FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘empleo’

ofertes de treball

Ofertes de feina especialitzades, també a la xarxa

By , on 23 de agost de 2011

Feina per a directius

Les ofertes de feina entren a diari per grans quantitats a la xarxa. Internet i totes les pàgines dedicades a la recerca de feina s’han convertit en un gran espai per a les persones en atur o que busquen una millora professional. En moltes ocasions es pensa que les borses de feina de la xarxa només ens permeten accedir a feines genèriques o poc especialitzades.

Tanmateix, avui dia trobem tant a les borses com a les xarxes socials professionals ofertes de feina per a directius, per exemple, o treball per a enginyers. D’aquesta manera observem com els alts càrrecs també poden trobar feina i fer contactes professionals d’allò més interessants gràcies a les noves tecnologies. Un bon exemple on trobar feines es a Experteer.es, entrant a la secció ofertas de empleo o ofertas de trabajo i accedint a buscar trabajo.

Un aspecte a tenir en compte en tot el món relacionat amb feina i xarxa és l’accés a perfils i contactes als quals abans era impensable arribar. Per exemple, una multinacional que busqui un perfil de directiu podrà arribar fins a nosaltres, en cas que ho siguem, i fer-nos una oferta en ferm. És per això que resulta essencial comptar amb un perfil sempre actualitzat de la nostra trajectòria, formació, interessos professionals… a totes les pàgines relacionades amb feina o la nostra professió a la xarxa.

Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

Xing, una xarxa social professional

Facilita el contacte amb persones de l’àmbit laboral que vulguis
By , on 20 de agost de 2010

Una xarxa social professional

He descobert una nova forma de moure’t dins el món laboral molt actual i relacionada amb les noves tecnologies: Xing, una xarxa social professional. Xing és una plataforma networking que ens permet buscar i oferir serveis de forma fàcil i àgil. Només has de crear un perfil i completar-lo amb les teves preferències. L’objectiu de la xarxa és unir i presentar a persones desconegudes entre si però que és complementen. Un exemple: estic muntant un negoci i necessito un comercial. No en conec a cap però a la meva xarxa de contactes tinc a la Llúcia, una amiga que coneix a un comercial molt reconegut. A través de Xing em posa en contacte amb ell i podem concretar el lloc de feina. El mateix passa a l’inversa, sóc un comercial que ofereix la seva feina i experiència a aquell que la pugui necessitar i a través de la xarxa professional faig contactes.

Xing es basa també en la teoria dels sis graus de separació, corrent que creu que només a través de les relacions de sis persones podem arribar a conèixer a qualsevol persona del món. Així per exemple, vull arribar a Barack Obama, doncs bé, la meva tieta treballa al govern del meu municipi i coneix al president de la Comunitat Autònoma, aquest a la vegada coneix al President del Govern Espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero i aquest es va entrevistar fa poc amb el president dels Estats Units. Quatre salts en les relacions i he pogut arribar a Barack Obama, aquesta és la base de Xing. Qualsevol persona pot aconseguir el que necessita a través de la seva xarxa de contactes.

Per accedir a la xarxa social professional només has de registrar-te. Pots fer-ho de forma gratuïta i aconseguir les avantatges bàsiques o fer-te un perfil Premium, pel que pagues una quota mensual d’uns 5 euros i tens certs privilegis, com enviar missatges a persones amb les que no tens un contacte directe (no estan a la teva xarxa de contactes) o carregar al web documents en PDF.
Un cop a dins has d’omplir el teu perfil de forma clara i completa i marcar què és el que busques i que el que ofereixes.
Aquesta xarxa és una forma fàcil i eficaç d’aconseguir contactes dins l’àmbit laboral i poder créixer a nivell professional.
L’has provada? Tens un perfil? Explica’ns la teva experiència i si realment la xarxa és tan eficaç com sembla!

Comments (0)
ofertes de treball, Temes clau

Oposicions

Una manera de trobar feina fixa
By , on 25 de maig de 2010

Prepara't unes oposicions

En primer lloc crec que seria important definir què és una oposició. Doncs bé una oposició és un procediment selectiu que consta de una o més probes entre els aspirants i un o varis llocs de treball. Aquestes proves són puntuades per un tribunal i el que és més important, les oposicions només poden ser convocades per les Administracions Públiques, per això també s’anomenen Ofertas de Empleo Público (OPE). Sempre són convocades al BOE, a les diferents autonomies i a les províncies.

Naturalment no tothom pot accedir a totes les oposicions que es convoquen. Cal una formació bàsica, és a dir, una persona que hagi estudiat administració, mai es podrà presentar a una oposició de periodista. Segurament que molts ho sabeu, però cal recordar aquests petits detalls perquè hi ha molt extravagant que volta pel nostre món.

Dit això, com podem saber quan surten places? Doncs bé, és tant senzill com mirar al BOE, per exemple. Surten les convocatòries i el número de llocs que s’ofereixen. A partir d’aquí els aspirants s’han d’apuntar i començar a preparar-se per tal de passar les proves. Un cop acabat el procediment d’exàmens, per dir-ho d’alguna manera, el tribunal s’encarrega d’avaluar les diferents probes i posteriorment es publiquen els resultats, també al BOE o allà on s’hagi convocat l’oposició.
Continue reading »

Comments (0)
General

Linkedin: una xarxa per a trobar feina

No saps com trobar feina? Prova a Linkedin!
By , on 17 de maig de 2010

Una oportunitat al mercat laboral

Ara que les coses no estan precisament en el seu millor moment laboral, és una gran idea fer-se usuari de Linkedin, una xarxa especialitzada en temes laborals. A més… perquè enganyar-nos, ens encanten les xarxes socials com Facebook, Tuenti, Twitter, per fer-nos usuaris d’una més no passa res, no? I tenint en compte que alguns passen hores a les xarxes socials, segurament no els costarà gens invertir una mica del seu temps en actualitzar la xarxa de contactes i millorar el seu curriculum vitae.

Però centrant-nos una mica en Linkedin, que avui el post va sobre això i no de Facebook. Doncs bé, Linkedin és una web orientada cap als negocis, es podria dir que és principalment una xarxa per a professionals de diferents sectors. El seu funcionament és molt semblant a les diferents xarxes socials d’avui dia, per tant fer-vos usuari no us costarà gens perquè les eines són pràcticament les mateixes. Avui dia Linkedin té més de 42 milions d’usuaris registrats de més de 200 països i on hi podem trobar més de 150 empreses de tot el món.

El funcionament de Linkedin és molt senzill, només cal registrar-se com a usuari i a partir d’aquí crear un curriculum vitae. Pots ampliar la teva xarxa de coneguts, on hi pots trobar persones que siguin del teu mateix ram professional i també empreses que poden interessar-te com a futurs llocs on treballar. El més important és que sent usuari de Linkedin puguis donar moviment al teu perfil, és a dir, expandir-te pel món cibernètic laboral. Fer arribar el teu CV a l’altra punta del món i interessar-te per totes les eines que et dona la xarxa en qüestió.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, Remuneració, Temes clau

Tens un contracte per obra i servei?

Cal conèixer totes les condicions
By , on 11 de maig de 2009
Obra i servei, treball per a tasques excepcionals

Obra i servei, treball per a tasques excepcionals

Sempre és molt important conèixer quin tipus de contracte i condicions t’ofereixen en una possible feina abans de signar. El contracte per obra i servei és un altre tipus de contractació molt típica entre les empreses. Ha de fer-se sempre per escrit i registrar-se en l’Oficina d’Ocupació. És aquell que es fa per a contractar a un treballador per a realitzar un tipus d’obra o prestar un servei amb autonomia i sustantividad dintre de l’activitat de l’empresa, és a dir, no seria legal contractar per obra per a l’activitat ordinària de l’empresa.

Aquest contracte sol tenir una durada incerta, atès que aquesta en funció de la durada de l’obra. Hi ha documents que si que fixen una durada aproximada, és només orientativa perquè el treballador pugui saber si estarà lligat a aquesta empresa dos o dotze mesos. A més, poden fer-se pròrrogues. La jornada pot ser a temps complet o a temps parcial. La retribució es fa en funció del conveni col·lectiu.

D’altra banda, també existeix un període de prova que varia en funció de les característiques de l’empleat. El contracte acaba quan es finalitzi l’obra o servei i també en cas que es produeixi una denúncia d’alguna de les parts. Aquest tipus de contracte es pot convertir en indefinit. Existeixen tres casos:
Continue reading »

Comments (0)
General, Professions, Remuneració, Temes clau

Quines preguntes et faran a l’entrevista de feina?

Algunes pistes de les qüestions més habituals
By , on 4 de març de 2009
Prepara les teves entrevistes de feina

Prepara les teves entrevistes de feina

Són moltes i molt variades, però a una entrevista de feina acostumen a repetir-se pràcticament les mateixes preguntes i, sent una mica intel·ligent, cal anar preparat. Començant per moltes coses irrellevants del currículum, seguint per la teva experiència professional, les teves ambicios i, finalment, per les teves impressions de l’empresa que pot contractar-te, poques són les vegades en les quals una pregunta et pot sorprendre.

Sigui quina sigui la teva profesió, has de tenir clar que hi ha preguntes ineludibles. Primer, el teu currículum. “Explica’m una mica els teus coneixement si la teva experiència professional”. I un es pregunta: aleshores, per a què se suposa que et vaig enviar fa un mes el meu CV si ara t’ho explico tot?”. Però cal respondre amb correcció. Tracta de fer-ho per ordre d’importància, sense parlar massa ni quedar-te curt.

El més probable és que després insisteixin en alguna part de la teva experiència o formacií. Quan ho facin, pensa que és el punt que més els interessa del teu perfil, amb la qual cosa has d’acotar bé la teva resposta. Després, arribarà el moment en el qual l’entrevistador t’explica el lloc de treball que ofereixen i les condicions. Tingues molt de compte, doncs a continuació et preguntaran per la teva opinió sobre el mateix. Sempre que vulguis i et sembli bé, no t’excedeixis en elogis ni tampoc al contrari.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, Professions

Treballar a Decathlon

By , on 27 de gener de 2009

Logotip de Decathlon

Si estàs pensant en endinsar-te en el món laboral i buscar feina a possibles grans empreses on enviar currículu,s, et proposem una: Decathlon. És la botiga d’esport per excel·lència en l’actualitat perquè tot tipus de marques de preus més alts i baixos i això ha fet que sigui un lloc molt popular. En una dècada ha obert més de 56 establiments a tota Espanya.

T’interessa, sobretot, si ets jove, perquè la plantilla està formada eminentment per treballadors d’entre 20 i 40 anys. L’empresa segueix creixent i any rere any obre noves botigues Decathlon a ciutats espanyoles. Així que només has de consultar si tens una a prop d’on vius.

Decathlon descriu que treballar a l’empresa “representa viure l’esport en el nostre dia a dia. Com contractem estudiants esportistes, tots vivim en un ambient d’equip, entre persones que tenen aquesta condició comú”. Una altra dada interessant a tenir en compte és que la firma sap que molts dels solicitants són estudiants i per això ofereixen horaris prou flexibles.
Continue reading »

Comments (2)
Consells, Formació, Professions, Temes clau

Escollir bé la carrera, el primer pas per a una bona vida laboral

By , on 27 de agost de 2008

Resulta curiós comprovar com moltes persones confessen creure haver-se equivocat a l’hora d’escollir la seva carrera per manca d’informació. Avui en dia hi ha tantes vies possibles per a informar-nos que això sembla impossible. Una de les raons per les quals això segueix passant és que, en sortir de l’institut, no tenim els mateixos coneixements ni la mateixa visió del món que quatre o cinc anys després. Per això, la majoria de les persones no aprofundeixen tot el que haurien en la situació professional dels estudis que comencen. A Feinespertreballar.cat no volem que t’equivoquis, i per això et donem algunes claus útils per a escollir la teva carrera universitària.

Escull les quatre o cinc carreres que més t’interessin i comença el teu pla d’acció. Busca informació a Internet sobre cadascua d’elles, registra’t a fòrums on pugui intercanviar impressions amb altres usuaris, fes una visita a l’orientador del teu institut… Com més preguntis més a prop estaràs de prendre la decisió correcta. Una de les fonts més importants que poden donar-te en primer persona la seva opinió són persones que estiguin cursant-la o ja l’hagin finalitzat. Aquesta serà la manera més eficaç de portar a terme el teu pla.
Continue reading »

Comments (1)
Consells, Temes clau

Consells per donar creativitat al teu currículum

By , on 8 de agost de 2008

Si fem un cop d’ull als milions de currículums vitae que reben diariament les empreses al llarg de tot un any seria difícil comprovar que tots compten amb la mateixa tipografia, el mateix color de lletra, el títol i unes seccions idèntiques. Un continent pràcticament idèntic per a diferents continguts. La qüestió és que donem per fet que només existeix una forma de presentar-lo i que tot el que sigui innovar en aquest camp és arriscat.

Però, ¿per què no introduir un mínim de creativitat en ell? ¿Per què no convertir el nostre currículu, en un reflex de nosaltres mateixos i no en un paper impersonal i idèntic a la resta? Encara que tot dependrà de la professió a la qual et dediquis (un dissenyador, per exemple, està quasi obligat a presentar un currículum diferent i original), el cert és que qualsevol d’elles pot seguir una sèrie de consells que facin visualment atractiu el document.
Continue reading »

Comentaris tancats a Consells per donar creativitat al teu currículum
Remuneració

Aosla, el teu orientador laboral

By , on 4 de juliol de 2008

Hem d’aprofitar les facilitats que ens ofereix la xarxa per trobar feina. A més d’inscriure’ns a les diferents bosses de feina, és interessant visitar algunes pàgines web.

A Feinespertreballat.cat hem trobat el lloc d’orientadors socio-laborals que us pot ajudar. Aosla-Gizalan és una entidad sense ànim de lucre que persegeuxi la defensa dels interessos professionals de les persones que es troben en el difícil procés de buscar feina.

Els serveis d’aquesta associació fundada al 2001 es centren principalment en quatre aspectes: informació, orientació, formació i intermediació. El primer d’aquests serveis es basa en mantenir informats als associats mitjançant el butlletí trimestral que els enviem per email, un dossier informatiu -sobre beques, notícies o formació- i les notes informatives caracteritzades pel seu caràcter urgent.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio