona actua per a la inserció laboral
By , on 15 de juny de 2016

freelance

Els freelance són treballadors autònoms que ofereixen els seus serveis o productes a altres empreses, un tipus d’empleat que és el seu propi cap i que decideix aquells projectes en els quals embarcar-se. Si bé els avantatges de treballar com freelance són moltes i notables, la veritat és que la vida d’aquests treballadors no és de color de rosa. I aquí et presentem les afirmacions més repetides i menys certes sobre el treball com freelance.

“Tens l’horari que més et convé”

La majoria de treballadors ‘d’oficina’ creu que en ser freelance un pot organitzar els seus horaris de treball per guanyar més temps lliure; això no és del tot fals, però requereix ser molt organitzat. Si bé els treballadors freelance no hem de matinar, sí hem de mantenir uns horaris estipulats per poder complir amb el treball. Cadascun decideix si 4, 6 o 8 hores són jornada suficient en funció del volum de treball, organització i productivitat. I quan no hi ha treball remunerat sobre la taula, sempre hi ha tasques de promoció de freelance que fer.

“No has d’anar a l’oficina”

De nou, és cert que els freelance ens estalviem el malestar del transport públic i anar a l’oficina, però no per estar a casa podem treballar en qualsevol lloc. Els treballadors freelance hem de suportar moltes més temptacions de distracció (fer la compra, veure la tele, xatejar amb els amics…) durant la nostra jornada laboral. El més habitual és disposar d’un lloc específic on treballar, per així evitar les distraccions. En el fons, tenir un estudi o oficina ens sembla un avantatge, ja que ens ajuda a concentrar. Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

Passos legals per a fer-se un treballador ‘freelance’

Entre el primer i el darrer tràmit per ser ‘freelance’ no poden passar més de 30 dies
By , on 16 de desembre de 2013

Les poques perspectives laborals en sectors com la comunicació, la publicitat, el disseny gràfic o altres professions liberals han empès a moltes persones a intentar una nova forma de treball: ser ‘freelance’. Un primer clivatge consisteix en verificar es tenen les característiques y opcions necessàries per ser un treballador independent; un cop decidit, cal desenvolupar un seguit de passos administratius.

Així doncs, amb el pla d’empresa realitzat i amb els objectius de feina definits, toca realitzar els tràmits per a donar-se d’alta com un treballador autònom, tot i que el model de negoci que es desenvoluparà és diferent els tràmits per ser un emprenedor o autònom. Aquest treball requereix temps i dedicació, ja que cal presentar molta documentació en un termini de 30 dies per establir-se com a treballador independent.

Un primer document és l’Alta en l’Impost d’Activitats Econòmiques (I.A.I). Aquesta és una taxa que grava l’exercici d’una activitat professional segons les característiques que s’han de desenvolupar a la professió. La documentació es demana i entrega a la delegació de l’Agència Tributària del territori i allí s’encarregaran de classificar l’activitat professional a través d’un codi, que no és una altra cosa que l’epígraf de l’activitat. Per aquest pas, cal tenir molt clar el tipus de negoci que realitzarem.
Continue reading »

Comments (0)
empresa

¿Tinc fusta per a ser ‘freelance’?

Disposar d’una xarxa de contactes i d’experiència al sector són fonamentals
By , on 9 de desembre de 2013

La crisi està aguditzant la falta de treball regular i establir-se com un treballador ‘freelance’ és una opció cada cop més creixent per deixar d’engronsar les llistes de l’atur. Les feines com a treballador professional independent permeten desenvolupar una ocupació sense una inversió prèvia gaire alta, amb la possibilitat de millorar cada dia i obtenint uns ingressos més o menys estables.
Els professionals independents o ‘freelance’ són treballadors que disposen d’una alta qualificació acadèmica però que no formen part de cap companyia o plantilla d’empleats, sinó que realitzen un treball per compte propi que després venen a alguna empresa. Aquesta proposta laboral no és pot comparar a la d’establir-se com emprenedor o autònom, ja que la meta d’ambdós és posar en funcionament un negoci propi i no la de realitzar quelcom per ser venut.

Així doncs, un dels requisits de més importància per saber si tenim fusta per fer ‘freelance’ és el d’haver cursat estudis superiors, preferiblement amb una trajectòria laboral prèvia o havent desenvolupat feines al sector, ja que disposarem d’una bona xarxa de contactes en el nostre àmbit laboral. No obstant això, tant si s’és un experimentat al sector o un ‘fresh man’ existeixen portals web on podrem crear nous contactes, ampliar horitzons o fer els primers passos com a ‘freelance’.

Una bona planificació teòrica de la feina és imprescindible per a constituir-se com un professional independent i per això s’ha de fer nét sobre quin tipus de producte o àmbit dissenyar, escriure o programar. Així doncs, el treballador ‘freelance’ ha de tenir clar l’àmbit d’actuació, el producte i el ‘target’ o públic al qual dirigirà els seus esforços; amb aquesta feina feta resultarà molt més senzill crear una estratègia de màrqueting per vendre l’idea o el producte al client. Alhora, cal pressupostar l’adquisició del material necessari per a dur a terme l’activitat laboral.
Continue reading »

Comments (0)
empresa, Professions

Freelance, un treballador per compte propi

Tradicionalment aquest model de treball estava lligat al sector de la informació però s’ha estès a molts altres sectors.
By , on 8 de octubre de 2010

Els fotògrafs solen ser treballadors Freelance

Els models de treball estan canviant en els darrers anys. Amb l’arribada d’Internet i en general de les noves tecnologies el mercat s’està obrint i expandint cada cop més fins el punt de tornar-se global. És per aquest motiu que els treballs estan perdent els paràmetres que abans els delimitaven i, en molts casos, els definien. Un cas concret d’aquest canvi és el del freelance. Fins fa pocs anys aquesta paraula estava associada amb una persona independent, que treballava lliurement sense rendir comptes a ningú i que no suportava cap tipus de lligam. Una persona capaç de passar-se la vida viatjant a la recerca de treball sense la seguretat de tenir una nòmina a final de mes. Amb el canvi, el freelance té les coses molt més fàcils; ara ja pot accedir a qualsevol tipus de informació sense haver de moure’s de casa.

Freelance era, al principi, un terme utilitzat en el sector del periodisme per designar a totes aquelles persones que treballaven pel seu compte i venien els seus treballs a diferents publicacions i mitjans. Tot i que aquesta modalitat encara existeix, el terme s’ha estès i s’aplica a altres àmbits, com el sector turístic, les consultories o els fotògrafs. En aquest sentit els treballadors representen la contractació externa d’una empresa, un tipus de contractació que per norma no ha de ser molt alta ja que pot comportar la pèrdua del control per part dels propis empresaris i errades de qualitat.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio