FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘contracte a temps o parcial’

Professions

InfoJobs registra més de 100.000 ofertes laborals a principis d’any

La xifra és un 40% superior al Gener de 2013
By , on 27 de febrer de 2014

El portal d’ocupació InfoJobs ha registrat 105.728 ofertes de treball durant el passat mes de gener, el que suposa un creixement del 39,9% respecte el mateix mes de 2013. Aquesta situació confirma una tendència a l’alça en la contractació de personal per part de les empreses i, en menor mesura, per part de l’Administració Pública; oferint la possibilitat de reincorporar-se al mercat laboral.

No obstant, no tots els sectors tenen la mateixa demanda que altres. Segons el portal, gairebé set de cada 10 ofertes registrades a InfoJobs en el primer mes de l’any corresponien a l’àrea de comercial i vendes, informàtica i telecomunicacions o atenció al client. Aquestes són les àrees amb una major oferta laboral, fet que dóna suport als experts que anuncien que aquests sectors agafaran embranzida durant el 2014 i els anys posteriors com a motors generadors de feina.

En aquest sentit, el sector que més competència va registrar durant Gener ha sigut l’Administració d’Empreses, on una mitjana de 322 candidats es van inscriure per cobrir una vacant a una empresa d’aquest àmbit. En canvi, aquelles ofertes laborals que guardaven relació amb l’Administració Pública van ser les que menys competència van registrar; segons destaca InfoJobs, només una mitjana d’11 candidats es presentaven per cada vacant que es publicava a la web.
Continue reading »

Comments (0)
General

La UE proposa la creació d’un contracte únic obert

El contracte únic no distingeix entre els treballadors indefinits dels temporals
By , on 14 de maig de 2013
Bombers

La crisi justifica les modificacions de les condicions de tots els treballadors

László Ándor, el comissari europeu d’Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió, ha proposat a Espanya la creació d’un “contracte únic obert” que tingui una doble finalitat: lluitar contra l’elevada taxa d’atur, principalment juvenil, i acabar amb la segmentació de contractes que hi ha al mercat laboral del país. El cas és que aquest nou tipus de contracte no contempla distincions entre definit i indefinit. Ho ha presentat en el seminari ‘Garantia juvenil: generant oportunitats i ocupació per la joventut’ com a una idea que va sorgir al principi de l’actual crisi econòmica per un grup d’economistes i acadèmics agrupats en Fedea (Federació d’Estudis d’Economia Aplicada).

Segons explica Lászlo Ándor, Espanya és un dels països de la Unió Europea amb una desigualtat més àmplia pel què fa al tipus de treballadors. Hi ha una diferència molt important entre els contractes indefinits, perquè assegura que estan excessivament protegits, front els contractes temporals. Per això, la seva idea és desfer aquesta distinció i implantar un contracte únic i equivalent a tots els treballadors. Aquests mateixos experts de Brussel•les ja havien fet la petició a l’anterior president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. També s’ha fet una petició a realitzar més mesures i inversió econòmica per lluitar contra l’atur juvenil i no veure-ho com una despesa, sinó com un “retorn positiu”.

La patronal espanyola també reivindica la creació d’aquest tipus de contracte. La seva idea és que, després d’un període de prova, el treballador pugui tenir un contracte indefinit, però que es pacti prèviament amb l’empresa les condicions d’acomiadament en funció dels anys que es treballin. Des del govern, el ministeri de Fátima Báñez també ha mostrat la necessitat de realitzar una “simplificació administrativa” dels diferents contractes que existeixen. I els sindicats han rebutjat la proposta perquè asseguren que es redueix l’estabilitat de l’ocupació.

Continue reading »

Comments (0)
Formació

Nou contracte per combinar formació amb treball

By , on 18 de desembre de 2012
Formació

El paro juvenil es una lacra que hay que resolver a nivel europeo

La joventut és la més afectada per la crisi i l’atur. A tretze estats de la Unió Europea, l’atur juvenil supera el 25% i els països més afectats són Grècia i Espanya, que la xifra ronda el 55%. Per això, la Comissió Europea ha recomanat als països membres que prenguin mesures urgents per solucionar aquesta qüestió de manera que els menors de 26 anys no passin més de quatre mesos sense treballar o estudiar. Per això, cal un mitjà de col•laboració entre el sistema educatiu i el sistema empresarial, com també la participació de la Unió Europea mitjançant el Fons Social Europeu, amb un pressupost que encara està negociant-se.

El Govern espanyol ja ha anunciat les seves primeres mesures en aquesta matèria. La ministra de treball, Fátima Bánez, ha explicat la creació d’una norma que permet crear un model de formació professional dual inspirat en Alemanya. Consisteix en un contracte que preveu la formació i l’aprenentatge, concretament, dirigit per aquell segment de la població que ni estudia ni treballa (coneguts com els nini). Segons l’Enquesta de Població Activa, actualment, hi ha més d’un milió de joves aturats que no han finalitzat els seus estudis secundaris, d’aquí l’interès per revertir aquesta situació.

Els contractes permeten combinar la formació amb la feina, de manera que algunes matèries puguin ser convalidades per les hores treballades (principalment en mòduls de formació professional de grau mitjà o superior). Es la manera de potenciar i motivar als joves perquè puguin realitzar les dues tasques alhora sense cap tipus de problema, perquè no estiguin desocupats i a més continuïn aprenent i formant-se, amb avantatges com cobertura per atur. Ara per ara, aquest tipus de contracte va dirigit per joves d’entre 16 i 30 anys, tot i que l’edat màxima es rebaixarà fins als 25, amb una durada mínima d’1 any i màxima de 3.

Continue reading »

Comments (0)
empresa

Vaga indefinida a Avanzit Telecom a partir de dimecres

L’empresa a anunciat un ERE que deixarà al 28% de la seva plantilla al carrer
By , on 17 de juny de 2012

La resposta de la plantilla Avanzit Telecom davant l’ERE anunciat per l’empresa no s’ha fet esperar i s’estan organitzant vagues a partir del pròxim dimecres dia 20.

Avanzit Telecom tenia un contracte bucle amb Telefònica

Els motius els trobem en l’expedient de regulació de feina que l’empresa ha iniciat i que afectarà a un 28% de la plantilla. Avanzit Telecom ha finalitzat el contracte bucle que tenia amb Telefònica a Espanya pel que prestava servei a l’operadora a vuit províncies del país, una finalització que l’obliga a eduir dràsticament la seva plantilla. En total, 190 llocs menys de treball. A Astúries, per exemple, l’empresa tenia a unes 70 persones contractades per oferir el servei, de les que ara 20 es veuen al carrer.

En aquesta Comunitat Autònoma la retallada és més que significativa doncs Telefònica és l’única operadora de la regió, el que comporta una baixada de la qualitat del servei asturià.

Continue reading »

Comments (0)
ofertes de treball

Treballa de socorrista a l’estiu

La Seu d’Urgell ofereix dues places de socorrista per la piscina municipal
By , on 14 de abril de 2012

S’acosta l’estiu i amb ell la proliferació de llocs de treball que, si bé no són els ideals per realitzar tota la vida, sí que serveixen per aconseguir uns calerons extra. Un dels llocs de treball més demandats és el de socorrista i és que amb el calor i les vacances són poques les persones que no s’escapen algun cap de setmana a la platja o la piscina.

Un treball molt estiuenc

La Creu Roja és l’encarregada de coordinar gran part dels socorristes que hi ha a les platges espanyoles, pel que si vols treballar-hi i tens el títol de socorrista en aquesta especialitat, posa’t en contacte amb ells. A banda d’això, totes les piscines públiques i parcs aquàtics necessiten socorristes per controlar les piscines; en el primer cas hauràs de posar-te en contacte amb el teu ajuntament i sol•licitar el lloc de treball o estar pendent de les ofertes que van sortint als diferents webs de recerca de feina. De fet, al final del posts us deixem una oferta per treballar de socorrista a una piscina municipal a La Seu d’Urgell que potser us interessa!

Continue reading »

Comments (2)
Remuneració

Treballar a comissió

3 tipus de feina: venedor de plantilla, contracte mercantil o representant
By , on 25 de octubre de 2011

Segurament hem de buscar en la crisi la raó per la que s’estan estenent, com si d’un virus o una plaga es tractés, les ofertes de feina per treballar a comissió. I és que en aquest tipus de feina, en la que es cobra pel que es fa, es pot prescindir d’una relació laboral entre el contractant i el treballador; així, la remuneració mínima, la seguretat social, les vacances o les indemnitzacions passen a ser drets inexistents.

Si treballes picant de porta en porta te la jugues a trobar-la tancada

Les feines a comissió solen oferir una remuneració sobre la venta; es a dir, l’empresa dóna un producte a vendre al treballador i aquest haurà de servir-se de la seva cartera de clients (si és que la té) per col•locar el material. Només si es capaç de vendre el producte cobrarà un percentatge del seu preu. A vegades, molt poques, el treballador gaudeix d’un sou mínim que després complementa amb la comissió sobre els productes. Dins el tipus de treball a comissió trobem tres formes diferents de materialitzar-lo: el venedor de plantilla, el contracte mercantil i el representant.

En el primer dels casos, el venedor de plantilla, el treballador compleix un horari determinat i està sota el règim general de la Seguretat Social. La diferència amb un assalariat normal radica en la paga i és que el venedor de plantilla pot sobrar un sou normal, un sou base més comissions o només comissions, depenent del contracte. Si et toca treballar a comissió, fer-ho d’aquesta forma és el més convenient ja que es mantenen els drets laborals d’un treballador normal.
Continue reading »

Comments (0)
Formació

Estudiar i treballar, com combinar-ho?

No és impossible, sí difícil
By , on 6 de agost de 2010

Estudiar i treballar pot ser molt dur

Davant la pregunta habitual, estudies o treballes? Hi ha una resposta que sorprèn: les dues. I és que són molts els joves que durant la seva època d’estudiant han de convertir-se en treballadors, encara que sigui a temps parcial. Aquesta experiència que en un principi pot semblar negativa ja que no es pot dedicar tant de temps als estudis, es pot convertir, a la llarga, en un aspecte molt positiu. I és que els estudiants que han de compaginar els llibres i els diners solen guanyar amb la combinació un alt grau de responsabilitat. Una responsabilitat i maduresa que els que només estudien tardaran més anys en adquirir.

Les raons que et poden portar a treballar mentre estudies són tan diverses con situacions passen a la vida quotidiana: ajudar als teus pares amb el negoci familiar, aportar un sou a la família o simplement voler guanyar-te uns calerons i poder tenir més independència. Les raons són molt diverses però la feina extra que s’ha de fer és comuna.

Si necessites treballar hi ha un ampli ventall de llocs de feina als que pots dedicar-t’hi a temps parcial. Empreses com les tendes de roba o menjar ràpid (Zara o McDonald’s, per exemple) tenen una constant necessitat de treballadors temporals.
Si no és aquesta l’opció que busques pots intentar aconseguir treballar de becari a alguna empresa relacionada amb el que estàs estudiant, s’ha de dir que aquí el sou no serà molt elevat però guanyaràs en experiència i responsabilitat igual que a qualsevol altre treball, fins i tot potser més ja que estaràs fent contactes per quan puguis treballar com a qualsevol. Aquest tipus de feina és molt positiva a l’hora d’aconseguir un bon currículum, ja que seran moltes les empreses per les que podràs passar de becari.
Continue reading »

Comments (0)
ofertes de treball

Feina per aquest estiu, estàs a temps!

Cada cop hi ha més joves que decideixen buscar alguna feina a l’estiu
By , on 31 de juliol de 2010

Empreses com Zara busquen treballadors a l'estiu

Tots sabem que a l’hora de buscar feina qualsevol ajuda és bona, sobretot ara que sembla que totes les portes estan tancades. És el moment d’obrir alguna finestra i deixar que l’aire fresc entri, ja n’hi ha prou de crisi i més crisi. Per mi, la millor opció per treballar a l’estiu és ser monitora a un casal. És una feina divertida i dinàmica on pots treballar i passar-t’ho bé alhora. A més, no és massa complicat aconseguir una plaça ja que són molts els casals que existeixen i que necessiten gent amb empenta per ocupar-se dels nens i fer que passin un bon estiu. L’únic indispensable per treballar com a monitor és tenir el diploma de monitor de lleure.

Per obtenir el títol s’ha d’assistir a un curset. Aquest curs té una durada mínima de 275 hores repartides en: 100 hores d’etapa teòrico-pràctica, 150 hores de pràctiques i 25 hores de treball personal. És requisit indispensable ser major d’edat. A la web de la generalitat trobaràs informació sobre aquesta professió i fins i tot quan es fan els cursos per aconseguir el diploma.

Però si els nens no són el que més t’agrada i prefereixes un altre tipus de feina existeixen altres ofertes per poder treballar. Els grans magatzems, com El Corte Inglés o Decathlon estan buscant contínuament a nou personal per incorporar-se a les seves files, això és a causa del continu flux de gent que passa per l’empresa de forma temporal. Només has d’acostar-te a alguna de les seves tendes i deixar el teu currículum, potser no et trucaran al moment, però de seguida que necessitin a algú contaran amb tu.
Continue reading »

Comments (1)
Consells, ofertes de treball

Estudiants en pràctiques

Empresa vs estudiant/treballador
By , on 4 de febrer de 2010
Pràctiques a l'empresa

Pràctiques a l'empresa

Una de les víes que tenen les empreses per a contractar a persones amb la qualificació necessària per tal d’ocupar els llocs de treball que necessiten són els contractes de pràctiques. La majoria d’aquests treballadors són estudiants que bé han acabat fa poc els seus estudis, o encara están en procés. Naturalment tot està estudiat al mil·límetre i aquest tipus de contractes juguen amb la il·lusió dels estudiants, que capaços de fer la feina creuen que és possible trobar un lloc de treball estable que els permeti configurar la seva futura vida laboral.

La majoria de les empreses juga amb aquest tipus de contractes, assegurant que si l’estada a l’empresa de la persona en qüestió és satisfactòria pensaran en ell/a en quant existeixi una vacant disponible que s’ajusti al seu perfil. Però són molt pocs els afortunats, ja que la majoria acaba el seu contracte i ni tan sols són renovats per un curt període de temps. De fet, quan un estudiant en pràctiques ha complert el màxim de temps en l’empresa és obligació dels empresaris contactar-lo com a treballador normal i corrent, el que inclou un salari digne, així com vacances, pagues extra, etc.

Possiblement aquest tipus de situacions les creem nosaltres mateixos, és a dir, som massa joves per saber si el que ens diu el departament de recursos humans és cert o no. Estem molt segurs de nosaltres mateixos i creiem que si ens esforcem i donem el 100% quan de treball es tracta tindrem una recompensa, un contracte de treball. Però a quanta gent coneixeu que hagi tingut tanta sort? La motivació dels estudiants en pràctiques és una oportunitat per les empreses, que saben que disposen de la gent necessària per cobrir els llocs de treball que necessiten en un moment determinat. Penseu que si volguessin contractar a algú ho farien i no hi hauria tants llocs de gent en pràctiques.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, Remuneració, Temes clau

Tens un contracte per obra i servei?

Cal conèixer totes les condicions
By , on 11 de maig de 2009
Obra i servei, treball per a tasques excepcionals

Obra i servei, treball per a tasques excepcionals

Sempre és molt important conèixer quin tipus de contracte i condicions t’ofereixen en una possible feina abans de signar. El contracte per obra i servei és un altre tipus de contractació molt típica entre les empreses. Ha de fer-se sempre per escrit i registrar-se en l’Oficina d’Ocupació. És aquell que es fa per a contractar a un treballador per a realitzar un tipus d’obra o prestar un servei amb autonomia i sustantividad dintre de l’activitat de l’empresa, és a dir, no seria legal contractar per obra per a l’activitat ordinària de l’empresa.

Aquest contracte sol tenir una durada incerta, atès que aquesta en funció de la durada de l’obra. Hi ha documents que si que fixen una durada aproximada, és només orientativa perquè el treballador pugui saber si estarà lligat a aquesta empresa dos o dotze mesos. A més, poden fer-se pròrrogues. La jornada pot ser a temps complet o a temps parcial. La retribució es fa en funció del conveni col·lectiu.

D’altra banda, també existeix un període de prova que varia en funció de les característiques de l’empleat. El contracte acaba quan es finalitzi l’obra o servei i també en cas que es produeixi una denúncia d’alguna de les parts. Aquest tipus de contracte es pot convertir en indefinit. Existeixen tres casos:
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio