FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘creure’

Professions

Els espanyols viatgen cada cop més a Panamà per treballar

El país llatinoamericà ha millorat molt la seva economia, de manera que és una oportunitat perfecte pels espanyols aturats
By , on 20 de juliol de 2013

Panamá

Quan pensem en els espanyols que abandonen el nostre país per buscar millors oportunitats a l’estranger, solem creure que la majoria de destins són a Europa, com Alemanya o Anglaterra. Però en els darrers anys s’ha produït un fenomen molt destacat que consisteix en què moltes persones aturades busquen la seva oportunitat a Llatinoamèrica. El que fins ara es veia un continent en subdesenvolupament, les economies dels seus països estan creixent espectacularment, generant nous llocs de treball i noves oportunitats per ciutadans i visitants.

Continue reading »

Comentaris tancats a Els espanyols viatgen cada cop més a Panamà per treballar
Destacats, General

El camp de la enginyeria i la tecnologia són els que tenen més possibilitats de trobar feina

Tots aquests llocs, a més d'un currículum específic, precisen d'unes competències comunes
By , on 15 de octubre de 2012

Els enginyers es el perfil que te més possibilitats laborals

Més de 4,7 milions de persones que es troben al atur al nostre país, costa de creure que els responsables empresarials no trobin professionals que s’adeqüin a les seves necessitats. No obstant això, és així. L’últim estudi Escassetat de talent 2012 realitzat per la companyia ManpowerGroup, reflecteix que un 9% dels directius espanyols té dificultats per cobrir certes vacants i el percentatge és molt més elevat a l’estranger, per exemple, al Brasil un 71%, a Romania un 45% i a Alemanya un 42%.

Segons el director general de Expertis,  José Manuel Mas afirma que: “El problema és localitzar i casar l’oferta amb la demanda.”

Què busquen llavors les companyies? El directiu de Expertis assenyala que “en economies febles com la nostra, les empreses opten sobretot per reforçar els departaments de vendes i finances”.

L’àmbit financer es situa per tant amb una font de feina segura, on tenen cabuda professionals titulats en Administració i Direcció d’Empreses (ADE) i perfils d’enginyeria. Aquests últims continuen amb la fortuna de cara i com ha especificat Mas, “els enginyers de processos, de costos i planificació, i els de projectes són alguns dels més buscats”. 
Continue reading »

Comments (0)
Remuneració, Temes clau

Vaga de funcionaris

Últimes xifres sobre la participació dels treballadors
By , on 8 de juny de 2010

La vaga de funcionaris, en marxa

Fa uns dies els funcionaris catalans començaven a escalfar motors amb una mena “d’assaig” de vaga davant del Palau de la Generalitat. Això passava el passat 6 de juny quan aproximadament un miler de funcionaris es manifestaven en contra de les mesures per reduir el dèficit que planteja el Govern. Per tal de fer saber la seva oposició davant aquestes mesures els principals sindicats del sector públic van lliurar una carta al president de la Generalitat, José Montilla, on expressaven el seu disgust davant aquestes mesures.

A la carta els treballadors asseguren que aquestes mesures “qüestionen el sector públic, no serviran per sortir de la crisi i se sumen a l’onada d’atacs que està rebent l’Estat del Benestar”. En tquant als manifestants, val a dir que com acostuma a passar en aquest tipus d’accions la xifra de manifestants depèn segons la font informativa. Segons els organitzadors s’han reunit 4.000 manifestants, segons fonts institucionals 1.000.

Però avui, 8 de juny la vaga ha estat a nivell estatal i els funcionaris catalans s’han sumat a la protesta amb els companys d’altres autonomies. Pel que fa a les xifres, tal i com comentava, tornem a tenir discrepàncies entre fonts: Segons els sindicats el seguiment de la vaga de funcionaris ha estat un 75%. Per contrarestar aquestes dades el Govern ha dit que la participació no arribava al 16% al torn de nit. Diguem que aquestes són les petites trampes que utilitzen les fonts institucionals per fer creure a la resta de la població que la vaga ha tingut un percentatge de participació molt baix, quan us puc assegurar que no és així.
Continue reading »

Comments (0)
Professions

Professions: conductor d’autobús

Coneix la ciutat millor que ningú
By , on 28 de febrer de 2010

Una gran responsabilitat

Una gran responsabilitat

“Precaución amigo conductor, la senda es peligrosa…” I ho és i tens molta responsabilitat si ets conductor d’autobús. Això sí, coneixeràs la ciutat millor que ningú, o com a mínim el recorregut que et toqui fer. En primer lloc, si vols dedicar-te a aquesta feina has de tenir el tipus de carnet adequat. Crec que és el carnet D, la veritat és que no és una temàtica que domini a la perfecció, però segons la meva investigació l’apropiat és el carnet D. A part d’aquest detall per poder ocupar aquesta feina has de parlar perfectament la llengua de la zona on et destinin i tenir unes habilitats socials remarcables. Perquè tots aquells que agafem el bus varies vegades al dia estem cansats de conductors mal educats, que no responen a les preguntes i que posen la música tan alta que no ets capaç d’escoltar el teu mp3.

Però bé, tret d’aquest detall, de la mateixa manera que per a ser xofer (podeu visitar l’anterior post), s’han de tenir una sèrie d’habilitats. Tot i que la discreció no és indispensable, si ho és la paciència. Són molts els viatgers que es dediquen a fer la punyeta als conductors, que fumen, posen la música del mòbil més alta que la del propi autobús… unes joies de persones a les que dia a dia el conductor ha de fer front.

Tot i els inconvenients de la feina, crec que si es té la paciència i la maduresa necessàries, tot plegat poden ser anècdotes a explicar als amics i familiars. Això sí, la característica que ha de diferenciar als conductors d’autobús és la responsabilitat. No tant d’arribar puntual a cada parada, fet que ja es pressuposa, sinó de responsabilitat perquè porta a moltes persones que depenen d’ell/a. Les infraccions, agafar una rotonda a la velocitat de la llum… son qüestions que no és poden fer per molt amics que siguem del perill. Si portem a gent, ells no són els culpables de la bogeria transitòria que patim.
Continue reading »

Comments (1)
Consells

Treballar des de casa

Avantatges vs inconvenients
By , on 10 de febrer de 2010

Treballar des de casa por ser de bojos

Treballar des de casa por ser de bojos

El somni laboral de molts es basa en el treball des de casa. Tot i que sembli una bona opció per a treballar, són moltes les persones que després de provar-ho han acabat per deixar-ho i tornar a les feines tradicionals. L’oficina, els caps, els companys de feina… són alguns dels molts detonats per creure que treballar a casa és la millor via laboral, però també són factors que fan que molts tornin al treball tal i com sempre l’hem entès.

Si estàs cansat d’aguantar l’entorn de treball segurament t’has plantejat treballar des de casa i és una molt bona opció, ja que dóna molta llibertat d’actuació en quant a rutina es refereix. S’ha acabat aixecar-se dues hores abans d’entrar a treballar, vestir-te, pentinar-te, esmorzar… Si treballes a casa et pots incorporar a la feina amb el pijama, esmorzar amb calma mentre comences la teva jornada laboral, etc. No cal aguantar al company del costat que sempre fa la punyeta i tampoc veure-li la cara al teu cap, cosa que s’agraeix, però… no tot és tant bonic.

Treballar des de casa pot convertir-se en un malson. Al no tenir una rutina establerta, és a dir, uns horaris fixes, per exemple, les persones que no són amigues de l’ordre poden acabar fartes. Com que els horaris els posa un mateix, la feina es pot acumular i… pam! Hores extra, i el que és pitjor, no pots fer culpable a ningú, perquè tú ets el teu pitjor enemic. D’altra banda existeixen altres motius que fan que l’assistència al treball s’enyori. Relacionar-se amb els companys, fer un cafè i criticar al cap… aquests detalls que fan cultura d’empresa, segur que m’enteneu. Si treballeu a casa… com a molt podeu sortir a la finestra a tafanejar, però res comparat amb l’emoció que té criticar al company del costat sense que se n’adoni.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, Formació, Professions, Temes clau

Escollir bé la carrera, el primer pas per a una bona vida laboral

By , on 27 de agost de 2008

Resulta curiós comprovar com moltes persones confessen creure haver-se equivocat a l’hora d’escollir la seva carrera per manca d’informació. Avui en dia hi ha tantes vies possibles per a informar-nos que això sembla impossible. Una de les raons per les quals això segueix passant és que, en sortir de l’institut, no tenim els mateixos coneixements ni la mateixa visió del món que quatre o cinc anys després. Per això, la majoria de les persones no aprofundeixen tot el que haurien en la situació professional dels estudis que comencen. A Feinespertreballar.cat no volem que t’equivoquis, i per això et donem algunes claus útils per a escollir la teva carrera universitària.

Escull les quatre o cinc carreres que més t’interessin i comença el teu pla d’acció. Busca informació a Internet sobre cadascua d’elles, registra’t a fòrums on pugui intercanviar impressions amb altres usuaris, fes una visita a l’orientador del teu institut… Com més preguntis més a prop estaràs de prendre la decisió correcta. Una de les fonts més importants que poden donar-te en primer persona la seva opinió són persones que estiguin cursant-la o ja l’hagin finalitzat. Aquesta serà la manera més eficaç de portar a terme el teu pla.
Continue reading »

Comments (1)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio