FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘curriculum exemple’

Temes clau

Videocurrículum, la nova moda per trobar feina

Consells per fer un vídeo de presentació
By , on 15 de abril de 2014

L’alta tassa d’atur ha fet que la competició entre els treballadors per aconseguir una feina sigui cada cop més notable, fins al punt que per ocupar una vacant es presenten centenars de persones amb un currículum molt similar. Una forma de destacar i diferenciar-se entre la resta d’aspirants és elaborar un vídeo currículum a mode de presentació dels èxits professionals i acadèmics, però per fer-ne un cal tindre en compte deu idees importants:

1 – Pensa què dir abans de començar: El videocurrículum permet presentar aspectes que un format escrit no possibilita però també una mala exposició és perjudicial alhora d’aspirar a una feina. Per això, abans de començar cal reflexionar sobre què volem explicar i com ho volem fer. Els experts aconsellen que la presentació no duri més de 90 segons i que en aquest període de temps el treballador mostri sinceritat, naturalitat i confiança. Tanmateix, el primer vídeo mai serà el bo i cal revisar-lo i canviar-ne els aspectes que no funcionen.

2 – No sempre és necessari: Els experts apunten que no és obligatori per a tots els professionals el disposar d’un videocurrículum. Hi ha persones que poden guanyar punts mostrant la seva imatge i les seves habilitats de comunicació, mentre persones a les quals li pot perjudicar. Per això cal valorar en cada cas i professió si és útil disposar d’aquesta eina.

3 – La salutació inicial, primera part: Els primers segons del vídeo són els més importants, es tracta de la primera impressió que deixem a la persona que veu el videocurrículim. A banda de donar les nostres dades personals, cal mostrar una expressió amable i natural per trencar el gel amb la persona que ens visiona. Alhora, cal evitar caure en els tòpics o ‘converses d’ascensor’, per exemple, parlar del temps que fa ja que no sabem quan veuran el nostre vídeo de presentació.

4 – L’experiència, segona part: És l’apartat al que més temps cal dedicar en els 90 segons de videocurrículum. Quan arribem a la part de relatar la nostra experiència, l’habitual en els currículums de paper és seguir un ordre cronològic cap al present, però amb el vídeo es pot jugar amb aquest ordre per destacar experiències laborals llunyanes o per agrupar algunes que siguin similars, per exemple. És important expressar què hem après en cada experiència.

5 – Resum, tercera part: Els últims segons de la un resum del que s’ha exposat, de forma que reafirmem a la persona que ens està mirant que som el candidat adequat. Aquí cal aprofitar per mostrar aspectes no destacats anteriorment. Per acabar, els experts recomanen reservar els últims segons per fer un agraïment per l’interès mostrat a mode de conclusió, deixant un bon regust a la persona que ha vist el nostre videocurrículum.

Continue reading »

Comments (0)
Consells

Com utilitzar les xarxes per trobar feina?

‘Facebook’ és la més usada per descartar candidats
By , on 20 de febrer de 2014

Una oportunitat al mercat laboral

Prop del 90% dels departaments de Recursos Humans de les empreses utilitza les xarxes socials per contactar amb professionals o candidats a ocupar un lloc de treball, segons ha constata un estudi de la Universitat Internacional de La Rioja. Aquest contacte virtual es produeix sense demanar permís al usuari per fer un seguiment dels aspirants a un lloc de treball o per contrastar la informació que aquest aporten al currículum.

Així doncs, disposar d’una bona presència a les xarxes socials és important per aconseguir una ocupació; d’igual forma que és fonamental saber gestionar els nostres perfils virtuals com a eines de comunicació professional a més de personal. Per això, els experts d’aquesta universitat han proporcionat set claus per trobar treball a través de les xarxes socials més populars com LinkedIn, Twitter o Facebook.

1. Totes les xarxes socials són bones per donar visibilitat i crear marca personal, ja que les empreses rastregen a la xarxa als aspirants a un lloc de treball. No obstant, la mesura és un aspecte clau ja que l’ideal és estar-ne present però no a qualsevol preu.

2. No és necessari tindre un perfil a totes les xarxes socials. A pesar de que saber gestionar totes les plataformes socials serveixen per crear una imatge de marca com a treballador molt complet, no és necessari estar present a totes elles. Cada treballador ha de veure quina xarxa s’adapta més al treball que està buscant i centrar allà gran part de la seva activitat, alhora que reforma el seu espai per proporcionar una informació atractiva de cara a la cerca que fan les empreses.
Continue reading »

Comments (0)
Consells

Canviar d’actitud durant el temps d’atur

Cal adaptar-se a les noves necessitats del mercat, seguir formant-se i no desanimar-se
By , on 19 de novembre de 2013

A Espanya hi ha 6 milions d’aturats, una xifra molt greu no només pel mercat laboral espanyol i l’economia, sinó per la terrible situació de les persones que hi ha darrere. Són masses les persones que es troben en risc d’exclusió social, quelcom que hauria de ser inadmissible en els nostres dies. L’època d’atur, sense importar la seva durada, ha de servir com a temps per reflexionar i canviar per adaptar-se a les noves necessitats laborals, amb l’objectiu de poder trobar una nova feina. Encara que sigui difícil localitzar ofertes de feina, cal evitar frustrar-se i ser positiu per poder seguir endavant malgrat les adversitats.

El temps a l’atur també hauria de servir per aprendre. És millor començar cursos i formar-se, per poder adquirir noves capacitats i aptituds que poden ser positives de carra al currículum i trobar una nova feina al futur. És recomanable especialitzar-se i continuar estudiant. Si hi ha la preocupació dels diners per poder pagar aquests cursos, cal assessorar-se als ajuntaments o a les oficines de treball, per poder trobar descomptes o cursets bé de preu o gratuïts. El més necessari és saber potenciar les capacitats que puguin diferenciar i interessar a les empreses de la resta d’aturats.

A l’hora de buscar feina, cal saber trobar la millor via per fer-ho. No és recomanable dirigir-se a totes les empreses i deixar el currículum, sinó que cal fer una llista de les millors i més recomanables en funció de l’experiència i les capacitats que es tenen. És cert que hi ha portals a Internet que permeten filtrar les cerques, així com aplicacions pels mòbils com Infojobs, o Jobeeper, Indeed, etc. Poden ser suports molt útils per estar al dia de les ofertes que es fan públiques. En certa manera, buscar feina és com una ocupació en sí, perquè requereix molt temps i paciència. Però l’actitud fa molt i és millor no desanimar-se, encara i les dificultats.
Continue reading »

Comentaris tancats a Canviar d’actitud durant el temps d’atur
Consells

La carta de motivació, la millor arma per aconseguir un treball

Bona ortografia, cordialitat i escriptura amena: els secrets de l’èxit
By , on 10 de novembre de 2011

Per aconseguir una feina no n’hi ha prou amb entregar un bon currículum. La carta de motivació està guanyant cada cop més protagonisme, fins al punt que en moltes ocasions el contractant la llegeix abans i tot de donar-li un cop d’ull al currículum. Perquè? Per que en ella ens retratem a nosaltres mateixos; entre línies i sense adonar-nos deixem que el lector sàpiga molt més de nosaltres que si es limita a llegir el conjunt de dades i xifres que conté el nostre currículum personal i professional. I això és un arma de doble fil.

Que la persona que llegeixi la teva carta de motivació no tingui cap dubte que ets el perfecte candidat

Sabedors doncs de la importància que la carta de motivació té, sobretot avui dia en que la competitivitat per aconseguir un lloc de feina es troba en el seu màxim exponent, em de preocupar-nos de que el document estigui ben redactat i que en poques línies mostri el millor de nosaltres.

Els encarregats de recursos humans tenen desenes de currículums al dia per llegir; per això, la nostra carta de motivació no pot ser molt llarga i ha d’estar escrita en un to cordial però amè, alhora que positiu. Pensa que si a la segona línia avorrim al nostre lector simplement passarà la nostra carta i començarà amb la següent.

Continue reading »

Comments (0)
ofertes de treball

Envia el teu currículum a Bon Àrea

Prop de 400 establiments especialitzats en productes càrnics
By , on 17 de maig de 2011

Avui volem parlar-te d’una oportunitat de feina interessant a una de les empreses de venda de queviures més destacades de Catalunya. Bon Àrea, també coneguda com Àrea de Guissona, és una cooperativa que compta amb una important xarxa de prop de 400 botigues a Catalunya, Aragó, Castelló, Madrid, Guadalajara i Andorra, especialitzada sobretot en la producció de productes càrnics.

Bon Àrea

El seu centre neuràlgic està a la població lleidatana de Guissona, i des d’allà es realitza tot el cicle productiu de les carns i altres productes per després distribuir-los per tots els seus establiments. La seva estructura està formada per la Cooperativa Agropecuaria de Guissona i Corporación Alimentaria Guissona, que s’encarrega de totes les actuacions industrials. Des dels seus inicis Bon Àrea s’ha distingit per un funcionament cooperatiu que disposa de procesos interessants en la producció dels aliments, la gestió ambiental i una bona relació i tracte amb els seus treballadors. De fet, Guissona és actualment la població amb més immigració de Catalunya donat que Bon Àrea compta ha comptat amb una alta demanda de treball i fa que gran part dels seus habitants hi treballin.

El bon procés d’elaboració de Bon Àrea li ha valgut la qualificació de l’ISO 9001 i 22000 per aspectes relacionats amb la inoqüitat dels aliments i una seguretat del 100% en els seus productes càrnics produits i comercialitzats.

Per aquests motius, tant si vius a prop de la localitat o bé a altres indrets de Catalunya o de les comunitats on actua, enviar el currículum a Bon Àrea sempre pot ser una bona opció. És habitual trobar vacants a la seva pàgina per a possibles treballadors que hi estiguin interessants.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, ofertes de treball

De què serveix l’email o carta de presentació?

Pot ser útil si es fa correctament
By , on 20 de juliol de 2010

Escriu un email de presentació

És possible “passar” de la tradicional carta de presentació en molts processos de selecció de personal, encara que segueix sent apreciable o fins i tot indispensable en alguns sectors. La tendència, però, s’ha desplaçat a l’elaboració de correus electrònics que vénen a complir les mateixes funcions que feien les antigues cartes de presentació.

Normalment es tracta d’un exercici bastant difícil per als candidats. De fet, s’estima que al voltant del vint per cent de les candidatures arriben acompanyades de la carta de presentació corresponent. Però el més curiós és que tres quartes parts de les persones que treballen realitzant processos de selecció de personal en recursos humans no llegeixen aquest tipus de text o, en el millor dels casos, el llegeixen ràpidament. I ara és quan ve la qüestió que volem aclarir en aquest article: a hores d’ara, cal enviar una carta de presentació amb el currículum vitae?

La resposta és afirmativa sempre que responguin a un anunci concret i sempre que considerem que hi ha certa coherència entre el nostre currículum i el puestode treball ofert. El currículum vitae és l’eina principal que es continua utilitzant en un procés de selecció. Tanmateix, la carta de presentació és útil per als llocs de direcció i càrrecs de responsabilitat intermedis.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, ofertes de treball

Borses de treball

Què són i per què són tan útils
By , on 27 de gener de 2010
Les borses de treball, una oportunitat

Les borses de treball, una oportunitat

Continuant amb la línia dels últims post avui tractaré d’explicar-vos què són les borses de treball i perquè resulten tan útils quan ens disposem a trobar feina. Bé, en primer lloc cal aclarir que una borsa de treball és una entre moltes maneres de trobar feina. Avui intentaré explicar les diferents eines que ens ofereix internet per trobar-ne.

Molts de vosaltres segurament esteu inscrits en alguna borsa de treball online, i és que internet ha ofert la possibilitat de trobar feina des de casa. Principalment les borses laborals online ofereixen una llista de treballs, perquè primer les empreses s’han posat amb contacte amb la web. Després si els perfils que troben a la borsa de treball s’ajusten amb les necessitats de l’empresa iniciaran la primera presa de contacte amb l’usuari de la web.

Però abans és necessari omplir el Currículum Vitae amb la guia que ens apareix a la pàgina web del nostre portal de treball. Així tots els candidats interessats per la feina, un cop omplert el CV, s’inscriuen a l’oferta de l’empresa i el departament de recursos humans actua depenent del perfil que necessita incorporar al lloc de treball que ha ofert.
Continue reading »

Comments (0)
Consells

Com fer un bon currículum vitae

Consells per arribar, com a mínim, a la primera entrevista
By , on 20 de novembre de 2009
Un bon curriculum et pot donar accés a l'entrevista de feina

Un bon curriculum et pot donar accés a l'entrevista de feina

La curosa elaboració del currículum vitae és el punt més important quan ens marquem com a objectiu trobar treball. En l’altre costat tenim a les empreses, que sol·liciten nous requisits per a cobrir els llocs de treball.

Si aconseguim satisfer-los de forma atractiva aconseguirem estar en posició avantatjosa enfront dels nostres competidors en la recerca d’ocupació. La incorporació de la dona al treball, l’augment de la població, i el boom experimentat pel sector serveis fa que cada vegada se sol·liciti personal més i més qualificat, amb major grau d’especialització i adaptació a les noves formes de treball.

També és cert que de vegades això té com contrapartida que les exigències siguin majors, un clar exemple d’ells és l’anglès, que es demana en cada vegada més ofertes de treball. No perquè sigui estrictament necessari sinó com fórmula per a diferenciar.

Cada vegada és més important, no només el nivell de coneixements adquirits durant la formació, sinó també posseir una sèrie de característiques personals, habilitats i actituds que els treballadors haurien de desenvolupar en el seu lloc de treball.
Continue reading »

Comments (0)
ofertes de treball

Envia el currículum a Ikea, una oportunitat a Catalunya

Catalunya compta amb dos establiments
By , on 5 de novembre de 2009
Badalona i l'Hospitalet compten amb establiments d'IKEA

Badalona i l'Hospitalet compten amb establiments d'IKEA

IKEA era una desconeguda fa uns anys per a nosaltres, però amb el pas del temps i la seva potent implantació a Catalunya i tota Espanya l’ha convertit en el referent que ja era a molts altres països.

La multinacional sueca ha esdevingut una espècia de parc temàtic dels mobles i la decoració de la llar per a tots els públics. A la seva gran varietat de productes i preus molt assequibles, amb una qualitat interessant, s’uneix el concepte i la filosofia de l’empresa.

Tots els establiments estan totalment preparats per als clients, amb un itinerari a seguir, espais de descans, de menjar econòmic, adaptat a cada moment del dia, ludoteca per als nens durant l’estada dels seus pares… i un munt de serveis. Descomptes per a famílies amb la targeta IKEA Family, per a empreses amb IKEA Business, enviament a domicili… tot i més, com veieu.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, Temes clau

Consells per donar creativitat al teu currículum

By , on 8 de agost de 2008

Si fem un cop d’ull als milions de currículums vitae que reben diariament les empreses al llarg de tot un any seria difícil comprovar que tots compten amb la mateixa tipografia, el mateix color de lletra, el títol i unes seccions idèntiques. Un continent pràcticament idèntic per a diferents continguts. La qüestió és que donem per fet que només existeix una forma de presentar-lo i que tot el que sigui innovar en aquest camp és arriscat.

Però, ¿per què no introduir un mínim de creativitat en ell? ¿Per què no convertir el nostre currículu, en un reflex de nosaltres mateixos i no en un paper impersonal i idèntic a la resta? Encara que tot dependrà de la professió a la qual et dediquis (un dissenyador, per exemple, està quasi obligat a presentar un currículum diferent i original), el cert és que qualsevol d’elles pot seguir una sèrie de consells que facin visualment atractiu el document.
Continue reading »

Comentaris tancats a Consells per donar creativitat al teu currículum

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio