FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 

Post tagged with ‘ajuda familiar cuan dura’

Formació

Formació per ser un ‘personal shopper’

Moltes persones valoren molt la seva imatge i necessiten un 'personal shopper' per millorar-la.
By , on 30 de juny de 2013

personal shopper

En els darrers anys s’ha posat molt de moda la figura de ”personal shopper’, també coneguts com a ‘shopper assistant’. És una persona que t’acompanya a comprar roba o objectes de la llar, bàsicament relacionat amb el món de la moda, per tal que tinguis un bon estil. A moltes persones els hi costa seguir la moda i triar la roba que li afavoreix més, per això aquesta persona assessora en funció de cada cas sobre quines compres són millors. És una forma de fer una bona compra i de mantindre un estil correcte de vestir que, ens agradi o no, és molt important de cara al món professional.

Però ser ‘personal shopper’ es pot aprendre. Hi ha cursos i estudis per poder dominar aquesta matèria, per poder conèixer tècniques i estratègies per ajudar al màxim a altres persones. És una sortida professional força sol·licitada avui dia, perquè moltes persones valoren molt la seva imatge i necessiten l’ajuda d’especialistes per tenir-la de bona qualitat. S’ha posat molt de moda en els darrers anys, tot i ser un fenomen que va aparèixer a Nova York als anys 80. A ‘personalshopper.es’ hem trobat uns cursos on-line molt útils per poder formar-se en aquesta matèria. És un curs que dura 1 any i el seu preu és de 1.300€.

El preu és força raonable pel perfil que crea, una persona dinàmica amb els coneixements necessaris per saber què cal comprar, com i on per cada persona. També cal tenir en compte les tendències i la moda, així com la personalitat de cada client. És necessari que, posteriorment a haver realitzat aquest curs, cada alumne pugui formar-se també en marketing o tingui prou iniciativa per poder donar-se a conèixer i trobar clients ràpidament. A més a més, és una feina que genera certa fidelitat, perquè es crea un vincle amb cada persona molt difícil de separar.
Continue reading »

Comentaris tancats a Formació per ser un ‘personal shopper’
General

9 països rebutgen la quota femenina als consells d’administració de les empreses

El projecte, impulsat per la Comissió Europea busca la igualtat entre sexes
By , on 17 de setembre de 2012

Buscant la igualtat entre homes i dones a les empreses europees la Comissió Europea va llançar un projecte per tal d’imposar una quota femenina obligatòria del 40% als consells d’administració de les empreses. Davant aquesta iniciativa, positiva per uns i negativa per altres, les reaccions no s’han fet esperar. Nou països, encapçalats pel Regne Unit, han manifestat per escrit la seva oposició al projecte. “Reconeixem que segueix havent poques dones (…) però rebutgem l’adopció de mesures legals a nivell europeu”, han declarat.

La conciliació familiar i laboral és un dels major problemes que té la dona a l'hora d'accedir a llocs de més responsabilitat

A més del Regne Unit, els països que han signat la carta han estat Holanda, Bulgària, Letònia, Estònia, Lituània, República Txeca, Hongria i Malta. A més d’aquests, tot i que no ha signat la carta, també es troba Alemanya.

Viviane Reading, vicepresidenta de la Comissió, i una de les impulsores del projecte, ha declarat: “Esperàvem que hi hagués oposició, però es estrany que aquests Estats s’oposin a un projecte que ni tan sols s’ha presentat encara. No és molt democràtic”. La iniciativa pretén unificar la normativa en aquest sentit i evitar que empreses que no compleixen la quota no siguin admeses a països que sí la tenen. Per exemple, “evitar que companyies alemanyes siguin rebutjades a Espanya perquè no respecten les quotes previstes a aquest país”, ha remarcat Reding. D’aquesta forma, encara es potenciaria més la lliure circulació arreu d’Europa.

Continue reading »

Comments (0)
Temes clau

La Comissió Europea destinarà 34’8 milions a projectes ecoinnovadors

El termini per presentar els projectes acaba el 6 de setembre
By , on 15 de maig de 2012

Sempre són bones notícies els anuncis de beques i ajudes destinades a projectes i persones amb esma i objectius clars. Més encara si es tracta de projectes sostenibles i ecològics, que potencien el tenir cura del medi ambient es desenvolupin en un o altre sector. Per això, el nou anunci de la Comissió Europea ben segur que serà rebut amb els braços oberts per tots aquells emprenedors que busquen finançament fins i tot sota les pedres per poder portar a terme els seus projectes.

La producció alimentària és un dels objectius del projecte

I és que la Comissió Europea va obrir el dimarts passat una convocatòria per buscar 50 projectes ecoinnovadors en àrees clau com la construcció sostenible, el reciclatge de materials o la producció alimentaria. Temes bàsics per el bon funcionament de la societat que no sempre respecten els límits de la sostenibilitat. Per tal de donar aquest suport, la institució destinarà 34’8 milions d’euros, una xifra que, tot i que lluny dels 10.000 milions d’euros que el govern ha donat a Bankia, és esperançadora i fa pensar que poc a poc i amb calma es pot aconseguir molt.

Continue reading »

Comments (0)
Consells

Crear bon ambient al treball

Idees per als caps per a fomentar un bon clima de treball
By , on 13 de febrer de 2012

En certa manera, treballar en una empresa es com jugar en un esport d’equip: ambdós funcionen per dinàmiques i és necessari tindre un bon ambient per a poder funcionar millor. Per tant, és important per una empresa que els seus treballadors s’hi trobin a gust i que la plantilla estigui cohesionada per millorar el rendiment. Tot això és responsabilitat del cap, que ha de saber gestionar el bon ambient laboral. No obstant, no és tan fàcil com sembla tindre als empleats contents però conèixer una sèrie de tècniques per tindre un bon ambient laboral poden ser d’utilitat.

Crea bon ambient de treball a la feina

Crea bon ambient de treball a la feina

La figura del cap és molt important per als empleats: l’actitud i les accions envers els treballadors dels quals n’és responsable tenen un impacte directe en la moral de cada treballadors al seu càrrec. Per tant, és el cap qui ha de propiciar un bon clima per a treballar. No hi ha una regla d’or ni un truc fàcil, però si que existeixen un seguit de dinàmiques que es poden aplicar en totes les empreses de mode que es fomenti un bon ambient laboral.
Continue reading »

Comments (0)
Consells, empresa

Jornada intensiva, la millor forma d’incrementar la productivitat dels treballadors

L’Associació per la Racionalització dels Horaris Espanyols (ARHOE) busca equilibrar les jornades de feina a Espanya amb les de tot Europa
By , on 28 de setembre de 2010

Adéu a treballar a la tarda

Ja hem parlat en alguna ocasió de la importància de saber conciliar la vida laboral i la familiar, de la mateixa forma que la personal. Tots necessitem temps i espai per ocupar-nos de nosaltres mateixos, fer esport, llegir, anar al cinema, passejar amb els fills… Activitats que potser no creiem indispensables però que a la llarga és tornen molt importants. Una de les millors formes de poder conciliar tots els aspectes de la nostra vida i que fan possible que puguem gaudir tant de la feina com de la família és la jornada intensiva.

Treballar de 7 a 15 o de 8 a 16 pot semblar a primera vista impossible. Massa hores seguides de treball sense descans; però si ho analitzem detalladament veurem que tot el que comporta són avantatges.
Augmenta la motivació. Saber que a les tres de la tarda hauràs acabat la feina i tindràs tota la tarda per dedicar-la al que vulguis fa que agafis amb més ganes la feina des de primera hora del matí.
Redueix l’estrès. Sortir a hores intempestives de la feina té com a conseqüència directa la reducció del temps dedicat a tasques personals. Així, a poc a poc, es van acumulant les obligacions que es tenen fora de la feina, de la mateixa forma que s’acumula l’estrès. Anar al dentista pot resultar impossible per una persona que surt de treballar a les 19 hores.
Ajuda a planificar-se. S’acaben les llargues jornades en les que es pot deixar tot per més tard. Ara el treballador ha de planificar el temps.
Millora el descans. Tenir temps lliure des de les tres de la tarda fa que no hagis d’anar-te’n a dormir molt tard per fer tot allò que tenies pendent. Amb la jornada intensiva tens temps per les tasques familiars i personals i per descansar.
Continue reading »

Comments (0)
empresa, Professions, Remuneració

La mineria en el punt de mira

Mentre 33 persones esperen ser rescatades a Xile els miners espanyols comencen una vaga per denunciar l’impagament de les seves nòmines
By , on 23 de setembre de 2010

El Pla C per poder treure els 33 miners soterrats a 700 metres en terres xilenes va començar el 19 de setembre, fa pocs dies. La màquina petrolera batejada com “la mare de les perforadores” serà l’encarregada de dur a terme aquesta fase de l’operació de rescat, un artefacte que se sol utilitzar per excavar pous petrolífers i sondes geotèrmiques. Aquest cop però, el seu objectiu no serà trobar petroli sinó salvar la vida de 33 homes que intenten sobreviuen sota terra. Per fer-ho, haurà de cavar un túnel de 60 centímetres de diàmetre i 597 de longitud; l’avantatge és però que amb només una passada tot el forat que deixa al seu darrera queda reforçat. D’aquesta forma ara mateix el tres plans A, B i C estan en funcionament i és que tota ajuda es poca quan la vida dels miners està en joc.

Davant aquest accident es desferma la polèmica, és segur treballar a la mina? La resposta és unànime, no. I és que tots els miners saben a que s’exposen quan comencen a cavar i a endinsar-se dins la terra: despreniments, explosions… qualsevol contratemps es pot convertir en una trampa mortal. Però ho segueixen fent, perquè algú ho ha de fer i perquè algú ha de portar un salari a final de mes i menjar a la taula familiar. Les històries dels miners solen estar marcades per la tradició familiar o la necessitat econòmica.
Continue reading »

Comments (0)
Professions

Viure al camp: treball dur i tranquil·litat garantida

Viure i treballar al cap et permet ser autosuficient i gaudir de la natura
By , on 16 de agost de 2010

Vols treballar al camp?

I ara és el torn del camp! Si al post anterior buscàvem els principals avantatges i inconvenients de viure i treballar a la ciutat, el camp no pot ser menys. I és que és una altra opció a l’hora de buscar feina i establir-se. Treballar al camp és sinònim de treballar amb les mans. Llaurar la terra, cultivar-la, tenir cura dels animals, recollir el fruit dels arbres… totes són tasques manuals o semi-manuals, ja que els tractors i maquinària similar ens poden ser de molta ajuda.

És pel fet de que sigui un treball més bé físic que es parla de la duresa de treballar al camp, ja que el que es cultiva s’ha de recollir tant si plou com si fa calor. No pots dir: “Avui plou molt, esperaré a que escampi la tempesta”; ja que potser llavors la collita ja s’haurà fet malbé.

El problema d’aquest sector, però és la fuga de la joventut a la ciutat. Les noves generacions creuen que el camp no és el futur, sinó el passat i volen aspirar a més. Per això fan les maletes i es traslladen a la ciutat, amb l’esperança de trobar una vida més còmode. Aquesta fuga provoca que al camp només hi quedin les persones majors, massa cansades ja per fer la feina més dura. En els darrers anys però, sembla que s’ha trobat la solució a aquest problema: la immigració. Els nouvinguts que no troben feina a les urbs, que ara són la majoria, busquen i troben feina al camp; a canvi d’un salari més o menys digne treballen la terra.
Continue reading »

Comments (2)
Temes clau

Conciliació de la vida laboral i familiar

No deixar de banda cap de les dues no és feina fàcil, l’equilibri és la solució
By , on 13 de agost de 2010

És important conciliar feina i familia

La societat de Nova York, precursora en tot el que es proposa, ha inventat un nou tipus de treball, una feina ben remunerada que allibera de feines domèstiques a persones molt carregades a nivell laboral. Ara, els executius de Nova York que no tenen temps ni ganes de, per exemple, ajustar els colors del seu nou televisor poden contractar a una persona perquè ho faci. A primera vista sona absurd, potser a segona també.

Ja és comú i de fet ha arribat a la nostra societat, que un professional s’encarregui de comprar-te la roba; la professió de “personal shopper” és molt demandada i socialment molt ben vista. Doncs bé, ara aquest tipus de feina s’amplifica i pots contractar, almenys els ciutadans de Nova York, a una persona perquè t’organitzi les fotografies familiars o et col·loqui els llibres de la prestatgeria per ordre alfabètic. En aquest sentit ha sorgit un web, HungryPod.com, que et carrega l’Ipod amb les teves cançons preferides, per si després de gastar-te 300 euros en un aparell no tens temps per carregar-lo.

I arribats a aquest punt em demano, a on arribarem? Estic d’acord que a vegades la feina ens omple tantes hores del dia que no tenim temps ni de netejar casa nostra, per això contractem a una assistenta. Però, seguint per aquest camí, arribarem un dia a contractar a algú que ens desperti pel matí, ens dutxi i vesteixi? D’acord, sí, fa molta mandra fer-ho, però s’ha de fer. Si deixem que altres persones seleccionin no només quines són les fotografies familiars que han d’anar dins l’àlbum sinó que siguin elles qui facin les fotos; arribarà un dia en que ens despertarem i, després de que ens hagin dutxat i vestit, ens adonarem que la vida que vivim ja no és nostra, sinó de les 30 persones que tenim contractades perquè la visquin per nosaltres. Potser hem de pensar en la conciliació de la vida laboral i familiar no?
Continue reading »

Comments (0)
Consells, Professions

He acabat la carrera, i ara què?

La gran pregunta dels llicenciats i diplomats
By , on 8 de juliol de 2010

És moment de decidir sobre el nostre futur

Després d’uns anys de bona vida (i no mentiu, és cert que estudiar té la seva complicació, però és més cert que la incorporació al món laboral és molt dura) arriba la fatídica pregunta: he acabat, i ara què faig? Doncs bé, l’opció més sensata és buscar feina, l’altra opció és continuar estudiant i acabar sent un doctor o catedràtic il·lustre. Però bé, com que la majoria de nosaltres no tenim tanta capacitat de sacrifici el que ens toca és buscar feina. Però, clar, per on comencem?

En primer lloc hem de tenir en compte com es troba el mercat laboral. Ara per ara és una mica complicat introduir-se en un món laboral on pràcticament el moviment és escàs. Per tant, primer cal que feu un anàlisis del vostre ventall d’opcions. El següent pas és buscar informació sobre les empreses que us poden arribar a contractar. Penseu que en molts casos les ofertes de feina semblen espectaculars i a més vosaltres hi encaixeu fins que arribeu al apartat de: 3 anys d’experiència professional. Bé, no us heu de rendir, heu d’intentar per tots els mitjans aconseguir la feina que us interessa. Tenir un bon currículum, una carta de presentació i si podeu una carta de recomanació ajuda molt a entrar amb bon peu a una empresa.

Una altra de les opcions a tenir en compte és especialitzar-se. Com ho podeu fer? Doncs estudiant un màster, així
allargueu una mica més l’etapa d’estudi i a més, aconseguiu diferenciar-vos dels vostres companys de professió. El més important a l’hora de triar un màster és que tingueu en compte què és el que cal tenir per treballar on vosaltres voleu. Per exemple, un periodista que es vol especialitzar en el ram de l’economia, no li servirà de res fer un postgrau de radio i televisió. Segurament l’ajudarà a tenir clars alguns conceptes, però si el que més li agrada és l’economia s’haurà d’especialitzar en aquesta matèria.

Continue reading »

Comments (0)
Consells, Temes clau

Treballar a l’estranger, una opció interessant

Internacional Universia t'apropa informació
By , on 25 de agost de 2009
Busca feina a Europa

Busca feina a Europa

Són moltes les persones que decideixen passar una etapa en l’estranger per a prendre certa distància del seu lloc habitual de residència i conèixer altres formes de viure, farta del “busco feina” durant molts mesos sense trobar-ne. Entre elles, molta decideixen iniciar una nova experiència laboral en un altre país, bé per a subsistir durant aquest temps o per a desenvolupar la seva carrera professional.

Si t’has plantejat alguna vegada embarcar-te en aquesta nova experiència pots consultar Internacional Universia, una pàgina que et durà als millors enllaços de pàgines especialitzades en treball en qualsevol lloc del món. Avui et presentem un dels links més recomanables, la pàgina de la Comissió Europea dedicada al treball en el Vell Continent.

Continue reading »

Comments (0)

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio