FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘exemples de curriculums fets’

ofertes de treball

Cortefiel busca a 500 treballadors per la campanya estival

Els joves espanyols aturats segueixen formant-se o buscant feina
By , on 19 de juny de 2014

El conglomerat de marques de moda del Grup Cortefiel necessita incorporar a les seves tendes de tota Espanya a gairebé 500 venedors i dos segons encarregats per a tendes a Murcia i Santa Criz de Tenerife, coincidint amb l’inici de la campanya d’estiu i les rebaixes. La companyia busca incorporar temporalment a persones que tinguin una experiència prèvia mínima d’un any en el sector tèxtil per ocupar llocs de venedors a les botigues de tota Espanya.

El Grup Cortefiel que engloba marques com Cortefiel, Springfield, Women Secret i Pedro del Hierro, necessita incorporar 490 venedors per als seus diferents establiments a diverses ciutats de les comunitats de Madrid, Castella i Lleó, Galícia, Cantàbria, Astúries, La Rioja, Navarra, Comunitat Valenciana, Extremadura, País Basc, Castella-La Manxa, Catalunya, Illes Balears, Canàries, Andalusia i Murcia.

Els candidats per a formar part de les plantilles dels diferents establiments del conglomerat de moda han de certificar un nivell mínim d’estudis d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), les persones que no acompleixin aquest requisit no seran seleccionades. Tanmateix, es demana residir a la província on han sol•licitat la vacant i tenir experiència d’un any com a mínim en el sector tèxtil. La companyia demana que s’adjunti una fotografia als currículums interessats en formar part de la plantilla de treballadors de Cortefiel per la campanya d’estiu. Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

El correu electrònic laboral, tocat de mort

Les xarxes socials corporatives són el futur de la comunicació empresarial
By , on 27 de desembre de 2013

La utilització d’un correu exclusiu per a la feina deixarà de ser una realitat, segons apunta el responsable de la xarxa social corporativa Yammer de la divisió de Office de Microsoft Ibérica, Óscar Mozo. L’encarregat de Yammer defensa la hipòtesi sobre la desaparició dels correus de feina per integrar la missatgeria en una xarxa social laboral al observar un canvi el la cultura i la forma de treballar.
“El e-mail serà substituït per les xarxes socials corporatives”, ha sentenciat Mozo, per aquest responsable de Microsoft Ibèrica la comunicació i la col•laboració en el treball canviarà la forma de desenvolupar aquestes activitats per part dels empleats. Al respecte, Mozo ha defensat que només cal analitzar la realitat actual per adonar-nos de la importància de les xarxes socials, de moment relegades a la vida personal: 350 milions de ‘tuits’ diaris, mil milions d’usuaris connectats a Facebook.
Es més, segons desvetlla un estudi encarregat per Microsoft i realitzat per Ipsos, el 82% de la població que participa activament al món online ho fa principalment a través de les xarxes socials. Amb aquest panorama, és evident que la creació de xarxes socials corporatives poden ser un futur escenari en el qual els professionals desenvoluparan part de la seva activitat laboral.
“De la mateixa manera que el correu electrònic va ser revulsiu i va accelerar el ritme dels negocis durant la dècada dels anys 90, les xarxes socials corporatives seran el motor de transformació de l’espai de treball i la forma de treballar al llarg dels propers anys”, ha defensat el responsable de Yummer. Els treballadors integraran les xarxes socials corporatives a la seva vida, de forma que l’organització empresarial estarà més connectada, facilitat la creació d’equips més col•laboratius i productius, alhora que dota de més agilitat al negoci.
En aquest sentit, un dels fets més sonats sobre la desaparició dels correus laborals el va protagonitzar l’empresa francesa Atos, que va jubilar anticipadament el correu electrònic de la seva plantilla fa dos anys. Segons el màxim responsable de l’empresa, Thierry Breton, els correus electrònics eren una pèrdua de temps i de productivitat. Així doncs, el directiu va destacar que només un 10% dels missatges enviats al llarg del dia eren importants.
Amb aquest exemple, l’encarregat de Yammer explica que “l’ús de les xarxes socials corporatives ja és una realitat”. Aquest portal empresarial te registrades un total de 200.000 empreses de tot el món, entre les que s’inclouen el 85%de companyies del rànquing Fortune 50. A aquestes dades es sumen les d’un estudi de MyObserver, que destaca que la repercussió de les xarxes socials corporatives ha augmentat un 153% en el darrer any; fets que apunten a que els emails de feines seran cosa del passat en molt poc temps però també un nou espai on trobar una feina.
Imatge: Aaron Escobar

Comments (0)
Consells

Portfolio Europeu de Llengües, el registre lingüístic dels europeus

Consta d’un passaport de llengües, una biografia lingüística i un dossier
By , on 14 de octubre de 2011

Gràcies a l’annexió d’Espanya a la Unió Europea ara és molt més fàcil treballar a qualsevol dels països que la formen. La lliure circulació de treballadors a través de les fronteres europees facilita el treball a l’estranger i alleugereix els tràmits que s’han de fer. Per tal d’homogeneïtzar els currículums dels treballadors europeus existeix l’Europass, que els iguala a nivell formal. Al costat d’aquest tipus de currículum podem adjuntar un Portfolio Europeu de Llengües que deixi constància del nostre nivell en les diferents llengües, així com l’experiència lingüística que hem tingut. Es tracta d’un document promogut pel Consell d’Europa i consta de tres parts: un passaport de llengües, una biografia lingüística i un dossier.

Quadre d'autoavaluació que s'inclou en el Passaport de Llengües

El passaport de llengües reflexa el que el treballador és capaç de fer en les diferents llengües que sap. Consta d’un quadre d’autoavaluació que descriu les competències i destreses de la persona en qüestió així com informació sobre els diplomes obtinguts o cursos que hagi fet i els contactes que hagi establert amb altres llengües i cultures.

Continue reading »

Comments (0)
ofertes de treball

Borses de Treball en línia, cada cop més nombroses

Trabajar.com, Infojobs.net i Laboris.net són algunes de les opcions
By , on 13 de novembre de 2010

Veure anuncis d'aquest tipus d'empreses online és molt freqüent avui dia

A l’hora de buscar feina qualsevol camí és benvingut: contactes, entrevistes, repartir currículums… però a més de les vies tradicionals n’existeixen d’altres, nascudes arran de l’aparició de les noves tecnologies que ens poden ajudar molt, són les borses de treball per Internet. I és que tots els sectors han patit el traspàs de l’analogia a la digitalització, i aquest, tan important, no es podia quedar enrere.

Les borses de treball consisteixen en llistats de treballadors que ofereixen els seus serveis a les empreses. Aquestes acudeixen a aquest llistat cada cop que tenen alguna vacant, aspecte que els hi facilita molt la feina. Abans, per accedir a una borsa de treball, havies de passar alguna prova o almenys presenciar-te a l’oficina i donar les teves dades personals. Ara, els tràmits són molt més fàcils; només has de crear-te un perfil a les diferents pàgines webs de les borses de feina i donar-te d’alta!

Hi ha molts exemples de pàgines webs que ofereixen aquest servei: Laboris.net, Trabajar.com, Infojobs.net, Oficina empleo… per citar només les més conegudes, tot i que n’existeixen moltes altres. La majoria d’elles presenten el mateix procediment per passar a formar part del seu llistat: Omplir un formulari amb dades personals, professionals, carregar el teu currículum, les cartes de presentació i recomanació al web, elegir les teves preferències en quant a feines… D’aquesta forma, pots tenir des d’un perfil senzill, on només les dades bàsiques apareguin, fins a una fitxa completa i actualitzada, amb fotografia adjunta i detalls semblants. Al web t’avisen des d’un primer moment que les empreses tenen fixació pels perfils més elaborats, ja que demostren un interès més gran per part del treballador i un alt grau d’informació sobre aquest.
Continue reading »

Comments (0)
empresa, Temes clau

Denunciar irregularitats a la feina

L'empresa ha de complir les seves obligacions
By , on 28 de juliol de 2010

Cal denunciar si és necessari

És important el paper que tots hem de prendre davant les irregularitats laborals. Sabem que en la realitat succeeixen moltes coses, tant a grans empreses com a pimes que no s’enquadren amb l’haver de ser. És a dir, que no s’ajusten a la legislació vigent.

És difícil prendre la decisió de denunciar, com a empleat, les irregularitats que existeixen en l’ocupació, ja que hi ha molta por a possibles represàlies i quedar-se sense ell. Sense perjudici d’això, hem de conèixer com es poden denunciar aquestes situacions perquè les empreses que fan cas omís a les normes acabin de posar en risc la nostra salut i seguretat en el treball.

Considero que és molt important que es denunciï directament a la Inspecció de Treball i Seguretat Social. Aquesta Inspecció, dependent de la Subsecretaria de Treball i Immigració, és l’organització administrativa responsable del servei públic de control i vigilància del compliment de les normes d’ordre social, que inclou els serveis d’exigència de les responsabilitats administratives pertinents en què puguin incórrer empreses i treballadors, així com l’assessorament i informació a aquests en matèria laboral i de seguretat social.
Continue reading »

Comments (0)
empresa, Temes clau

Responsabilitat Social Corporativa

Què s'amaga darrera d'aquestes paraules?
By , on 17 de juny de 2010

Obra Social La Caixa, un exemple de RSC?

Avui us parlaré d’un tema que personalment m’interessa molt i en el que espero profunditzar en els pròxims anys. Es tracta de la responsabilitat social corporativa, i és que avui dia les persones demanem responsabilitats a les empreses. No us sembla estrany? Què es pot considerar responsabilitat social corporativa i què no?

Doncs bé, ja que últimament hi ha motes campanyes publicitaries sobre aquest tema, m’agradaria donar-vos unes claus. Bé, en primer lloc cal que primer us expliqui què s’entén com a responsabilitat social corporativa i després anem veient alguns exemples. Podem dir que aquest concepte es centra en les activitats que fa una empresa i que repercuteixen directament sobre la societat, naturalment aquestes activitats són positives. Poden estar lligades amb el medi ambient, les persones, etc. Qualsevol cosa que us pugueu imaginar ha estat presa de la responsabilitat corporativa d’alguna empresa.

En temps de crisis, i aquesta és una de les raons que donen llum a les tan nombroses iniciatives de responsabilitat social corporativa, les empreses s’esforcen per donar la millor cara als seus clients i al seu entorn. Per aquesta raó, sentim a dir, per exemple: “El banc x ha donat 150.000€ per a la investigació del càncer” o “Som una empresa petroliera, però ens interessen les energies renovables” (Quan sento aquestes coses no puc parar de riure). I realment són bones intencions o algú s’amaga una carta? Doncs tal i com he avançat, tot plegat es tracta d’una estratègia d’imatge. És cert que nosaltres demanem responsabilitats a les empreses, ja que formen part del nostre entorn i necessitem que part dels seus beneficis els inverteixin en obres socials o fundacions (una de les altres activitats ocultes de la responsabilitat social corporativa), cuidar el medi ambient o potenciar als estudiants amb millor expedient.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, Temes clau

Els autònoms pateixen molt la crisi

Cada mes, 500 baixes més
By , on 12 de octubre de 2009
Molts negocis familiars han hagut de tancar

Molts negocis familiars han hagut de tancar

L’atur a Catalunya continua sent un dels més alts de tot l’Estat Espanyol i manté un creixement preocupant. Les dades del mes de setembre han estat prou dures, amb més de 400 persones al dia quedant-se a la cua de l’INEM al territori català.

Més de 12000 persones s’han quedat sense feina al setembre a Catalunya, fent pujar la xifra total per sobre dels 350.000 aturats. Entre tots els afectats trobem un sector que està patint amb força la crisi econòmica, els autònoms.

Cada mes hi ha 500 autònoms catalans que han de tancar el seu negoci i renunciar als seus somnis de molts anys, a les seves iniciatives emprenedores, al temps i diners invertits en una petita o mitjana empresa que li ha donat anys de bonança, sempre amb sacrifici, i que ara es veu enmig d’una crisi que arrossega tot el que es troba per davant.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, Temes clau

La carta de motivació, clau per a aconseguir feina

By , on 15 de gener de 2009

Com el seu propi nom indica, una carta de motivació és un escrit en el qual el candidat a un lloc en una empresa explica la seva motivació per a ocupar aquesta vacant. Aquestes cartes permeten que la persona es deixi conèixer una mica i que mostri els seus interessos, capacitats i virtuds.

Sempre és interessant acompanyar el Currículum Vitae d’una carta. Pensem que l’empresari o el cap de recursos humans que rep al dia uns 20 CV els llegeix tots per sobre i en la majoria hi figuren el mateix tipus d’estudis o de coneixements informàtics i idiomes. D’aquí que la carta de motivació es converteixi en un element per a atreure l’interès de l’empresa.
Continue reading »

Comments (2)
Consells, Professions, Temes clau

Vols ser un bon emprenedor?

By , on 9 de juliol de 2008

Fer els primers passos per a crear una empresa és una tasca complicada. En especial, si es tracta de la primera empresa que inicies, si no tens experiència i parteixes de zero. Sorgeixen mil dubtes al respecte: quin tipus de forma jurídica adoptar, com materialitzar el pla, com saber si l’empresa tindrà futur, com aconseguir els diners suficients per tirar-la endavant…

BarcelonaActiva segueix pensant en els emprenedors que volen fer la seva empresa. Per això celebra seminaris que giren entorn a temes com tot allò necessari per a ser emprenedor o com posar-se en marxa.

Al llarg de tres setmanes i distribuïts en seminaris de tres hores, es tracten els temes màsics. Per exemple, una de les sessions es centra en com fer un estudi de mercat. S’ofereixen tres exemples concrets per a que els assistents puguin adaptar-los a les seves pròpies empreses. També es parla de com fer el pas de l’idea al pla d’empresa, i es fan exercicis pràctics sobre el triangle de l’emprenedor.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, Temes clau

Busca feina a l’estranger amb Europass

By , on 10 de març de 2008

europass.jpg

Si mai has pensat en anar a l’estranger a treballar, et presentem una eina que pot ajudar-te a comunicar de manera senzilla les aptituds, titulacions i certificats que hagis adquirit fins ara. El seu nom és Europass, un conjunt de cinc documents, dels quals destaca epr sobre de tots el Currículum vitae, amb els quals la Comissió Europea vol facilitar la mobilitat dels treballadors.

El Currículum Vitae és el document habitual que utilitzem quan ens disposem a buscar feina. El CV Europass és el model estàndar en el qual pots presentar les teves capacitats, competències i titulacions. A la seva web trobaràs models en tots els idiomes oficials de la UE que pots omplir en línia o bé descarregant-lo, així com instruccions, consells i exemples de currículums fets.

Un document que també es pot incloure dins el CV Europass és el Passaport de Llengües, on es descriuen les competències lingüístiques personals. El passaport inclou, per cada llengua extrangera que coneguis, una autoevaluació seguint els nivells europeus, les titolacions o certificats i les experiències lingüístiques en l’idioma.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio