FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘feines banca’

Professions

Els perfils més buscats pel 2014

Sectors específics creixeran molt aquest any
By , on 28 de gener de 2014

El nou any obre un món de possibilitats de trobar feina, especialment entre sectors específics que necessiten personal nou ja que estan experimentant un creixement. Algunes de les competències més valorades per les empreses versen en els sectors de Farmàcia, venta minorista, distribució, alimentació o banca d’inversió, entre d’altres ofertes. Aquests són els sectors en els que hi haurà més oportunitats de feina aquest 2014, que ja copsen una clara demanda de professionals:

  • Exportació: Les previsions mostren que aquest 2014 els candidats familiaritzats amb l’exportació, especialment enfocada en sectors de màrqueting, enginyeria o especialitzats en productes concrets tindran moltes ofertes laborals; com càrrecs de director d’exportació, mànager o personal. També hi haurà altres oportunitats de feina en aquest sector, ja que moltes empreses espanyoles han apostat per exportar els seus productes; però requereix un domini elevat de l’anglès i un segon idioma estranger per poder tindre més competències alhora de gestionar les ventes exteriors.
  • Comerç i distribució: L’any passat ja es va detectar un increment dels llocs de treball d’aquest sector, però aquest 2014 s’espera un creixement més notable. Les noves peticions de feina versen sobre el mercat nacional, segurament en empreses multinacionals establertes al país que busquen expandir-se amb seguretat. Els perfils més sol•licitats continuaran sent els de punt de venda i manager, però augmentaran els requisits per desenvolupar aquestes feines. Les empreses ara busquen candidats molt professionals, amb formació superior, coneixement d’idiomes i molta experiència a les esquenes. Un perfil buscat serà el de dissenyador, ja que la tendència de les empreses és a disposar de personal especialitzat en una àrea de productes.
    Continue reading »
Comments (0)
Temes clau

El govern creu que no es crearà ocupació fins el 2014

Els bons resultats de la prima de risc i el temps de Brussel·les amb l'objectiu de dèficit serveixen d'aval per les seves polítiques
By , on 25 de abril de 2013
Esperanza Aguirre i Mariano Rajoy

Esperanza Aguirre i Mariano Rajoy

La setmana passada, el Fons Monetari Internacional va alertar del mal estat de l’economia espanyola. En les seves advertències, es parlava de l’atur, assegurant que les xifres no millorarien fins a partir del 2018, però sense assegurar gaire que les seves previsions acabessin complint-se (és a dir, que la situació podria ser, inclús, pitjor). Ara li ha tocat al president del govern espanyol, a Mariano Rajoy, explicar quina és la seva visió de l’economia i quines són les seves previsions. Degut al nombre tant elevat de persones sense feina, l’atur és el tema central de tota declaració seva i, desgraciadament, les seves previsions no són gaire positives en aquesta matèria.

Segons Mariano Rajoy, l’economia espanyola s’està recuperant de la crisi econòmica iniciada el 2008, però en un primer moment, no es veuran els resultats a l’atur. Això significa que durant aquest any 2013, continuaran destruint-se llocs de treball i no es generarà ocupació fins a l’any que ve. Aquestes declaracions són com una gerra d’aigua freda pels més de 6 milions d’aturats que hi ha al país, que han vist com s’aprovava una reforma laboral per intentar millorar la seva situació i que no ha fet més que provocar precarietat i inseguretat.

Ara per ara, només cal esperar les noves mesures que aprovarà el govern. Malgrat tot apunta a una nova pujada d’impostos, el president Rajoy ha afirmat que això no passarà. Caldrà veure si d’aquí a unes setmanes això és veritat o no. I és que no s’ha realitzat l’objectiu de dèficit marcat per la Unió Europea, que arriba al 10’6%, quasi tant elevat com el pitjor any de la crisi, el 2009. No hauria sigut tant desfasat, si no fos pel rescat a la banca. Brussel•les ha concedit dos anys més de marge per poder arribar a l’objectiu, quelcom que el govern ha mostrat com una gran victòria.

Continue reading »

Comments (0)
ofertes de treball

La campanya de Nadal, una bona època per trobar feina

By , on 5 de desembre de 2012
Nadal

La ciutat s'il·lumina quan arriba Nadal

Ja s’han publicat les dades d’ocupació a Catalunya i al mes de novembre l’atur va augmentar en 5.768 persones, que suposa un 0’9% més respecte el mes d’octubre (un 5’92% més que l’any passat) i que situa en 652.091 persones aturades en total a Catalunya. La realitat és molt dramàtica i l’atur ha afectat principalment al sector dels serveis i al funcionariat públic. Però malgrat tot sigui tant trist i dolent, no es pot perdre l’esperança i cal pensar que ara arriben les festes, els comerços comencen la campanya de Nadal i això suposa que, probablement, es creïn nous llocs de treball.

Cal ser conscient que la situació és negativa per a la majoria de la població i que, per tant, probablement, el consum no sigui gaire elevat (que provocaria més feina i més contractes). Ara bé, cal ser optimista i estar preparat per poder treballar durant les festes. Segons l’agència de treball temporal Randstad, aquest any es generaran 352.000 llocs nous de treball per poder cobrir la demanda. Principalment són feines de cara al públic, per atendre als clients que volen comprar els regals, però també d’administració i de gerència de magatzems. Aquesta xifra es manté així des del 2010.

Cal pensar en la campanya de Nadal com una època pensada, principalment, pel consum. És així doncs, que les feines més demandades són les que s’encarreguen d’aquest àmbit. Ara bé, també és una època de celebracions, de manera que augmenta la feina en els sectors de l’alimentació, les begudes, el transport, l’oci, el turisme i els restaurants. Inclús sol augmentar la demanda per poder embolicar els paquets, tot i que cada vegada, menys empreses ofereixen aquest servei. En principi, d’aquí uns dies, les botigues de roba, joguines, llibres, pel•lícules, etc. començaran a omplir-se de tots aquells poc previsors que compren els regals a última hora.

Continue reading »

Comments (0)
Formació

Sortides professionals dels estudis de matemàtiques

A més de la docència trobem les finances, el màrqueting o l’administració d’empreses
By , on 14 de novembre de 2011

Saber quines són les sortides professionals reals dels estudis que estem pensant cursar és un dels aspectes més importants a l’hora de decidir-nos per un àmbit o un altre. Normalment, les universitats presenten un esquema amb les sortides professionals bàsiques, tot i que també teòriques, de les que podran gaudir els recent llicenciats; tots sabem però, que a l’hora de la veritat el lloc de treball que s’aconsegueix pots ser o no semblant al que et van presentar el primer any.

T'agraden les matemàtiques?

En aquest sentit els estudiants o futurs estudiants de matemàtiques tenen un gran avantatge ja que la Real Societat Matemàtica Espanyola (RSME) va elaborar fa uns anys un estudi sobre les sortides professionals dels estudis de matemàtiques. L’estudi es diu, ‘Salidas Profesionales de los Estudios de Matemáticas: Análisis de la Inserción Laboral y Ofertas de Empleo’, i la societat el va tirar endavant a instàncies de l’Agencia Nacional d’Avaluació de la Qualitat i l’Acreditació (ANECA). El perquè de la seva elaboració el trobem en que l’any 2007, quan es va fer, feia ja uns anys en que en els estudis de matemàtiques hi havia cada cop més alumnes; potser per la seva fama de difícils, potser per la quantitat d’anys que es necessiten per aprovar-la. Sigui com sigui les xifres eren les que eren i un informe valorant les sortides professionals reals podia donar una empenta al sector.

Continue reading »

Comments (0)
ofertes de treball

Ofertes de feina especialitzades, també a la xarxa

By , on 23 de agost de 2011

Feina per a directius

Les ofertes de feina entren a diari per grans quantitats a la xarxa. Internet i totes les pàgines dedicades a la recerca de feina s’han convertit en un gran espai per a les persones en atur o que busquen una millora professional. En moltes ocasions es pensa que les borses de feina de la xarxa només ens permeten accedir a feines genèriques o poc especialitzades.

Tanmateix, avui dia trobem tant a les borses com a les xarxes socials professionals ofertes de feina per a directius, per exemple, o treball per a enginyers. D’aquesta manera observem com els alts càrrecs també poden trobar feina i fer contactes professionals d’allò més interessants gràcies a les noves tecnologies. Un bon exemple on trobar feines es a Experteer.es, entrant a la secció ofertas de empleo o ofertas de trabajo i accedint a buscar trabajo.

Un aspecte a tenir en compte en tot el món relacionat amb feina i xarxa és l’accés a perfils i contactes als quals abans era impensable arribar. Per exemple, una multinacional que busqui un perfil de directiu podrà arribar fins a nosaltres, en cas que ho siguem, i fer-nos una oferta en ferm. És per això que resulta essencial comptar amb un perfil sempre actualitzat de la nostra trajectòria, formació, interessos professionals… a totes les pàgines relacionades amb feina o la nostra professió a la xarxa.

Continue reading »

Comments (0)
empresa, ofertes de treball

Feines de tardor, amb la nova estació troba el teu treball ideal!

És el moment de tornar a començar, d’establir nous objectius i prendre decisions
By , on 1 de novembre de 2010

De la mateixa forma que els arbres, les empreses es renoven a la tardor

Ja estem ficats de ple a la tardor. Comencem a veure’s els abrics, els paraigües, les bufandes i algun que altre constipat. Aquesta estació de l’any és la dels canvis; les plantes muden, arriba el fred i comença el treball. Després de les vacances tot comença de nou; amb energies renovades i amb nous projectes, per això, és la millor època per trobar feina. Ho és perquè les empreses solen tornar a començar a la tardor. Després de que la gran part dels seus treballadors hagi pogut descansar entre el juliol i l’agost tots arriben amb forces renovades. Les reunions i decisions s’acumulen el setembre i l’octubre i entre aquestes es pot trobar la de buscar nous empleats.
És el moment de platejar tots els objectius que s’han de complir durant l’any, per això no ho dubtis i juga-te-la! Si no tens feina és el teu moment!

A més d’aquesta renovació d’interessos i expectatives hi ha feines que, a la tardor, comencen a veure com el volum de treball augmenta. Dos exemples: els gruistes

i els entrenadors personals. Dues feines molt diferents però amb el factor comú de l’increment de feina a partir del setembre, perquè? L’explicació, tot i que sembli inexistent és fàcil. Els primers són els encarregats d’anar a buscar els cotxes que s’han quedat penjats al mig de la carretera, a la tardor comença a arribar el fred i els automòbils són els primers que ho noten: bateries desgastades, problemes pel fred o petits accidents per patinades a causa de l’aigua mig congelada que es diposita a les carreteres… Per això, el número de vegades que truquem a la grua perquè ens vingui a ajudar és molt més alta que a l’estiu.
Continue reading »

Comments (0)
General

ING, el model del fresh banking

La banca busca posicionar-se com una empresa adaptada als nous temps
By , on 24 de agost de 2010

ING i el Fresh Banking

Fresh banking no és sinònim de banca fresca, però si de banca que actua amb frescor i transparència. Segons ING aquest concepte és utilitzat per descriure “la forma de treballar de la firma”, basada en valors com “la transparència, senzillesa, comoditat, rendibilitat, centrada en el món del client, sense comissions i per tot el món”. Així, veiem que el que busca aquesta banca es fer-se propera al client, sense obstacles ni parets opaques, tot transparent i clar. S’ha de comprovar si aquestes pautes es segueixen realment així, ja que a vegades hi ha una gran diferència entre la teoria i la pràctica, però tot sembla indicar que així és.

Amb el terme fresh banking, ING va voler donar un gir en el posicionament del seu producte i en conseqüència de la seva empresa, convertint-la en una banca moderna i ajustada als temps que corren, en els que evitar les comissions, per exemple, és un bon punt a favor. En aquest sentit, i per tal de donar a conèixer la seva nova imatge, ING va començar una carrera publicitària a gran escala, oblidant-se però, d’Internet, un aspecte estrany ja que és l’escenari principal en el que l’empresa actua.

El model de negoci d’ING es caracteritza per l’absència d’oficines físiques. Tots els moviments i transaccions es fan a través de la xarxa, un punt que abarateix molt els costos i que estan seguint moltes empreses. Només existeixen algunes oficines, poques, d’atenció al client a les ciutats més poblades. A Palma de Mallorca, per exemple, existeix una única oficina d’atenció al client.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, ofertes de treball

Treballar a Madrid

No és tan diferent
By , on 23 de febrer de 2010
Una gran ciutat plena d'oportunitats

Una gran ciutat plena d'oportunitats

Bé, avui toca parlar de treballar a Madrid, un fet que conec prou bé perquè des de fa uns anys que hi visc i així us puc donar alguns consells. Segurament heu sentit molts tòpics, del tipus: “si un taxista et sent parlar en català et fa fora o et cobra el doble”. Personalment us dic que no és veritat, durant 6 anys m’ha donat tems a agafar molts taxis i mai he tingut una experiència similar. Més aviat al contrari. Així que si us fa por anar a Madrid perquè no sabeu com us tractaran, no en tingueu, perquè com a tots llocs i ha gent per a tot.

En quant a les qüestions laborals, Madrid és una gran oportunitat. Igual que a Barcelona al tractar-se de grans ciutats hi ha cabuda per a totes les professions. Podeu buscar infinitat d’oportunitat laborals sempre i quant us ajusteu al perfil professional que busca l’empresa. Però bé, he pensat enfocar aquest post en una línia diferent i tractar els treballs que fem els joves mentre combinem els estudis i tractar d’aportar un ingrés extra a la nostra precària economia.

Una altra cosa no, però a Madrid hi ha milers de bars on podeu treballar de cambrers. També discoteques on podeu aprendre a fer còctels, restaurants on ajudar als cuiners o de locals nocturns on treballar com a relacions públiques (realment no són relacions públiques com a tal, són més aviat.. “repartidors de flyers”). També podeu trobar feina com a hostesses de congressos, que són feines força senzilles i molt ben pagades.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, ofertes de treball, Temes clau

Treball temporal

Pot convertir-se en un primer pas per trobar un treball estable
By , on 25 de gener de 2010
Treball temporal, una opció per agafar experiència

Treball temporal, una opció per agafar experiència

La competitivitat del món laboral obliga a la majoria dels treballadors a realitzar un procés de reciclatge de coneixements continu i aquesta és una de les raons que fan que gran part de la població jove no trobi feina en quant acaba els seus estudis. Tenint en compte aquestes qüestions és difícil que algú que acaba de sortit de la carrera, per exemple, complexi els requisits necessaris que demanen moltes empreses ja que troben imprescindible tenir experiència laboral.

Segurament que molts dels vostres coneguts o fins i tot vosaltres mateixos, heu tingut la sensació de perdre el temps al anar a una entrevista de treball. Desgraciàdament és un clàssic que l’entrevistador us pregunti per l’experiència laboral i vosaltres no pugueu afegir gran cosa a part de un parell de pràctiques a l’empresa o contractes de becari, i per tant la persona encarregada de recursos humans us digui la gran frase de: -Ja et trucarem-. Doncs bé, tot i que de primeres no soni massa bé, la feina temporal és una gran oportunitat per trobar un treball estable.
Continue reading »

Comments (1)
ofertes de treball

Empreses de Treball Temporal

Especialistes en conectar treballadors que busquen feina i empreses que necessiten personal
By , on 20 de gener de 2010
H&M realitza contractacions via ETT's

H&M realitza contractacions via ETT's

Legalment, les Empreses de Treball Temporal es defineixen com “tota persona, societat, institució, oficina o altre tipus d’organització que seveixi d’intermediari per a procurar la feina a un treballador o un treballador a un empleador, amb l’objecte d’obtenir d’un o de l’altre un benefici material directe o indirecte; aquesta definició no és vàlida per diaris o altres publicacions, a no ser que tinguin per objecte exclusiu o principal el d’actuar com a intermediaris entre empleats i empleadors”.

En termes planers, una ETT és una empresa el negoci de la qual consisteix en manejar bases de dades potents d’empreses i de treballadors. Les empreses acudeixen a les ETTs i els hi proporcionen informació sobre les diferents vacants que necessiten cobrir i la ETT les conecta amb persones que compleixin amb un determinat perfil i que estiguin buscant feina en aquell precís moment. Els beneficis que obtenen les ETT’s provenen habitualment d’un percentatge del sou que percebrà el treballador en cas que finalment sigui contractat.

Les ETTs distribueixen, en la seva gran majoria, feines de perfil baix i curta duració. En molts casos, es tracta de treballs associats a campanyes concretes que requereixen la incorporació de personal per un temps determinat: enquestadors, teleoperadors, promotors en punt de venda, hostesses, servei…
Continue reading »

Comments (2)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio