FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘atur’

ofertes de treball

Les ETTs col•laboraran en la cerca d’ocupació dels aturats catalans

La Generalitat ultima un acord amb el sector
By , on 3 de abril de 2014

La Generalitat de Catalunya engegarà a principis d’abril la primera convocatòria per buscar feina als parats a través de les agències de col•locació de treballadors i Empreses de Treball Temporal (ETTs), que parteix amb 1,9 milions d’euros de pressupost . Les empreses privades que mantinguin un conveni amb l’Administració catalana rebran una remuneració de 600 euros per cada desocupat resident a Catalunya al que trobin un lloc de treball.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és trobar treball a 10.000 persones que actualment estan aturades. El govern català pagarà 40 euros per cada aturat que s’apunti a aquesta iniciativa, com a concepte de despeses de tramitació (trobin o no ocupació) per adscriure’s a la ETT o agència de col•locació amb conveni de la Generalitat. Per la seva banda, les empreses aconseguiran 600 euros per cada aturat al que trobin treball amb una duració mínima de 6 mesos.

Per la seva part, el president de la patronal catalana de les agències de col•locació ACACER, Àngel Buxó, ha explicat que la Generalitat preveu que d’aquestes 10.000 persones que es troben actualment desocupades, una quarta part sigui col•locada gràcies a aquesta col•laboració. Els 1,9 milions d’euros que ha posat la Generalitat serviran per estimular als treballadors a iniciar-se en altres vies per a trobar feina i a les empreses del sector a optimitzar els seus recursos per aconseguir feina al màxim número d’aturats.

Continue reading »

Comments (0)
Professions

InfoJobs registra més de 100.000 ofertes laborals a principis d’any

La xifra és un 40% superior al Gener de 2013
By , on 27 de febrer de 2014

El portal d’ocupació InfoJobs ha registrat 105.728 ofertes de treball durant el passat mes de gener, el que suposa un creixement del 39,9% respecte el mateix mes de 2013. Aquesta situació confirma una tendència a l’alça en la contractació de personal per part de les empreses i, en menor mesura, per part de l’Administració Pública; oferint la possibilitat de reincorporar-se al mercat laboral.

No obstant, no tots els sectors tenen la mateixa demanda que altres. Segons el portal, gairebé set de cada 10 ofertes registrades a InfoJobs en el primer mes de l’any corresponien a l’àrea de comercial i vendes, informàtica i telecomunicacions o atenció al client. Aquestes són les àrees amb una major oferta laboral, fet que dóna suport als experts que anuncien que aquests sectors agafaran embranzida durant el 2014 i els anys posteriors com a motors generadors de feina.

En aquest sentit, el sector que més competència va registrar durant Gener ha sigut l’Administració d’Empreses, on una mitjana de 322 candidats es van inscriure per cobrir una vacant a una empresa d’aquest àmbit. En canvi, aquelles ofertes laborals que guardaven relació amb l’Administració Pública van ser les que menys competència van registrar; segons destaca InfoJobs, només una mitjana d’11 candidats es presentaven per cada vacant que es publicava a la web.
Continue reading »

Comments (0)
Consells

Canviar d’actitud durant el temps d’atur

Cal adaptar-se a les noves necessitats del mercat, seguir formant-se i no desanimar-se
By , on 19 de novembre de 2013

A Espanya hi ha 6 milions d’aturats, una xifra molt greu no només pel mercat laboral espanyol i l’economia, sinó per la terrible situació de les persones que hi ha darrere. Són masses les persones que es troben en risc d’exclusió social, quelcom que hauria de ser inadmissible en els nostres dies. L’època d’atur, sense importar la seva durada, ha de servir com a temps per reflexionar i canviar per adaptar-se a les noves necessitats laborals, amb l’objectiu de poder trobar una nova feina. Encara que sigui difícil localitzar ofertes de feina, cal evitar frustrar-se i ser positiu per poder seguir endavant malgrat les adversitats.

El temps a l’atur també hauria de servir per aprendre. És millor començar cursos i formar-se, per poder adquirir noves capacitats i aptituds que poden ser positives de carra al currículum i trobar una nova feina al futur. És recomanable especialitzar-se i continuar estudiant. Si hi ha la preocupació dels diners per poder pagar aquests cursos, cal assessorar-se als ajuntaments o a les oficines de treball, per poder trobar descomptes o cursets bé de preu o gratuïts. El més necessari és saber potenciar les capacitats que puguin diferenciar i interessar a les empreses de la resta d’aturats.

A l’hora de buscar feina, cal saber trobar la millor via per fer-ho. No és recomanable dirigir-se a totes les empreses i deixar el currículum, sinó que cal fer una llista de les millors i més recomanables en funció de l’experiència i les capacitats que es tenen. És cert que hi ha portals a Internet que permeten filtrar les cerques, així com aplicacions pels mòbils com Infojobs, o Jobeeper, Indeed, etc. Poden ser suports molt útils per estar al dia de les ofertes que es fan públiques. En certa manera, buscar feina és com una ocupació en sí, perquè requereix molt temps i paciència. Però l’actitud fa molt i és millor no desanimar-se, encara i les dificultats.
Continue reading »

Comentaris tancats a Canviar d’actitud durant el temps d’atur
Temes clau

Lleuger descens de l’atur durant l’estiu

L'atur ha descendit en 72.800 persones, una xifra ridícula amb gairebé 6 milions d'aturats.
By , on 29 de octubre de 2013

paro

Espanya ha sortit de la recessió. En els darrers dies, s’han publicat informacions que sembla ser que mostren una lleugera millora de la situació econòmica del nostre país. Però, és una realitat perceptible per la majoria de la ciutadania? Aquest estiu ha sigut un dels millors respecte els anys anteriors, ja que s’han pogut crear llocs de treball i la taxa d’atur ha descendit en 72.800 persones. Ara bé, no es pot cantar victòria, perquè el nombre de persones sense feina continua sent excessivament elevat. Durant l’estiu es generen llocs de treball estacionals que es destrueixen seguidament un cop arriba la tardor i l’hivern.

La situació dels joves és, probablement, de les més dramàtiques. Segons la darrera Enquesta de Població Activa, el 54’3% dels joves del nostre país es troben sense ocupació. A més, degut a les retallades, molts d’ells no poden continuar els seus estudis ja que no adquireixen beques per poder formar-se. Juntament amb Grècia, Espanya és dels països de la Unió Europea amb més joves sense feina. Desgraciadament, això ha provocat una emigració forçada a l’estranger. Segons l’Institut Nacional d’Estadística, des que va començar la crisi, un 41% més de joves han emigrat buscant millors oportunitats laborals que no ofereix el mercat espanyol.

El Govern anuncia les xifres positives dient que s’ha frenat el deteriorament del mercat laboral. Però s’oblida de les dificultats de les famílies per sobreviure amb els pocs recursos que disposen. Hi ha moltes persones que ja han esgotat les seves prestacions i segueixen sense localitzar un lloc de treball per poder guanyar un sou. No ajuda la baixa qualitat dels sectors bàsics com l’educació o la sanitat. Els llocs de treball que s’han generat durant l’estiu s’han concentrat, principalment, al sector serveis. És a dir, sector turístic i hoteler. Això implica una feina estacional i temporal, que finalitza quan s’acaba la temporada.

Durant aquesta temporada d’estiu, però, s’ha produït un canvi important en els horaris. S’ha passat de la jornada parcial a la completa en la majoria dels casos. Però no és suficient per una població on hi ha gairebé 6 milions d’aturats. La població activa es redueix degut, en part, al descontentament de la majoria de desocupats. Molts d’ells, ja frustrats, llencen la tovallola i no es prenen mesures per millorar la situació d’aquestes persones. El ministeri d’Economia assegura que a mitjans de l’any que ve es generarà nous llocs de treball, però cal escoltar aquestes informacions amb cautela, per no despertar esperances.

Foto de Ekinez Sortu a Flickr

Comentaris tancats a Lleuger descens de l’atur durant l’estiu
Professions

La temporada d’estiu i el turisme fan millorar les xifres d’ocupació

L'atur ha disminuït entre l'abril i el juny, majoritàriament per la temporada d'estiu, el turisme i la campanya agrícola.
By , on 9 de agost de 2013

Ocupació estacional

La setmana passada es va publicar les xifres de l’atur al nostre país. A nivell espanyol, l’atur ha disminuït, baixant de la terrible xifra de 6 milions, i s’han creat nous llocs de treball. La xifra d’atur, aleshores, ara ronda el 26-26 % segons la darrera Enquesta de Població Activa del segon trimestre. No ens enganyem, continua sent una dada molt negativa i dramàtica, hi ha massa persones sense feina. El Govern, i la ministra d’ocupació Fátima Báñez i el ministre d’Economia Luis de Guindos, han celebrat la notícia explicant que és el millor trimestre des què va començar la crisi econòmica i l?atur es va disparar.

Tot i així, la bona notícia cal rebre-la amb cautela, perquè l’Institut Nacional d’Estadística ha arribat a la conclusió que els 150.000 nous llocs de treball que s’han generat a Espanya entre abril i juny són deguts a la temporada alta del turisme i les campanyes agrícoles. Són efectes temporals que generen ocupació durant unes xifres concretes, però que després provoquen el mateix nivell de desocupació. Certament és que cada any es produeix aquest efecte, però aquest any ha sigut complicat fer els càlculs de l’ocupació no estacional perquè la Setmana Santa va ser entre finals de març i principis d’abril, però el procés de contractació es produeix abans.

És molt complicat arribar a saber com s’ha disminuït tant el nivell de desocupació. Segons els experts, són moltes les raons: el turisme. Aquest estiu està suposant molt bo pel què fa al turisme. Són molts els estrangers que visiten de nou el nostre país i això es tradueix en noves contractacions per poder suplir les necessitats. Les Comunitats Autònomes que estan rebent un major nombre de turistes són Catalunya, Balears i Andalusia. Ara bé, en aquest darrer trimestre es van destruir més de 50.000 llocs de treball indefinits i se’n van crear més de 160.000 de temporals, una informació que manté el desànim en la situació laboral espanyola.

Des que va començar la crisi econòmica, s’han destruït molts llocs de treball de temps indefinit, però a canvi s’ha produït un boom pel què fa al treball temporal. A més a més, la reforma laboral aprovada pel Govern del Partit Popular, permet als treballadors que tinguin aquest contracte a poder fer hores extres. Són contractes precaris que no fan més que provocar una situació inestable i preocupant per milions de persones. Els empresaris més importants d’Espanya opinen, com ja hem escoltat tantes vegades, que el pitjor de la crisi ja ha passat, però que la recuperació encara trigarà un parell d’anys a fer-se realitat.

Foto / Angellote

Comentaris tancats a La temporada d’estiu i el turisme fan millorar les xifres d’ocupació
empresa

Creix el nombre d’emprenedors de franquícies

Joves emprenedors opten per obrir una franquícia com a solució a la mala situació laboral
By , on 19 de juliol de 2013

Emprendedores

Degut a la crisi econòmica actual, hi ha moltes persones que ofegades i desesperades per la situació d’atur, opten per portar a terme els seus projectes. Òbviament, depèn de cada situació, perquè hi ha persones que realitzen el seu projecte a partir d?un desig i una il·lusió, no sols com a escapatòria a la mala situació laboral del país. Ara bé, avui dia és molt complicat ser emprenedor, bàsicament perquè es necessiten molts recursos econòmics i els requisits per obtindre crèdits als bancs són cada vegada més estrictes. Es demana molta informació, avals i compromisos per demostrar que la idea és factible i rentable.

Continue reading »

Comentaris tancats a Creix el nombre d’emprenedors de franquícies
General

La UE proposa la creació d’un contracte únic obert

El contracte únic no distingeix entre els treballadors indefinits dels temporals
By , on 14 de maig de 2013
Bombers

La crisi justifica les modificacions de les condicions de tots els treballadors

László Ándor, el comissari europeu d’Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió, ha proposat a Espanya la creació d’un “contracte únic obert” que tingui una doble finalitat: lluitar contra l’elevada taxa d’atur, principalment juvenil, i acabar amb la segmentació de contractes que hi ha al mercat laboral del país. El cas és que aquest nou tipus de contracte no contempla distincions entre definit i indefinit. Ho ha presentat en el seminari ‘Garantia juvenil: generant oportunitats i ocupació per la joventut’ com a una idea que va sorgir al principi de l’actual crisi econòmica per un grup d’economistes i acadèmics agrupats en Fedea (Federació d’Estudis d’Economia Aplicada).

Segons explica Lászlo Ándor, Espanya és un dels països de la Unió Europea amb una desigualtat més àmplia pel què fa al tipus de treballadors. Hi ha una diferència molt important entre els contractes indefinits, perquè assegura que estan excessivament protegits, front els contractes temporals. Per això, la seva idea és desfer aquesta distinció i implantar un contracte únic i equivalent a tots els treballadors. Aquests mateixos experts de Brussel•les ja havien fet la petició a l’anterior president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. També s’ha fet una petició a realitzar més mesures i inversió econòmica per lluitar contra l’atur juvenil i no veure-ho com una despesa, sinó com un “retorn positiu”.

La patronal espanyola també reivindica la creació d’aquest tipus de contracte. La seva idea és que, després d’un període de prova, el treballador pugui tenir un contracte indefinit, però que es pacti prèviament amb l’empresa les condicions d’acomiadament en funció dels anys que es treballin. Des del govern, el ministeri de Fátima Báñez també ha mostrat la necessitat de realitzar una “simplificació administrativa” dels diferents contractes que existeixen. I els sindicats han rebutjat la proposta perquè asseguren que es redueix l’estabilitat de l’ocupació.

Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

El govern creu que no es crearà ocupació fins el 2014

Els bons resultats de la prima de risc i el temps de Brussel·les amb l'objectiu de dèficit serveixen d'aval per les seves polítiques
By , on 25 de abril de 2013
Esperanza Aguirre i Mariano Rajoy

Esperanza Aguirre i Mariano Rajoy

La setmana passada, el Fons Monetari Internacional va alertar del mal estat de l’economia espanyola. En les seves advertències, es parlava de l’atur, assegurant que les xifres no millorarien fins a partir del 2018, però sense assegurar gaire que les seves previsions acabessin complint-se (és a dir, que la situació podria ser, inclús, pitjor). Ara li ha tocat al president del govern espanyol, a Mariano Rajoy, explicar quina és la seva visió de l’economia i quines són les seves previsions. Degut al nombre tant elevat de persones sense feina, l’atur és el tema central de tota declaració seva i, desgraciadament, les seves previsions no són gaire positives en aquesta matèria.

Segons Mariano Rajoy, l’economia espanyola s’està recuperant de la crisi econòmica iniciada el 2008, però en un primer moment, no es veuran els resultats a l’atur. Això significa que durant aquest any 2013, continuaran destruint-se llocs de treball i no es generarà ocupació fins a l’any que ve. Aquestes declaracions són com una gerra d’aigua freda pels més de 6 milions d’aturats que hi ha al país, que han vist com s’aprovava una reforma laboral per intentar millorar la seva situació i que no ha fet més que provocar precarietat i inseguretat.

Ara per ara, només cal esperar les noves mesures que aprovarà el govern. Malgrat tot apunta a una nova pujada d’impostos, el president Rajoy ha afirmat que això no passarà. Caldrà veure si d’aquí a unes setmanes això és veritat o no. I és que no s’ha realitzat l’objectiu de dèficit marcat per la Unió Europea, que arriba al 10’6%, quasi tant elevat com el pitjor any de la crisi, el 2009. No hauria sigut tant desfasat, si no fos pel rescat a la banca. Brussel•les ha concedit dos anys més de marge per poder arribar a l’objectiu, quelcom que el govern ha mostrat com una gran victòria.

Continue reading »

Comments (0)
General

Males previsions del FMI per l’economia espanyola

Tant el dèficit com l'atur augmentaran durant els propers anys
By , on 19 de abril de 2013
Christine Lagarde

Christine Lagarde, directora gerent del FMI

De nou, males notícies per a l’economia espanyola. Aquesta setmana, el Fons Monetari Internacional (FMI) ha presentat les seves previsions pels propers cinc anys i, pel què fa a Espanya, els resultats no són gaire esperançadors. Segons l’informe, la crisi i la recessió seran molt més dures durant el 2013 i part del 2014. Però, com era d’esperar, els més perjudicats seran, de nou, els treballadors, perquè l’atur seguirà creixent i batent records. Si la previsió del Fons era del 25’1%, ara és del 27%, només al 2014 baixarà unes dècimes, fins arribar al 26’5%. I la situació no millorarà pas en els propers anys, perquè pel 2018, es preveu que la taxa d’atur continuï en el 23%.

El deute públic creixerà fins arribar al 110’6% el PIB el 2018 i el creixement de l’economia espanyola, com a molt, es produirà en un 0’7% el 2014, tot i que els mateixos membres del Fons no n’estan del tot segur i creuen que serà menor. Així doncs, l’economia és molt feble i, tot i que ara per ara no se senten rumors d’un possible rescat, no vol dir que les coses hagin millorat pas gaire. La recuperació de la competitivitat i de tota la riquesa perduda gràcies a la crisi trigarà més del que s’esperava.

Una de les qüestions més importants a l’hora de prendre decisions i aprovar polítiques econòmiques actualment és el dèficit públic, que serveix com a justificació per l’austeritat i les retallades a serveis tant bàsics com l’educació i la sanitat. Segons el FMI, el 2013 finalitzarà amb un dèficit del 6’6% i el 2014 arribarà al 6’9%, mantenint-se per sobre del 5’5% fins al 2018. Pràcticament cap altre Estat del món arribarà a tenir aquest dèficit tant elevat. Aquest any, el dèficit hauria sigut menys elevat sinó s’hagués produït el rescat bancari.

Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

El documental ‘Inside Job’

El documental explica les causes de la crisi i mostra els rostres dels seus culpables
By , on 8 de abril de 2013

Ara que patim aquesta dura crisi econòmica, moltes vegades hem sentit expressions com “abans vivíem per sobre de les nostres possibilitats”, que serveix com a justificació de les retallades i les polítiques d’austeritat portades a terme pels governs. Però aquesta afirmació també serveix per a culpar els ciutadans d’aquesta situació tant negativa, quan és totalment falsa. Ara que l’atur no para de créixer i més famílies es troben en una situació més vulnerable, és important conèixer i saber les causes que ens han dut a aquest desastre per exigir, posteriorment, als nostres governs les mesures més efectives per la societat i no pel poder econòmic.

Per això us recomanem el documental ‘Inside Job’, escrit i dirigit per Charles Ferguson, amb la veu en off de Matt Damon, en la seva versió original. Cal recalcar que és un documental força dens, que segurament cal veure’l i aturar-lo de tant en tant per pair bé la informació i les dades. És un punt força negatiu, perquè si la seva idea és ser divulgatiu per tal que tothom pugui conèixer les causes de la crisi econòmica, hi ha certs conceptes i qüestions que s’expliquen massa ràpid i no s’entenen bé. Ara bé, deixa una sensació bastant negativa i trista.

Inside Job

‘Inside Job’ es divideix en capítols per explicar els esdeveniments. En un primer moment, es mostren els antecedents, que se situen als anys 80, quan els diferents bancs i poders econòmics pressionen els diferents governs del món per tal que no els regulin. Aquest procés de desregulació condueix a una expansió i creixement econòmic exagerat, però també a la creació d’una bombolla que, previsiblement, acabaria petant, com inclús reconeix Christine Lagarde, directora del Fons Monetari Internacional. Durant molts anys, els bancs van distribuir productes d’alt risc perquè els hi beneficiava, sabent que els consumidors no podrien tornar aquells préstecs. Les agències de qualificació, Standard’s & Poor, Moody’s i Fitch s’encarregaven de posar bona nota a aquests productes per tal de facilitar la seva venda.

Continue reading »

Comments (0)
Pàgina 1 de 212

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio