FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘EXEMPLES CARTES MOTIVACIO’

Temes clau

La reforma laboral 2012: els canvis en els acomiadaments i contractes

Es redueixen les prestacions d'atur tret dels contractes temporals
By , on 29 de febrer de 2012

La reforma laboral aprovada pel govern de Mariano Rajoy ha comportat unes modificacions substancials en matèria de contractació i d’acomiadaments dels treballadors. És important per a tots els empleats que coneguem quines han estat aquelles coses que han canviat per als treballadors i per què el president del Govern Mariano Rajoy creu que la reforma laboral li “costarà una vaga general”.

El president del govern Mariano Rajoy

El president del govern Mariano Rajoy

Els treballadors tenen dret a una indemnització de 33 dies per any treballat amb un màxim de 24 mensualitats per aquells contractes que s’hagin realitzat a partir del 10 de Febrer de 2012 en el cas dels acomiadaments improcedents. No obstant, tots aquells treballadors que ja contaven amb un contracte indefinit abans de l’entrada en vigor de la nova reforma laboral seguiran mantenint els 45 dies per any treballat del període previ amb un màxim de 42 mensualitats. A més, el treballador serà qui haurà de demostrar que l’acomiadament ha estat improcedent, en comptes de ser l’empresari qui ho demostri com s’ha fet fins ara.
Continue reading »

Comments (0)
empresa

Absentisme laboral, què és i com el puc combatre?

Sortir a fumar de forma repetida, arribar tard o anar al metge són algunes de les principals causes
By , on 25 de gener de 2012

Si ens ho pregunten de forma general tots podem explicar el que és l’absentisme laboral però, sabem el que és de forma rigorosa? coneixent els diferents tipus, causes i conseqüències? Us ho expliquem!

L'escriptori buit és la cara més visible de l'absentisme

Existeixen tres tipus d’absentisme laboral. El primer és aquell en el que el treballador s’absenta de la feina per causes justificades legalment, com pot ser un permís per activitat sindical o una incapacitat temporal; el segon, en canvi, es produeix per causes injustificades com són els retards o sortir a fumar de forma continuada. En el tercer i últim cas, l’absentisme presencial, el treballador acudeix de forma física al seu lloc de feina, però dedica una gran part de la seva jornada laboral a feines que no tenen res a veure amb la seva tasca i amb el lloc que ocupa. Qui no ha consultat el seu correu electrònic personal o ha llegit el diari mentre està a la feina?

Un elevat absentisme laboral pot provocar problemes molt greus a una empresa, ja sigui pública o privada, així com generar-li alts costos. Per això, el control d’aquestes faltes o manca de productivitat és una de les tasques principals del departament de recursos humans. L’absentisme laboral no té barreres ni limitacions de sexe, raça, religió o nacionalitat; és un fet generalitzat i no es concreta en cap sector específic.

Continue reading »

Comments (0)
Consells

La carta de motivació, la millor arma per aconseguir un treball

Bona ortografia, cordialitat i escriptura amena: els secrets de l’èxit
By , on 10 de novembre de 2011

Per aconseguir una feina no n’hi ha prou amb entregar un bon currículum. La carta de motivació està guanyant cada cop més protagonisme, fins al punt que en moltes ocasions el contractant la llegeix abans i tot de donar-li un cop d’ull al currículum. Perquè? Per que en ella ens retratem a nosaltres mateixos; entre línies i sense adonar-nos deixem que el lector sàpiga molt més de nosaltres que si es limita a llegir el conjunt de dades i xifres que conté el nostre currículum personal i professional. I això és un arma de doble fil.

Que la persona que llegeixi la teva carta de motivació no tingui cap dubte que ets el perfecte candidat

Sabedors doncs de la importància que la carta de motivació té, sobretot avui dia en que la competitivitat per aconseguir un lloc de feina es troba en el seu màxim exponent, em de preocupar-nos de que el document estigui ben redactat i que en poques línies mostri el millor de nosaltres.

Els encarregats de recursos humans tenen desenes de currículums al dia per llegir; per això, la nostra carta de motivació no pot ser molt llarga i ha d’estar escrita en un to cordial però amè, alhora que positiu. Pensa que si a la segona línia avorrim al nostre lector simplement passarà la nostra carta i començarà amb la següent.

Continue reading »

Comments (0)
ofertes de treball

Borses de Treball en línia, cada cop més nombroses

Trabajar.com, Infojobs.net i Laboris.net són algunes de les opcions
By , on 13 de novembre de 2010

Veure anuncis d'aquest tipus d'empreses online és molt freqüent avui dia

A l’hora de buscar feina qualsevol camí és benvingut: contactes, entrevistes, repartir currículums… però a més de les vies tradicionals n’existeixen d’altres, nascudes arran de l’aparició de les noves tecnologies que ens poden ajudar molt, són les borses de treball per Internet. I és que tots els sectors han patit el traspàs de l’analogia a la digitalització, i aquest, tan important, no es podia quedar enrere.

Les borses de treball consisteixen en llistats de treballadors que ofereixen els seus serveis a les empreses. Aquestes acudeixen a aquest llistat cada cop que tenen alguna vacant, aspecte que els hi facilita molt la feina. Abans, per accedir a una borsa de treball, havies de passar alguna prova o almenys presenciar-te a l’oficina i donar les teves dades personals. Ara, els tràmits són molt més fàcils; només has de crear-te un perfil a les diferents pàgines webs de les borses de feina i donar-te d’alta!

Hi ha molts exemples de pàgines webs que ofereixen aquest servei: Laboris.net, Trabajar.com, Infojobs.net, Oficina empleo… per citar només les més conegudes, tot i que n’existeixen moltes altres. La majoria d’elles presenten el mateix procediment per passar a formar part del seu llistat: Omplir un formulari amb dades personals, professionals, carregar el teu currículum, les cartes de presentació i recomanació al web, elegir les teves preferències en quant a feines… D’aquesta forma, pots tenir des d’un perfil senzill, on només les dades bàsiques apareguin, fins a una fitxa completa i actualitzada, amb fotografia adjunta i detalls semblants. Al web t’avisen des d’un primer moment que les empreses tenen fixació pels perfils més elaborats, ja que demostren un interès més gran per part del treballador i un alt grau d’informació sobre aquest.
Continue reading »

Comments (0)
empresa, Remuneració

Motivació, el secret de la productivitat

Horari flexible, autosatisfacció, reconeixement... estímuls que ajuden a la motivació
By , on 7 de novembre de 2010

El sou és la motivació que mai falla

Hi ha molt poca gent a la que pel matí, quan sona el despertador i a dins el llit s’està perfecte li faci especial il•lusió anar a treballar. Potser els primers anys d’incorporació al mercat laboral, quan tot és nou i bonic, podem trobar alguna persona que s’aixequi amb ganes i il•lusionada, però per la gran majoria les motivacions que ens porten a treballar són inexistents a les set del matí. El problema apareix però, quan després de la dutxa de rigor i un esmorzar ben nutritiu la mandra i la desgana continuen; potser les persones a les que la il•lusió i motivació no els hi apareix a cap hora del dia s’haurien de preguntar si la feina que estan duent a terme els omple realment, tot i que això ja és un altre tema.

La motivació a l’hora de treballar és un tema que les empreses tenen molt estudiat ja que afecta directament al rendiment i productivitat del treballador. Una persona positiva és molt més eficaç que una persona que, tot i fer les coses bé, les fa a desgana. Per això, existeix molts estudis i teories sobre la motivació. Enrique Sureiro, professor associat de comunicació de la Universitat de Navarra, exposa 11 incentius amb els que els treballadors solen trobar la motivació:
Continue reading »

Comments (0)
Consells, ofertes de treball

De què serveix l’email o carta de presentació?

Pot ser útil si es fa correctament
By , on 20 de juliol de 2010

Escriu un email de presentació

És possible “passar” de la tradicional carta de presentació en molts processos de selecció de personal, encara que segueix sent apreciable o fins i tot indispensable en alguns sectors. La tendència, però, s’ha desplaçat a l’elaboració de correus electrònics que vénen a complir les mateixes funcions que feien les antigues cartes de presentació.

Normalment es tracta d’un exercici bastant difícil per als candidats. De fet, s’estima que al voltant del vint per cent de les candidatures arriben acompanyades de la carta de presentació corresponent. Però el més curiós és que tres quartes parts de les persones que treballen realitzant processos de selecció de personal en recursos humans no llegeixen aquest tipus de text o, en el millor dels casos, el llegeixen ràpidament. I ara és quan ve la qüestió que volem aclarir en aquest article: a hores d’ara, cal enviar una carta de presentació amb el currículum vitae?

La resposta és afirmativa sempre que responguin a un anunci concret i sempre que considerem que hi ha certa coherència entre el nostre currículum i el puestode treball ofert. El currículum vitae és l’eina principal que es continua utilitzant en un procés de selecció. Tanmateix, la carta de presentació és útil per als llocs de direcció i càrrecs de responsabilitat intermedis.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, ofertes de treball

Estudiants en pràctiques

Empresa vs estudiant/treballador
By , on 4 de febrer de 2010
Pràctiques a l'empresa

Pràctiques a l'empresa

Una de les víes que tenen les empreses per a contractar a persones amb la qualificació necessària per tal d’ocupar els llocs de treball que necessiten són els contractes de pràctiques. La majoria d’aquests treballadors són estudiants que bé han acabat fa poc els seus estudis, o encara están en procés. Naturalment tot està estudiat al mil·límetre i aquest tipus de contractes juguen amb la il·lusió dels estudiants, que capaços de fer la feina creuen que és possible trobar un lloc de treball estable que els permeti configurar la seva futura vida laboral.

La majoria de les empreses juga amb aquest tipus de contractes, assegurant que si l’estada a l’empresa de la persona en qüestió és satisfactòria pensaran en ell/a en quant existeixi una vacant disponible que s’ajusti al seu perfil. Però són molt pocs els afortunats, ja que la majoria acaba el seu contracte i ni tan sols són renovats per un curt període de temps. De fet, quan un estudiant en pràctiques ha complert el màxim de temps en l’empresa és obligació dels empresaris contactar-lo com a treballador normal i corrent, el que inclou un salari digne, així com vacances, pagues extra, etc.

Possiblement aquest tipus de situacions les creem nosaltres mateixos, és a dir, som massa joves per saber si el que ens diu el departament de recursos humans és cert o no. Estem molt segurs de nosaltres mateixos i creiem que si ens esforcem i donem el 100% quan de treball es tracta tindrem una recompensa, un contracte de treball. Però a quanta gent coneixeu que hagi tingut tanta sort? La motivació dels estudiants en pràctiques és una oportunitat per les empreses, que saben que disposen de la gent necessària per cobrir els llocs de treball que necessiten en un moment determinat. Penseu que si volguessin contractar a algú ho farien i no hi hauria tants llocs de gent en pràctiques.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, Temes clau

La carta de motivació, clau per a aconseguir feina

By , on 15 de gener de 2009

Com el seu propi nom indica, una carta de motivació és un escrit en el qual el candidat a un lloc en una empresa explica la seva motivació per a ocupar aquesta vacant. Aquestes cartes permeten que la persona es deixi conèixer una mica i que mostri els seus interessos, capacitats i virtuds.

Sempre és interessant acompanyar el Currículum Vitae d’una carta. Pensem que l’empresari o el cap de recursos humans que rep al dia uns 20 CV els llegeix tots per sobre i en la majoria hi figuren el mateix tipus d’estudis o de coneixements informàtics i idiomes. D’aquí que la carta de motivació es converteixi en un element per a atreure l’interès de l’empresa.
Continue reading »

Comments (2)
Consells, Professions, Temes clau

Vols ser un bon emprenedor?

By , on 9 de juliol de 2008

Fer els primers passos per a crear una empresa és una tasca complicada. En especial, si es tracta de la primera empresa que inicies, si no tens experiència i parteixes de zero. Sorgeixen mil dubtes al respecte: quin tipus de forma jurídica adoptar, com materialitzar el pla, com saber si l’empresa tindrà futur, com aconseguir els diners suficients per tirar-la endavant…

BarcelonaActiva segueix pensant en els emprenedors que volen fer la seva empresa. Per això celebra seminaris que giren entorn a temes com tot allò necessari per a ser emprenedor o com posar-se en marxa.

Al llarg de tres setmanes i distribuïts en seminaris de tres hores, es tracten els temes màsics. Per exemple, una de les sessions es centra en com fer un estudi de mercat. S’ofereixen tres exemples concrets per a que els assistents puguin adaptar-los a les seves pròpies empreses. També es parla de com fer el pas de l’idea al pla d’empresa, i es fan exercicis pràctics sobre el triangle de l’emprenedor.
Continue reading »

Comments (0)
Remuneració

Aosla, el teu orientador laboral

By , on 4 de juliol de 2008

Hem d’aprofitar les facilitats que ens ofereix la xarxa per trobar feina. A més d’inscriure’ns a les diferents bosses de feina, és interessant visitar algunes pàgines web.

A Feinespertreballat.cat hem trobat el lloc d’orientadors socio-laborals que us pot ajudar. Aosla-Gizalan és una entidad sense ànim de lucre que persegeuxi la defensa dels interessos professionals de les persones que es troben en el difícil procés de buscar feina.

Els serveis d’aquesta associació fundada al 2001 es centren principalment en quatre aspectes: informació, orientació, formació i intermediació. El primer d’aquests serveis es basa en mantenir informats als associats mitjançant el butlletí trimestral que els enviem per email, un dossier informatiu -sobre beques, notícies o formació- i les notes informatives caracteritzades pel seu caràcter urgent.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio