FeinesPerTreballar.cat
Bloc sobre treball i formació, dirigit a contractadors, treballadors, busquin o no... 
Consells

Twesume: presenta el teu currículum en una sola piulada

Aplica’t aquestes tècniques per concentrar-te en l’estudi i els deures
By , on 30 de desembre de 2014

Les xarxes socials tenen una funció més enllà de la de xatejar, penjar fotografies o penjar estats. A dia d’avui, Internet és la principal plataforma en la cerca d’ocupació i, per altra banda, les xarxes socials estan aconseguint deixar enrera la seva funció social i han començat a establir-se com a eina per trobar treball. Un exemple d’aquesta nova via per a cercar una feina i donar-se a conèixer com a treballador es Twitter, la xarxa social de microblogging.

Els experts consideren que Twitter es comença a postular com la xarxa social de referència a l’hora de mostrar el nostre currículum a les empreses i donar a conèixer en 140 caràcters la nostra formació i experiència. Així, està sorgint un nou fenomen conegut com ‘Twesume’ –la suma de tweet i resumeix (currículum en anglès)– que consisteix a redactar el currículum de forma abreujada per difondre-ho en aquesta xarxa social.

Des de Jobandtalent, la Communication&PR Janire Cifuentes, ha explicat les pautes per comptar amb un bon ‘Twesume’ en el nostre perfil. D’entrada, la màxima per a elaborar un ‘Twesume’ que la piulada sobre la nostra experiència laboral “cridi l’atenció de les empreses que ho llegeixin i desperti el seu interès”. Aquest interès es pot aconseguir mitjançant un seguit de tècniques –que mostren a continuació– que ens permetran convertir una piulada en un resum del nostre currículum amb tot lo necessari per a que ens facin ‘click’.

Tanmateix, Cifuentes ha destacat la importància de tenir també “bona presència” a Internet i fer un bon ús de les xarxes socials per poder trobar treball, davant el que denomina el “reclutament 2.0”. Moltes empreses utilitzen les xarxes socials per aconseguir més informació sobre els candidats a un lloc de treball o sobre els propis treballadors que actualment estan a plantilla. Saber gestionar correctament les xarxes socials ens pot ajudar a donar una bona imatge i a guanyar-nos una entrevista de treball.

Avui dia tothom busca treball a través d’Internet i les empreses recluten a través de la xarxa. És vital que la nostra presència sigui positiva a la xarxa i que no apareguin fotos inadequades ni informació que no ens agradaria que ningú sabés.

En el moment d’escollir quina és la xarxa social més adient per aconseguir una feina, els experts assenyalen a LinkedIn com a la plataforma més útil per aquesta finalitat; que cobreix “un gran buit” en materia de Recursos Humans. No obstant això, la responsable Communication&PR de Jobandtalent ha destacat l’auge de Twitter per a la cerca d’una ocupació; en la seva opinió, la xarxa social ha creat un espai virtual on “comentar esdeveniments de l’entorn professional, debatre-ho amb professionals del sector i encaminar el perfil cap a una inquietud personal”.

Redactar el teu currículum en 140 caràcters
Entre els avantatges que ofereix Twitter, destaca la gran quantitat de persones que poden arribar a veure els nostres tweets, així com la importància dels retweets i els esments, que es converteixen en “grans aliats” a l’hora donar a conèixer les nostres publicacions. Així, quantes més esments rebem, tindrem més possibilitats d’estar millor posicionats i aconseguir que les empreses es fixin en el nostre perfil.
Per aconseguir-ho és important seguir aquestes recomanacions, que aporta Cifuentes, i que faran del teu currículum un perfecte ‘Twesume’.
1. Dóna un titular que et defineixi i que cridi l’atenció de qui ho vegi i desperti el seu interès en tu. Recorda que has de captar l’atenció dels reclutadores en 3 segons.
2. Ven les teves aptituds i habilitats de forma creativa i directa.
3. Destaca a què et dediques, el lloc de treball o l’especialitat que domines.
4. Accentua la teva experiència professional i els anys de trajectòria.
5. Utilitza paraules que enganxin.
6. Usa ‘hashtags’ com a #ocupació #RRHH #búsquedadeempleo o #jobseeker per posicionar el teu ‘Twesume’ dintre de l’àmbit laboral i fer-ho visible entre els headhunter de Recursos Humans de les empreses.
7. Afegeix esments: Nomena al director de recursos humans de l’empresa en la qual vols treballar per cridar-ne directament l’atenció.
8. Inclou un enllaç que porti al teu currículum o perfil en LinkedIn, per a que els reclutadors puguin aprofundir la informació laboral fàcilment.
9. Finalment, tingues en compte que les empreses són cada vegada més conscients que les xarxes socials han d’estar a l’ordre del dia, la qual cosa fa que cada dia siguin més actives en Internet i interactuin més amb els usuaris. ¡Estigues pendent del ‘feedback’ en tot moment!

Imatge: magerleagues

Comments and Trackbacks closed.

Comments of “Twesume: presenta el teu currículum en una sola piulada”

We have closed the comments.

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio