FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘casa’

empresa

És un bon moment per treballar a Ikea

L'empresa millora els seus beneficis a nivell mundial gràcies als mercats emergents de Xina i Rússia.
By , on 16 de octubre de 2013

Ikea és una empresa molt important a nivell europeu, encara que la seva situació actualment no sigui gaire favorable. La crisi econòmica ha afectat també a aquesta companyia, tot i que els beneficis que obté segueixen sent elevats, i això suposa millors possibilitats per feina. L’empresa sueca va augmentar la xifra de ventes en un 3’1% respecte el darrer exercici fiscal, que suposa un augment de 27.900 milions d’euros de benefici. Ara bé, aquesta pujada és provocada, principalment, per les vendes realitzades als països emergents com ara Rússia i la Xina. A Europa també s’ha produït una augment en les vendes respecte l’any passat, però no tant gran. Encara hi ha un estancament important degut a la crisi que pateix la Unió Europea.

Europa, però, continua sent el mercat més important de la companyia sueca. El 70% de les vendes es realitzen aquí, però els ciutadans europeus, especialment els del sud del continent, no es troben en el seu millor moment econòmicament. Aquest estancament s’ha vist compensat per les vendes als Estats Units, com també Rússia i la Xina. I això ha implicat que encara sigui una bona empresa, amb bons resultats i beneficis.

Ikea s’ha caracteritzat per distribuir mobles de baix cost, amb unes instal·lacions molt ben preparades per fer sentir els clients com a casa, amb restaurant i amb tot tipus d’objectes per la llar. El haver de muntar cadascú els seus mobles a casa, implica part de l’experiència que genera l’empresa, com un moment a compartir en família. Però de cara als propers anys, fins el 2016, l’empresa ha assegurat que apostarà per l’eficiència energètica. Durant el darrer any, s’han distribuït més de 20 milions de productes d’il·luminació LED, que suposen un estalvi energètic pels clients molt important. Així que properament tot serà amb LED, per tal de satisfer els compradors. Continue reading »

Comentaris tancats a És un bon moment per treballar a Ikea
ofertes de treball

Marxar a l’estranger com una Au Pair

Consisteix en cuidar les criatures d'una família amb la qual cal conviure durant un temps limitat.
By , on 10 de octubre de 2013

au pair

Els joves han de buscar a l’estranger les possibilitats laborals que no es faciliten al nostre país. És per això que han d’emigrar cap a països com Alemanya o Regne Unit en busca de feines més qualificades en funció de la seva formació, o poc qualificades per poder adaptar-se i millorar l’idioma. Hi ha una opció molt plantejada per molts que consisteix en l’Au Pair. És una paraula francesa que serveix per denominar una persona que és acollida temporalment per una família per tal que cuidi les criatures. Cal anar amb molt de compte, cal pactar molt bé en cada cas les condicions, perquè pot passar que s’aculli a l’Au Pair com a cuidadora dels nens i netejadora de la casa.

Normalment, quan parlem d’Au Pair, són noies les que realitzen aquests projectes, però òbviament també és permès per nois fer-ho. Cal que cuidin dels nens, ja sigui despertant-los, portant-los a l’escola, jugant amb ells, ajudant-los a estudiar i fer els deures, etc. I, per suposat, també cal ajudar a les feines de casa, com és ara recollir i netejar, però sense arribar al límit de ser mestressa. Abans de realitzar el viatge cal que les dues parts pactin les condicions. És una feina remunerada, així que s’obtindran uns ingressos que poden ser més que suficients per visitar la localitat on es visqui.

Cal aprendre a conviure amb la família i amb les criatures durant tot el temps. Tot i que se sol cedir alguns dies lliures. És possible poder viure amb la mateixa família, el que suposa un estalvi en allotjament i manutenció. Un cop s’arribi al país en concret, també hi ha forma de conèixer altres Au Pair per ampliar les relacions socials i no limitar-la només a la família i els nens. Són moltes persones d’altres països que proven l’experiència, perquè suposa una immersió lingüística important.
Continue reading »

Comentaris tancats a Marxar a l’estranger com una Au Pair
Professions

Diversitat de feines des de casa

By , on 19 de novembre de 2012
Treball casa

Treballant des del sofà de casa

Amb l’arribada de les noves tecnologies, cada vegada és més fàcil estar comunicat a tot arreu. Inclús no cal estar present en els llocs importants, perquè hi ha la possibilitat d’estar connectat mitjançant els dispositius mòbils. Amb això, també s’augmenten les possibilitats laborals i es pot treballar des de casa sense haver d’anar a una oficina i realitzar les mateixes tasques sense cap problema. Òbviament, hi ha els seus inconvenients, com una menor socialització i major dificultat a l’hora de marcar un horari fix, però els temps estan canviant i aquest tipus de feina es comença a veure amb total normalitat i es troba en expansió, probablement perquè és igual de productiu.

Hi ha diferents tasques que es poden realitzar des de casa. Per exemple, el teleoperador. És una feina de sobres coneguda, perquè moltes vegades ens hem hagut de posar en contacte amb ells per resoldre dubtes, o s’han posat en contacte ells amb nosaltres, casualment sempre a l’hora de la migdiada, per explicar-nos les millors ofertes en telefonia i Internet. El que passa és que aquests treballadors poden estar a una oficina amb altres companys o poden realitzar les seves tasques des de casa seva.

Però també hi ha la possibilitat de ser blogger. És una feina que poden realitzar, principalment, periodistes, comunicadors i escriptors. Avui dia és molt senzill crear una pàgina web o un blog, com també actualitzar-lo i escriure-hi articles freqüentment. També hi ha una part molt important que consisteix en interactuar amb les xarxes socials per obtenir visites i èxit. És una feina que no necessita cap espai concret per realitzar-se, només un ordinador amb connexió a Internet, per tant es pot fer des d’una oficina o bé des de casa. I en relació amb aquesta feina, també hi ha l’edició, perquè moltes editorials també busquen la feina d’editors per tal que els hi ajudin a corregir els textos i editar-los correctament. Per això, tampoc cal treballar en una oficina, sinó que també es pot fer des de casa.

Continue reading »

Comments (0)
Professions

Els treballadors de les llars cotitzaran des de la primera hora de feina

Una bona noticia dins els negres temps que viuen els drets socials
By , on 16 de setembre de 2011

I dins aquesta negativa boirina de retallades, dèficits i crisis sembla que un raig de llum despunta per sobre dels altres: el canvi en el règim de contractació dels treballadors de la llar. Un canvi que s’ha introduït dins l’esmena a la reforma de les pensions que va proposar el Grup Socialista fa uns mesos. Així, a parir de l’1 de gener del 2012 els treballadors de la llar començaran a cotitzar a partir de la primera hora treballada i no només en el cas que la jornada laboral superi les 80 hores mensuals (o les 72 si es treballa per més d’una persona).

Netejar la casa serà, a partir de l'any que ve, una feina més justa

Tot i que la nova normativa entri en vigor a partir de l’1 de gener del pròxim any no serà fins sis mesos naturals després que rebrà caràcter obligatori i és que és necessari donar un període de marge perquè tant treballadors com contractants adaptin les seves economies i rutines. Així, i molts anys després, els treballadors de la llar poden estar orgullosos d’haver aconseguit un avanç en temps de crisis, l’avanç de poder entrar dins el Règim General de la Seguretat Social. En el contracte que a partir d’ara s’haurà de fer a aquest sector laboral, s’hauran d’especificar les hores que es treballa a la setmana; el salari que rep a canvi el treballador o el salari en espècies, si és el cas; i el compte bancari per poder domiciliar la cotització.

Continue reading »

Comments (0)
empresa

Ikea vol que els seus treballadors encaixin a la perfecció amb la seva filosofia

Humilitat, simplicitat, entusiasme, treball en equip... són algunes de les característiques que defineixen l’empresa
By , on 16 de desembre de 2010

Si quan fas el test és aquest el missatge que et surt, ets un bon candidat per la feina!

T’agrada muntar els teus propis mobles? Els mobiliari de casa teva tenen noms com Högt, Fräck o Konvalj? A l’entrada de casa teva tens la típica catifeta amb l’eslògan “Benvingut a la república independent de casa meva”? Si les respostes a aquestes preguntes han estat afirmatives és que vius connectat amb l’esperit Ikea, una línia de disseny, comoditat i treball molt especial i fàcil de reconèixer. Però, aquesta sintonia és suficient per treballar a la l’empresa? La resposta és no i per evitar entregues de currículums i entrevistes innecessàries l’empresa Ikea ha elaborat al seu portal web tot un seguit de pautes, tests i explicacions per reconèixer als treballadors que tenen l’esperit Ikea del treball. D’aquesta forma, tant el potencial treballador com el personal de recursos humans s’estalvien uns processos innecessaris. Si et llegeixes la política de l’empresa, la descripció que tenen de l’empleat ideal i fas el test de compatibilitat sabràs de seguida si val la pena enviar un currículum o no.

Ikea descriu la seva forma de treballar a partir de nou punts: humilitat, Simplicitat, entusiasme, reptes, responsabilitat, tot és possible, treball en equip, formació i consciència en els costs.

Pel que fa a la humilitat Ikea és defineix com una empresa que aprèn constantment dels seus treballadors, clients, proveïdors… fins i tot de la competència. Pel que està sempre en constant evolució. La simplicitat és bàsica en la seva rutina (de fet, si no fos així no seriem capaços de muntar una prestatgeria per les copes sense ajuda de cap expert); “intentem buscar les solucions més lògiques i senzilles”, diu la seva política. En relació a l’entusiasme, els treballadors d’Ikea expliquen que no treballen “ només pels diners” sinó perquè els motiva la feina que duen a terme. Preguntar el perquè de totes les coses i assumir dia rere dia nous reptes és una de les qualitats més definitòries de l’esperit Ikea. Si parlem de responsabilitat, tot i que a l’empresa existeix una jerarquia, si una persona amb un rang superior ha de fer alguna cosa que no li correspon en aquell moment la fa; “les coses s’han de fer, i les fem”, diuen.
Continue reading »

Comments (0)
Formació, Professions

Treballador social, l’autèntic pilar de l’Estat del Benestar

Persones que dia rere dia vetllen perquè totes les persones tinguem les mateixes oportunitats
By , on 15 de novembre de 2010

Ser major no implica estar sol i tancat a casa. Els treballadors socials dinamitzen moltes activitats per les persones majors

Viure en un Estat del Benestar suposa tenir unes polítiques i ajudes de caràcter social que permetin a qualsevol persona de la societat trobar el seu camí i la seva tasca; és a dir trobar la forma de guanyar-se la vida. Tot i així, hi ha un percentatge de persones que, per situacions personals o professionals, s’han vist abocades a viure al marge d’aquesta societat i per tant a créixer a un ritme diferents al que ho fan les persones de dins. Són les persones sense feina, sense família, sense casa… persones que per molt que ho intentin no poden enganxar-se, elles soles, al tren de la societat.

Per evitar i millorar la situació d’aquestes persones hi ha els treballadors socials, professionals de caràcter social que velen per la igualtat de totes les persones. Els objectius d’aquests treballadors, així com venen desenvolupats al pla d’estudis d’aquest grau a la Universitat de Barcelona, són:

Promoure processos d’inclusió en la societat, de prevenció de l’exclusió i de protecció de persones en situació de vulnerabilitat. És a dir de velar per aquelles persones que viuen al marge de la societat i de provenir-los de les eines perquè puguin introduir-s’hi.
Reduir i prevenir desigualtats i injustícies socials.
Millorar el benestar d’individus i de comunitats.
Informar, orientar, aconsellar i ajudar persones perquè accedeixin a serveis, programes i recursos socials. I és que la seva tasca no es basa només en els més desfavorits sinó que també treballen perquè la resta de persones també aconsegueixin avantatges en matèries socials, parlem per exemple de actuacions especials per a famílies nombroses.
Fomentar la defensa de drets socials i cívics que afecten la ciutadania individualment o col•lectivament.
Comprometre’s amb l’acció social, civil i política per produir canvis a través de la crítica i la proposició a fi de millorar la cohesió social. Són la vertadera oposició, les persones que lluiten i demanen al govern noves millores.
Promoure societats més estables, harmonioses i respectuoses amb les cultures, ideologies i creences, promocionant i respectant els drets humans universals i els valors d’una cultura de pau i democràtica.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, empresa

La residència a la feina

N'esteu completament segurs?
By , on 25 de juny de 2010

Viure a la feina, com ho portaries?

Molts de nosaltres ens hem de començar a preparar 2 hores abans de començar a treballar. Tots els que treballem a les grans ciutats i no tenim cotxe ens toca agafar el transport públic i afrontar una hora de viatge per arribar a la feina just a temps. Segurament molts penseu que tan de bo poguéssim viure ben a prop. Doncs bé, no penseu que això no s’ha pensat prèviament. Moltes empreses comencen a apostar per crear una mena de ciutat que conté tot tipus de facilitats per als treballadors. Això vol dir que el lloc de la feina es troba en un recinte. En aquest espai podem trobar botigues, restaurants, supermercats, gimnàs, bars i fins i tot edificis reservats per als treballadors que vulguin tenir una residència a la pròpia feina.

I és que tot plegat té els seus avantatges, però crec que els inconvenients són més grans. En quant als avantatges, podem dir que no cal despertar-se 2 hores abans per tal d’arribar puntuals a la feina. S’ha acabat matinar, podem despertar-nos amb mitja hora de temps i arribar a l’oficina a l’hora corresponent. També és positiu a l’hora de dinar, perquè les persones que fan horaris d’oficina, és a dir, de nou del matí a sis de la tarda, poden anar a dinar i descansar a casa. No és el mateix passar l’hora del dinar a l’oficina, que anar a casa, menjar amb tranquil·litat i després fer una migdiada, no?

Però clar, com en tot, també hi ha una part negativa i jo crec que és la que més pesa. Hem de tenir en compte que no desconnectarem mai de l’entorn laboral. Això vol dir que segurament els vostres veïns seran companys d’oficina. No sé fins a quin punt val la pena. Quan aneu a comprar, també us trobareu a gent de la mateixa empresa, i així repetidament durant tots els dies de la vostra vida. Quan aneu al gimnàs, a comprar roba, a fer un beure… així fins la jubilació, i vigileu perquè a aquest pas no ens arribarem a jubilar mai!
Continue reading »

Comments (0)
Professions

Treballar de xofer, per què no?

Si vols conèixer el millor de cada casa... xofer!
By , on 25 de febrer de 2010
T'imagines portant aquesta limusina?

T'imagines portant aquesta limusina?

La nostra estimada situació econòmica fa que alguns aguditzin l’ingeni i decideixin amortitzar el carnet de conduir convertint-se en xofers. I no és cap ruqueria, tot al contrari, perquè són moltes les empreses que necessiten a persones responsables que tinguin la capacitat de ser discrets i puntuals, per portar en cotxes de luxe al millor de cada casa. Jo no tinc la sort de treballar com a tal, però bé, si que us pus donar alguns consells per tal de trobar aquesta feina.

El primer és que us agradi conduir (com a l’anunci del BMW) i que sigueu capaços de memoritzar les diferents rutes d’una ciutat. És possible que trobeu feina gràcies a una empresa privada o bé per un particular. Ambdós casos són importants la serietat i la discreció. No em portareu a mi a cap lloc, és possible que us toqui portar a estrelles del cinema o a personalitats importants, tant polítics com empresaris i la discreció és un requisit indispensable.

De cara a contractar a un xofer es tenen en compte elements importants com la imatge. No es tracta de ser més o menys atractiu, sinó de tenir una imatge de serietat i responsabilitat. Tot i que el vestit sempre dóna aquesta sensació, l’entrevista de feina la fareu amb la vostra roba habitual i a partir d’aquí, els senyors i senyores del departament de recursos humans extreuen les seves pròpies conclusions. (Si en voleu saber una mica més, visiteu el post de “com vestir en una entrevista de feina”).
Continue reading »

Comments (0)
Consells

Treballar des de casa

Avantatges vs inconvenients
By , on 10 de febrer de 2010

Treballar des de casa por ser de bojos

Treballar des de casa por ser de bojos

El somni laboral de molts es basa en el treball des de casa. Tot i que sembli una bona opció per a treballar, són moltes les persones que després de provar-ho han acabat per deixar-ho i tornar a les feines tradicionals. L’oficina, els caps, els companys de feina… són alguns dels molts detonats per creure que treballar a casa és la millor via laboral, però també són factors que fan que molts tornin al treball tal i com sempre l’hem entès.

Si estàs cansat d’aguantar l’entorn de treball segurament t’has plantejat treballar des de casa i és una molt bona opció, ja que dóna molta llibertat d’actuació en quant a rutina es refereix. S’ha acabat aixecar-se dues hores abans d’entrar a treballar, vestir-te, pentinar-te, esmorzar… Si treballes a casa et pots incorporar a la feina amb el pijama, esmorzar amb calma mentre comences la teva jornada laboral, etc. No cal aguantar al company del costat que sempre fa la punyeta i tampoc veure-li la cara al teu cap, cosa que s’agraeix, però… no tot és tant bonic.

Treballar des de casa pot convertir-se en un malson. Al no tenir una rutina establerta, és a dir, uns horaris fixes, per exemple, les persones que no són amigues de l’ordre poden acabar fartes. Com que els horaris els posa un mateix, la feina es pot acumular i… pam! Hores extra, i el que és pitjor, no pots fer culpable a ningú, perquè tú ets el teu pitjor enemic. D’altra banda existeixen altres motius que fan que l’assistència al treball s’enyori. Relacionar-se amb els companys, fer un cafè i criticar al cap… aquests detalls que fan cultura d’empresa, segur que m’enteneu. Si treballeu a casa… com a molt podeu sortir a la finestra a tafanejar, però res comparat amb l’emoció que té criticar al company del costat sense que se n’adoni.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, ofertes de treball

Borses de treball

Què són i per què són tan útils
By , on 27 de gener de 2010
Les borses de treball, una oportunitat

Les borses de treball, una oportunitat

Continuant amb la línia dels últims post avui tractaré d’explicar-vos què són les borses de treball i perquè resulten tan útils quan ens disposem a trobar feina. Bé, en primer lloc cal aclarir que una borsa de treball és una entre moltes maneres de trobar feina. Avui intentaré explicar les diferents eines que ens ofereix internet per trobar-ne.

Molts de vosaltres segurament esteu inscrits en alguna borsa de treball online, i és que internet ha ofert la possibilitat de trobar feina des de casa. Principalment les borses laborals online ofereixen una llista de treballs, perquè primer les empreses s’han posat amb contacte amb la web. Després si els perfils que troben a la borsa de treball s’ajusten amb les necessitats de l’empresa iniciaran la primera presa de contacte amb l’usuari de la web.

Però abans és necessari omplir el Currículum Vitae amb la guia que ens apareix a la pàgina web del nostre portal de treball. Així tots els candidats interessats per la feina, un cop omplert el CV, s’inscriuen a l’oferta de l’empresa i el departament de recursos humans actua depenent del perfil que necessita incorporar al lloc de treball que ha ofert.
Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio