FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘contracte de practiques’

Temes clau

L’Estratègia d’Emprenedoria i Ocupació Juvenil del Govern espanyol contra l’atur juvenil

By , on 15 de març de 2013
Mariano Rajoy

El president Mariano Rajoy

El president del Govern, Mariano Rajoy ha presentat l’Estratègia d’Emprenedoria i Ocupació Juvenil (2013-2016), com a mesures urgent per poder lluitar contra l’elevat atur juvenil que pateix el país, que ronda el 55% a l’últim trimestre de l’any 2012, segons informa l’INE. En total, hi ha 100 mesures, però 15 d’elles ja s’aplicaran ja com a mecanisme per aturar aquest atur creixent. A la Moncloa es van reunir els responsables de la patronal, els sindicats i els empresaris més importants del país per plantejar les seves propostes. Els joves, com no podia ser d’altra manera, no hi estaven representats.

Per aquest projecte, el Govern es dotarà de 3.485 milions d’euros, que el 32% del qual estarà finançat pel Fons Social Europeu. I, en els propers quatre anys, tindran un impacte econòmic de 1.750 milions d’euros, que serviran per estimular la contractació, l’emprenedoria i la formació. Per la resta de 85 mesures que encara no s’aplicaran, però que ho faran al llarg dels propers quatre anys, es dotarà de 1.700 milions d’euros addicionals. Mariano Rajoy ha presentat aquest projecte com a fruit d’un diàleg amb els diferents actors socials, però els sindicats van afirmar públicament que no s’havia produït cap acord, que només es va discutir el text, no hi va haver consens.

Continue reading »

Comments (0)
Consells, ofertes de treball

Estudiants en pràctiques

Empresa vs estudiant/treballador
By , on 4 de febrer de 2010
Pràctiques a l'empresa

Pràctiques a l'empresa

Una de les víes que tenen les empreses per a contractar a persones amb la qualificació necessària per tal d’ocupar els llocs de treball que necessiten són els contractes de pràctiques. La majoria d’aquests treballadors són estudiants que bé han acabat fa poc els seus estudis, o encara están en procés. Naturalment tot està estudiat al mil·límetre i aquest tipus de contractes juguen amb la il·lusió dels estudiants, que capaços de fer la feina creuen que és possible trobar un lloc de treball estable que els permeti configurar la seva futura vida laboral.

La majoria de les empreses juga amb aquest tipus de contractes, assegurant que si l’estada a l’empresa de la persona en qüestió és satisfactòria pensaran en ell/a en quant existeixi una vacant disponible que s’ajusti al seu perfil. Però són molt pocs els afortunats, ja que la majoria acaba el seu contracte i ni tan sols són renovats per un curt període de temps. De fet, quan un estudiant en pràctiques ha complert el màxim de temps en l’empresa és obligació dels empresaris contactar-lo com a treballador normal i corrent, el que inclou un salari digne, així com vacances, pagues extra, etc.

Possiblement aquest tipus de situacions les creem nosaltres mateixos, és a dir, som massa joves per saber si el que ens diu el departament de recursos humans és cert o no. Estem molt segurs de nosaltres mateixos i creiem que si ens esforcem i donem el 100% quan de treball es tracta tindrem una recompensa, un contracte de treball. Però a quanta gent coneixeu que hagi tingut tanta sort? La motivació dels estudiants en pràctiques és una oportunitat per les empreses, que saben que disposen de la gent necessària per cobrir els llocs de treball que necessiten en un moment determinat. Penseu que si volguessin contractar a algú ho farien i no hi hauria tants llocs de gent en pràctiques.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio