FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘carta rescissio contracte fi de mes’

General

La UE proposa la creació d’un contracte únic obert

El contracte únic no distingeix entre els treballadors indefinits dels temporals
By , on 14 de maig de 2013
Bombers

La crisi justifica les modificacions de les condicions de tots els treballadors

László Ándor, el comissari europeu d’Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió, ha proposat a Espanya la creació d’un “contracte únic obert” que tingui una doble finalitat: lluitar contra l’elevada taxa d’atur, principalment juvenil, i acabar amb la segmentació de contractes que hi ha al mercat laboral del país. El cas és que aquest nou tipus de contracte no contempla distincions entre definit i indefinit. Ho ha presentat en el seminari ‘Garantia juvenil: generant oportunitats i ocupació per la joventut’ com a una idea que va sorgir al principi de l’actual crisi econòmica per un grup d’economistes i acadèmics agrupats en Fedea (Federació d’Estudis d’Economia Aplicada).

Segons explica Lászlo Ándor, Espanya és un dels països de la Unió Europea amb una desigualtat més àmplia pel què fa al tipus de treballadors. Hi ha una diferència molt important entre els contractes indefinits, perquè assegura que estan excessivament protegits, front els contractes temporals. Per això, la seva idea és desfer aquesta distinció i implantar un contracte únic i equivalent a tots els treballadors. Aquests mateixos experts de Brussel•les ja havien fet la petició a l’anterior president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. També s’ha fet una petició a realitzar més mesures i inversió econòmica per lluitar contra l’atur juvenil i no veure-ho com una despesa, sinó com un “retorn positiu”.

La patronal espanyola també reivindica la creació d’aquest tipus de contracte. La seva idea és que, després d’un període de prova, el treballador pugui tenir un contracte indefinit, però que es pacti prèviament amb l’empresa les condicions d’acomiadament en funció dels anys que es treballin. Des del govern, el ministeri de Fátima Báñez també ha mostrat la necessitat de realitzar una “simplificació administrativa” dels diferents contractes que existeixen. I els sindicats han rebutjat la proposta perquè asseguren que es redueix l’estabilitat de l’ocupació.

Continue reading »

Comments (0)
Consells

La carta de motivació, la millor arma per aconseguir un treball

Bona ortografia, cordialitat i escriptura amena: els secrets de l’èxit
By , on 10 de novembre de 2011

Per aconseguir una feina no n’hi ha prou amb entregar un bon currículum. La carta de motivació està guanyant cada cop més protagonisme, fins al punt que en moltes ocasions el contractant la llegeix abans i tot de donar-li un cop d’ull al currículum. Perquè? Per que en ella ens retratem a nosaltres mateixos; entre línies i sense adonar-nos deixem que el lector sàpiga molt més de nosaltres que si es limita a llegir el conjunt de dades i xifres que conté el nostre currículum personal i professional. I això és un arma de doble fil.

Que la persona que llegeixi la teva carta de motivació no tingui cap dubte que ets el perfecte candidat

Sabedors doncs de la importància que la carta de motivació té, sobretot avui dia en que la competitivitat per aconseguir un lloc de feina es troba en el seu màxim exponent, em de preocupar-nos de que el document estigui ben redactat i que en poques línies mostri el millor de nosaltres.

Els encarregats de recursos humans tenen desenes de currículums al dia per llegir; per això, la nostra carta de motivació no pot ser molt llarga i ha d’estar escrita en un to cordial però amè, alhora que positiu. Pensa que si a la segona línia avorrim al nostre lector simplement passarà la nostra carta i començarà amb la següent.

Continue reading »

Comments (0)
Remuneració

Treballar a comissió

3 tipus de feina: venedor de plantilla, contracte mercantil o representant
By , on 25 de octubre de 2011

Segurament hem de buscar en la crisi la raó per la que s’estan estenent, com si d’un virus o una plaga es tractés, les ofertes de feina per treballar a comissió. I és que en aquest tipus de feina, en la que es cobra pel que es fa, es pot prescindir d’una relació laboral entre el contractant i el treballador; així, la remuneració mínima, la seguretat social, les vacances o les indemnitzacions passen a ser drets inexistents.

Si treballes picant de porta en porta te la jugues a trobar-la tancada

Les feines a comissió solen oferir una remuneració sobre la venta; es a dir, l’empresa dóna un producte a vendre al treballador i aquest haurà de servir-se de la seva cartera de clients (si és que la té) per col•locar el material. Només si es capaç de vendre el producte cobrarà un percentatge del seu preu. A vegades, molt poques, el treballador gaudeix d’un sou mínim que després complementa amb la comissió sobre els productes. Dins el tipus de treball a comissió trobem tres formes diferents de materialitzar-lo: el venedor de plantilla, el contracte mercantil i el representant.

En el primer dels casos, el venedor de plantilla, el treballador compleix un horari determinat i està sota el règim general de la Seguretat Social. La diferència amb un assalariat normal radica en la paga i és que el venedor de plantilla pot sobrar un sou normal, un sou base més comissions o només comissions, depenent del contracte. Si et toca treballar a comissió, fer-ho d’aquesta forma és el més convenient ja que es mantenen els drets laborals d’un treballador normal.
Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

Acomiadament disciplinari, en què consisteix?

En aquets tipus d’acomiadament s’argumenta que el treballador a comés faltes disciplinàries com faltes d’assistència o desobediència
By , on 7 de gener de 2011

Arribar tard continuadament o faltar a la feina pot ser causa d'acomiadament

Quan portem a terme relacions, reclamacions o tràmits amb l’empresa a la que treballem o treballàvem és important estar informat de quins són les passos, dates i procediments que hem de portar a terme. Normalment són tasques bastant complicades i polèmiques en les que és molt fàcil que sortim perjudicats si ignorem alguns punts. A l’hora de fer alguna reclamació, de firmar algun document important o d’acceptar un acomiadament és important saber en què consisteix i quins efectes té; si no estem suficientment informats del tema sempre podem acudir a alguna assessoria perquè ens informin dels termes legals. Però és important que ens informem bé abans de firmar qualsevol document.
Si entrem en termes d’acomiadament, per exemple, trobem que existeixen molts tipus de formes de rescindir el contracte d’un treballador. Avui parlarem de l’acomiadament disciplinari, que es porta a terme quan l’empresa decideix extingir la relació laboral amb un treballador en base a alguna causa disciplinària com faltes d’assistència o desobediència en el treball. El procés que es segueix per formalitzar aquest tipus d’acomiadament és el següent:

El primer que exigeix la normativa és que els acomiadaments han d’estar comunicats per escrit, mitjançant “la carta d’acomiadament”; una carta en la que han de constar: els fets que motiven l’acomiadament i la data a partir de la qual tindrà efectes. Amb aquesta carta, el treballador tindrà la possibilitat d’impugnar el procés. És important deixar clar però, que el signar aquesta carta no és equivalent a estar conforme amb l’acomiadament sinó a l’haver rebut el document.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, ofertes de treball

De què serveix l’email o carta de presentació?

Pot ser útil si es fa correctament
By , on 20 de juliol de 2010

Escriu un email de presentació

És possible “passar” de la tradicional carta de presentació en molts processos de selecció de personal, encara que segueix sent apreciable o fins i tot indispensable en alguns sectors. La tendència, però, s’ha desplaçat a l’elaboració de correus electrònics que vénen a complir les mateixes funcions que feien les antigues cartes de presentació.

Normalment es tracta d’un exercici bastant difícil per als candidats. De fet, s’estima que al voltant del vint per cent de les candidatures arriben acompanyades de la carta de presentació corresponent. Però el més curiós és que tres quartes parts de les persones que treballen realitzant processos de selecció de personal en recursos humans no llegeixen aquest tipus de text o, en el millor dels casos, el llegeixen ràpidament. I ara és quan ve la qüestió que volem aclarir en aquest article: a hores d’ara, cal enviar una carta de presentació amb el currículum vitae?

La resposta és afirmativa sempre que responguin a un anunci concret i sempre que considerem que hi ha certa coherència entre el nostre currículum i el puestode treball ofert. El currículum vitae és l’eina principal que es continua utilitzant en un procés de selecció. Tanmateix, la carta de presentació és útil per als llocs de direcció i càrrecs de responsabilitat intermedis.
Continue reading »

Comments (0)
ofertes de treball, Temes clau

Carta de recomanació

Molt important per a buscar feina
By , on 21 de març de 2010

La carta de recomanació et pot obrir les portes a una nova feina

En aquesta ocasió vull acostar-vos una cosa que us pot resultar de molta utilitat quan aneu a buscar feina. No cal dir que la situació per aconseguir un treball no és de les millors. La situació en el mercat laboral s’ha tornat molt competitiva fa ja un llarg temps.

És per això que al moment de presentar-se a un lloc de treball, una carta personal de recomanació els serà de suport en aquesta candidatura. La carta personal d’recomanació és un instrument molt utilitzat en el transcurs d’un procés de selecció. Aquesta carta és idònia per tenir majors referències pel que fa l’experiència i característiques de la persona que s’està postulant a l’ocupació.

Si bé el més representatiu en aquest tipus de carta de recomanació és qui el signa, o l’empresa a qui representa aquesta signatura, la redacció d’ella no deixa de ser important. El recomanat, per evitar possibles confusions, és que qui necessiti aquesta carta li faci arribar un model o exemple del format de la carta. Vegem com ha de ser la carta personal de recomanació.

Continue reading »

Comments (0)
Consells, ofertes de treball

Carta de presentació, com la fem?

Parts, redacció i altres consells
By , on 17 de març de 2010

La carta de presentació arribarà a bon port

Per completar una candidatura a un lloc de treball, no n’hi ha prou amb dissenyar un currículum vitae atraient: també has d’adjuntar una carta de presentació. En ella et donaràs a conèixer a l’empresa, descriurà el teu bagatge professional i exposarà els motius pels quals creus que series l’empleat ideal per a aquest lloc.

La carta de presentació es divideix en tres parts:

1. Encapçalament: a la part superior dreta del foli hauràs d’indicar les teves dades personals (nom complet i domicili), així com la data en què redactes la missiva. A sota, però al marge esquerre, has d’escriure el destinatari de la carta. Aquest pot ser un departament (Recursos Humans, Personal, Màrqueting …), però si coneixes el nom de l’encarregat responsable del procés de selecció, millor que millor. També hauràs d’afegir les dades de l’empresa, el seu nom i domicili. I llavors arriba un dels punts més complicats per als candidats: com dirigir-se a l’empresa? Com saludar? Per descomptat mai empreu el tuteig, perquè és sinònim de manca de respecte; tracta’ls de vostè i sé cordial però sense adular. En realitat, un únic «Salutacions cordials” o “Benvolgut senyor / senyora» és suficient.

2. Cos: la part central de la carta és la més important i la que hauràs de redactar amb molta cura. Una bona presentació pot motivar que el seleccionador consideri un currículum que en principi estava destinat a la galleda de les escombraries. Així que aplica’t. Sigues breu, concís i no facis paràgrafs de més de tres o quatre línies. Si respons a una oferta de treball, menciónala només començar, si és una autocandidatura, presentat, digues qui ets ( «llicenciat en …,” diplomat en … ») i quina experiència acumules. Però no et s’estengui massa, ja que els detalls es deixen per al currículum. Després escriviu per què creus que mereixes una oportunitat, sense semblar presumptuós però tampoc pecant d’humil. Simplement, destaca les teves qualitats i destaca la teva voluntat de progressar en el món laboral.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, Temes clau

Carta de baixa voluntària

Vull deixar la feina, però no sé com
By , on 18 de gener de 2010
Voleu deixar la feina?

Voleu deixar la feina?

Tot i que possiblement no sigui el millor moment per deixar de treballar, hi ha persones que per diverses raons es troben en aquest cas i no saben què fer. Fa uns mesos m’hi vaig trobar i naturalment no sabia com fer-ho. Suposava que parlant amb el cap de personal el problema quedaria solucionat, quina innocència la meva! Després d’una tensa conversa l’individu va decidir acabar la reunió tot dient: – Presenta una carta de baixa voluntària- Molt bé rei, vaig pensar jo, algú és capaç d’explicar-me què carai és? Doncs bé, si algú es troba en aquesta situació no patiu perquè aquí està la vostra solució, atents que començo:

En primer lloc, no us espanteu perquè la carta de baixa voluntaria és un tràmit pel que s’ha de passar si un decideix que vol deixar l’empresa on treballa. Simplement és una prova escrita on queden plasmades les raons per les quals volem deixar l’empresa de forma voluntària. De fet una carta de baixa voluntària és una manera que té l’empresa per demostrar, si després hi ha problemes amb els treballadors, per exemple, que la persona ha renunciat a cobrar les indemnitzacions i l’atur. Això és molt important, ja que al marxar voluntàriament no teniu dret a que l’empresa us arregli els papers i així poder cobrar l’atur. Tot i així, si la vostra decisió és irrevocable la vostra carta ha de tenir aquests punts:

-la direcció de l’empresa o les dades de la persona a la que us dirigiu.
-lloc i data.
-la raó de la carta, és a dir, de la baixa voluntària.
-la vostra firma.
-la firma de la persona a la que us dirigiu.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, Remuneració, Temes clau

Tens un contracte per obra i servei?

Cal conèixer totes les condicions
By , on 11 de maig de 2009
Obra i servei, treball per a tasques excepcionals

Obra i servei, treball per a tasques excepcionals

Sempre és molt important conèixer quin tipus de contracte i condicions t’ofereixen en una possible feina abans de signar. El contracte per obra i servei és un altre tipus de contractació molt típica entre les empreses. Ha de fer-se sempre per escrit i registrar-se en l’Oficina d’Ocupació. És aquell que es fa per a contractar a un treballador per a realitzar un tipus d’obra o prestar un servei amb autonomia i sustantividad dintre de l’activitat de l’empresa, és a dir, no seria legal contractar per obra per a l’activitat ordinària de l’empresa.

Aquest contracte sol tenir una durada incerta, atès que aquesta en funció de la durada de l’obra. Hi ha documents que si que fixen una durada aproximada, és només orientativa perquè el treballador pugui saber si estarà lligat a aquesta empresa dos o dotze mesos. A més, poden fer-se pròrrogues. La jornada pot ser a temps complet o a temps parcial. La retribució es fa en funció del conveni col·lectiu.

D’altra banda, també existeix un període de prova que varia en funció de les característiques de l’empleat. El contracte acaba quan es finalitzi l’obra o servei i també en cas que es produeixi una denúncia d’alguna de les parts. Aquest tipus de contracte es pot convertir en indefinit. Existeixen tres casos:
Continue reading »

Comments (0)
Consells, Temes clau

La carta de motivació, clau per a aconseguir feina

By , on 15 de gener de 2009

Com el seu propi nom indica, una carta de motivació és un escrit en el qual el candidat a un lloc en una empresa explica la seva motivació per a ocupar aquesta vacant. Aquestes cartes permeten que la persona es deixi conèixer una mica i que mostri els seus interessos, capacitats i virtuds.

Sempre és interessant acompanyar el Currículum Vitae d’una carta. Pensem que l’empresari o el cap de recursos humans que rep al dia uns 20 CV els llegeix tots per sobre i en la majoria hi figuren el mateix tipus d’estudis o de coneixements informàtics i idiomes. D’aquí que la carta de motivació es converteixi en un element per a atreure l’interès de l’empresa.
Continue reading »

Comments (2)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio