FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘estudiar un màster’

Formació

Màster en Salut Pública de la Pompeu Fabra

Una opció per desenvolupar la teva especialitat
By , on 25 de març de 2012

Dins la modalitat de Ciències de la Salut trobem a la Universitat Pompeu Fabra un màster molt interesant per la temàtica de feinespertreballar. Per un costat perquè es tracta d’una formació a realitzar després d’haver cursat el grau que t’obrirà les portes al mercat laboral i per l’altra perquè té uns continguts molt relacionats amb el treball. És el màster en Salut Laboral.

A més de les ciències de la salut, a la Pompeu Fabra tens molts més camps d'estudi

Aquests estudis tenen com a objectiu formar a professionals en el desenvolupament de polítiques, recursos i activitats per protegir i promocionar la salut dels treballadors. Dins el mateix trobem dos itineraris: Patologia laboral, més encaminat a la modalitat professional; i Salut laboral, encaminat a la recerca. D’aquesta forma, es vol proporcionar la formació complementària als metges residents de medicina del treball i als infermers residents del treball.

Continue reading »

Comments (0)
Formació, General

Màster en Comunicació, Periodisme i Humanitats; una altra forma d’informar

Els estudis s’ofereixen a la UAB i tenen dues especialitats optatives: Periodisme literari i Escriptura i creació audiovisual
By , on 31 de desembre de 2011

Durant el meu últim any a la Facultat de Periodisme vaig cursar una assignatura que va significar un punt i a part en la meva època d’estudiant. Fins aleshores i després de tres anys de carrera havia concebut el periodisme com un camp en el que el més important és explicar de la forma més objectiva possible els esdeveniments més recents; un periodisme neutre, pla, gris; un periodisme que, si us he de ser sincera, no m’apassionava. De fet, estava en un moment de reflexió, en un moment en el que em plantejava si era això al que li volia dedicar la meva vida. Però va aparèixer el periodisme literari.

Des del primer dia de classe vaig veure que aquesta era la especialitat que havia estat buscant, que era aquest el tipus de periodisme que volia desenvolupar. El David Vidal, el professor que va impartir l’especialitat de Periodisme literari ens va conduir per un camí molt diferent al que ens havien portat la resta de professors, ens va mostrar l’humanisme i la literatura dins el periodisme.

I fa unes setmanes vaig rebre un correu electrònic seu en el que m’informava d’un nou màster; el Màster en Comunicació, Periodisme i Humanitats. Uns estudis que pretenen complementar i aprofundir en la formació humanística que els estudiants de periodisme i de comunicació audiovisual han adquirit durant la carrera. Una formació que, aprofito per dir, em sembla bastant escassa. El màster té dues especialitats optatives:

Continue reading »

Comments (0)
Consells, Professions

He acabat la carrera, i ara què?

La gran pregunta dels llicenciats i diplomats
By , on 8 de juliol de 2010

És moment de decidir sobre el nostre futur

Després d’uns anys de bona vida (i no mentiu, és cert que estudiar té la seva complicació, però és més cert que la incorporació al món laboral és molt dura) arriba la fatídica pregunta: he acabat, i ara què faig? Doncs bé, l’opció més sensata és buscar feina, l’altra opció és continuar estudiant i acabar sent un doctor o catedràtic il·lustre. Però bé, com que la majoria de nosaltres no tenim tanta capacitat de sacrifici el que ens toca és buscar feina. Però, clar, per on comencem?

En primer lloc hem de tenir en compte com es troba el mercat laboral. Ara per ara és una mica complicat introduir-se en un món laboral on pràcticament el moviment és escàs. Per tant, primer cal que feu un anàlisis del vostre ventall d’opcions. El següent pas és buscar informació sobre les empreses que us poden arribar a contractar. Penseu que en molts casos les ofertes de feina semblen espectaculars i a més vosaltres hi encaixeu fins que arribeu al apartat de: 3 anys d’experiència professional. Bé, no us heu de rendir, heu d’intentar per tots els mitjans aconseguir la feina que us interessa. Tenir un bon currículum, una carta de presentació i si podeu una carta de recomanació ajuda molt a entrar amb bon peu a una empresa.

Una altra de les opcions a tenir en compte és especialitzar-se. Com ho podeu fer? Doncs estudiant un màster, així
allargueu una mica més l’etapa d’estudi i a més, aconseguiu diferenciar-vos dels vostres companys de professió. El més important a l’hora de triar un màster és que tingueu en compte què és el que cal tenir per treballar on vosaltres voleu. Per exemple, un periodista que es vol especialitzar en el ram de l’economia, no li servirà de res fer un postgrau de radio i televisió. Segurament l’ajudarà a tenir clars alguns conceptes, però si el que més li agrada és l’economia s’haurà d’especialitzar en aquesta matèria.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio