FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘emprenedors’

Temes clau

Womenalia, arriba la xarxa social per a dones treballadores

Aconsegueix les teves metes laborals
By , on 22 de juny de 2016

womenalia

El 60% dels llicenciats a Espanya són dones, però només un 5% d’aquestes dones amb una alta preparació superior ocupa avui dia càrrecs directius a les empreses. Aquestes dues dades van portar a María Gómez del Pozuelo a crear Womenalia, una plataforma que vol convertir-se en la “xarxa social de dones professionals” que aspiren a aconseguir llocs d’importància dins l’organigrama empresarial.

La plataforma destaca per oferir oportunitats i ajuda a les totes les dones treballadores espanyoles que tinguin per meta arribar a ocupar càrrecs rellevants a les empreses on treballen. Un dels punts forts de Womenalia és que les usuàries poden accedir a contingut exclusiu i personalitzat, a més de rebre suport per aconseguir una incessant i desafiadora com és ocupar un càrrec directiu a una empresa sent dona.

Així doncs, millorar la situació laboral de les dones professionals és el principal objectiu de Womenalia. A través d’un registre simple, la plataforma ajuda a les usuàries a seleccionar el contingut que volen i necessiten per aconseguir els seus objectius professionals. Una vegada a la pàgina principal, es troben amb totes les eines necessàries per reforçar els seus coneixements, trobar ocupació o simplement actualitzar-se amb les novetats del seu sector. Continue reading »

Comments (0)
empresa

Barcelona Activa presenta 6 itineraris per ajudar a millorar l’accés al mercat laboral

Rep l’assessorament més adient al teu perfil
By , on 16 de octubre de 2015

emprendedores-barcelona-activa

L’agència per al desenvolupament local Barcelona Activa ha creat sis itineraris enfocats a la cerca d’una ocupació però adequant-se als diferents necessitats de perfils laborals i l’experiència de les persones aturades que demanin ajuda. Aquests itineraris estan dirigits diferents vies per les quals s’agrupen perfils professionals amb experiències professionals similars i engloben tècniques i consells adequats al seu perfil per aconseguir una major oportunitat d’accedir al mercat laboral.

En concret, el primer itinerari que proposa Barcelona Activa està dirigit per als nous treballadors que busquen per primera vegada una feina; per exemple, universitaris que volen accedir al mercat laboral ara que han finalitzat els seus estudis. En aquest itinerari, el treballador aprèn algunes coses bàsiques com redactar un currículum, aprendre a fer una carta de presentació o preparar una entrevista de treball; segons s’explica a la web de Barcelona Activa. Continue reading »

Comments (0)
empresa

El 40% de joves voldria crear el seu propi negoci

L’emprenedoria és una opció per als joves
By , on 25 de setembre de 2015

negoci

La majoria dels joves espanyols menors de 30 anys prefereix treballar en una empresa, mentre que prop del 40% dels joves preferiria treballar per compte propi, preferint crear la seva pròpia empresa en un de cada tres casos. Segons la II Enquesta Adecco Joves Emprenedors realitzada a 3.000 menors de 30 anys, l’opció més atractiva per treballar és en una empresa aliena.

L’autoocupació és una opció que va guanyant força entre els joves menors de 30 anys encara que encara l’ocupació per compte d’altri en empreses segueix sent l’opció predilecta pel 60,7% de joves, segons destaca la II Enquesta Adecco Joves Emprenedors. Amb tot, un 40% preferiria tenir la seva pròpia empresa, sent un terç d’aquests apostarien per emprendre un nou negoci i mentre que un 6,2% de joves optaria per ser autònom tradicional.

Entre les principals raons que troben els joves per emprendre un negoci destaquen la il•lusió per fer alguna cosa pròpia (67% de respostes), la necessitat de tenir independència personal (47%) i haver detectat una oportunitat empresarial que podria tenir èxit (43,7%). Així doncs, si poguessin obrir el seu propi negoci, un de cada quatre joves optaria per una empresa vinculada al sector de l’hostaleria i la restauració, mentre que el 8,8% es decantaria per un negoci relacionat amb l’ensenyament i un 6,5% a una empresa del sector de l’oci i les activitats lúdiques. Continue reading »

Comments (0)
empresa

Quin perfil professional tenen les dones emprenedores?

Jove, molt formada i amb por al fracàs
By , on 11 de setembre de 2015

emprendedora

La dona emprenedora a Espanya és jove, amb un alt nivell educatiu i amb una formació específica per l’emprenedoria però amb una baixa experiència en la internacionalització del seu negoci; segons les conclusions de l’informe ‘La Dona Emprenedora a Iberoamèrica: de la Universitat a l’Empresa’ de 2014. El text ha analitzat el perfil de les dones emprenedores dels països iberoamericans i el tipus de negoci que posen en marxa.

L’informe ‘La Dona Emprenedora a Iberoamèrica: de la Universitat a l’Empresa’ analitza l’emprenedoria femenina a Espanya, Portugal i els països de Llatinoamèrica. Les conclusions de l’estudi mostren que el 49% de les espanyoles que s’han constituït com a treballadores per compte propi té una edat entre els 18 i els 24 anys, essent realment joves en comparació als seus homòlegs masculins. Igualment, més de la meitat tenen formació superior o professional. No obstant això, la dada negativa és que el 79% reconeix que no ha exportat el seu producte o servei mai.

Sobre aquest punt, el text planteja que la baixa internacionalització de les dones emprenedores espanyoles es deu a una percepció de “major risc”. Altres causes a les quals atribueixen aquesta falta d’expansió del negoci per part de les empresàries són la menor disponibilitat del capital, les dimensions del seu negoci i una baixa influència dels sectors en els quals operen. Per això, el 79% de les empresàries espanyoles participants en l’estudi reconeixen no haver tractat d’internacionalitzar els seus negocis. Continue reading »

Comments (0)
empresa

Quines característiques tenen els emprenedors d’èxit?

Home, jove, ben format i molt optimista
By , on 9 de febrer de 2015

Els emprenedors espanyols donen major importància a la realització personal, complir un propòsit, innovar i aconseguir l’excel•lència en el seu camp que obtenir un benefici pel seu treball; segons mostra el primer ‘Baròmetre Chivas del Emprenedoria d’Èxit a Espanya’. Els professionals que emprenen un negoci valoren més aspectes intangibles com la realització de propòsits que aconseguir beneficis econòmics de la seva activitat.

No obstant això, no tots els emprenedors espanyols tenen la mateixa escala de valors, encara que el benefici econòmic mai es troba en el primer lloc. Segons els responsables de l’estudi, els joves emprenedors tenen en la primera posició la realització personal i els propòsits, mentre que aquells emprenedors de major edat opinen que l’aspecte més important és la seva visió de l’excel•lència i de l’èxit dins del seu camp de treball.

Els més joves es decanten per la faceta de la realització personal i pel propòsit, mentre que els més majors opten per considerar l’excel•lència com l’aspecte més important de la seva visió de l’èxit. Tots els segments d’edat, no obstant això, consideren el benefici el menys rellevant. Continue reading »

Comments (0)
empresa

¿Tinc fusta per a ser ‘freelance’?

Disposar d’una xarxa de contactes i d’experiència al sector són fonamentals
By , on 9 de desembre de 2013

La crisi està aguditzant la falta de treball regular i establir-se com un treballador ‘freelance’ és una opció cada cop més creixent per deixar d’engronsar les llistes de l’atur. Les feines com a treballador professional independent permeten desenvolupar una ocupació sense una inversió prèvia gaire alta, amb la possibilitat de millorar cada dia i obtenint uns ingressos més o menys estables.
Els professionals independents o ‘freelance’ són treballadors que disposen d’una alta qualificació acadèmica però que no formen part de cap companyia o plantilla d’empleats, sinó que realitzen un treball per compte propi que després venen a alguna empresa. Aquesta proposta laboral no és pot comparar a la d’establir-se com emprenedor o autònom, ja que la meta d’ambdós és posar en funcionament un negoci propi i no la de realitzar quelcom per ser venut.

Així doncs, un dels requisits de més importància per saber si tenim fusta per fer ‘freelance’ és el d’haver cursat estudis superiors, preferiblement amb una trajectòria laboral prèvia o havent desenvolupat feines al sector, ja que disposarem d’una bona xarxa de contactes en el nostre àmbit laboral. No obstant això, tant si s’és un experimentat al sector o un ‘fresh man’ existeixen portals web on podrem crear nous contactes, ampliar horitzons o fer els primers passos com a ‘freelance’.

Una bona planificació teòrica de la feina és imprescindible per a constituir-se com un professional independent i per això s’ha de fer nét sobre quin tipus de producte o àmbit dissenyar, escriure o programar. Així doncs, el treballador ‘freelance’ ha de tenir clar l’àmbit d’actuació, el producte i el ‘target’ o públic al qual dirigirà els seus esforços; amb aquesta feina feta resultarà molt més senzill crear una estratègia de màrqueting per vendre l’idea o el producte al client. Alhora, cal pressupostar l’adquisició del material necessari per a dur a terme l’activitat laboral.
Continue reading »

Comments (0)
empresa

Creix el nombre d’emprenedors de franquícies

Joves emprenedors opten per obrir una franquícia com a solució a la mala situació laboral
By , on 19 de juliol de 2013

Emprendedores

Degut a la crisi econòmica actual, hi ha moltes persones que ofegades i desesperades per la situació d’atur, opten per portar a terme els seus projectes. Òbviament, depèn de cada situació, perquè hi ha persones que realitzen el seu projecte a partir d?un desig i una il·lusió, no sols com a escapatòria a la mala situació laboral del país. Ara bé, avui dia és molt complicat ser emprenedor, bàsicament perquè es necessiten molts recursos econòmics i els requisits per obtindre crèdits als bancs són cada vegada més estrictes. Es demana molta informació, avals i compromisos per demostrar que la idea és factible i rentable.

Continue reading »

Comentaris tancats a Creix el nombre d’emprenedors de franquícies
empresa

El Govern presenta l’avantprojecte de la Llei d’Emprenedoria

La proposta no acaba de convèncer experts, autònoms i associacions de Petites i Mitjanes Empreses
By , on 30 de maig de 2013

Mariano Rajoy

El Govern ja ha presentat l’avantprojecte de la Llei d’Emprenedors, una normativa que per fi regula de forma general el sector de l’emprenedoria, que en principi hauria de generar que més joves puguin ser autònoms i puguin portar a terme els seus projectes laborals, quelcom que Espanya queda força enrere respecte Europa. Però molts experts, autònoms i associacions de Petites i Mitjanes Empreses han estat d’acord en què hi ha moltes llacunes que no queden clares, a més de criticar el poc finançament per aquest àmbit tant important per generar ocupació i nous llocs de treball.

Un dels majors encerts de l’avantprojecte és la rebaixa de les cotitzacions d’autònoms en pluriactivitat. Des del moment en què s’aprovi la llei, els autònoms podran cotitzar de forma reduïda a la Seguretat Social, que en principi hauria de fomentar que la falta de recursos econòmics no fos un impediment per emprendre. De moment, se’n desconeixen els requisits per poder optar a aquesta rebaixa, però és probable que aquesta informació es vagi rebel•lant durant les properes setmanes. A més a més, es produirà una deducció en cas que les empreses inverteixin en I+D+i, això sí, sols si es comprometen a mantindre els llocs de treball creats. De moment, però, encara no s’han especificat quines activitats estan considerades com a I+D+i, perquè és un ventall molt ampli que cal acotar per poder saber quines opten al benefici de la llei.

La Llei d’Emprenedoria, en un principi, mantindrà les ajudes aprovades durant els darrers mesos en aquesta matèria. És a dir que hi haurà els mateixos descomptes com la tarifa plana de 50€ pels nous autònoms menors de 30 anys. Ara bé, els experts critiquen que aquests tipus de descomptes o ajudes només es plantegen en funció del temps o l’edat de l’empresari, no segons els resultats de l’empresa. Opinen que la variable del temps no ha de servir per mesurar les ajudes que s’han de donar.

Continue reading »

Comments (0)
Destacats, General

Espanya com a país d’expansió

Espanya ofereix un mercat sòlid que fa que les marques estrangeres traslladin el seu model de negoci
By , on 12 de octubre de 2012

La cadena de comida rápida fue pionera en el sistema de franquicia para su expansión

Empreses conegudes com Foster s Hollywood, McDonald ‘s, Calzedonia o Tecnocasa son algunes de les marques que tenen dues característiques en comú: el seu origen no és nacional i van triar Espanya com a part de la seva estratègia empresarial. La companyia de menjar ràpid porta als carrers espanyoles dècades sota el sistema de la botiga en cadena; Tecnocasa i Calzedonia han anat consolidant la seva presència a les ciutats espanyoles a poc a poc.
Continue reading »

Comments (0)
Consells

¿Vols crear una empresa? Comença per INICIA

La Generalitat de Catalunya ofereix una plataforma per a l’impuls i el desenvolupament de projectes empresarials
By , on 3 de desembre de 2009
Inicia, en busca de nous emprenedors

Inicia, en busca de nous emprenedors

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una iniciativa per a totes les persones joves que desitgen introduir-se en el món empresarial. INICIA és constitueix una plataforma que neix amb l’intenció d’ajudar a aquells que desitgin crear una empresa de zero o consolidar la que va crear en el seu dia.

Podem trobar tota la informació al portal web: http://inicia.gencat.cat/inicia/cat/, que es divideix en tres grans àrees, estructurant la informació i els serveis que ens ofereixen en funció del perfil del visitant. L’apartat “Motivació” s’adreça als que tinguin idees de negoci i ganes d’impulsar noves empreses, però encara es trobin en una fase embrionària.

La web els ofereix experiències alienes, un retrat robot del perfil de persona emprenedora i diferents vincles als que pots accedir en busca d’assessorament. L’apartat “Creació” és pels que ja tinguin una idea clara i es disposin definitivament a abordar el procés de formació de l’empresa. De nou, trobem un catàleg informatiu molt complet, amb diverses guies que ens orienten sobre temes com finançament, subvencions, consideracions jurídiques i etc.
Continue reading »

Comments (0)
Pàgina 1 de 212

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio