FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘curriculum angles’

ofertes de treball

Treballa de socorrista a l’estiu

La Seu d’Urgell ofereix dues places de socorrista per la piscina municipal
By , on 14 de abril de 2012

S’acosta l’estiu i amb ell la proliferació de llocs de treball que, si bé no són els ideals per realitzar tota la vida, sí que serveixen per aconseguir uns calerons extra. Un dels llocs de treball més demandats és el de socorrista i és que amb el calor i les vacances són poques les persones que no s’escapen algun cap de setmana a la platja o la piscina.

Un treball molt estiuenc

La Creu Roja és l’encarregada de coordinar gran part dels socorristes que hi ha a les platges espanyoles, pel que si vols treballar-hi i tens el títol de socorrista en aquesta especialitat, posa’t en contacte amb ells. A banda d’això, totes les piscines públiques i parcs aquàtics necessiten socorristes per controlar les piscines; en el primer cas hauràs de posar-te en contacte amb el teu ajuntament i sol•licitar el lloc de treball o estar pendent de les ofertes que van sortint als diferents webs de recerca de feina. De fet, al final del posts us deixem una oferta per treballar de socorrista a una piscina municipal a La Seu d’Urgell que potser us interessa!

Continue reading »

Comments (2)
Formació

Màster en Salut Pública de la Pompeu Fabra

Una opció per desenvolupar la teva especialitat
By , on 25 de març de 2012

Dins la modalitat de Ciències de la Salut trobem a la Universitat Pompeu Fabra un màster molt interesant per la temàtica de feinespertreballar. Per un costat perquè es tracta d’una formació a realitzar després d’haver cursat el grau que t’obrirà les portes al mercat laboral i per l’altra perquè té uns continguts molt relacionats amb el treball. És el màster en Salut Laboral.

A més de les ciències de la salut, a la Pompeu Fabra tens molts més camps d'estudi

Aquests estudis tenen com a objectiu formar a professionals en el desenvolupament de polítiques, recursos i activitats per protegir i promocionar la salut dels treballadors. Dins el mateix trobem dos itineraris: Patologia laboral, més encaminat a la modalitat professional; i Salut laboral, encaminat a la recerca. D’aquesta forma, es vol proporcionar la formació complementària als metges residents de medicina del treball i als infermers residents del treball.

Continue reading »

Comments (0)
Consells

La carta de motivació, la millor arma per aconseguir un treball

Bona ortografia, cordialitat i escriptura amena: els secrets de l’èxit
By , on 10 de novembre de 2011

Per aconseguir una feina no n’hi ha prou amb entregar un bon currículum. La carta de motivació està guanyant cada cop més protagonisme, fins al punt que en moltes ocasions el contractant la llegeix abans i tot de donar-li un cop d’ull al currículum. Perquè? Per que en ella ens retratem a nosaltres mateixos; entre línies i sense adonar-nos deixem que el lector sàpiga molt més de nosaltres que si es limita a llegir el conjunt de dades i xifres que conté el nostre currículum personal i professional. I això és un arma de doble fil.

Que la persona que llegeixi la teva carta de motivació no tingui cap dubte que ets el perfecte candidat

Sabedors doncs de la importància que la carta de motivació té, sobretot avui dia en que la competitivitat per aconseguir un lloc de feina es troba en el seu màxim exponent, em de preocupar-nos de que el document estigui ben redactat i que en poques línies mostri el millor de nosaltres.

Els encarregats de recursos humans tenen desenes de currículums al dia per llegir; per això, la nostra carta de motivació no pot ser molt llarga i ha d’estar escrita en un to cordial però amè, alhora que positiu. Pensa que si a la segona línia avorrim al nostre lector simplement passarà la nostra carta i començarà amb la següent.

Continue reading »

Comments (0)
ofertes de treball

Envia el teu currículum a Bon Àrea

Prop de 400 establiments especialitzats en productes càrnics
By , on 17 de maig de 2011

Avui volem parlar-te d’una oportunitat de feina interessant a una de les empreses de venda de queviures més destacades de Catalunya. Bon Àrea, també coneguda com Àrea de Guissona, és una cooperativa que compta amb una important xarxa de prop de 400 botigues a Catalunya, Aragó, Castelló, Madrid, Guadalajara i Andorra, especialitzada sobretot en la producció de productes càrnics.

Bon Àrea

El seu centre neuràlgic està a la població lleidatana de Guissona, i des d’allà es realitza tot el cicle productiu de les carns i altres productes per després distribuir-los per tots els seus establiments. La seva estructura està formada per la Cooperativa Agropecuaria de Guissona i Corporación Alimentaria Guissona, que s’encarrega de totes les actuacions industrials. Des dels seus inicis Bon Àrea s’ha distingit per un funcionament cooperatiu que disposa de procesos interessants en la producció dels aliments, la gestió ambiental i una bona relació i tracte amb els seus treballadors. De fet, Guissona és actualment la població amb més immigració de Catalunya donat que Bon Àrea compta ha comptat amb una alta demanda de treball i fa que gran part dels seus habitants hi treballin.

El bon procés d’elaboració de Bon Àrea li ha valgut la qualificació de l’ISO 9001 i 22000 per aspectes relacionats amb la inoqüitat dels aliments i una seguretat del 100% en els seus productes càrnics produits i comercialitzats.

Per aquests motius, tant si vius a prop de la localitat o bé a altres indrets de Catalunya o de les comunitats on actua, enviar el currículum a Bon Àrea sempre pot ser una bona opció. És habitual trobar vacants a la seva pàgina per a possibles treballadors que hi estiguin interessants.
Continue reading »

Comments (0)
empresa, Professions

Treballar a l’aeroport, una ciutat en miniatura

Són moltes les professions que es necessiten perquè l’engranatge d’un aeroport funcioni
By , on 15 de setembre de 2010

A l'aeroport són moltes les persones que hi treballen

Un aeroport és com una petita ciutat i com a tal té una gran demanda de treballadors de tot tipus. Es necessiten moltes persones per aconseguir que tot funcioni a la perfecció i en total sincronia ja que sinó els retards es tornen comuns i perilla fins i tot, la seguretat de la instal•lació.

Per començar, abans de trepitjar un aeroport el primer que ens trobem a fora és una infraestructura de comunicació impressionant de les terminals amb la ciutat i els hotels, és a dir, molts llocs de treball per els conductors (ja siguin d’empreses públiques o privades). Un cop a dins, els aeroports donen una sensació de neteja molt característica, amb els sols brillants i els colors molt blanquinosos. Aquesta sensació no es podria aconseguir sense un personal de neteja qualificat, que treballa sense descans perquè tot estigui ben polit i presentable.

A l’hora de facturar l’equipatge i d’accedir a l’avió els hostes i hostesses de terra seran els encarregats de fer els tràmits, així com de marcar el seu equipatge i vigilar que tothom tingui la documentació necessària. Per ocupar aquest lloc és molt important tenir un alt nivell de llengües, l’anglès evidentment però també coneixements bàsics d’alguna altra, i és que com més idiomes parlem a més passatgers podrem atendre correctament.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, ofertes de treball

Carta de presentació, com la fem?

Parts, redacció i altres consells
By , on 17 de març de 2010

La carta de presentació arribarà a bon port

Per completar una candidatura a un lloc de treball, no n’hi ha prou amb dissenyar un currículum vitae atraient: també has d’adjuntar una carta de presentació. En ella et donaràs a conèixer a l’empresa, descriurà el teu bagatge professional i exposarà els motius pels quals creus que series l’empleat ideal per a aquest lloc.

La carta de presentació es divideix en tres parts:

1. Encapçalament: a la part superior dreta del foli hauràs d’indicar les teves dades personals (nom complet i domicili), així com la data en què redactes la missiva. A sota, però al marge esquerre, has d’escriure el destinatari de la carta. Aquest pot ser un departament (Recursos Humans, Personal, Màrqueting …), però si coneixes el nom de l’encarregat responsable del procés de selecció, millor que millor. També hauràs d’afegir les dades de l’empresa, el seu nom i domicili. I llavors arriba un dels punts més complicats per als candidats: com dirigir-se a l’empresa? Com saludar? Per descomptat mai empreu el tuteig, perquè és sinònim de manca de respecte; tracta’ls de vostè i sé cordial però sense adular. En realitat, un únic «Salutacions cordials” o “Benvolgut senyor / senyora» és suficient.

2. Cos: la part central de la carta és la més important i la que hauràs de redactar amb molta cura. Una bona presentació pot motivar que el seleccionador consideri un currículum que en principi estava destinat a la galleda de les escombraries. Així que aplica’t. Sigues breu, concís i no facis paràgrafs de més de tres o quatre línies. Si respons a una oferta de treball, menciónala només començar, si és una autocandidatura, presentat, digues qui ets ( «llicenciat en …,” diplomat en … ») i quina experiència acumules. Però no et s’estengui massa, ja que els detalls es deixen per al currículum. Després escriviu per què creus que mereixes una oportunitat, sense semblar presumptuós però tampoc pecant d’humil. Simplement, destaca les teves qualitats i destaca la teva voluntat de progressar en el món laboral.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, ofertes de treball

Borses de treball

Què són i per què són tan útils
By , on 27 de gener de 2010
Les borses de treball, una oportunitat

Les borses de treball, una oportunitat

Continuant amb la línia dels últims post avui tractaré d’explicar-vos què són les borses de treball i perquè resulten tan útils quan ens disposem a trobar feina. Bé, en primer lloc cal aclarir que una borsa de treball és una entre moltes maneres de trobar feina. Avui intentaré explicar les diferents eines que ens ofereix internet per trobar-ne.

Molts de vosaltres segurament esteu inscrits en alguna borsa de treball online, i és que internet ha ofert la possibilitat de trobar feina des de casa. Principalment les borses laborals online ofereixen una llista de treballs, perquè primer les empreses s’han posat amb contacte amb la web. Després si els perfils que troben a la borsa de treball s’ajusten amb les necessitats de l’empresa iniciaran la primera presa de contacte amb l’usuari de la web.

Però abans és necessari omplir el Currículum Vitae amb la guia que ens apareix a la pàgina web del nostre portal de treball. Així tots els candidats interessats per la feina, un cop omplert el CV, s’inscriuen a l’oferta de l’empresa i el departament de recursos humans actua depenent del perfil que necessita incorporar al lloc de treball que ha ofert.
Continue reading »

Comments (0)
Consells

Com fer un bon currículum vitae

Consells per arribar, com a mínim, a la primera entrevista
By , on 20 de novembre de 2009
Un bon curriculum et pot donar accés a l'entrevista de feina

Un bon curriculum et pot donar accés a l'entrevista de feina

La curosa elaboració del currículum vitae és el punt més important quan ens marquem com a objectiu trobar treball. En l’altre costat tenim a les empreses, que sol·liciten nous requisits per a cobrir els llocs de treball.

Si aconseguim satisfer-los de forma atractiva aconseguirem estar en posició avantatjosa enfront dels nostres competidors en la recerca d’ocupació. La incorporació de la dona al treball, l’augment de la població, i el boom experimentat pel sector serveis fa que cada vegada se sol·liciti personal més i més qualificat, amb major grau d’especialització i adaptació a les noves formes de treball.

També és cert que de vegades això té com contrapartida que les exigències siguin majors, un clar exemple d’ells és l’anglès, que es demana en cada vegada més ofertes de treball. No perquè sigui estrictament necessari sinó com fórmula per a diferenciar.

Cada vegada és més important, no només el nivell de coneixements adquirits durant la formació, sinó també posseir una sèrie de característiques personals, habilitats i actituds que els treballadors haurien de desenvolupar en el seu lloc de treball.
Continue reading »

Comments (0)
Professions
Un perfil de professional molt buscat al mercat

Es busquen traductors (i intèrprets)

By , on 17 de setembre de 2009
Els traductors i intèrprets, professionals buscats

Els traductors i intèrprets, professionals buscats

Amb la cada vegada major implantació d’empreses que s’estableixen al voltant del teixit tecnològic de Catalunya, les traduccions de català a quasi qualsevol idioma prenen especial rellevància, més encara quan, com tots sabem, que arribi a bon port una determinada operació pot dependre del correcte enteniment entre els negociadors de les empreses.

És per això que sorgeixen dues noves figures que entren en el mercat professional en plena explosió: el traductor en català i l’intèrpret de català, ja no només cap a l’espanyol, que seria la primera opció i la més lògica, sinó cap a altres idiomes com podrien ser l’anglès, alemany, xinès i àrab. I, encara que la filologia catalana ja és una realitat a universitats com la Oberta, l’Autònoma de Barcelona i la de València, no són molts els professionals que poden treballar fora de Catalunya oferint els seus serveis com a traductors i intèrprets de català.

A què ve això? L’altre dia vaig estar parlant amb un amic que treballa com a traductor per a Dixit i em va estar comentant la dificultat de trobar bons traductors i intèrprets de català a les llengües més sol·licitades (com he dit l’anglès, alemany, xinès i àrab) i que a la seva agència estan buscant nous professionals per a completar la seva cartera. El millor del cas és que no t’has de traslladar a Madrid, que és on estan ells, sinó que, gràcies al mercat dels autònoms (els traductors autònoms són la majoria) es pot treballar perfectament des de Catalunya.

Potser és (i això és una opinió) una de les professions amb menys atur. Si estàs en el procés de buscar feina podries plantejar-t’ho, no creus?

Foto: World Resources Institute Staff a Flickr

Comments (3)
General, Professions, Remuneració, Temes clau

Quines preguntes et faran a l’entrevista de feina?

Algunes pistes de les qüestions més habituals
By , on 4 de març de 2009
Prepara les teves entrevistes de feina

Prepara les teves entrevistes de feina

Són moltes i molt variades, però a una entrevista de feina acostumen a repetir-se pràcticament les mateixes preguntes i, sent una mica intel·ligent, cal anar preparat. Començant per moltes coses irrellevants del currículum, seguint per la teva experiència professional, les teves ambicios i, finalment, per les teves impressions de l’empresa que pot contractar-te, poques són les vegades en les quals una pregunta et pot sorprendre.

Sigui quina sigui la teva profesió, has de tenir clar que hi ha preguntes ineludibles. Primer, el teu currículum. “Explica’m una mica els teus coneixement si la teva experiència professional”. I un es pregunta: aleshores, per a què se suposa que et vaig enviar fa un mes el meu CV si ara t’ho explico tot?”. Però cal respondre amb correcció. Tracta de fer-ho per ordre d’importància, sense parlar massa ni quedar-te curt.

El més probable és que després insisteixin en alguna part de la teva experiència o formacií. Quan ho facin, pensa que és el punt que més els interessa del teu perfil, amb la qual cosa has d’acotar bé la teva resposta. Després, arribarà el moment en el qual l’entrevistador t’explica el lloc de treball que ofereixen i les condicions. Tingues molt de compte, doncs a continuació et preguntaran per la teva opinió sobre el mateix. Sempre que vulguis i et sembli bé, no t’excedeixis en elogis ni tampoc al contrari.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio