FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Consells

‘Worktoday’, l’aplicació per buscar una feina per hores (1)

Troba un ‘extrajob’ gràcies a una App
By , on 11 de desembre de 2015

app

La campanya de Nadal de 2015 serà una de les millors quant a contractació dels últims anys, i fins i tot es preveu que els contractes, encara que temporals, s’allarguin una mica més enllà de les dates festives, per enllaçar amb el període de rebaixes. No obstant això, una bona part d’aquestes contractacions també recaurà en els anomenats ‘extrajobs’, els treballs per hores.

Les ocupacions per hores tenen la particularitat que no requereixen entrevistes ni processos de selecció, ja que es tracta de llocs que les empreses necessiten cobrir de manera immediata davant imprevists o punts importants de demanda amb treballadors, en la seva majoria joves. Tot i que no es tracta d’una gran oportunitat per a les persones que busquen una feina regular o un lloc temporal que duri uns mesos, sí constitueix una bona forma per a que el col•lectiu de treballadors joves trobin una feina.

La necessitat d’un complement salarial per compaginar amb els propis estudis o fins i tot amb altres ocupacions està portant a nombrosos joves a buscar aquest tipus de treballs. Les empreses de treball temporal i rastrejar la xarxa són algues de les formes d’accedir a aquests llocs de treball, però no l’única. L’aplicació mòbil Worktoday, disponible de forma gratuïta per a sistemes operatius amb Android i iOS, ens ajuda a disposar de les ofertes de feina per hores en qualsevol moment.

La cofundadora i CMO de Worktoday App, Marta Tomero, ha assegurat que les “noves formes d’ocupació” passen per connectar a empreses i treballadors de la forma més ràpida possible; esperit amb el que neix aquesta aplicació. Coincidint amb l’arribada de la campanya de Nadal, els treballadors dels extrajobs es “llancen a buscar complements salarials” dins del sector serveis, tenint en la seva plataforma l’accés a aquestes ofertes laborals.

No obstant, no tot són joves ‘workers’. Els responsables de Worktoday App asseguren que les persones a l’atur, treballadors a mitja jornada o professionals que realment poden conciliar la seva vida personal amb extrajobs són altres perfils que demanden aquestes feines per hores. El que busquen aquestes persones en Worktoday App és no cessar la seva activitat, donar un primer pas per aconseguir una ocupació de major temps o poder tenir sempre algun tipus d’ingrés.

Val a dir que, a vegades, les experiències de feina per hores ens poden deixar un mal sabor de boca. Per això, Worktoday és una aplicació en la qual les valoracions són bidireccionals. Per una banda, premia l’excel•lència professional a l’hora de ser més visible per a les empreses, però també obre la porta a que els treballadors usuaris puguin valorar la seva experiència amb l’empresa. D’aquesta manera, l’equip de Worktoday vol que es reconeguin els mèrits d’ambdues parts, tant a candidats com a empreses.

Una campanya nadalenca amb moltes oportunitats

La majoria d’empreses espanyoles necessiten reforçar les seves plantilles davant de punts alts de demanda, quelcom que passa en aquestes dates, però també quan succeeix algun imprevist. Segons han assenyalat els creadors de l’aplicació de cerca de feina per hores, durant el període d’estiu es contracten a tota Espanya més de 850.000 treballadors temporal, xifra a la que es pot acostar aquesta temporada de Nadal.

Les vacants d’ofertes de feina temporals es concentren al sector serveis, sent molts d’ells del món de la restauració per cobrir llocs com a cambrer, cuiner o ajudant de cuina. També hi ha un important nombre d’ofertes per a repartidors, missatgers, promotors, hostesses o fins i tot dependents de botigues, ofertes que es disparen amb l’arribada de les dates nadalenques. “En total els usuaris de Worktoday posaran accedir a més d’1.000 extrajobs” cada dia, han afirmat.

Els imprevistos com les baixes laborals sobtades també poden causar grans estralls per ser coberts per la pròpia plantilla, essent necessari disposar d’algú durant unes hores. Segons ha assenyalat la cofundadora de l’aplicació, “l’absentisme provoca un cost d’oportunitat per serveis no prestats de 55.000 milions d’euros a l’any, solament a Espanya”, una situació que amb Worktoday App esperen que es redueixi al posar en contacte a professionals disponibles i empreses.

El llançament al mercat d’aquesta aplicació mòbil coincideix amb l’arribada de la campanya nadalenca, quan moltes empreses necessiten personal per hores però també les ONG. Per això, a Worktoday App les ONG també tenen la possibilitat de buscar voluntaris de forma totalment gratuïta. Si no estàs buscant una feina per la seva remuneració, amb aquesta aplicació tindràs l’oportunitat de guanyar experiència de cara al públic amb feines de voluntariat per hores.

Imatge: FirmBee

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “‘Worktoday’, l’aplicació per buscar una feina per hores (1)”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio