FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘buscar feina’

Consells

Experiència a l’estranger ¿ajuda a trobar una feina al tornar?

Els retornats redueixen a la meitat el temps de cerca
By , on 13 de març de 2017

iberia

Les dificultats d’accés al mercat laboral o les males condicions laborals han fet que molts professionals s’hagin plantejat emigrar a altres països per aconseguir una ocupació, aprofitant els beneficis de la globalització laboral. A Espanya i d’altres països europeus s’ha experimentat una ‘fugida de talents’, en la qual treballadors amb una bona preparació han decidit accedir a altres mercats de treball a la recerca de millors oportunitats.

Amb una dura percepció del mercat laboral nacional i de les dificultats d’accedir a la primera ocupació després dels estudis, molts joves consideren la possibilitat de fer les maletes i treballar en la seva professió en un país diferent. Un primer pas en aquesta adreça que fan molts joves consisteix a demanar una beca Erasmus, participar en voluntariats internacionals o buscar programes de pràctiques a l’estranger.

Així mateix, les ofertes d’ocupació disponibles apunten al fet que cada vegada més empreses busquen a professionals que hagin comptat amb experiències a l’estranger, bé sigui en la seva època de formació o com a professionals en actiu. Aquest requisit cada vegada més habitual per postular-se com a candidat a un lloc de treball també compta amb l’interès d’estudiants i treballadors. Però, Qui treballen a l’estranger i tornen obtenen millors ocupacions? Continue reading »

Comments (0)
empresa

Les 5 aptituds bàsiques demandades en el mercat laboral espanyol

Les empreses busquen professionals amb aquests perfils
By , on 19 de abril de 2016

aptituds

Les empreses espanyoles busquen perfils laborals específics, demandant a nous empleats que presentin una sèrie d’habilitats i coneixements bàsics nous que els permetin rendir en el nou lloc de treball des del primer dia. Els estudis, l’experiència laboral prèvia i el domini de l’anglès continuen tenint molt pes, però noves habilitats i destreses també han aconseguit col•locar-se com a imprescindibles. Saps quins són les habilitats més buscades per les empreses espanyoles?

  • Saber parlar en públic: Les empreses exigeixen soltesa a l’hora d’explicar un tema enfront d’un públic. Si aquest punt no és un dels teus forts, existeixen nombrosos consells que poden fer-te sortir airós d’aquest tipus de situacions: parlar com si fos una conversa amb un conegut, practicar per endavant el que vas explicar o conèixer bé el tema del que estàs parlant t’aportaran molta més seguretat en el teu discurs. Una altra opció és realitzar un curs d’oratòria, si realment et suposa una mala experiència parlar en públic.
  • Ser un líder: La confiança para siguis el referent d’un grup, perquè motivis a l’equip i marquis l’estratègia a seguir és una de les habilitats que més valoren les empreses en els seus nous treballadors. No es tracta de saber ser un cap, sinó de tenir les habilitats necessàries per guiar a un equip de treballadors i millorar la seva motivació. En ocasions, ser un líder és una habilitat innata amb la qual neixen algunes persones, però també pot “estudiar-se” o potenciar-se a través de formació específica. Continue reading »
Comments (0)
Temes clau

El Departament de Treball donarà prioritat a les polítiques d’ocupació juvenil

La Generalitat vol reduir la taxa d’atur juvenil
By , on 12 de abril de 2016

empresari

La consellera de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha anunciat que les prioritats del Govern en política juvenil seran la lluita contra l’atur entre els joves, així com afavorir el retorn d’aquells joves que han marxat a l’estranger a la recerca d’una oportunitat laboral. La responsable de Treball ha explicat que s’utilitzaran diferents mesures per aconseguir retornar als joves emigrats i millorar les taxes d’atur d’aquest col•lectiu.

Per aconseguir-ho, una de les eines que s’utilitzaran per augmentar l’ocupació dels joves catalans serà el programa Garantia Juvenil, segons ha explicat en la Comissió de Polítiques de Joventut la directora general de Joventut, Marta Vilalta. La responsable de Joventut ha assenyalat que al febrer la xifra d’inscrits al programa de Garantia Juvenil de Catalunya era de 24.724 persones, mentre que ja ha permès trobar treball a 6.212 joves.

“Hem de detectar les deficiències del programa per adequar-ho a les necessitats dels joves”, ha afirmat Vilalta, qui ha explicat que el departament treballa per facilitar el procés d’inscripció en ell i per disminuir el temps d’espera d’atenció als joves que sol•licitin la seva participació. Tanmateix, Vilalta ha destacat que “el 25 % de les polítiques actives d’ocupació del Govern estan reservades als joves”, la qual cosa permetrà garantir oportunitats en l’àmbit laboral. Continue reading »

Comments (0)
empresa

Siemens oferta 200 places de pràctiques laborals a estudiants universitaris

Les pràctiques seran compatibles amb l’estudi
By , on 19 de febrer de 2016

siemens

La multinacional tecnològica Siemens i Fundació Universitat-Empresa (FUE) han convocat 200 places de pràctiques professionals per a estudiants en 2016. Aquestes pràctiques seran remunerades i comptaran amb formació complementària (Formació en Prevenció de Riscos Laborals, sessions de Coaching Professional i Desenvolupament Personal, etc…) per fer de l’experiència d’aquests joves alguna cosa realment beneficiós per a ells.

Els estudiants universitaris que podran sol•licitar una de les beques per formar-se a Siemens han d’estar actualment matriculats en titulacions de Grau Universitari, Màster Universitari o Postgrau Oficial. No totes les titulacions són vàlides per accedir al programa de pràctiques laborals; Siemens només busca aquells estudiants universitaris que estiguin formant-se acadèmicament en les àrees d’Enginyeria, Comunicació, Economia, Lleis o Recursos Humans.

Així doncs, les titulacions que permeten optar a una de les places de pràctiques professionals a Samsung són Telecomunicacions, Informàtica, Industrials Electrònica, Mecànica, Electricitat (àrea d’Enginyeria); Màrqueting, Periodisme, Audiovisuals (àrea de Comunicació); Dret, Economia (àrea Econòmica-Jurídica); Psicologia, Relacions Laborals, i CC. Treball (Recursos Humans). Altres Graus, Màsters i Postgraus Oficials d’aquestes àrees també poden ser admeses.

Tanmateix, els seleccionats per realitzar les pràctiques a la multinacional alemanya hauran de disposar d’un nivell mínim d’anglès equivalent al B2, ser menors de 30 anys i no disposar d’experiència prèvia al sector. Siemens també ha explicat que, durant el procés de selecció, també es valoraran actituds en els candidats com la proactivitat, la curiositat, el compromís i l’interès per la tecnologia.

Els estudiants estaran acompanyats per un tutor empresarial durant el temps que durin les seves pràctiques, que podran arribar a sumar fins a 900 hores. L’horari haurà de ser compatible amb els seus estudis i la remuneració anirà en funció del mateix, sent de 670 euros per set hores, i el seu equivalent sobre la base de les hores diàries que s’acordin.

Siemens oferirà pràctiques en les seves delegacions de Madrid, Barcelona, Gijón, Biscaia, Santiago, Sevilla, València, Valladolid i Zaragoza. La convocatòria estarà oberta durant tot l’any en www.talentoteca.es i els estudiants interessats a aplicar a les places hauran de registrar-se i realitzar diverses proves per avaluar el seu nivell d’anglès. Les places ofertes es comunicaran a través dels perfils de xarxes socials de la Fundació en Facebook i Twitter on, a més, s’atendran possibles dubtes dels candidats.

Imatge: stux

Comments (0)
Professions

Les 5 professions més demandades al Regne Unit al 2016

Els trets més demandats per les empreses nacionals
By , on 5 de febrer de 2016

londre

El mercat laboral del Regne Unit és una de les primeres opcions que tenen els espanyols a l’hora de marxar a l’estranger per aconseguir una oportunitat laboral. La pàgina web Glassdoor ha elaborat una llista amb els millors treballs del Regne Unit per al 2016 d’acord a la combinació de tres factors: nombre d’ofertes de treball, salari que es percep per la feina i la projecció laboral que podria tindre una persona en aquest lloc de treball.

Aquesta és una bona forma de conèixer quins són les habilitats més sol•licitades al mercat internacional i preparar-te per al futur amb tota la informació que necessites per decidir a l’abast de la teva mà. Si bé no siguin les teves carreres predilectes o no n’estàs capacitat, conèixer quines són les professions i sectors amb més possibilitats de feina.

1. Gerent de desenvolupament de negocis

Aquest professional ha de treballar amb diferents tècniques i estratègies que permetin millorar l’eficiència i productivitat en una empresa. Algunes de les seves tasques més importants es refereixen a la recerca del mercat i les seves condicions econòmiques, conèixer la situació de la competència i les tendències a nivell local i internacional i fins i tot en ocasions ha d’encarregar-se de la motivació dels empleats.

2. Controller financer

Se centra en l’estratègia financera i corporativa de l’empresa però també ha d’assistir a la Gerència General. El Controller financer ha d’administrar de manera eficient el capital de treball considerant els riscos a prendre i la rendibilitat de les accions a realitzar. S’encarrega d’obtenir els diners per als negocis i de negociar amb els inversors, i a més compleix amb tasques de comptabilitat i d’elaboració de pressupostos.

3. Gerent d’operacions

Malgrat les diferències entre les diferents indústries existents, la gerència d’operacions compleix funcions similars en totes les empreses. El Gerent d’Operacions és qui formula les polítiques amb les quals es guien diàriament els treballadors, a més han de planificar operacions i activitats de l’empresa i coordinar aquestes activitats a les diferents àrees.

4. Gerent de Recursos Humans

Si bé la funció que compleix en totes les empreses és similar, els requisits per a aquest càrrec varien d’acord als diferents països o institucions. En ocasions sol•liciten professionals amb estudis específics en Recursos Humans o Psicologia, però també és cert que els perfils administratius encaixen de bona manera en aquest càrrec. La veritat és que el fonamental és comprometre’s amb l’empresa i amb l’obtenció dels resultats que aquesta pretén aconseguir, seleccionant i gestionant de la millor manera possible al personal perquè això ocorri.

5. Gerent de Màrqueting

Aquest professional ha de desenvolupar i implementar les estratègies de màrqueting de l’empresa interactuant amb els diferents departaments de la mateixa i amb el personal al seu càrrec. La seva tasca més important és la de desenvolupar la marca de l’empresa, alineada amb la missió de la mateixa, ocupant-se dels elements visuals, auditius, etc. A causa d’això, moltes vegades és el nexe o representant de la marca davant els mitjans de comunicació, actuant inclusivament com a Encarregat de Relacions Públiques de la mateixa.

Imatge: Peggy_Marco

Comments (0)
ofertes de treball

Netcentric de Barcelona incorporarà fins a 105 nous treballadors durant 2016 i 2017

L’empresa busca especialistes en marketing online
By , on 18 de desembre de 2015

marketing

La filial de Barcelona de l’empresa suïssa Netcentric, especialitzada en el disseny i implementació de solucions personalitzades de màrqueting digital basades en la plataforma Adobe Marketing Cloud, te la previsió d’incorporar a la seva plantilla de treballadors a 50 persones més durant l’any vinent i fins a 55 persones més al acabar 2017.

La companyia ha multiplicat per deu la facturació de 2012, el seu primer any d’activitat a Catalunya, i ha ingressat 4,5 milions d’euros, segons ha informat el Govern català. Aquest creixement es veu reflectit també en l’increment de treballadors durant el mateix període, ja que, dels 12 inicials, l’oficina de Barcelona tancarà l’any 2015 amb 125 empleats. La previsió és que aquesta xifra s’incrementi a 175 a la fi de l’any que ve i fins a 230 a la fi del 2017.

La filial a Barcelona de Netcentric compta amb el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversió estrangera d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya. Aquest suport per part de l’administració catalana i l’èxit aconseguit faran que la plantilla de treballadors augmenti abans d’acabar l’any, arribant fins als 230 empleats al concloure el 2017 segons les previsions. Continue reading »

Comments (0)
ofertes de treball

Adecco oferirà uns 70 llocs de treball estable a Madrid i Barcelona

Aprèn a superar les entrevistes en grup
By , on 4 de desembre de 2015

adecco

L’empresa de Recursos Humans i treball temporal Adecco oferirà la possibilitat que prop de 70 persones s’incorporin a la seva plantilla amb contracte estable. La selecció del nou personal de la companyia es realitzarà en dues jornades d’identificació del talent que tindran lloc el proper 20 de novembre a Madrid i el 30 de novembre a Barcelona; jornades en les quals es donarà la possibilitat a candidats potencials per convertir-se en empleats del grup.

Sempre parlem d’aquesta empresa de treball temporal com a gestora de vacants d’ocupació per a altres companyies però en aquesta ocasió, són ells mateixos els que ofereixen oportunitats laborals. En aquesta ocasió, Adecco ha informat mitjançant un comunicat que busca incorporar a la seva plantilla de treballadors 67 candidats per a Espanya, 32 d’ells per a la comunitat de Madrid i 35 llocs de treball a Barcelona.

Les 67 places disponibles a Adecco inclouen els càrrecs de director de delegació, consultors i comercials o consultors de selecció. Per accedir a un d’aquests llocs de treball, la companyia de recursos humans ha explicat que realitzarà dos processos de selecció a les ciutats de Madrid (20 de novembre) i Barcelona (30 de novembre), amb diferents proves i entrevistes personals, per a quedar-se amb els candidats amb més talent per realitzar les funcions oferides. Continue reading »

Comments (0)
Consells

Com demanar referències laborals?

Aconsegueix les millors referències
By , on 13 de novembre de 2015

referencies

Les referències són un document laboral en el qual un anterior superior o professor exposa les raons per les quals som un candidat a tenir en compte en una oferta d’ocupació o de formació. Tot i que no és un element habitual entre els treballadors i empreses a Espanya, en alguns sectors les referències i recomanacions laborals són molt útils a l’hora d’aconseguir una oportunitat; pel que hem de saber com i a qui demanar-li-ho per guanyar-nos un forat entre els millors aspirants a un lloc de treball.

Si estàs decidit a presentar referències laborals per al proper lloc de treball que sol•licitis, apunta’t aquests cinc consells per presentar-les com un professional:

1. Adapta les referències al lloc sol•licitat: Les referències que facilitis han de ser adequades al lloc de treball que vagis a sol•licitar. Assegura’t d’exposar a la persona (cap, superior o tutor) que vagi a fer-les quins són els coneixements i habilitats que l’ocupador segurament demani. Igualment, has d’informar-te de l’estil de comunicació dins de la companyia i la cultura corporativa de l’empresa per acabar d’adequar el teu missatge a les seves característiques. Pensa que és probable que contactin amb la persona que dóna referències, per la qual cosa ha d’estar al tant de com aconseguir fer-te destacar. Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

Els joves són els treballadors més actius a l’hora de buscar una feina

Gairebé el 20% cerca una altra ocupació
By , on 4 de setembre de 2015

joves

El 18,5% dels treballadors espanyols menors de 25 anys es troba buscant activament una altra ocupació, sent el col•lectiu que més obstinació posa en aquesta tasca, segons l’informe Randstad Workmonitor corresponent al primer trimestre del 2015 i pel qual s’han realitzat més de 15.000 enquestes a treballadors. Així doncs, el col•lectiu de joves menors de 25 anys és el que dedica més esforços de mitjana en cercar una nova feina.

Els treballadors en una franja d’edat situada entre els 25 i 45 anys mostren la segona taxa de cerca activa d’una ocupació, amb un 16,5%. El segueixen el col•lectiu de treballadors dels majors de 45 anys amb un 10% que han buscat activament una nova feina durant el primer trimestre d’aquest any. Els responsables de l’informe de Randstad subratllen que a mesura que augmenta l’edat dels treballadors es redueix la seva implicació en una cerca activa d’ocupació. Continue reading »

Comments (0)
ofertes de treball

El 25% dels fraus a Internet són mitjançant una oferta laboral dubtosa

No facilitis dades bancàries o diners per avançat
By , on 10 de juliol de 2015

frau

Poc a poc van augmentant les possibilitats professionals a Espanya i per tant, també el nombre de persones que aconsegueix accedir a un lloc de treball, segons xifres de l’Institut Nacional d’Ocupació. No obstant això, la crisi encara no forma part del passat i la prova és l’alt volum d’ofertes d’ocupació de les quals hem de dubtar. Navegant per Internet és fàcil trobar centenars d’ofertes de treball però no totes són fiables.

Afortunadament, identificar aquelles ofertes de treball dubtoses no resulta tan complicat com podria semblar: alts salaris, grans possibilitats de promoció i l’opció d’ingressar en una empresa sense complir requisits i sense un procés de selecció previ, són indicis que hem d’estar alerta. L’oferta és més que temptadora però probablement es tracti solament d’una estafa que busca atreure a persones desesperades per una trobar una feina per treure’ls els pocs diners que els queden. Continue reading »

Comments (0)
Pàgina 1 de 41234

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio