FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘com funcionar amb small basic’

Consells

Nokia llançarà l’App ‘JobLens’ a Espanya

L’aplicació troba ofertes de feina per a l’usuari
By , on 11 de març de 2014

L’empresa de telefonia mòbil Nokia ha anunciat l’adaptació per a Espanya de l’aplicació ‘JobLens’, que permet als que busquen una feina accedir a les diferents ofertes disponibles al territori, poder filtrar-les per companyia, paraula clau, distància i banda salarial. Aquest anunci s’ha realitzat durant la celebració del Mobile World Congress de Barcelona d’aquest 2014, on els creadors de ‘smartphones’ han presentat les novetats del sector.

Segons ha explicat la empresa, els usuaris que descarreguin als seus ‘smartphones’ l’App ‘JobLens’ tenen la possibilitat de veure directament en el seu mòbil les ofertes de feina en un mapa. Tot i així el màxim potencial d’aquest aplicació es gaudirà als dispositius Lumia (fabricat per Nokia) compatibles, gràcies a la realitat augmentada. Fins i tot l’aplicació permet identificar a través de les xarxes socials a altres persones que treballen en l’empresa on hi ha l’oferta de treball.

Per a funcionar, l’aplicació treu la informació de les vacants lliures de les dades d’importants serveis de cerca d’ocupació al mercat espanyol. Així doncs, ‘JobLens’ inclou una combinació de continguts i recursos globals i locals, entre els quals es troben el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), cercadors online de feina Indeed i LinkedIn; i altres eines i xarxes per facilitar la comunicació com HERE Maps, Kyero.com, Twitter, Facebook i Windows Live.

Continue reading »

Comments (0)
ofertes de treball

Ampliació del període d’inscripció per al professorat de la Qualificació Complementària a Alemanya

El professorat universitari de la Xarxa Vives té fins el 9 de març per presentar la sol•licitud
By , on 20 de març de 2012

El programa formatiu impulsat per l’Institut Ramon LlullQualificació complementària en llengua i cultura catalanes’ a Alemanya amplia el seu període de presentació de sol•licituds per part del professorat d’universitats de la Xarxa Vives fins el 9 d’abril, així que si compleixes els requisits i vols treballar a Alemanya, envia la teva sol•licitud!

Omple el formulari i treballa a Alemanya!

La Qualificació complementària en llengua i cultura catalanes és un programa formatiu aplicat de forma addicional als estudis de grau i màster en universitats alemanyes. Una iniciativa que vol implicar la comunitat científica i dcent del món de la catalanística a Alemanya. Aquests estudis s’estructuren en dos mòduls: el primer és un mòdul bàsic de llengua i cultura catalanes i el segon un mòdul especialitzat en Economia i empresa, Periodisme i mitjans de comunicació, Patrimoni i gestió cultural o Dret i ciències polítiques. D’aquesta forma els estudiants d’aquesta Qualificació poden adquirir una competència B1 en llengua catalana (Marc Comú de Referència per a les llengües) i uns coneixements bàsics en alguna de les àrees d’especialització.

Continue reading »

Comments (0)
Consells

Crear bon ambient al treball

Idees per als caps per a fomentar un bon clima de treball
By , on 13 de febrer de 2012

En certa manera, treballar en una empresa es com jugar en un esport d’equip: ambdós funcionen per dinàmiques i és necessari tindre un bon ambient per a poder funcionar millor. Per tant, és important per una empresa que els seus treballadors s’hi trobin a gust i que la plantilla estigui cohesionada per millorar el rendiment. Tot això és responsabilitat del cap, que ha de saber gestionar el bon ambient laboral. No obstant, no és tan fàcil com sembla tindre als empleats contents però conèixer una sèrie de tècniques per tindre un bon ambient laboral poden ser d’utilitat.

Crea bon ambient de treball a la feina

Crea bon ambient de treball a la feina

La figura del cap és molt important per als empleats: l’actitud i les accions envers els treballadors dels quals n’és responsable tenen un impacte directe en la moral de cada treballadors al seu càrrec. Per tant, és el cap qui ha de propiciar un bon clima per a treballar. No hi ha una regla d’or ni un truc fàcil, però si que existeixen un seguit de dinàmiques que es poden aplicar en totes les empreses de mode que es fomenti un bon ambient laboral.
Continue reading »

Comments (0)
Consells

Estàs buscant feina per aquest Nadal?

Infojobs t’ofereix una sèrie de consells
By , on 12 de desembre de 2011

Amb motiu de la campanya de Nadal augmenten les oportunitats d’aconseguir una feina, tot i que aquesta sigui temporal. Amb motiu d’aquest augment de la demanda Infojobs ha publicat un informe en el que analitza alguns dels punts bàsics del treball en aquesta època de l’any i en el que llança una sèrie de recomanacions per aquelles persones que busquin feina.

Les compres nadalenques obliguen als comerços a augmentar el seu nombre de treballadors

Els sectors amb més oferta de treball són el d’atenció al client, amb un 37’10% i venta al detall, amb un 30’63%; com veiem, junts conformen més de la meitat de l’oferta laboral durant el Nadal, pel que són sectors a tenir molt en compte. Pel que fa al perfil del treballador, es demanen sobretot persones joves, amb poca experiència i amb uns estudis mínims; això es a causa de que els llocs de feina que s’ofereixen són en càrrecs de baixa responsabilitat i en conseqüència amb un sou baix. Tot i així, és una bona forma d’accedir al mercat laboral en un moment en que l’accés està molt restringit.

Pel que fa als consells que des d’Infojobs es donen a les persones que busquen treball, trobem:

Continue reading »

Comments (0)
Formació

Dentista, una professió vocacional i familiar

Són molts els fills d’odontòlegs que decideixen estudiar el mateix que els seus pares
By , on 4 de maig de 2011

Una de les majors pors dels nens és anar al dentista

Si féssim un llistat de professions vocacionals o que es porten a la sang la de dentista seria una de les primeres a la llista. Són moltes les persones que estudien aquesta carrera per tradició familiar; la mare, el pare o els dos tenen una consulta i inculquen al nen des de petit la passió per aquesta ciència i és que créixer entre aparells odontològics, mascaretes i reconstruccions dentals té les seves conseqüències.

Per ser dentista el principal procediment que s’ha de portar a terme és estudiar el grau d’odontologia, el que fins fa uns anys era la llicenciatura en odontologia. El grau consta d’un pla d’estudis dividit en 5 anys en el que trobem assignatures comuns amb els estudis de medicina (sobretot a primer) com anatomia humana, histologia o neurobiologia. Així com anem avançant anem trobant més assignatures pròpies i úniques dels odontòlegs com Periodòncia o Sistema bucodental. A través d’aquests estudis es pretén proporcionar:
Continue reading »

Comments (0)
empresa

“Si no estàs a Internet, no existeixes”; fes-te un web!

El primer lloc al que acudeix el client per demanar informació és a Internet, si no estàs a la xarxa, et trobarà?
By , on 18 de març de 2011

Fes que tothom pugui conèixer la teva empresa

La presència a la xarxa s’ha tornat avui dia, a nivell laboral, indispensable. La frase: “Si no estàs a Internet, no existeixes”, que fa uns anys ens podia semblar desmesurada és a dia d’avui una realitat, i una realitat ben seriosa. Quan escoltem parlar d’alguna empresa, volem informar-nos dels preus que ens ofereixen o quina és la seva principal tasca, no agafem el telèfon i truquem al número d’informació de la mateixa. En lloc d’això, obrim el nostre ordinador, ens connectem al seu portal web i naveguem pels seus continguts.

És per aquest motiu que no n’hi ha prou amb tenir un web. A més de tenir-lo, hem d’aconseguir que aquest sigui bo. Què vol dir que sigui bo? Us estareu preguntant, doncs que tingui una navegació senzilla, que sigui fiable i ràpid. Quan un client potencial entra al nostre portal ha de fer-se l’idea, només amb un cop d’ull, de quin és l’objectiu de la nostra feina. Per això, és molt més recomanable estructurar-la amb pestanyes i apartats que ficar tota la informació en una mateixa pàgina. Si l’usuari s’atabala amb massa lletra tornarà enrere i buscarà alguna altra opció.
Continue reading »

Comments (0)
empresa, Formació, ofertes de treball

El mercat laboral alemany, més accessible

S'ha arribat a un acord de col•laboració a través de la xarxa EURES
By , on 3 de març de 2011

A l'última visita d'Angela Merkel a Espanya es va acordar aquesta col·laboració

La col•laboració entre els Serveis Públics de Treball d’Espanya i Alemanya és ja una realitat. Durant l’última visita de la canceller Angela Merkel al país es va firmar un acord que facilitarà l’entrada dels joves espanyols al mercat laboral alemany. La col•laboració es farà a través de la xarxa EURES, amb la que es portarà a terme la selecció de personal qualificat espanyol per treballar a Alemanya en els sectors de sanitat, enginyeria, docència, hostaleria i turisme.

Si estàs interessat en obtenir informació d’aquestes ofertes només has d’enviar un correu electrònic amb les teves dades de contacte i informació laboral a la direcció: grupo.eures.alemania@sepe.es, indicant a l’assumpte del correu la referència de l’àmbit professional al que corresponguis:

Sanitat: RFA. EURES Sanidad-Alemania
Enginyeria: RFA. EURES Ingeniería-Alemania
Docència: RFA. EURES Docencia-Alemania
Hostaleria i Turisme: RFA. EURES Turismo y Hostelería-Alemania

Les persones que pertanyin a algun altre àmbit professional però que també estiguin interessades en treballar a Alemanya poden enviar un correu electrònic amb l’assumpte: RFA. EURES otros-Alemania. En una primera fase del projecte s’elaborarà un llistat amb les persones interessades, més endavant es contactarà amb cada una d’elles per tractar cada situació personalment.
Un requisit bàsic per ser acceptat en aquesta col•laboració és tenir com a mínim un nivell intermedi d’alemany; el que equivaldria a un B1/B2 segons el Marc comú europeu de referència per les llengües.
Continue reading »

Comments (0)
empresa, ofertes de treball

Imperi Inditex, una font de treballs molt variats

Marques com Zara, Pull & Bear o Massimo Dutti pertanyen a aquest gegant comercial
By , on 23 de gener de 2011

La presència a nivell internacional d'Inditex és enorme

Parlem avui d’una de les empreses espanyoles que més diners mou tant dins el mercat nacional com internacional: Inditex. Aquest grup, amb la seva gran quantitat de marques i sucursals ha traspassat la frontera de les empreses per convertir-se en un imperi, l’imperi Inditex. Com a tal i gràcies a la seva considerable grandària, pot oferir feina a diferents nivells i en diferents sectors, facilitant que puguis trobar el teu treball ideal dins l’empresa.

Existeixen quatre sectors en els que treballar a Inditex: creatiu, corporatiu, logístic i vendes; cada un dels quals necessita un tipus diferent de professional, amb unes característiques i formació específica. Si comencem per el que està més a la vista del públic, el de les vendes, trobem que a una tenda de l’empresa Inditex (entre les que trobem Zara, Stradivarius, Oysho o Pull & Bear, sense oblidar Massimo Dutti) existeixen diferents nivells professionals, és a dir, una jerarquia. Trobem als caixers, dependents, coordinadors, encarregats i caps de zona, cada un dels quals té una feina determinada que fa que l’engranatge funcioni a la perfecció.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, empresa

L’estrès és una de les principals causes de baixa laboral

Seguir una sèrie de pautes pot ajudar en gran mesura a reduir aquest problema
By , on 26 de desembre de 2010

L'estrès i l'angustia són una de les malalties laborals més freqüents

La segona causa de baixa laboral a la Unió Europea és l’estrès. La pressió que la feina ens causa pot tenir conseqüències sobre la nostra salut, per això és convenient tractar-la i no menysprear-la. Un treballadors estressat és molt menys eficaç i inestable i per tant menys productiu. Actualment, a causa de l’escassetat de treball i els problemes per els que passen moltes empreses, a l’estrès causat pel treball hem d’afegir-hi el resultant de la inestabilitat de la feina; la pressió per l’acomiadament de la feina, la baixada de sou o les modificacions estructurals del lloc de feina es sumen a les ja existents i empitjoren l’estat del treballador.

És evident que hi ha alguns factors que ocasionen aquest estrès que no podem canviar, com la conjuntura mundial que vivim; per això hem d’intentar disminuir els aspectes en els que si podem incidir. Per això, establir una sèrie de pautes ens ajudarà a reduir en bona mesura l’estrès laboral. Algunes d’aquestes mesures són:

Horaris de feina: Respectar i complir tant el nostre horari de treball com els dels altres treballadors. La conciliació de la vida familiar amb la laboral és bàsic per trobar l’equilibri, per això poder organitzar-les és fonamental.
Participació i control: Deixar que els treballadors aportin idees que afecten directament a la seva feina fa que es sentin actius i útils en el seu lloc de feina i per tant que disminueixi la frustració que puguin sentir.
Càrrega de feina: Tots tenim un límit i intentar assolir més del que podem només incrementa el nivell d’estrès. Ser conscient de les nostres possibilitats i capacitats i les de la resta de treballadors farà que les tasques es puguin repartir millor d’acord amb la realitat.
Càrrecs: Definir quines són les tasques i responsabilitats de cada treballador farà que tots sàpiguen quin és el seu àmbit d’actuació i els seus marges. Així, es centraran únicament en la seva tasca.
Entorn social: Ajudar a la creació d’un entorn laboral idoni per la productivitat. En aquest punt també podríem afegir l’estabilitat entorn al futur de cada treballador i evitar, com dèiem abans, el neguit per la continuïtat a l’empresa.

Aquestes mesures varen ser redactades per l’Institut Nacional de Seguretat i Salut Laboral dels Estats Units, per tal de donar pautes per disminuir l’estrès dels treballadors. Unes pautes necessàries en els temps que corren i vitals per aconseguir el màxim rendiment dels treballadors.

Foto: Fallen Angel a Flickr

Comments (0)
Professions

Traductor i intèrpret, un treballador internacional

Una de les sortides professionals més demandades és als organismes internacionals
By , on 24 de desembre de 2010

La diversitat lingüística és molt important per la UNESCO

En relació a aquesta disciplina i tot i que no sembra cap precedent, Espanya es troba en una posició capdavantera en quant a l’estudi de la Traducció i la Interpretació davant la resta d’Europa. Per què? Perquè compta amb una carrera universitària dirigida únicament a aquest tipus d’ensenyament. A la resta d’Europa i agafant el Regne Unit com a màxima referència només existeix la possibilitat d’estudiar aquesta disciplina a partir d’un postgrau o màster. Així, per exemple a la Universitat de Salford s’imparteix un màster en Traducció i Interpretació i a la Universitat de Reading un màster en Interpretació. Tot i que el nivell d’aquests cursos, en particular, és molt alt, a Espanya comptem amb l’avantatge de poder focalitzar el nostre aprenentatge en aquesta disciplina des dels 18 anys.

Aquest aspecte ens dóna un cert avantatge respecta de la resta de comunitaris, tot i que no és garantia en absolut de feina. Centrant-nos precisament en les sortides professionals que la Traducció i la Interpretació obre, és evident que en els organismes internacionals existeix un mercat molt ampli. Concretament a la UNESCO (Organització de les Nacions Unides per l’Educació, la Ciència i la Cultura) hi ha una necessitat laboral de traductors i intèrprets constant.

Traducció, Interpretació i Revisió són tres dels principals pilars que composen la UNESCO ja que ofereixen la possibilitat de comunicació i comprensió entre els diferents països. Actualment el francès i l’anglès són els dos idiomes de treball més destacats, però també s’utilitzen altres llengües oficials com són l’Espanyol, l’àrab, el rus o el xinès. Així, per entrar a formar part de la plantilla de l’organització és essencial tenir com a llengua materna o de expressió més freqüent alguna d’aquestes sis llengües, així com un coneixement bàsic de la llengua i la cultura anglesa i francesa.
D’aquesta forma podem accedir a dos tipus de llocs de treball:
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio